Şimdi Ara

Erkeklerde Kısa Saç Olayı Nerden Çıktı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Don't Reyiz

quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

quote:

quote:

Güzel soru.

güzel soru yazacağına düşüncelerini aktarsaydın daha faydalı olurdu

Ne bu şiddet, bu celâl?

Yöneticilere katlanamıyorum. i love you forumdestek@donanimhaber.com sizler gibi ayrıcalık yapmıyorlar. İstersen ayrıcalık yaptığınız konuları aktarabilirim burada.

Bu tutumunla katlanamaman çok normal. Ayrıcalık yapılmıyor forumda. Yönetimin elbet hatası olacaktır. Sonuçta bizler de insanız. Ama emin ol ki hatalar da telafi edilmekte.

• ss olmadan yorum yapamayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

quote:

quote:

Güzel soru.

Ne bu şiddet, bu celâl?

Forumda yönetici istemiyoruz.Demokrağsi var.Biz kendi kendimizi yönetiriz.

Ayrıca forumda yönetici olmazsa sabaha kadar siyaset tartışmaları olur.Ben de izlerim.

Edit:Düzeltme.

O tip mesajları, konuları şikayet edenlerde sizlersiniz ama?

Siyaset konuları 2-3 mesajdan sonra hakaret ve küfür içerdiği için izlemekte de bir fayda olmaz.

• 40 yaş üstü kıskanıyor hep ondan

Gençliğinde birçoğu o dönemin modasına göre saçlarını uzatmıştır bence, babam onlardan biri ama ben uzatınca benimlede dalga geçer .
  • saçımı aragorn,boromir tarzı yapmayı düşünüyorum.tabi sakallı olarak.orta dünya savaşçısı sıtayla nasıl olur gençler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

sütyen, etek ve külotluçorap'da ilk önce erkekler tarafından kullanılmıştır, zaman içinde kadınlara özgü bir hal almıştır. inanmayan bu dediğim 3 giysinin tarihini araştırabilir

beyin almıyor bunlar nasıl bayanların kullanım alanı oldu?

sütyen tarihte ilk olarak gladyatör dövüşçüleri tarafından kullanılmıştır. Tabi bu şu an kadınların kullandığı sütyen gibi algılanmasın. O tarihte aşırı iri kıyım gladyatörler, göğüsleride büyük oldugundan göğüslerini kumaş ile sararak ve sıkıştırarak daha sert durmasını sağlamışlardır. bu şekilde daha rahat ve seri dövüşmüşlerdir

etek'de tarihte ilk olarak erkekler tarafından kullanılmıştır. erkekler roma döneminde ve orta çağda etek giymiştir hemde dizüstü etekler hatta mini etek denilebilecek şekilde eteklerde giymişlerdir. o tarihlerde kadınların etekleri ise yere kadarmış.

külotluçorap yine aynı dönemde erkekler tarafından kullanılmıştır. tabi günümüzdeki naylon külotluçorapdan bahsetmiyorum. o zamanda erkeklerin giydiği külotluçorapdan ziyade tayt şeklindedir. zaten birçok tarihi filmde bunu görürüz. ama zaman içerisinde bu giysiler kadınlara geçmiştir ve daha farklı şekilde geliştirilmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 17 Kasım 2011; 0:33:07 >

• saçın uzun diye işi cinsel kimliğe vuran, şaka yollu da olsa, bi' çevren varsa sen daha çok çekersin o çevreden.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel soru.

Ne bu şiddet, bu celâl?

Yöneticilere katlanamıyorum. i love you forumdestek@donanimhaber.com sizler gibi ayrıcalık yapmıyorlar. İstersen ayrıcalık yaptığınız konuları aktarabilirim burada.

Bu tutumunla katlanamaman çok normal. Ayrıcalık yapılmıyor forumda. Yönetimin elbet hatası olacaktır. Sonuçta bizler de insanız. Ama emin ol ki hatalar da telafi edilmekte.

Eminmisin öyleyse şuna bir göz at:
    http://forum.donanimhaber.com/ticket.asp?rid=630785

kişinin bana hakaret ettiğini görebilirsin. artık neden bilmiyorum phı beni oyalıyor. bu şikayeti yaklaşık 2,5 gün önce ettim. benim bildiğim cezalar 1 gün içinde onaylanıyor ama ne hikmetse 2,5 günden beri onaylanmamış? Şimdi burada ayrıcalık yokmu?

• Evet, son zamanlarda böyle bir durum çıktı ortaya. Kısa saç moda oldu gitti. Ben her şeye rağmen uzatıyorum, yakışıp yakışmamasını sorun etmiyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel soru.

Ne bu şiddet, bu celâl?

Eminmisin öyleyse şuna bir göz at:
    http://forum.donanimhaber.com/ticket.asp?rid=630785

kişinin bana hakaret ettiğini görebilirsin. artık neden bilmiyorum phı beni oyalıyor. bu şikayeti yaklaşık 2,5 gün önce ettim. benim bildiğim cezalar 1 gün içinde onaylanıyor ama ne hikmetse 2,5 günden beri onaylanmamış? Şimdi burada ayrıcalık yokmu?

1 gün içerisinde onaylanır diye bir durum söz konusu değil. Şimdi halledildi.

• uzun saç, barutun icadından önceki dönemlerde, erkeklerin savaşırken arkadan gelecek kılıç saldırılarından baş altı kısmı yani omuzlardan başa kadar olan boyun kısmını korumak için gerekliydi. Çünkü en sağlam kılıç bile saçı zor keserdi. Barutun icadından sonra kısa mesafeli dövüşlerde kılıç kullanılmamaya başlandı. toplumsal bir ön yargı oluşmaya başladı. Saç uzatmaya gerek kalmadığı halde uzatanlar tuhaf karşıladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: guRizingo

uzun saç, barutun icadından önceki dönemlerde, erkeklerin savaşırken arkadan gelecek kılıç saldırılarından baş altı kısmı yani omuzlardan başa kadar olan boyun kısmını korumak için gerekliydi. Çünkü en sağlam kılıç bile saçı zor keserdi. Barutun icadından sonra kısa mesafeli dövüşlerde kılıç kullanılmamaya başlandı. toplumsal bir ön yargı oluşmaya başladı. Saç uzatmaya gerek kalmadığı halde uzatanlar tuhaf karşıladı

Benim bildiğime göre de Roma ordusundaki askerlerin saçları kısa kestirilirdi çünkü düşman askerlerin saçından tutup boynunu kesebiliyordu. Hangisi doğru acaba

• quote:

quote:

quote:

sütyen, etek ve külotluçorap'da ilk önce erkekler tarafından kullanılmıştır, zaman içinde kadınlara özgü bir hal almıştır. inanmayan bu dediğim 3 giysinin tarihini araştırabilir

beyin almıyor bunlar nasıl bayanların kullanım alanı oldu?

sütyen tarihte ilk olarak gladyatör dövüşçüleri tarafından kullanılmıştır. Tabi bu şu an kadınların kullandığı sütyen gibi algılanmasın. O tarihte aşırı iri kıyım gladyatörler, göğüsleride büyük oldugundan göğüslerini kumaş ile sararak ve sıkıştırarak daha sert durmasını sağlamışlardır. bu şekilde daha rahat ve seri dövüşmüşlerdir

etek'de tarihte ilk olarak erkekler tarafından kullanılmıştır. erkekler roma döneminde ve orta çağda etek giymiştir hemde dizüstü etekler hatta mini etek denilebilecek şekilde eteklerde giymişlerdir. o tarihlerde kadınların etekleri ise yere kadarmış.

külotluçorap yine aynı dönemde erkekler tarafından kullanılmıştır. tabi günümüzdeki naylon külotluçorapdan bahsetmiyorum. o zamanda erkeklerin giydiği külotluçorapdan ziyade tayt şeklindedir. zaten birçok tarihi filmde bunu görürüz. ama zaman içerisinde bu giysiler kadınlara geçmiştir ve daha farklı şekilde geliştirilmiştir

yok günümüzdekinden değil ama böyle yok o günkü farklı ama şöyle. m.ö 7. yüzyılda bile sütyen kullanıyormuş kadınlar sana kalırsa bizde de kuku varmış sonra kadınlar kullanmaya başlamış bizimki de pe*is olmuş di mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

quote:

uzun saç, barutun icadından önceki dönemlerde, erkeklerin savaşırken arkadan gelecek kılıç saldırılarından baş altı kısmı yani omuzlardan başa kadar olan boyun kısmını korumak için gerekliydi. Çünkü en sağlam kılıç bile saçı zor keserdi. Barutun icadından sonra kısa mesafeli dövüşlerde kılıç kullanılmamaya başlandı. toplumsal bir ön yargı oluşmaya başladı. Saç uzatmaya gerek kalmadığı halde uzatanlar tuhaf karşıladı

Benim bildiğime göre de Roma ordusundaki askerlerin saçları kısa kestirilirdi çünkü düşman askerlerin saçından tutup boynunu kesebiliyordu. Hangisi doğru acaba

Ben de öyle biliyorum. Yani asker traşı denen şey ilk Roma askerlerinde ortaya çıkıyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

quote:

Galler tarafının nedense hep uzun saçlı tabir ediyorlar filmlerde romanlarda. Farkedin mesela iskoçya, galler oralar ile ilgili filmlerde genellikle uzunç AMa roma tarafı için ise tam tersi. Sanırım biraz kültür farkı bu. Ama bu zaman uzun zamanda saça bakmak zor kardeşim. O zamanlar berbat oluyordur be.

• 5 yıldır saçlarım uzun , hatta şuan belime kadar geldi nerdey son 1.5 yıldır falan hiç kısaltırmadım

hiçte öyle bir tepkiyle karşılaşmadım
  • bende sakallarımı uzatınca kızıyorlar
  • Sacmalik.
    İsteyen uzatir isteyen keser.
    Su ulkede bu bile tartisma konusu olabiliyor ve 21.yy dayiz...
  • çevrendekilerin seninle dalga geçtiği dönem saçların nerene geliyordu? Saç 6 ayda ne kadar uzar ki? 7 aydır kuaföre gitmiyorum, saçlarım burnuma geliyor anca. şimdlilik kadınsı bir görüntüsü yok. Yoksa 6 ay boyunca uzun saçla mı dolaştın? gece gece niye taktıysam, yine de buna bir açıklık getirirsen sevinirim.
  • Yani bu ülkede bu bile tartışma konusu oluyor forumda değil TOPLUMDA, neyse efendim o biçimde uzatırım kimse bişey diyemez birazda çevre ile alakalı sanıırım. Saçlarım biraz sağlıksızdı sırf daha iyi uzatabilmek için 2 gün önce kazıdım umarım toparlarda uzatırız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.