Şimdi Ara

ERZİNCAN EĞİN GEZİ YAZISI(UZUN VE BOL SS Lİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
5
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Paylaşım için teşekkürler.
  • Erzincani goster caglayani eksisuyu

Bu da benden gelsin
     ERZİNCAN EĞİN GEZİ YAZISI(UZUN VE BOL SS Lİ)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Erzincani goster caglayani eksisuyu

Bu da benden gelsin

arabada iimiş haaaaaaa

• Erzincan nerde

• jjuuddaass kullanıcısına yanıt
    Eyvallah baboş

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragon45

Erzincan nerde

Sen şuan tam nerdesin? Ona göre tarif edicem.

• Güzel bir yazı ve gezi olmuş hocam, teşekkürler paylaşım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Orijinalden alıntı: Dragon45

Erzincan nerde

Sen şuan tam nerdesin? Ona göre tarif edicem.

Hocam, arkadaş o anlamda sormamış bence. Konu başlığında Erzincan, Eğin gezisi demiş ya foto ve inceleme yazısı nerde? anlamında söylemiş diye düşünüyorum. Konunun sonunda aradığı cevabı bulacaktı ama maalesef okumadan cevap yazmış arkadaşımız

• Eğin denilince aklıma et-kasap vb. şeyler geliyor.
  • quote:

Herkez 90km/h ile gittiği için ben sol şeritten rahat bir şekilde gidiyorum, sonra ise babamın gazları yardımı ile uzun yoldaki ilk kapışmamı yaşıyoruz ailecek.Sol şeritte giderken arkadan eski kasa audi a4 görünce yol vermek için sağa geçiyorum.(audi a4 de 2000 model civarı) bu sırada babamın gazlarıyla beraber audi yanımdan geçerken arkada 1.6 yazısını görünce ölümüne bir refkles ile gaza abanıyorum.Adam tam beni geçerken ben burnu uzatınca o da gaza abandı demek ki, ve yan yana geldik.110-120-130-140’a kadar yan yana devam ediyoruz,145 gibi bizim araba burnu(kaputu)uzatıyor,onun kaputu benim yan cam ile aynı hizaya geldi.Ama ben sağ şeritten gittiğim için önüme araba çıkınca yavaşlıyorum ve audinin arkasına yapışıp beraber solamaya çıkıyoruz,solladıktan sonra ise adam sağa sinyal veriyor ve yola tatlı bir heves ile beraber devam ediyorum

Böyle birşeye neden ihtiyaç duydunuz ki? Demek ki kazalar böyle oluyor.

Kulağınız iyi bir çınlamıştır.

Ben sollamaya çıkıp da yanımdaki böyle abes hareketler yaparsa anında sağa kırıp onu çukurun içine atasım geliyor. bakıyorum direksiyonda 15-20 yaşındaki sübyan geri vazgeçiyorum.

• çok güzel bir paylaşım,
    keşke hepimiz gezip gördüğümüz yerleri böyle paylaşabilsek.
    diğerlerini bilgilendirebilsek.
    emeğinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Erzincani goster caglayani eksisuyu

Bu da benden gelsin

Araba On numara üstad Nazar değmesin.

• Arkadaşlar Eğin'i bende ARAMIZDA KALSIN dizisinden merak ediyordum, meğerse Erzincan ilçesine bağlı bu ilçe'nin isimi değişmiş KEMALİYE olmuş, aşaıdaki bilgileri sizinle paylaşıyorum:)

Kemaliye ilçesi, Erzincan'a bağlı olan 9 ilçeden biridir. Eski ismi Eğin'dir.

11. yüzyılın ilk yarısında Van yöresinden göçen Ermenilerce iskân edildiği bilinmektedir. Kasabanın eski adı Aon olup, Ermenice "göze, pınar" anlamındadır. Bu isim Türkçede Eğin şeklini almıştır

İlçe, 1900'lü yılların önemli bir ticari merkezidir. Kaynaklar, o dönemde bütün çevre illerden, ticaret için eğin'e gidildiğini aktarır. Cumhuriyetten sonra, ilçe yoğun göç veren yerlerden biri olmuştur. Şu anda, eğin nüfusuna kayıtlı olan 202 bin kişi vardır.Tanınmış Kemaliyeliler arasında, eski sanayi ve ticaret bakanı Ali Coşkun, eski enerji ve tabii kaynaklar bakanı Ziya Aktaş, şair-yazar Ahmet Kutsi Tecer, Enver Gökçe 12 Eylül sonrası başbakan yardımcısı Zeyyat Baykara, yapımcı Mustafa Oğuz, şair Behçet Kemal Çağlar Müzisyen Mustafa Özgül, oyuncu Cem Davran, Roma büyükelçisi Uğur Ziyal, Kanaltürk'te politik programlar yapan Tuncay Özkan, politikacı Tahsin Şahin Yiğit,gazeteci Yusuf Ziya Ademhan, eski başbakan Şemsettin Günaltay (1949 yılında başbakan) ve İşçi Partisi genel Başkanı Doğu Perinçek'i sayabiliriz.

Kamuoyunda Başbağlar katliamı ile duyulan Başbağlar köyü, bu ilçemize bağlıdır. Dünya'nın grand canyon'dan sonra ikinci büyük karanlık kanyonuna sahip, yabancı turist akınına uğrayan, ancak yerli turistler tarafından pek bilinmeyen muhteşem ilçedir. Karanlık Kanyon'da 2008 yılından beride Uluslararası Doğa Sporları kapsamında BASE jumping atlayışları yapılmaktadır. 1940'lara kadar geçimini halıcılık, bez dokumacılığı, ayakkabıcılık, bakırcılık gibi el sanatlarıyla sağlayan, ama ardından şehre göçlerle, nüfusu 2500'lere kadar inen, yazları ise doğa sporları sayesinde, nüfusu 5000'lere çıkan kasaba, yaz aylarında turist çeken bir bölgedir. Rafting gibi su sporlarına elverişlidir. Doğa harikası bir ilçedir. Eski ticaret yollarının geçtiği yerdir. Kemaliye'nin ülkedeki hemşehrilerine kadar ulaşan bir de gazetesi vardır. Genel olarak Kemaliye'de kasaplık mesleği ve et sektöründe meslekler tercih edilir. Köprü dizisi kemaliyedeki yaşananları konu alır. Kemaliye halkını en çok üzen olaylardan biri de 2003'te eski vali Recep Yazıcıoğlu'nun ölümü olmuştur. Köprü dizisine adını veren olay, valinin yaptırdığı ulaşımı kolaylaştıran köprüdür. Köprünün adı da "Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsü"dür. Recep Yazıcıoğlu bu ilçe insanları için büyük saygı duyulan ve sevilen bir kişilikti.

Ünlü gezgin Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde, "Meyvelerle dolu, bağ bahçe bir kasaba" diye bahseder Kemaliye'den. Raftingten dağcılığa her türlü doğa sporunu yapılabildiği, okuma yazma oranının Türkiye ortalamasını geçen ilçe, mimarisiyle de muhteşem bir yapıya sahiptir.

• JDMSaMSuN kullanıcısına yanıt
    Allah razi olsun, daha iyisini sizler alirsiniz inşallah

• Eşim Elazığlı bu yolları iyi bilirim ama Somuncu Baba'ya bir türlü gidemedim, gerçekten hoş bir mekana benziyor...

Eline sağlık akıcı bir yazı olmuş...
  • TAKİP
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam fakat,bu hareketi yaptığım yol dümdüz ve boş bir yol,yinede yapmamam gerekir haklısınz,ancak tehlikeli bir durum olsa adamda basmazdı zaten,gençliğimiz'e verin hocam bu yaşlarda bilinçsizlikten oluyor işte.
  • bilalöztkr B kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah.

Mesajım yanlış anlaşılmasın.

Bazı şeylerin telafisi olmuyor, özellikle uzun yoldaki kazaların.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.