Şimdi Ara

ES işlemciler Overclock Anlamına mı gelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mesela ben işlemci seçimi olarak ntel® Core™ i7-2720QM 4-Cores; 6MB L3; 2.20GHz > 3.30GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES) modelini seçtim diyelim. normalde 2720QM işlmci 2.2-3.3 arası çalışan 4 adet işlemci 8 adet thread bulunduruyor yanlış bilmiyorsam. Eğer ben yukarıdaki gibi ES işlemci seçersem çarpan kilidi açık olarak geldiği yzıyor monster sitesinde ben bu işlemciye overclock yaparak 3.0-3.3 arasında çalıştırabilirmiyim çarpan kilidinin açık olması demek bunu ypabiliriz demek anlamına mı geliyor yoksa ne gibi bir performans olarak değişiklik anlamına geliyor eğer hızları değiştirebiliyorsak 2720QM ES işlemciyi 2920XM işlemciden ayıran bi fark kalmıyor hatta daha yüksek bir frekansda bile çalıştırabiliyoruz olarak algılamak yanlış mı olur.

• evet de anca bir yere kadar overclock yapabilirsin, ısı patlar, stabilite azalır, daha çok güç ister. yani o.c yap da çok kasma
  • oc ne yapacaksın bunda adamlar fuzuli turbo koymamaış sen oişlemciyi zorlayacak herhangi bir işlem yaptığında turbo zaten işi üstleniyor.işlemciyi bütün işlevlerde zorlarsan aşırı güç ve ısı demektir.dengesini bile bozabilirsin hiç uğraşma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_R_DIED

evet de anca bir yere kadar overclock yapabilirsin, ısı patlar, stabilite azalır, daha çok güç ister. yani o.c yap da çok kasma

Isı farkları göz önünde tutularak yani dikkatli davranarak overclock yaparsak diyelim ki 2720qm işlemciye 2.8-3.3 arası çalıştırırsak normalde 4 çekirdek 8 kanal 2.2-3.3 olan işlemci, 4 çekirdek 8 kanal 2.8-3.3arası çalışmaya mı başlıyor yoksa o aradaki Ghz farkını çekirdekler veya kanalları birleştirerek mi elde ediyor mantık olarak da biraz açıklayabilirmisiniz acaba bide şu turbo meselesinde normalde 2.2 de çalışan çekirdek 3.3 e çıktığı zaman aradaki fark tam olarak nasıl kapatılıyor çekirdekler birleşme falan mı oluyor yoksa aktif olmayan bir kısım aktifleşiyor tarzında mı sistem işliyor

• normalde 4 çekirdektir.zorlanma durumunda 1 adamın 2 kat hızlı çalıştığını düşün 2 ye katlanır iş.turbo devreye girdiğinde en önemli özellik şudur.2 çekirdeği otomatik kapatıp diğer 2 çekirdeğe yüklenir ve hızlı bir şekilde çalışır.frkens hızlarını 2.2 olan normal işlemci hızı 2 çekirdekle birlikte 3.3 gibi bir hıza çıkabilir tabi adam sayısı yarıya düşer ama sporcu güçlü adamlar devreye girer iş seri bir şekilde olur.yani senin oc işlemi gerektiğinde işlemci fazlasıyla yapıyor zaten.bu aynı zamanda güç tasarrufu sağlıyor senin oc işlemi ise işlemciyi yorar daha fazla güç tüketir.bu işlem çekirdekleride korumaya yöneliktir diyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

normalde 4 çekirdektir.zorlanma durumunda 1 adamın 2 kat hızlı çalıştığını düşün 2 ye katlanır iş.turbo devreye girdiğinde en önemli özellik şudur.2 çekirdeği otomatik kapatıp diğer 2 çekirdeğe yüklenir ve hızlı bir şekilde çalışır.frkens hızlarını 2.2 olan normal işlemci hızı 2 çekirdekle birlikte 3.3 gibi bir hıza çıkabilir tabi adam sayısı yarıya düşer ama sporcu güçlü adamlar devreye girer iş seri bir şekilde olur.yani senin oc işlemi gerektiğinde işlemci fazlasıyla yapıyor zaten.bu aynı zamanda güç tasarrufu sağlıyor senin oc işlemi ise işlemciyi yorar daha fazla güç tüketir.bu işlem çekirdekleride korumaya yöneliktir diyebilirsin.

O zaman pek de OC yapmaya gerek kalmıyor diyebiliriz aslında ES işlemci için fazladan 100 dolar vermeye gerek yok yani

• Turboda 2 çekirdeği kapatmaz 4 çekirdeği de çalıştırabilir.Yazılımın kullanmasına bağlı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

Turboda 2 çekirdeği kapatmaz 4 çekirdeği de çalıştırabilir.Yazılımın kullanmasına bağlı

hocam o zaman 3.3 e çıktığı zaman performans 4 çekirdek de 3.3 de çalışmıyor herhalde değil mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix317

quote:

Turboda 2 çekirdeği kapatmaz 4 çekirdeği de çalıştırabilir.Yazılımın kullanmasına bağlı

hocam o zaman 3.3 e çıktığı zaman performans 4 çekirdek de 3.3 de çalışmıyor herhalde değil mi.

3.3 GHz tek çekirdeğin ulaşabildiği max.hızdır
  • quote:

quote:

quote:

birz netleştirdim gibi sanki mesela ben 2720qm işlemciye 3.0 olacak şekilde overclock yaparsam iki çekirdek yük altında çalışırken diğer ikisi boşta kalacak gibi birşey oluyor sanırım sanki çift çekirdek işlemci gibi davranmaya başlıyor doğru mu anladım

• doğru aynen
  • quote:

quote:

quote:

quote:

birz netleştirdim gibi sanki mesela ben 2720qm işlemciye 3.0 olacak şekilde overclock yaparsam iki çekirdek yük altında çalışırken diğer ikisi boşta kalacak gibi birşey oluyor sanırım sanki çift çekirdek işlemci gibi davranmaya başlıyor doğru mu anladım

Zaten standart hızda iki çekirdek 3.0 GHz civarında çalışır.Ama her ne olursa olsun çalışan çekirdek sayısı arttıkça GHz değeri düşüyor.
    Aslında OC'a ihtiyacı olmayan bir işlemci zaten yukarıda kendin demişsin artı masraf yapmaya değmez

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.