Şimdi Ara

Ericsson'unuzda NES oynayın... Symbian değil,JAVA!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün buldum bu emülatörü ve sizlerle paylaşmak istedim.

NES'i bilirsiniz,şu anda bile hala klonlarının piyasada gezdiği,zamanında Megadrive'a alternatif olarak (eli mahkum,herkes Megadrive alamıyordu) oynanan bir Nintendo konsoluydu.Türkiye'de yaygın olarak bir zamanların vazgeçilmeziydi.

Biz onlara atari derdik Hani kağıt peçeteye 'Selpak' demek gibi birşey...

Her neyse lafı fazla uzatmadan emülatörümüzün nasıl çalıştığına göz atalım.

Öncelikle yaptığım rar arşivini bu adresten indirin (rapid+share'in arasındaki +'yı kaldırın):
    http://rapid+share.com/files/67929818/NesCubebyNecrhemancer.rar.html

Daha sonra bu arşiv içinden dosyaları çıkartın.nes klasörü içinde benim de attığım bazı oyun ROM'ları (dosyaları) var.Bu dosyalardan istediğinizi çıkarabilir;istediğinizi netten,birazdan vereceğim siteden indirip ekleyebilirsiniz.Bu klasör içine atacağınız her oyun,jar dosyasını hazırlayıp attığınız zaman telefonunuzda olacaktır.Bu arada önemli bir hatırlatma yapayım,oyun romları isimlerine dikkat edin,örneğin Snow Bros.nes dosyasının ismi şöyle olmamalı: Snow Bros .nes yani isim ile uzantı arasında boşluk olmamalı... böyle olduğu zaman emülatörde o oyunu seçtiğinizde 'dosya bulunamadı' hatası veriyor.

Eğer istediğiniz tüm oyunları topladığınıza eminseniz,'Make Nescube Full.bat' ve ya 'Make Nescube Lite.bat'ı açın.Bu işlem sonrasında elimizde 'Nescube.jar' ve 'Nescube.jad' olacaktır.

Bu full ve lite olayını da kısaca açıklamak gerekirse Full ile Lite arasında aslında pek fark olmadığını söylemeliyim.Full'ün Lite versiyondan tek farkı programı açtığınızda her seçenek yanında bir ikon olması... (örneğin; ayarlar kısmında Sound yanında hoparlör simgesi,herhangi bir oyun isminin yanında da kaset simgesi olması vs...)

Ericsson'a nasıl oyun-program kurulacağını biliyorsunuzdur muhtemelen,ancak yine de kısacık değinmekte fayda var.Öncelikle telefonumuzun diğer bölümüne Nescube.jar dosyasını atıyoruz (Ericsson'larda kurulumlar için jad dosyası gerekmemektedir).Daha sonra telefonumuzdan Diğer'e girip Nescube.jar üzerine geliyoruz ve sol soft-key ile Kur komutu veriyoruz.Daha sonra da Oyunlar ve ya Uygulamalar bölümünü seçiyoruz.

Buradan da bir ton NES ROM'u (rom=oyun dosyası) bulabilirsiniz:
    http://www.rom-world.com/dl.php?name=Nintendo

Eğer bir sorunuz olursa bu konuda sorularınızı sorabilirsiniz.Saygılarımla...

ve iyi oyunlar

NOT: Yazı alıntı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necrhemancer -- 7 Kasım 2007; 0:36:33 >

• eywallah güsel şeyler..

senin eklediğin oyunların yanına bende 2 tane street fighter koydum .. oyun içinde isimler gözüktü fakat aç deyince hata verdi..

şöyle ki ..

java.io.IOException: Mapper #187 Unsupported mapper!

ne demek bu..:D
  • Deneyelim bakalım...
  • Mapper denen şeyi tam olarak ben de bilmiyorum ama oyundan oyuna değişiyor.Emülatörümüzün desteklemediği bazı 'mapper'lar var,sanırım attığın Street Fighter oyunları da bu mapper'lardan...

Desteklenen mapper'lar : 0,1,2,3,4,6,7,8,11,15

Zaten oyunları açtığınızda ekranın sol üstünde Reset (map:1) gibi bir yazı göreceksiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    n-gage oyunları ve apps
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.