Şimdi Ara

Erzurum-Antalya arası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

kayseriden sonrasini birkaç sefer gittim. özellikle konya-manatgat arasinda dikkatli olun hem yol kötü hemde uzun bir yolculuktan sonra dikkat kayibi olabilir. ama manzara ve doğa müthiş mutlaka oradaki daglari tirmandiktan sonra bir mola verin o hava super gelecek tabi yazin olmasina rağmen iciniz soguktan urperecek.

Karpuz almayı sakın unutmayın. Ben denedim. Süper oluyor yolculukta karpuz ve peynir.

aman yolda yanında ufak açmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

kayseriden sonrasini birkaç sefer gittim. özellikle konya-manatgat arasinda dikkatli olun hem yol kötü hemde uzun bir yolculuktan sonra dikkat kayibi olabilir. ama manzara ve doğa müthiş mutlaka oradaki daglari tirmandiktan sonra bir mola verin o hava super gelecek tabi yazin olmasina rağmen iciniz soguktan urperecek.

Karpuz almayı sakın unutmayın. Ben denedim. Süper oluyor yolculukta karpuz ve peynir.

ama eksik kalır öyle :)

• Uzun yol tecrübeniz ne kadar bilmiyorum ama uzun yol için kolay bir güzergah diyebilirim.Genelde duble ve geniş yollardan gideceksiniz.Konya dan sonraki Torosları geçişte rahattır yol genelde 3 şerit,gündüz geçecekseniz hele hiç sorun olmaz,gece gideceksiniz biraz daha yavaş gidersiniz bazı yerleri biraz keskin viraj olarak o kadar kötü bir yol değil.Karayolları haritası ve tabelalar yeterli gelir,başka bir kaynağa ihtiyacınız yok.Sabah erkenden Erzurumdan yola çıksanız Kapadokya da ancak Göreme Açık Hava Müzesini gezersiniz o da biraz hızlı bir şekilde.Kapadokyada görülecek çok yer var,belli başlı yerleri gezmek için bile 2-3 gününüzü ayırmanız lazım.Büyük ihtimal Nevşehirde konaklayacaksınız.Eğer devlet evlerinden kalamazsanız Nevşehir otel fiyatları açısından uygundur ( Tek kişi 50-60, Çift 70-100 arası birşey en fazla).

Antalya bölgesinde istediğiniz şekilde o kadar yoldan geldikten sonra araya araya otel bulmanız özellikle bu Arap isyanlarından sonra biraz düşük ihtimal olarak görüyorum.Bulursunuz ama ya istediğiniz fiyat olmaz ya da düşündüğünüz gibi yer olmaz.Sonuçta aile var yanınızda.Konaklama için devlet olarak Antalya değil ama Alanya Öğretmenevini tavsiye ederim.Denize sıfırdır ( ana yol var sadece denizle arasında) tam tatil için biçilmiş kaftan ama yazın herkes gelmek istediği için sanırım önceden rezervasyon yaptırmak lazım.Antalya Öğretmenevi içerde denizden biraz uzak ama araç olduğu için sizde Konyaaltı Beachpark a gidersiniz,ücretli olarak plajda otel konforu alırsınız. Eğer devlet evlerinden birinde kalmak mümkün olmazsa Apart Oteller tatil için yine uygundur.( Antalyada Konyaaltında genelde,Alanyada hemen hemen heryerinde bulabilirsiniz).Apart otelde kişi başı ücret vermiyorsunuz odaya para veriyorsunuz genelde odada 4 yatakta vardır.( Ortalama fiyatları yazın 100 TL civarında).Direk otel ismi veremeyeceğim şu anda ama internet sitesi olan ve resimlerini gördüğünüz birini beğenebilirsiniz ( Denize yakınlık vs gibi).Hemen hemen çoğu Apart otelin hizmet standartı aynıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Uzun yol tecrübeniz ne kadar bilmiyorum ama uzun yol için kolay bir güzergah diyebilirim.Genelde duble ve geniş yollardan gideceksiniz.Konya dan sonraki Torosları geçişte rahattır yol genelde 3 şerit,gündüz geçecekseniz hele hiç sorun olmaz,gece gideceksiniz biraz daha yavaş gidersiniz bazı yerleri biraz keskin viraj olarak o kadar kötü bir yol değil.Karayolları haritası ve tabelalar yeterli gelir,başka bir kaynağa ihtiyacınız yok.Sabah erkenden Erzurumdan yola çıksanız Kapadokya da ancak Göreme Açık Hava Müzesini gezersiniz o da biraz hızlı bir şekilde.Kapadokyada görülecek çok yer var,belli başlı yerleri gezmek için bile 2-3 gününüzü ayırmanız lazım.Büyük ihtimal Nevşehirde konaklayacaksınız.Eğer devlet evlerinden kalamazsanız Nevşehir otel fiyatları açısından uygundur ( Tek kişi 50-60, Çift 70-100 arası birşey en fazla).

Antalya bölgesinde istediğiniz şekilde o kadar yoldan geldikten sonra araya araya otel bulmanız özellikle bu Arap isyanlarından sonra biraz düşük ihtimal olarak görüyorum.Bulursunuz ama ya istediğiniz fiyat olmaz ya da düşündüğünüz gibi yer olmaz.Sonuçta aile var yanınızda.Konaklama için devlet olarak Antalya değil ama Alanya Öğretmenevini tavsiye ederim.Denize sıfırdır ( ana yol var sadece denizle arasında) tam tatil için biçilmiş kaftan ama yazın herkes gelmek istediği için sanırım önceden rezervasyon yaptırmak lazım.Antalya Öğretmenevi içerde denizden biraz uzak ama araç olduğu için sizde Konyaaltı Beachpark a gidersiniz,ücretli olarak plajda otel konforu alırsınız. Eğer devlet evlerinden birinde kalmak mümkün olmazsa Apart Oteller tatil için yine uygundur.( Antalyada Konyaaltında genelde,Alanyada hemen hemen heryerinde bulabilirsiniz).Apart otelde kişi başı ücret vermiyorsunuz odaya para veriyorsunuz genelde odada 4 yatakta vardır.( Ortalama fiyatları yazın 100 TL civarında).Direk otel ismi veremeyeceğim şu anda ama internet sitesi olan ve resimlerini gördüğünüz birini beğenebilirsiniz ( Denize yakınlık vs gibi).Hemen hemen çoğu Apart otelin hizmet standartı aynıdır.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Uzun yolda kendimi bildiğim için güvenirim.Duracağım ve gideceğim zamanı bilirim.Allah kaza bela vermesin tabi yinede. Nevsehir elbet gezilecek yeri çok olan bir yerdir tabi kalınadabilir fakat 2-3 gün duracağımı sanmıyorum, sonuçta kuru bir arazi yerine deniz kıyısını tercih ederim İnşallah 2-3 saatte anvanos ve yer altı şehrini gezdikten sonra nevsehir olayını bitiririm antalyada devlet evlerınde yer bulabılecegımı sanmıyorum o yuzden dısarıdan bakacagım artık. Zaten oraya yatmaya gıtmıyruz basımızı sokacak normal bıryer bulduktansonra gerısı onemlı de degıl aslında..Sonucta 3-4 gunluk bır antalya konaklaması olacak muhtemelen.denız kum muzeler olımpos vs olabıldıgınce gezerız:) Ayrıca konyaaltı beach parkla ılgılı ucretli otel konforu olayını anlayamadım..!? Nasıl bıryer kı orası kotu mu?

• Beach Park çok güzel,yani yatacak yeri ayarlayın zamanınızın geri kalanı Beach Parkta geçer türünde bir cümle.Hatta Karavan olsa BeachPark otoparkında aracı çek yat Şu televole vs yerlerde çıkıyor ya Beachler filan işte o tarzda ama Bodrumdakiler gibi sosyetik değil biraz daha halka uygun
    3-4 günde pek bir yer gezemezsiniz,gezecem derseniz tatil yapamazsınız.Bir de yazın gezmek için çok çok sıcak,zaten gezmekte istemezsiniz
  • Antalyada konyaaltına yakın uygulama otelini tavsiye edebilirim size... turizm meslek lisesinin oteli ve gayet kaliteli bir otel fiyatıda uygun bi inceleyin derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Beach Park çok güzel,yani yatacak yeri ayarlayın zamanınızın geri kalanı Beach Parkta geçer türünde bir cümle.Hatta Karavan olsa BeachPark otoparkında aracı çek yat Şu televole vs yerlerde çıkıyor ya Beachler filan işte o tarzda ama Bodrumdakiler gibi sosyetik değil biraz daha halka uygun
    3-4 günde pek bir yer gezemezsiniz,gezecem derseniz tatil yapamazsınız.Bir de yazın gezmek için çok çok sıcak,zaten gezmekte istemezsiniz

Anladım Bilmiyorum haklı olabilirsin.. Belkide istediğim gibi olmayacak sıcaktan veya baska bır nedenle o zaman geldık gorduk doyduk deyıp gezmeyı de baska bır sefere atacagız derhal ıstabul yoluna cıkacagız..Hayırlsı ne dıyeyım

• quote:

Orijinalden alıntı: samet

Antalyada konyaaltına yakın uygulama otelini tavsiye edebilirim size... turizm meslek lisesinin oteli ve gayet kaliteli bir otel fiyatıda uygun bi inceleyin derim...

Bir bakayım tabi niye olmasın Ama temmuzda bos yer bulurmuum bıleıyorum :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Eksik kalsın. Yolculukta iyi olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eksik kalsın. Yolculukta iyi olmaz.

Bir alemsiniz

• Bu arada cahiiliğimi mazur görün bir şey soracağım DIT tesisleri nedir? Aradım bulamadım da internetten..
  • bende erzurumda çalışıyorum. memleket denizli. bahsettiğiniz güzergahın konyadan sonra ısparta- denizli veya konya-çay-dinar-denizli olarak bende kullandım. yılda 2 defa gidip gelirim. son gidişimde erzurum-erzincan-sivas-yozgat-ankara-afyon-denizli güzergahını kullandım. ben genellikle sabah 9-10 gibi yola çıkıp gece 2 civarı denizliye ulaşıyorum. genellikle ankara üzeri gideceksem refahiye esadaş tesisleri ,akdağmadeni dağhanlar tesisleri ve sivrihisar tempoda mola veririm. kayseri üzeri gideceksem yine refahiye esadaş tesisleri , aksaray ağaçlıda ve konya akşehirde mola veririm.uzun yol tecrübeniz varsa sorunsuz gidersiniz. arkadaşların tavsiyelerinde olduğu gibi nevşehir ve konya gezme açısından gayet uygun. kazasız belasız ve keyifli sürüşler...
  • öğretmenden gayri herkes, öğretmen evinde kalabiliyor ama bir polis evinde isteyen kalamıyor, ne iştir yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

öğretmenden gayri herkes, öğretmen evinde kalabiliyor ama bir polis evinde isteyen kalamıyor, ne iştir yahu

Bidakka. Bu dediğin doğru mu. Yazın bir ege turu yapıp Antalya'dan Konya'ya geçmeyi düşünüyorum. Nerelerde kalabileceğimi düşünüyorum şimdiden. Öğretmen olmadan öğretmen evlerinde kalabilir miyim?

Akrabalarımda 6 tane öğretmen var. Onlardan yardım almadan yapabilir miyim bu işi?
  • quote:

quote:

öğretmenden gayri herkes, öğretmen evinde kalabiliyor ama bir polis evinde isteyen kalamıyor, ne iştir yahu

Bidakka. Bu dediğin doğru mu. Yazın bir ege turu yapıp Antalya'dan Konya'ya geçmeyi düşünüyorum. Nerelerde kalabileceğimi düşünüyorum şimdiden. Öğretmen olmadan öğretmen evlerinde kalabilir miyim?

Akrabalarımda 6 tane öğretmen var. Onlardan yardım almadan yapabilir miyim bu işi?

Evet kalınabiliyor, fakat öğretmenseniz indirimli bir fiyattan konaklıyorsunuz yanlış bilmiyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

quote:

quote:

Evet kalınabiliyor, fakat öğretmenseniz indirimli bir fiyattan konaklıyorsunuz yanlış bilmiyorsam.

Bilgi için teşekkür. Az önce öğrendim. Öğretmen günlük 10 TL imiş. Normal vatandaş 40 - 50 arası değişiyormuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

quote:

quote:

Bilgi için teşekkür. Az önce öğrendim. Öğretmen günlük 10 TL imiş. Normal vatandaş 40 - 50 arası değişiyormuş.

Tabii öğretmen olmak da yetmiyor sadece aynı zamanda öğretmenevi aidatlarını da ödemek gerekiyor.

• Konya-Antalya arasını Beyşehir-Isparta-Antalya yerine Seydişehir-Manavgat-Antalya Yolu'nu tercih etmenizi öneririm.
  • tesekkurler
  • Antalyada Türkiyede görmediğiniz kadar cahil sürücüye denk geleceksiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 7 Mart 2011; 22:00:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.