Şimdi Ara

ERASMUSÇULAR BURAYA BEKLERİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi dönem gidiyorsun işlemleri hallettin mi belgeler felan
  • Okul uzatma derdi olmasa ben de giderim ancak maalesef okulu uzatmayı istemiyorum.Staj işi için araştırıyorum şu an.Umarım staj için birşeyler yapabilirim.Bu arada gitmeyi düşünen arkadaşlara hollandayı tavsiye edebilirim.Güzel üniversiteler var ve çoğunun eğitim dili ingilizce.
  • Beyler nedir bu Erasmus ya ? İyi bişey midir ? Amacı ne bunun ? Biri bana anlatır mıı ? :/
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Beyler nedir bu Erasmus ya ? İyi bişey midir ? Amacı ne bunun ? Biri bana anlatır mıı ? :/

kısaca açıklıyım.Ünivde iken, bir dönemliğine veya 6 ay gibi bir süre ile yurt dışında okumaya gitmektir.Okulun anlaşmalı olduğu birkaç ünivden birine gidiyorsun.Parayı eskiden avrupa birliği karşılıyordu ama geçen yıl karşılamamış bizim arkadaşınkini.ortalaman 2 üzerinde olmalı ve biraz ingilizcen olması gerek.Hocalarlada aran iyiyse gider gezersin işte başka bişey yok.
  • geçen yıl 6 kişi seçildi ancak sadece birine burs çıktı.

bu yıl da üniversite geneli 210 kişiyi eleyeceklermiş burs konusunda, kendi imkanlarıyla giden gidecekmiş.

%80 civarının burs alamayacağını düşünüyorum. zira kaç kişi erasmusa katılmaya hak kazanmış olabilir ki bu üniversiteden.
  • gecen senekıler bayagı sorun yasamıs
    umarım bu sene kocaelı unıversıtesınden kımse sorun yasamayacak
  • Arkadaşlar okul derslerini nasıl saydırabiliyorsunuz?Benim üniversitede maalesef saydıramıyorum o yüzden okul uzama tehlikesi oluşuyor.Gidebileceğim üniversite sayısı baya var ancak okulu uzatmak istemiyorum gerçekten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenar

quote:

Beyler nedir bu Erasmus ya ? İyi bişey midir ? Amacı ne bunun ? Biri bana anlatır mıı ? :/

kısaca açıklıyım.Ünivde iken, bir dönemliğine veya 6 ay gibi bir süre ile yurt dışında okumaya gitmektir.Okulun anlaşmalı olduğu birkaç ünivden birine gidiyorsun.Parayı eskiden avrupa birliği karşılıyordu ama geçen yıl karşılamamış bizim arkadaşınkini.ortalaman 2 üzerinde olmalı ve biraz ingilizcen olması gerek.Hocalarlada aran iyiyse gider gezersin işte başka bişey yok.

Pekii i . . Hedef kitlesi nedir bu Erasmus'un ? Yani akademik başarısı ne derece öğrenciler gider ? Sırf gezmek için midir yani bu Erasmus ?

• Gezmek amacıyla gidenler çoğunlukta.Akademik başarıdan öte kültürlerarası kaynaşma ve paylaşım amaçlanıyor esasen.Ancak tabıkı ortalamanın 2.50 üzarinde olması lazım.Hibe(burs) durumu son yıllarda baya sorun oluyor.Cebinde az da olsa paran varsa ve okulu uzatmayı göze alıyorsan git derim.Yabancı bir kültürü görür,gezersin,biraz da dil öğrenirsin.Bu anlattıklarım benim üniversite için geçerli.Not ortalaması,hibe durumları falan universitelere göre değişiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Pekii i . . Hedef kitlesi nedir bu Erasmus'un ? Yani akademik başarısı ne derece öğrenciler gider ? Sırf gezmek için midir yani bu Erasmus ?

Aslında notun iyi olması bi avantaj katmaz sana orada.Ama not ortalamasını erasmusa adam seçerken kullanıyorlar.Daha ziyade dil bilmeni istiyorlar ve özelliklede ingilizceyi.Sen oraya ülkeyi ve üniversiteni temsilen gidiyorsun.Seni orada Türkiyeli olarak tanıyorlar işte.Biraz kişiliği düzgün insanları tercih ediyorlar bu nedenle.Genel amacı ise orada gezip eğlenmekten öte değil bence.Çünkü gördüğün dersleri büyük ihtimalle geçemiyorsun ve okuluna dönünce tekrar alıyorsun..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında notun iyi olması bi avantaj katmaz sana orada.Ama not ortalamasını erasmusa adam seçerken kullanıyorlar.Daha ziyade dil bilmeni istiyorlar ve özelliklede ingilizceyi.Sen oraya ülkeyi ve üniversiteni temsilen gidiyorsun.Seni orada Türkiyeli olarak tanıyorlar işte.Biraz kişiliği düzgün insanları tercih ediyorlar bu nedenle.Genel amacı ise orada gezip eğlenmekten öte değil bence.Çünkü gördüğün dersleri büyük ihtimalle geçemiyorsun ve okuluna dönünce tekrar alıyorsun..

Alla Alla. . Ben Tr daha zor sanıyordum ? Peki geçenler orda mı devam ediyor ? Bir de gittiğin yer akademik açıdan ( bu benim için önemli çünkü ) okulundan daha iyi bir yer olabiliyor mu ? Orda istersen devam edebiliyorsun zaten . .

• quote:

Alla Alla. . Ben Tr daha zor sanıyordum ? Peki geçenler orda mı devam ediyor ? Bir de gittiğin yer akademik açıdan ( bu benim için önemli çünkü ) okulundan daha iyi bir yer olabiliyor mu ? Orda istersen devam edebiliyorsun zaten . .

Tr daha zor değil.Türkiye kadar kolay üniv okunan yer yoktur tahminimce.Birde gittiğin okul sizin okuldan daha iyi olabilir, bu mümkün.Ama orada devam etme şansın yok.Zaten türk insanı avrupaya elini kolunu sallayarak gidemez.Vize alman gerek ve o vizeyide belli süre ile veriyorlar.
  • vize için bayağı zorluyorlar
    estonya için 3 ay gibi CÜZİ bir süreden bahsetti hocamız
  • Arkadaşlar staj işi var birde.Aslında o daha mantıklı bence.Hiç stajı erasmusla yapmış olan var mı?yapan varsa görüşlerini almak isterim.
  • peki başvurular ne zman ben ytü deyim dil biliyorum biraz ama sınav yazlıysa yaparım ancak sözlüyse zıçarım
  • tıp fakültesinde okuyup da gidilebiliyor mu? var mı bilgisi olan?
  • kocaeli için konusacak olursam tıpçılar gıdıyor
    bızım okul ıtalyaya yolluyordu galiba yanlıs hatırlamıyorsam
    sınav yazılı yuzde 50 okuldakı basarın yuzde 50
    stajla gıden bırını tanıyorum ama nerdedır bılemeyecegım
    ılk gıdenlerden
    sırket memnun kaldıgı ıcın calısmak ıstemıs fransada
  • Erasmus giderlerini okullar mı karşılıyor özel üniversitelerde ? (Beni Beykent ve Kadir Has ilgilendiriyor ama diğer ünileri öğrenmem de işime yarar)

Eğer gittiğimiz ülkede gördüğümüz derslerde başarılı olursak, Türkiyede kaldığımız yerden mi devam ediyoruz yani okul uzamış mı oluyor yoksa dersler başarılı olduğu için Tr'dekilerin yerine mi sayılıyor ?

Erasmus kapsamında başka bir ülkede okurken özel üni. parasını ödemeye devam ediyor muyuz ?

Bu soruları cevaplandırırsanız çok makbule geçer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengoo76 -- 15 Haziran 2009; 21:57:11 >
  • Yok mu cevaplayacak biri ?
  • tam emin olmamaklar beraber okul parasını,harcını falan normal oduyorsun okulan gidermiş gibi.Dersleri saydırma konusuna gelince bölüm hocalarıyla anlaşman lazım kabul ettirebilmen için ama çoğu okul anlaşmalı üniversitelerde alınan dersleri kabul etmiyor.Dediğim gibi okulla konuşman lazım bunları çünkü her okulda erasmus şartları farklı ve anlaşma üniversiteleri de farklı.Ben de bu sene başvurdum,kabul aldım ama sonra erasmus koordinatörü ile konuşup derslerin saydırılamayacağını öğrenince vazgeçtim.Verdikleri hibe miktarı da öyle ahım şahım değil.Yanında mutlaka para alman lazım.Daha önce dediğim gibi amaç akademik olmaktan öte gezmek,görmek,memleket hatunları dışında hatunlarla tanışmak:)Başka sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım burda olduğum sürece.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.