Samimi olarak soruyorum Bu OzkanK kim bilen var mı? |
Erdoğan Sisi'yi karşıladı RABİA ile de uğurladı (6. sayfa)
-
-
Sisi demedim 1200 CC dedim
-
Devletlar arası politikalar farklıdır, bir yerde artık mecbur bırakılırsın görüşmeye, öyle olmasaydı bir tane muhattabımız kalmazdı dünyada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet uluslar arası ilişkide dün yoktur katılıyorum da, örneklerin hepsinde bir şey kazanırım yada birilerinin tasmayı sıkması sonucu girdiğimiz her savaşta kaybedip dün düşman ettiklerimizi sırf kaybettiklerimizi tolere edebilmek adına bugün dost çekmemiz sizce komik değil mi?
Bu taptığınız adam nasıl bir ileri görüşsüz ki, hem suriye hem ırak hemde mısırda kaybeden tarafta yer aldı.Yakında libya'da patlar yada doğrusu birilerinin 3 kuruş sıcak parası için oradan da taviz veririz.Sizde yine ilişkilerde olur böyle diye kıvırırsınız.
-
Putin yada başkası bizimkiler gibi amatör değil dayıoğlu, amcaoğlu gibi takılıp kişiselleştirmiyor.
Ülke çıkarı olarak bakıyorlar, bizde atar gider yada arkadaşlık kurup yarın öbür gün kazık yiyip ağlanmıyorlar.
Bugünün müttefiği yarının düşmanı olabilir.
Muhalifçilik oynamıyorum ben dış ilişkilerin al gülüm ver gülüm olmasından yanayım. Karşılıklı ilişkilerde resmilik lazım
kimsenin babasının ülkesi değil burası, yarın öbür gün kazık yiyince ağlanmamalı, öfkelenmemeli kimse.
Azerbaycan ile dahi bir resmilik lazım, çok duygusal alıyoruz her şeyi ve bu aptallık, zayıflıktır.
Bir sen ve cenahın her şeyin en iyisini biliyor sayın üst akıl.
-
Dünya çark lideri
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zamanlama hatası bize daha çok zarar verir. Sisi'yi uğurlarken muhalefetin hemen böyle politika gütmesi ve iktidara oy kaybı olduğu görülürse benzer gelişme Suriye ile olmaz hatta altta kalmamak için" sisi'yi ağırladık ama adam hala düzelmemiş biz bunla bir daha görüşmeyiz" derse ve sisi ile görüşmenin oy kaybı yarattığını görünce "Suriye 'de katil esat oldukça görüşmeyiz" ısrarını sürdürürse kaybeden RTE mi olur Türkiye mi?
Yakında esadın ayağına da giderler. Bunlar her seferinde ağza alınmayacak laflar söyleyip aradan biraz zaman geçince geri vites yapıyorlar. Sonra gelip dün dündür gibi laflar söylüyorlar.
-
BİR AKP VE ERDOĞAN KLASİĞİ
YETERİNCE İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPTILAR.. RABİA KULLANILDI VE MODASI BİTTİ
TIPKI FİLİSTİN'DE OLACAĞI GİBİ.
-
Madem çok profesyoneldi Sisi başa geldikten bir süre sonra onunla stratejik irtibata geçseydi. Çocuk gibi küsüp yıllarca bekledi bugün için.
Devlet aklı bu mudur?
-
Tayyip Erdoğan istifa etmeli. Yaptıkları ve söyledikleri birbiri ile uymuyor. Yeterince uzun süre görevinde kaldı, artık olmuyor.
Zaten oy kaybettikleri için normalleşme süreci başlattılar.Muhalefet bu durumu eleştiriyor diye geri adım atacakta değiller.Velevki geri adım atsalar bile muhalefet doğruları söylemek zorunda.Muhalefetin görevi yaşanılan rezillikleri,yanlışları ve hataları olaylar geçtikten sonra değil anlık olarak eleştirmek ve halka duyurmaktır.Olaylar yaşanıp bittiktens onra eleştirseler ne olur eleştirmeseler ne olur?20 yıldır susuyorlarda ne oldu?
Muhalefetin bu pasifliği ve sessizliği Türkiye'ye zarar veriyor.Eğer muhalefet sessiz kalmasaydı en başından Mısır ile ilişkiler bu kadar bozulmazdı.
-
Oy kaybettikleri için değil millet 12 yılı hatırlamayacağı ve Doğu Akdeniz'de sıkıştığımız özellikle Filistin -israil konusunda birşeyler yapmak için normalleşme adımları atılıyor . Bu yaptıkları nedeniyle ( yani normalleşme nedeniyle )Oy kaybettikleri görülürse tersi adım atmaktan bile çekinmezler ve Suriye konusunda ilerleme yaşanmaz
Muhalefet doğru gördüğünü söyleyecek tabii ki ama sürecin başında buna ket vuracak söyleme gerek yok
Oy kaybettikleri için normalleşme süreci başlattılar zira ekonominin bozulmasının nedenlerinden bile 10 yıldan fazla süredir takip ettikleri 'neo osmanlı' politikasıydı.Bu politika yüzünden ortadoğuda düşman olmadığımız tek bir devlet bile kalmadı.Üstüne Suriye'den milyonlarca ne olduğu belli olmayan insan Türkiye'ye doldu.Tüm bunlar ekonomiyi bozduğu için isteselerde istemeselerde normalleşme adımları atıyorlar.Eğer oy oranları düşmeseydi ne Mısır ne de Suriye ile görüşmelere başlarlardı.
Muhalefetin eleştirileride bu normalleşme adımlarına yönelik değil.10 yıldan fazla süredir muhalefeti 'Sisici','darbeci','Esadçı' ilan eden zihniyetin ne olduğu anlatılıyor.Eğer bu yapılmazsa istedikleri gibi at koşturmaya devam ederler.Olan da Türkiye'ye olur.Muhalefet muhalefetliğini yapacak ki bir daha Türkiye'yi zor durumda bırakacak dış politika adımları atmasınlar ve eğer bu adımları atarlarsa içerden tepki göreceklerini bilsinler..Eğer muhalefet susar ve zamanında tepki göstermezse yine benzer durumları tekrar ve tekrar yaşarız.
-
-
İktidar ekonomi bozulsa da seçim kazanabiliyor 2018de ve özellikle 2023te bunu gördük . Ekonomi bozuldu o yüzden yakınlaşma oluyor demek doğru olmaz. Seçime 4 sene var ve eski olayların üzerinden 12 sene geçmiş iktidar bunun oya etkisi olmayacağını düşündüğü için bu adımları atıyor önceden gizliden başlamıştı. Ayrıca gizli olarak Brick 'e başvuru yaptığımız da söyleniyor
Muhalefet oy kazanmak için değil zaten seçime 4 sene var iktidarı doğru politikanın önüne açmak veya kötü tercihleri neden olmayacak politika yapmalı yoksa basitçe veya çocukça devamı aynı seyleede takılı kalmak ulkenin çıkarına olmaz tabii ki muhalif medya milletvekilleri vs bunları söyleyecek halkı bilgi vermek için ama genel başkanlar ve yardımcıları bu topa erkenden girmemeli
Tam tersi çocuk musunuz,ergen mi,yoksa ergenlikte mi kaldınız? Eğer kaldıysanız biz kalmadık.Büyüdük,adam oldum ve adamlığın gereğini yapıyoruz.Sizede tavsiye ederiz.Ortada bir devlet göremiyorum.Gören varsa banada haber versin...
Söylediklerinize yine katılamıyorum.Öncelikle 2018 ve 2023 seçimlerini ele alalım;
2018 seçimlerinde halka 'Başkanlık sistemi bu seçimle devreye girecek.Başkanlık sistemi ile uçağız' propagandası yaptılar.Yani umut ve değişim vaat ettiler.Ekonomik sıkıntılar olarak parlamenter sistemi gösterdiler.Muhalefet ise İnce,Akşener ve Karamanoğlu olarak üçe bölünmüş vaziyetteydi. Durum bu olunca seçimi kazandılar
2023 seçimleri ise tamamen muhalefetin beceriksiz seçim stratejisi yüzünden kazandılar.Malumlar sonuna kadar milliyetçi ve dini söylemleri ön plana çıkartıp,muhalefeti ötekileştirirken,ülkedeki tüm sıkıntıları muhalefetin üstüne havale ederken;muhalefet tarafı eften,püften meseleleri gündem etti.Demirtaş ve Kavalayı dillerinden düşürmedi.Herkesle kucaklaşma sözü verdi.Karşı tarafın yapmış olduğu kara propagandaya karşı etkili bir propaganda yapmayı bile beceremedi.Buna rağmen CB seçimleri ilk defa ilk turda sona ermedi.İkinci turda KK gibi bir rakibe karşı kıl payı farkı diyebileceğimiz bir oranla seçimi kazandılar.
Lakin işlerin istedikleri gitmediği 2024 yerel seçimlerinde ortaya çıktı.2023 genel seçimlerinin üzerinden bir sene bile geçmeden ikinci parti konumuna düştüler.İstanbul ve Ankara'da fark yiyerek seçimleri kaybettiler.Bunun nedeni ekonominin artık üstü örtülemeyecek şekilde iyice dibi görmeye başlaması ve muhalefetin doğru adaylar ile seçime girmesi oldu.
Yani artık halka yani kendi kitlelerine dahi verebilecekleri bir umut kalmadı.Zaten bundan dolayı yeni anayasayı sanki ülkedeki tüm sorunları çözecek sihirli bir anahtar gibi sunmaya çalışıyorlar.Tıpkı 2018'de yaptıkları gibi..
Durum bu olunca dış ilişkileri düzeltmeye öncelik vermeye başladılar.Mısır ile ilişkilerin düzeltilmeside bu açıdan bağlantılı bir durum.Aynı durum Esad içinde geçerli...Eğer ülke içinde seçimleri kazanmak istiyorlarsa 'neo osmanlı' politikası nedeniyle ülkenin kaynaklarını dışarıya harcamak yerine içeriye döndürmeleri gerekiyor.Bunun olması içinde dış ülkelerle ilişkileri düzeltmeleri gerekiyor.Ülke kaynakları 'neo osmanlı' politikası çerçevesinde harcana harcana ortada ülke kaynağı diye birşey kalmamış vaziyette.
Öte yandan muhalefetin bu normalleşme adımlarını eleştirmediğini daha önce söyledim.Burada eleştiri noktası halkın milli ve dini hassasiyetleri üzerine propaganda gerçekleştiren malumların günün sonunda kendilerine milli ve dini hassasiyet çerçevesinde inanan seçmenlerini yüz üstü bıraktığı gerçeğidir.Bu gerçeği muhalefet dile getirmezse Sisi yarın tekrar 'darbeci' Sisi oluverir.Aynı şekilde Esad tekrar 'Esed' oluverir.Bunların tekrar yaşanmaması için bu tutarsız söylemlerin halka anlatılması gerekiyor ki bir daha bu söylemler üzerinden oy toplayamasınlar.Bu yapılmazsa benzer dış politika facialarını tekrar ve tekrar yaşarız.
-
Ben muhalefet eleştirmesin demedim ki genel baskanların sisi'nin uçağı kalkar kalkmaz yıllardır bunu söylemek için bekliyormuş gibi davranış içine girmesi doğru olmazdı diyorum daha Esat olayı var Suriye ile normalleşme sekteye uğratır bu durum..Biz burda sisi ve Esat ile normalleşme olmasını mı istiyoruz yoksa sisi ve Esat ankaraya gelirse bundan CHP nasıl oyunu artırır planı mı yapıyoruz? 200-250 muhalif vekil var il baskanlari var üsleri güçleri kamuoyuna bilgi vermek zaten anlatsınlar.Ama o.ozel olsun m.devisoglu olsun sisi'nin gittiğini akşamı niye konuşmuyor demek doğru olmaz..akp -chp normalleşme görüşmesi yaptı sonra o.ozel MHP icin suç ortağını bize itiyor deyince Akp bundan nem kapıp farklı konuşmaya başladı ve normalleşme bitti ve Akp için normalleşme CHP 'nin normalleşmesidir dendi. Akp hâlâ seçmenine altta kaldı dedirtmemek için farklı politika güdebiliyor milli konulara inatlasmaya altta bırakmak için kavga etmeye gerek yok kaybedecek 2-3 yıla ihtiyacımız yok artık
2018 ve 2023 seçimlerinde kaybedilmesinde dediğin şeyler var tabii ki bunlar olmasa kaybedilmezdi zaten..Şimdi milletin alım gücü düşüyor enflasyonla mücadele için emekliye fazla zam yapılmadığından akp %2 oy kaybettti o da y.refah partisine gitti zaten. Chp 'nin fazla belediye kazanmasının nedeni iyi parti ve dem partisi tabanının çoğunun CHP 'ye oy vermesidir başkanlık seçimi olsa yine kafa kafaya olur zaten o durumda emekliye de memura da esnafa da %100 para dağıtılır belediye seçimleri gibi kısıtlı bütçe ile seçimlere gidilmez . Muhalefetin zor durumu çoğunluk olmaması değil 3-5 farklı hayat görüşünden olduğundan cumhur ittifakı gibi daha yakın kimselerin bir arada olması gibi değil o nedenle cumhur ittifakı %45le bile kazanabiliyor . Millet ittifakı 80 öncesi sol fraksiyonlar gibi hem rejimle hem kendileriyle kavga edebiliyor ve çoğunluk olsa da kazanamayabiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X