Şimdi Ara

+ Erciyes Üniversitesi + (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
6
Favori
17.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blacklabel1907

quote:

Orijinalden alıntı: ogzgunner23

quote:

quote:

Hocam Kayserili olup da uzun saçlı, küpeli göremezsin demişsin. Böyle çok arkadaşım var benim ama ? Sanırım kastettiğin barzo, apaçi düşünceli insanlar?

Kastettiğim tabii ki o düşünce de.
    Tarz ayrı bi meseledir fakat ben yinede böylesininde çok görülebileceğini düşünmüyorum .

Doğru olabilir. Ben o uzun saç, küpe kısmını sağlayan bir Kayserili'yim hocam. O yüzden üstüne düştüm. Ama dediğim gibi böyle tanıdıklarım da var, çoğu da şeker gibi insanlardır. Uzun saçtan,küpeden zarttan zurttan adam ayırt etmemek gerekir pek tabii.

Yahu tabii o yüzden adam ayırt edilmez. Ha buranın o eski ortamına ters gelen bi tarzdır fakat gördüğüm o tarz insanlar diğerlerine nazaran kendini geliştirmiştir. Belki bana terstir. görüşü düşüncesi vs. ama adam kendini geliştirmiş diğerleri gibi odun gibi kalmamıştır .

Eyvallah. Konu daha fazla dağılmadan bırakalım, sorusu olan olursa cevaplayalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brsdrgn

valla herkes birşey sölemiş bende birşeyler yazayım.
    onca yıldır yaşadığım şehir hakkında bilgi vermek isterim.

bir kere gelen arkadaş disco bar vs tarzında bi ortam ararsa çok fazla bir yer yoktur söyleyeyim.akşam saat 8 oldumu millet evine çekilir.sokakların kalabalığı giderek azalır.hayat erken biter kayseride.alışveriş merkezleri kışın gece 10 yazında 11e kadar açıktır o açıdan problem olmaz marketlerinde geç kapananları vardır.

kayseri zengin bir şehirdir hem de çok zengin belediyemizin kuruş borcu yoktur(bulunan hazineler sağolsun).geleceği çok parlak bir şehir ve ileride iş bulma imkanı da yüksek.sürekli yeni bir proje çıkıyor ve maliyetleri oldukça yüksek.en yeniler meysu outlet avm (şehrin bayaa dışında) açıldı,forum kayseri avm(eski stadın yerine yapıldı şehrin tam göbeğinde)açıldı.şu an yüksek bir bütçeye mal olan erciyes dağı projesi mevcut.daha sayacağım çok şey var ama buraya sığmaz.oldukça kaliteli bir şehir olduğunu gelince anlarsınız.ama tam gelişme göstermedi.giderek daha da iyiye gidiyor diyebilirim.

şehirde ulaşım tramvay ve otobüs ile yapılır dolmuş denen olay bizde kaç sene önce kaldırılmıştır.paso kullanırsanız ücret tam1.30 öğrenci de 1 tl ye gelir.aynı zamanda aktarma da var.herhangi bir vasıtaya bindikten sonra 1 saat geçirmeden diğerine ücretsiz aktarma yapabilirsiniz.yeni açılacak güzergahlarla şehrin bir ucundan diğerine bir tramvayla gidebilirsiniz.ucuz giyim mekanları vardır.isteyen istediği bütçesine uygun alışveriş yerleri bulabilir.konut olarak kiralar konusunda pek iç açıcı değil.malesef ülke türkiye ama ev sahipleri euro dan istiyor ödemeleri.hatta tüm sene peşin isteyenle çok karşılaştım.ev satın almaya gelince merkez mah ler çok pahalı.ev sahipleri tutucudur genelde.

insanları öyle tüm ülkede adı çıkmış gibi para düşkünü kurnaz tilki tarzı da değildir.gayet eli açıktır.yalnız esnaf pazarlıkta iyidir.ağzınızın laf yapması önemlidir.

şehrin bazı kısımları kaliteli yerleşke bazıları da kötü mahallelerden oluşur.kötülere pek örnek vermeyeyim şimdi orda yaşayıpta gücüne gidenler olabiliyor.kaliteli yerler alparslan,köşk mahallesi vs tarzı yerler elit kesimlerin oturduğu lüks arabaların dolaştığı mahallelerdendir.

insanları biraz yobaz malesef.krolar,apaçiler giderek çoğaldı bu şehirde.bu kro gençler yanınızdan hiç çekilmeden geçerler.siz kıvrıla kıvrıla şekil alırsınız.çarparsan dönerr bakar.tek kişi ise yemez ama 2 3 ise kavga çıkabilir ben alıştım artık umursamıyorum.elinde telefonu bangır bangır müzik açan eden çoktur.başkalarına saygı azdır malesef.nedense buranın gençliği ve insanından bıkmış ve usanmış durumdayım.şimdi bana zıt yanıtlar verecek olanlar olabilir.o yüzden gelin görün yaşayın derim.eğer arkadaş çevreniz varsa hiç probleminiz olmaz.zevk alabilirsiniz.

üniversite geniş açık bir kampüse sahiptir.oldukça köklü bir geçmişi var.pek fazla gidip göremedim çünkü şehrin biraz dışında kalıyor.

belki benim bu şehirde yaşadıklarım başka şehirlerde diğer arkadaşlarında başına gelmiş olabilir ama bu şehire gelirseniz yazdıklarımı unutmayın.şehrin altyapı,teknik potansiyeli var ama insanları pozitif değil.anlayış neredeyse çok azdır.herkes namus düşkünü kesilir ama yiyeceği şeyide yer afedersiniz.o yüzden aldırmayın derim.

gelecek arkadaşlara yeni maceralarında başarılar dilerim.umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Gerçekten güzel özetlemişsiniz. Bu arada tam bilet 1,60 tl değil miydi? Ek olarak en kısa zamanda tramway hattı Erü kampüsüne kadar gidecek, çalışmalara başlandı sanırım. Bunu da ekleyelim.

teşekkürkerler..ben paso kullanırsanız demiştim normal bilet fiyatları o civarda dolaşıyor..

• quote:

Arkadaşlar çok genelleme yapıyorsunuz bakın .
    şuana kadar net olarak söylenebilecek aksam 9-10 gibi ki sıralar 12-1 :) "DIŞARDA" hayatın bitmesi. şahsım adına dışarıda bi hayata da gerek yoktur .
    mühim olan kendi ortamını kurabilmek .
    ne istiyorsanız size sunar onu Kayseri . maddi manevi nefsi. bu dünyalık veya ahiretlik .

en çok takıldığım nokta da Kayserili ahaliye laf söyleyenler , gadasını alsınlar :) benim çok şikayetçi olduğum bi nokta o. kayserili olmayan başka şehirlerden veya civar köylerden gelmiş insanların yapmış olduğu hareketin faturasının biz Kayserililere çıkmasıdır. Gerçekten Kayseriyle alakalı merakı sorusu vs olanlar . buradanda yazabilir . özelden de yazabilirler . çok kişi bişeyini bilip bilmeden atıp tutuyor onlara bakmayın siz. onlar bi evini bi köşede ki Bimi bilirler. Herneyse siz ne istediğinizi söyleyin ben size neyi ne kadar verip veremeyeceğini cevaplayım.

şu sıralar hayat geç bitiyor çünkü ramazan saat 11 de millet sokağa dökülmüş vaziyette.ramazan bitsin eylüle gelelim herşey zamanla eskiye dönüyor.

şimdi siz asıl kayserililerin suçu yok diğer yerlerden gelenler bu şehri batırıyor diyorsunuz.bu genellemenize hiç katılmıyorum.gayet karakterli ve iyi arkadaşlar da geliyor diğer illerden.

''çok kişi bişeyini bilip bilmeden atıp tutuyor onlara bakmayın siz. onlar bi evini bi köşede ki Bimi bilirler''
    bu laf kime bilmiyorum ama hiç yakıştıramadım.hele ki kayseri liyseniz.bilmiş geçinip başka düşünceleri yok sayma ve saygı duymama benim kayseride en çok karşılaştığım durum da bu zaten..

• quote:

quote:

şuana kadar net olarak söylenebilecek aksam 9-10 gibi ki sıralar 12-1 :) "DIŞARDA" hayatın bitmesi. şahsım adına dışarıda bi hayata da gerek yoktur .
    ne istiyorsanız size sunar onu Kayseri . maddi manevi nefsi. bu dünyalık veya ahiretlik .

en çok takıldığım nokta da Kayserili ahaliye laf söyleyenler , gadasını alsınlar :) benim çok şikayetçi olduğum bi nokta o. kayserili olmayan başka şehirlerden veya civar köylerden gelmiş insanların yapmış olduğu hareketin faturasının biz Kayserililere çıkmasıdır. Gerçekten Kayseriyle alakalı merakı sorusu vs olanlar . buradanda yazabilir . özelden de yazabilirler . çok kişi bişeyini bilip bilmeden atıp tutuyor onlara bakmayın siz. onlar bi evini bi köşede ki Bimi bilirler. Herneyse siz ne istediğinizi söyleyin ben size neyi ne kadar verip veremeyeceğini cevaplayım.

şu sıralar hayat geç bitiyor çünkü ramazan saat 11 de millet sokağa dökülmüş vaziyette.ramazan bitsin eylüle gelelim herşey zamanla eskiye dönüyor.

şimdi siz asıl kayserililerin suçu yok diğer yerlerden gelenler bu şehri batırıyor diyorsunuz.bu genellemenize hiç katılmıyorum.gayet karakterli ve iyi arkadaşlar da geliyor diğer illerden.

''çok kişi bişeyini bilip bilmeden atıp tutuyor onlara bakmayın siz. onlar bi evini bi köşede ki Bimi bilirler''
    bu laf kime bilmiyorum ama hiç yakıştıramadım.hele ki kayseri liyseniz.bilmiş geçinip başka düşünceleri yok sayma ve saygı duymama benim kayseride en çok karşılaştığım durum da bu zaten..

Güzel dostum ben yaptığım genellemeyle dışardan gelenler kötüdür bişey katmıyor falan demiyorum ki ? demedim ki . elbette karakterli arkadaşlar geliyor benim de nice öyle arkadaşlarım var. o yaptığım genelleme onlarla yada dışardan gelenlerle ilgili değil ki zaten :)

o laf üzerine alınanaydı ben bilmiş geçinip başka düşünceleri yok saymıyorum . yukarıda ki çoğu yorumu okudum adamın hiç bişeyden haberi yok ki . nerde ne var ne yok .
    var mı yok mu bilmiyorum. araştırmamış . sonra atıp tutuyor kayseri şöyle şu eksiği var falan diye. o yüzden şakayla karışık dedim bi evini bi köşede ki bimi bilirler diye çünkü kalan kısmı hiç gezip görmeyip merak etmeyip sonrada burda kayseri aleyhine konuşmaları hoş olmadığı için . bu dediğim de saygı duymama vs gibi durum yok.

• Beyler kuzenim bu ünide veteriner öğretim üyesi tanıyan var mıdır??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saç uzun sayılır :) lise öğrencisi anca bu kadar uzatır yani :) küpede var. Pek iyi bakmıyor şehir ama sıkıntı değil kulaklığı tak gez teyzeler cins cins bakar başkada birşey olmaz. Öyle pislik bir şehir değil. (bazı istisnalar hariçte oralarda işiniz olmaz sıkıntı değil).
    Şu gece hayat bitiyora hastayım :)
    gece gezmeyi çok severim müzik dinleyerek gece kimse olmaz 1 2 civarı ramazanda biraz kalabalık oluyor yine. Kalabalık yokta kalabalıkla işiniz ne? Ha ben gece çıkıcam kızlara laf atıp sağa sola salça olacam diyorsanız ayrı. Şehir gece boş ;)
    bi kız bulur çıkarsınız kimsede salça olmaz. Yada 3 4 arkadaş takılırsınız. Ulan ben liseye giderken ortam yapıyorsam ünide yaparsınız sıkıntı yok.
    Mak. Müh. Gidecekler sedat reyizle güzel anılar yaşayacaksınız :))
    birde siyahi kardeşlere hazırlıklı olun kayseride ne işi var demeyin. 50 mt. 1 karşınıza çıkacak :))

• Şunuda söylemeden geçemem. Evine dükkanına işine yakın camiye değil merkezi camilere giden o kadar kişi varki ;) sırf neyse anladınız işte.
    Çok göç alan bir şehir. Bende kayserinin yirlisi değil köylüsüyüm. (doğma büyüme şehir ama köylüyüm ben öyle diyorum!!birr1) kimse kırılsın istemem ama pek sevmiyorum insanlarını. Belki bana öyle geliyor ama.
    Özenti fabrikasyon ürünü gibi apaçilere bakıp ehühü gençler tarzı böyle moda vs. Derken benim küpeme cins cins bakmaları.(bakması sinirimi bozuyor varsa birşey söylesin cevabını vereyim ama cins cins bakacak) bak gene sinirlendim gelmeyin şehre bende kaçma planları yapıyorum zaten ;) sene kaybı umrumda değil 1 yık erken kurtulayım şu şehirden :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Cetger

Şunuda söylemeden geçemem. Evine dükkanına işine yakın camiye değil merkezi camilere giden o kadar kişi varki ;) sırf neyse anladınız işte.
    Çok göç alan bir şehir. Bende kayserinin yirlisi değil köylüsüyüm. (doğma büyüme şehir ama köylüyüm ben öyle diyorum!!birr1) kimse kırılsın istemem ama pek sevmiyorum insanlarını. Belki bana öyle geliyor ama.
    Özenti fabrikasyon ürünü gibi apaçilere bakıp ehühü gençler tarzı böyle moda vs. Derken benim küpeme cins cins bakmaları.(bakması sinirimi bozuyor varsa birşey söylesin cevabını vereyim ama cins cins bakacak) bak gene sinirlendim gelmeyin şehre bende kaçma planları yapıyorum zaten ;) sene kaybı umrumda değil 1 yık erken kurtulayım şu şehirden :))

şu camii işini cidden anlamadım nedir sebebi ?

• Şehirde avukat doktor iş adamı vs. Sayısı bellidir. Ufak bi şehir sayılır aslında.
    Merkezi camilerde bi nevi şov yapılıyor. Yani bi ihale varsa veya bi avukat lazımsa ameliyat olunacaksa o camiye giden seçilir büyük ihtimal tabi tesadüf bu. Cumaya şehrin erkeklerinin çoğu gider zatende. Buralara giden işadamı siyasi dostluklar kazanır çevre genişletir. Ulan bi cumada bu kadar şey olur mu demeyin oluyor. Biraz gözlem merakı olan her kayserili söyler zaten.

Güvenlik konusuna geleyim Belkide Türkiyedeki en güvenli şehirdir kayseri. O tutuculuğunda etkisi var. İstanbul ankara adana mersin gibi bazı şehirlerde bazı semtler vardır.(isim vermek doğru olmaz orada oturan varsa ayıp olur şimdi) semt tamamen uyuşturucu ticareti vs. İçindedir. Geceyi bırak gündüz giremezsin. Kayseride böyle bir yer yok. Maddi durum olarak varoş denilen bazı mahallelerin gençleriyle sıkıntınız olabilir oda düşük ihtimal kendi halinizdeyseniz pek birşey olmaz.
    Başka konuda siyasi şeylerde tartışılıyor merak eden olursa yazayım. Erciyes ocakcıların elinde :) çok ilginç girdim. Pek öyle karşı karşıya gelmezsiniz. Biraz abartıyorlar. Ha gelip size kalk ben oturacam, sevgili yanında şekil yapmaya kalkar altta kalır korkarsanız... Neyse.
    Bi abimiz boksör şehir dışından geldi bu ocakcıların biriyle kavga etti fena benzetti ama sonra gece 4 kişi :'(
    tabi ocakla alakası yok her insan 3 kişi bulabilir yanına ama bilin geride yapmayın bence.
    Geçen yıl hatırladığım yada bildiğim tek kavga takım mevzusunda oldu. Forma arkasında biraz küfür olunca karşı takıma vs derken ayrıldı sorun olmadı.
    Ayrıca üni Galatasaraylılardadır ona göre akıllı olun 1000 Galatasaraylı 10000 fenerliyi yok eder.

Liseye gidiyorsun nerden biliyorsun bunları demeyin. ;) baya kişi tanırım şehirde,ünide(hocalar dahil ;)) merak ettiklerinizi sorun.
    Ayrıca spor için güzel(izlemek için tribün vasat :))
    kayseri maçında tvden bakınca karşı alt. Yani doğu alta 1 bir liraya girdiğimi bilirim :)
    kaski bayanda şehire yakın avrupa maçları lig maçları geçen yıl 6 7 maça gittim (Galatasaraydı 2 si :) misafir tribündeydim bide rus takımı vardı rusları tuttumsz sonuçta rus hele o 7 numara neyse :)))

• quote:

quote:

quote:

Güzel dostum ben yaptığım genellemeyle dışardan gelenler kötüdür bişey katmıyor falan demiyorum ki ? demedim ki . elbette karakterli arkadaşlar geliyor benim de nice öyle arkadaşlarım var. o yaptığım genelleme onlarla yada dışardan gelenlerle ilgili değil ki zaten :)

o laf üzerine alınanaydı ben bilmiş geçinip başka düşünceleri yok saymıyorum . yukarıda ki çoğu yorumu okudum adamın hiç bişeyden haberi yok ki . nerde ne var ne yok .
    var mı yok mu bilmiyorum. araştırmamış . sonra atıp tutuyor kayseri şöyle şu eksiği var falan diye. o yüzden şakayla karışık dedim bi evini bi köşede ki bimi bilirler diye çünkü kalan kısmı hiç gezip görmeyip merak etmeyip sonrada burda kayseri aleyhine konuşmaları hoş olmadığı için . bu dediğim de saygı duymama vs gibi durum yok.

anladım..ben zaten üstüne alınmamıştım..yine de anlayınış için saolun gerçek bir kayserili olduğunuz ortada..
    eksikleri tek tük olabilir ama yenilikler kat kat fazla..şehrin potansiyeli çok iyi görüyorum..öyle hızlı gelişiyor ki 5 yıl sonraki kayseriyi düşünemiyorum bile..
    iyi bir meslek sahibi olursam ilk düşüneceğim yer yine kayseri olacaktır..

• quote:

Şunuda söylemeden geçemem. Evine dükkanına işine yakın camiye değil merkezi camilere giden o kadar kişi varki ;) sırf neyse anladınız işte.

dostum sende benim yaşadıklarımı yaşıyorsun.bende köyde büyüdüm ama kendimi hep kayserili görmüşümdür.
    ben o krolarla lisedeyken kaç defa kavga etmiştim..
    alparslan tarafında oturuyorum burada yok ama ne zaman foruma,balıkçılar tarafına gitsem orada karşıma çıkıyorlar..
    yoldan çekilme yok,anlayış yok,saç bir biçim,3 4 kişi gezenler cins cins bakar atarlanır durur,bunların dinlediği müziği herkes duyar daha sayıcam da neyse
    tek gençleride değil yaşlı insanı da yobaz..
    ben oruçlu oruçlu yorgunluktan ölmüş evime gidiyorum.adam bardağı suyla çalkalayıp arkasına bakmadan üzerime attı.üstüm ıslandı dönüp baktım ufacıkta olsa pardon,özür dilerim vs demesini bekliyorum.güldüler olsun serinlersin dediler

• quote:

Saç uzun sayılır :) lise öğrencisi anca bu kadar uzatır yani :) küpede var. Pek iyi bakmıyor şehir ama sıkıntı değil kulaklığı tak gez teyzeler cins cins bakar başkada birşey olmaz. Öyle pislik bir şehir değil. (bazı istisnalar hariçte oralarda işiniz olmaz sıkıntı değil).
    Şu gece hayat bitiyora hastayım :)
    gece gezmeyi çok severim müzik dinleyerek gece kimse olmaz 1 2 civarı ramazanda biraz kalabalık oluyor yine. Kalabalık yokta kalabalıkla işiniz ne? Ha ben gece çıkıcam kızlara laf atıp sağa sola salça olacam diyorsanız ayrı. Şehir gece boş ;)
    bi kız bulur çıkarsınız kimsede salça olmaz. Yada 3 4 arkadaş takılırsınız. Ulan ben liseye giderken ortam yapıyorsam ünide yaparsınız sıkıntı yok.
    Mak. Müh. Gidecekler sedat reyizle güzel anılar yaşayacaksınız :))
    birde siyahi kardeşlere hazırlıklı olun kayseride ne işi var demeyin. 50 mt. 1 karşınıza çıkacak :))

sedat reyizden sevgiler getirdim size bi makine müh öğrencisi olarak :D daha nice sedatlar var güzide bölümümüzde

• kardeşim merhaba bende bu sene gelecem erciyes üniversitesine elektrik elektronik mühendilliği sen ne okuyorsun orada
  • Kayseri'de KPDS - ÜDS hazırlanmak isteyenler için teknik olarak sınava hazırlayan bir hoca var ve süper anlatıyor. iletiim bilgisi: 0506 567 18 89...isteyen arayabilir. örnek ders isteyin zaten hemen kabul edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: | Nvidia |

Beyler bugün geçmişim muafiyet sınavını. Şimdi memlekete döndüm. Üstten ders almayı düşünmüyorum yarım dönem memlekette kalacağım. Şimdi nasıl bir süreç var direkt olarak mühendislik fakültesine bağlandım mı yoksa öğrenci işlerine bir uğramam mı gerek? Bilgisi olan var mı?

ben uğramamistim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

Beyler bugün geçmişim muafiyet sınavını. Şimdi memlekete döndüm. Üstten ders almayı düşünmüyorum yarım dönem memlekette kalacağım. Şimdi nasıl bir süreç var direkt olarak mühendislik fakültesine bağlandım mı yoksa öğrenci işlerine bir uğramam mı gerek? Bilgisi olan var mı?

ben uğramamistim.

Bir sorun olmadı sanırım :D üsten ders aldın mı peki hazırlığı geçip

almadim.üstten derken 1. Sinif 2.dönemden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben uğramamistim.

Teşekürler. Bir işlem yapmaya gerek yok o zaman. Ben de almayı hiç düşünmüyorum. Önermediler zaten. Bir dönem daha memlekette kalayım. Teşekkür ederim.

hangi bölümdesin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben uğramamistim.

Teşekürler. Bir işlem yapmaya gerek yok o zaman. Ben de almayı hiç düşünmüyorum. Önermediler zaten. Bir dönem daha memlekette kalayım. Teşekkür ederim.

hangi bölümdesin?

Alıntıları Göster
    ##.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudolfin -- 22 Mart 2016; 0:07:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben uğramamistim.

hangi bölümdesin?

Biyomedikal müh.

başarilar.soru sormak istersen okul kayseri vb hakkinda pm atabilirsin.

• 3 ARKADAŞ TOPLANARAK ERCİYESE GELME KARARI ALDIK BEN VE BİR ARKADAŞIM VETERİNERLİK FAKÜLTESİNİ DÜŞÜNÜYORUZ, DİĞER ARKADAŞ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLERİ DÜŞÜNÜYOR, BU BÖLÜMLER HAKKINDA AZ DA OLSA BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİZ.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.