Şimdi Ara

Erişim engellendi hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldığım sata harddiske format atıp bölmüştüm arkadaşım bilgisayarında xp cd si ile daha sonra başka bir arkadaşın laptop u ile bu arkadaşımın bilgisayarına cross kablo ile ağ kurdum ve laptopun dvd romunu paylaştırdım sonuçta dvd deki film ve oyunları bu sayede harddiskime attım bu iki arkadaşın bilgisayarıda admin.de idi ve diğer kullanıcılara kısıtladıkları bölümler vardı neyse ben istanbuldan izmite evime gittim ve sata harddikimi bilgisayara taktım fakat şu an yeni harddiskimdeki dosyaları görüyorum ama onlara erişemiyorum yani içlerine giremiyorum ne yapmam lazım tekrar harddiski geri mi götürmelimiyim dosya formatı ntfs 200 gb seagate harddsik 40 gb 5 bölüm var.::::yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:::

• Evdeki bilgisayarınızın işletim sistemi ve dosya sistemi nedir ?

Partitionları sistemde görüyor fakat biçimlendirilmemiş uyarısı mı alıyorsunuz yoksa hiç mi göremiyorsunuz ?
    Anakartınızın SSCI denetimi var mı ? Var ise açık mı ?
  • arkadaşının bilgisayraına kendi hdd ni takıp onun programlarının bir yedeğini kendine almak istedin
    ve aldın herşey normaldi ama eve geldiğinde bir süpriz ile karşılastın klasorlere ve dosyalara girmek istediğinde
    erişim engellendi hatası veriyor

bunun sebebi arkadaşının pc deki kullanıcı hesabını oluştururken buna şifre veridği sırad adosyaşlarını gizli hale getirsinmi sorusuna verdiği evet cevabıdır

xp nin güvenlik özelliği olan bu sistem sayesinde sizin şifrelediğiniz kullanıcı hesabınıza ait doyalar
    hiç bir şekilde başka bir işletim sistemi yada pc de çalışmazlar

harddiski geri götür içindeki herşeyi sil
    yeniden arkadaşının pc ye tak admin kullanıcısının şifresini kaldırın
    şifre kalktıktan sonra oturum ac kapat
    sonra dosyaları eskiden yaptığın gibi yeniden harddiskine kopyala
    işlem bitince hdd ni sök ve arkadaşın pc yi acarak yeniden sildiği kullanıcı hesabının şifresini koysun

boylece herşey eski haline dönecek

unutmayın : kullanıcı hesaplarından dosyalarımı gizli hale getir seceneği sadece o kullanıcının kullandığı dosyalar için gecerlidir
    örneğin kullanıcı adımız TEST olsun

documents and settings/TEST

klasoru altındaolan her dosya şifrelenir sonradan eklenenler dahi

kolay gelsin diyorum :)

quote:

Orjinalden alıntı: ayasofya

yeni aldığım sata harddiske format atıp bölmüştüm arkadaşım bilgisayarında xp cd si ile daha sonra başka bir arkadaşın laptop u ile bu arkadaşımın bilgisayarına cross kablo ile ağ kurdum ve laptopun dvd romunu paylaştırdım sonuçta dvd deki film ve oyunları bu sayede harddiskime attım bu iki arkadaşın bilgisayarıda admin.de idi ve diğer kullanıcılara kısıtladıkları bölümler vardı neyse ben istanbuldan izmite evime gittim ve sata harddikimi bilgisayara taktım fakat şu an yeni harddiskimdeki dosyaları görüyorum ama onlara erişemiyorum yani içlerine giremiyorum ne yapmam lazım tekrar harddiski geri mi götürmelimiyim dosya formatı ntfs 200 gb seagate harddsik 40 gb 5 bölüm var.::::yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:::

• peki ben benim bilgisayarın administrator şifresini ismini onun kullınıcı hesabı şifresi ve ismine çevirsem hatta bilgisayar ismini dahi değiştirsem yine bir şey değişmez mi??
  • ntfs sıkıştırması yaptığı için şifreleme yaparken hangi kriterleri göz önünde tutuyor onu bilmiyorum
    ama büyük ihtimalle donanımsal bir koddan başlayıp ilkşifreleme zamanına kadar can alıcı noktaları
    şifreleme sisteminde kullanıyor olduğunu düşünüyorum

denemekten zarar gelmez istersen dene ihtimali cok kucuk veriyorum calışmayacak

ama denemedim demezsin en azından ve senin için bizim için tecrubeolur

quote:

Orjinalden alıntı: ayasofya

peki ben benim bilgisayarın administrator şifresini ismini onun kullınıcı hesabı şifresi ve ismine çevirsem hatta bilgisayar ismini dahi değiştirsem yine bir şey değişmez mi??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yerel Disk Z Erişim Engellendi
    8 yıl önce açıldı
    Tanımlanamayan Ağ Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.