Şimdi Ara

Erdoğan Gezi eylemcilerine 'Sürtük' dedi. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşünsene, bundan 70 sene sonra çocuklar tarih kitaplarında bunu okuyacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şunu merak ediyorum. O zaman insanlar büyüklerine "o gün kimi desteklediniz?" diye soracaklar. O zaman dürüstçe "her şeyi bilmemize rağmen sonuna kadar akpyi destekledim" diyebilecekler mi?

• Camiye Ayakkabı ile Girilebilir mi?

Allah her kavime peygamber göndermiştir. Hepsine de öldürmeyin (İnsan hayatının önemini vurguluyor) çalmayın, yalan söylemeyin vs.demiş. Cami İslam öncesi yok. Namaz kılmak İslam öncesi yok. Kuran'da camiye ayakkabı ile girmeyin yazmaz ama insan hayatının önemi yazar. Peygamberimiz Veda Hutbesinde (Son nasihati- vasiyeti de diyebiliriz) aman namazınızı aksatmayın, caminizi temiz tutun demez ama insan canının, hakkının önemini vurgular. Peygamberim Veda Hutbesinde benim her türlü hakkımın korunduğunu söylüyorken, torpil yapıp benim hakkımı çalanlar sadece benim mi hakkımı ayaklar altına alıyor? Benim her türlü hakkımın koruma altında olduğunu kim söylüyordu? Neye dayanarak söylüyordu?

Bizim dinciler der ya "Hindistan'da ineğe tapıyorlar bizde heykele" Hindistanlıların görünmeyen bir Tanrıları var. Kitapları da var. Kitaplarında dünyanın yaratılması "Tanrı her şeyi inek görüntüsünde yarattı. Sonra hepsinin görüntüsünü değiştirdi" yazıyor. Yani adamlar ineğe tapmıyor. Tanrıları ineği sevdiği için onlar da seviyor. İneği yemiyorlar, ineğe kötü davranmıyorlar. İslam'da bunun adı tam uymasa da şirktir. Şimdi bu bilgi ışığında yerde gördüğü ekmeği öpüp başına koyan dincileri düşünün. Ekmek o kadar mübarekse niye yiyorsun? Yediğin ekmek ne oluyor? Çıkıp nereye gidiyor? Yaptıklarında Hindistanlılar kadar bile mantık var mı?

Askerlik yaptığım müfrezede binalar belki 100 senelikti. 1950 (?) yılında asker mühimmat kutusuna şafak atmış. Bayram günü, bayram namazı için gazino güzelce temizlenir ve mescide çevrilirdi. Ne yapacağız yani? Burası sabah mescitti namaz kıldık diye akşam botu çıkartıp mı gireceğiz? İlla kutsal, mübarek bir şey arayan varsa Allah'a ve sözlerine baksın.

Forumda asau denen üye dinini bilmeyen, adı gibi bildiği halde siyasi sebeple sorulan dini soruya cevap veremeyen biridir. Yüzünde utanma olmadığı için hala din konusunda yazabiliyor.

Not: O gün o camiye girenler ayakkabılarını en azından kendilerini içeriye atınca çıkartabilirlerdi. Saygısızlık yapmışlar denilirse onu kabul ederim. İçeriye kola şişesi atmışlar, terbiyesizlik yapmışlar deseler o da doğru.

• Güzel gündem değiştirme helal olsun millet zamları unuttu buna odaklandı :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Mhp ve mhp lilerin umrunda olduğunumu düşünüyorsun

• Vict0ry kullanıcısına yanıt

Hadi be ordan, gezi olmasa sanki dolar 1 TL olacaktı...

• Bazen susmak en iyi cevaptir.

Cumhurbaskan'i Makamina sahip birisinden bahsediyoruz. Bu Makam ulvi bir makamdir.

Kudreti gecmisinden ve yetkilerinden gelir. Bu Makam Baskomutan Mustafa Kemal Ataturk'un kurdugu T.C Devletinin en ust rutbesidir.

Saygi bu makama olmalidir.
    Demokrasilerde Baba'dan Ogul'a yetki ve makam gecmez. SECILMIS ve Elenmis vardir

Bize Dusen kendimize zarar vermeden begenmedigimiz fikir, eylem ve soylemleri protesto etmektir.

Elbet bir gun Secilmis'de Elenmis olacaktir. Er ya da gec. O gun gelince, siradan bir vatandas olacaktir.

• Zamları unuttuk şaka gibi len

• TDK'ye göre Sürtük kelimesinin ilk anlamı şudur: "Vaktini çok gezerek geçiren, evinde oturmayan kadın.

TDK'ye göre Sürtük kelimesinin ikinci anlaması ise "Aynı anda birden fazla kişiyle gönül eğlendiren kadın."

TDK'ye göre sürtük kelimesinin argodaki anlamı ise 'hayat kadını'dır.

2 ve 3. tanımları alelacele kaldırmış TDK.
    Bu durumda artık hakaret cezası yemeden akplilerin laflarını aynen iade edebilir insanlar?
    Yoksa biri söyleyince ifade özgürlüğü, diğerleri aynısını söyleyince hakaret mi olacak yine?

Mesela bazı politikacı hanımların evde oturmaya pek vakti olmuyor, devlet uçaklarıyla dolaşıp konuşuyorlar hep.
    Menüde yürek var mı bugünlerde, izleyip görelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enizam -- 3 Haziran 2022; 8:3:58 >

• Karın evine erkek getirirse ses çıkarma diye kanun çıkaranların,
    Millete sürtük demesine şaşırıyorsunuz.

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Nereye düşürüyorlar, hiçbir şey düşüremez bunlar. Hadi diyelim mucize oldu da düşürdüler, millet yine yükseleceğini biliyor. Boş yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 3 Haziran 2022; 8:49:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olsun, herturlu katakulliyi yapabilirler. Bu seçim ülkenin kaderini belirleyecek. Herturlu uyanık hamlelerini düşünmek lazım.

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum sana. Muhalefet seçim güvenliğine ölümüne yoğunlaşsın, benim tek derdim o. Beyin fırtınası mı yaparlar, ne yaparlar artık akıllı olsunlar, süper uyanık olsunlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye karanlık bir tünele girmiş gibi görünüyor. Makamlar içini dolduramayan şahıslarla dolu...

• atmaca57 kullanıcısına yanıt
    Cumhurbaşkanına başlıktaki lafı söyleyeni duymadım ben. Bu ülkede Atatürk'ün annesi bilmemnerde çalışıyordu dendi. Sizin pis güruh buna bile ifade özgürlüğü dedi. O laf erdoğana söylenebilir mi?

Sizin güruha cahil deyince hakaret diyorsunuz. Koyun deyince hakaret diyorsunuz, ama "koyun dediniz koyduk" cümlesi alenen belden aşağı olduğu halde hakaret olmuyor.

Ülkede kimin nasıl konuştuğunu, nasıl düşündüğünü herkes biliyor. Allah aşkına bi açıklasana, "Tişörtünü tankın egzoz borusunun içine afedersiniz tıkamak suretiyle..." cümlesinde "afedersiniz" kelimesi neden kullanılmış?

• asderty A kullanıcısına yanıt

"Afedersiniz Ermeni..." lafıyla benzer amaçla kullanılmış sanırım.

İlerki yıllarda sayın reisin ruh halini, psikolojisini kaç kişi bitirme tezi ve kitap konusu yapacak, merak ve patlamış mısırla beklemedeyim...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.