Taliban adını vermen güzel oldu. Zamanında ABD bunu işte islamcı terör örgütü ilan etmiş ve savaşmıştı, biliyorsun, sonra ne oldu:) ABD, AFganistan'ı bıraktı ve şimdi Taliban; Afganistan'ın seçilmiş resmi hükümeti oldu ve ABD, Taliban'ı terör listesinden çıkardı. Ama sen henüz çıkartmamışsın, sen de çıkartmalısın, bak ABD çıkarttı, hatta Rusya bile çıkarttı listeden :))) --- Bi şey daha olmuş, ABD, Afganistan'ı terkedince, haşhaş ve uyuşturucu imalatı neredeyse azalmış, öncesinde bunu Taliban'ın yaptığını söylüyorlardı bizde inanıyorduk. Ek olarak, belki senin de terörist dediğin HTŞ'yi İngiltere hükümeti, terör listesinden çıkarabiliriz dediler. Nedeni basit, HTŞ, Suriye'nin resmi partisi olma yolunca bu durumda teröristlerle görüşecek değiller ya... Bak işte, bu batı'nın genel devlet politikasıdır. Kendine karşı duran herkes teröristtir, iş birliği yaparsa, terörist değildir. Ben yutmuyorum bu numaraları. |
Esad rejiminin devrilmesinin ardindan binlerce suriyeli Türkiyeden ayrilip Suriyeye gidiyor ! (3. sayfa)
-
-
Ne seçimi taliban şeriatla ülkeye çöktü , daha eski tarihlere sovyetler zamanına kadar git el kaide taliban nasıl ortaya çıktı görürsün.
Afganistan pakistan iran vs bunlar 1950lerde gayet modern ülkelerdi şimdi ki halleri acınası , hepsi batı destekli darbelerle gericilere teslim edildi.Peki neden çünkü islam reformunu yapamayınca ortaçağda yaşamaya mecbur kalırsın.
Batının islamcıları desteklediği aşikar modern çağa uygun karşılarında güçlü devletleri neden istesinler , tarikat cemaatler medreseler emperyalizmin ileri karokollarıdır diye boşuna denmiyor.
Biz de o yolda ilerliyoruz.Cemaatler kurumların hepsini parsellemiş , şu an eğitim sistemimiz iranın bile gerisinde…
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen başka bir yerde yaşıyor olmalısın. İran'dan bile gerideyiz dedin ya:)) tamam bişey demiyorum artık.
-
Sorunun islamdan kaynaklı olduğunu anlatmaya çalışıyorum.Yüce inancına toz kondurmamak için kıvırıp duruyorsun.
Evet eğitim sistemi iranın gerisinde git iranın müfredatına bak anlarsın
Evet artık türkiye 50 yıl daha ileri gidecek.
Artık türkler sadece bir birini yemeye kaldığı yerden devam edebilir. Arada süriyelilileride yiyordunuz iyi oluyordu, bahane atılacak sefiller ülkeyi terk ediyor, hem iyi hem kötü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 10 Aralık 2024; 19:58:13 > -
Ganimet için giden çokmuş, bunlar geri gelebilecek mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geri gidenler geri dönerlerse eski hakları kayboluyor, yeni sığınmacı sayılıp tekrardan işleme alınıyormuş.
Giden sayısı da Şam düştüğünden beri sadece 200 kişi olarak tespit edilmiş Halk Tv muhabiri tarafından, şu anda konu Halk tv de anlatılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 10 Aralık 2024; 21:12:30 >
teknik olarak iran'ın ürettiği drone'lar mesela düşürülemez. Ama seninkileri abd gpsleri kitlediğinde uçamaz.
Almanlar ki yıl 1972 idi sanırım iran'a nükleer yapıp iran'ı ciddi anlamda uçuracaklardı. renolar fabrikaları yanında alman sektörü de oraya akacaktı. ama ne hikmetse humeyni önce Türkiye'ye israil destekli CIA tarafından kaçırıldı. birkaç ay sonra da fransa'ya gitti. orada güzel bir köşkte palazlandırıldı.
aynı dönemde Almanya'da sol terörü RAF etkindi. aynı teröristleri destekleyen sol liberal hippiciden bozma medya humeyni'nin uçağına bindiler ve bu sayede humeyni'yi taşıyan uçak düşürülmedi.
ama işte lafa gelinec solcularımız bu liboş avrupa'nın kemalist rejim destekçisi olduğuna inanıyorlar :)))) avrupa ister mi güçlü bir Türkiye?
Bu arada Musaddık nasıl indirilmiş bir araştırın. 1 bavul para ile iranlı generali satın alınca musaddık indirilmişti. aynı şekilde sonraki şah döneminde de alınan rütbeliler sayesinde önce ordusu çökertildi.
ÖNCE ORDUSU ÇÖKERTİLDİ ! Bu laf tanıdık geliyor.
-
ne gelecekler. orada beleş evlere çökmeye gittiler. arta kalanlara çökmeye gittiler. arap zaten yağmacıdır.
-
x (formerly twitter)Younis Tirawi | يونس (@ytirawi) on Xhttps://x.com/ytirawi/status/1866248048797430268
çökülen suriye'ye ait köylerden birinde kafasına göre takılan israil askerleri
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
o tipler işine geldikleri gibi cevap verirler :)
Türkiye'de artık dağılışa geçmiştir. adamlar yanı başımıza daha büyük israil. daha güçlü pkk ve daha işid bıraktılar. bunlar seviniyorlar :)
adamlar 5 günde 100km2 alanı aşan toprağı almışlar.
amerika ve reisimiz sağ olsun.
-
“teknik olarak iran'ın ürettiği drone'lar mesela düşürülemez. Ama seninkileri abd gpsleri kitlediğinde uçamaz. “
Şu kısmı silmeni şiddetle tavsiye ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
düşürülemez derken düzelteyim: "Amerika tarafından gpsleri kitlenip veya devreleri patlatılıp da düşürülemezler" ... ki en son ukrayna'da nasam sistemleri de vuramamıştı.
-
x (formerly twitter)Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on Xhttps://x.com/bosunatiklama/status/1866548035993383359
Amerika'dan cevap gelmiş.
Beyaz Saray: "Türkiye topraklarını terör saldırılarına karşı savunma hakkına sahip.
Suriye'de YPG/PKK'ya verdiğimiz desteğe devam edeceğiz."
tercümesi: Yeter bu kadar. ben izin verene kadar kuş uçmayacak. hadi şimdi salsınlar o uygur cihatçıları pkk üstüne. görelim bakalım neyin yolunda savaşıyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok sil sen direk, demek istediğin şey ile sonucun arasında bir alaka yok. Hava savunma sistemlerinin vuramamasıyla da.
bugün aksungur düşürüldü kuzey suriye'de ve akabine açıklama geldi. düşerken bir duman veya ateş de görünmüyordu. bildiğin sanki stalh olmuş da aşağıya düşmüş biyidi. birden motorları mı kesilmiş yoksa ??? bak şimdi beni bir şüphe aldı.
diğer yandan
altta nasam'ların ıskaladığı iran çakması drone.
bu konular acı ama gerçekler. çin aptal değil , rusya aptal değil adamlar kendi yer yüzü koordinat sistemlerini kurmuşlar. iran da sırf bu konumlama yüzünden rus veya çin alt yapısına bağlı. ama iran veya rusya'nın çin'e saldıracak bir hali yok veya o ülkeye karşı herhangi bir terörist gurubu beslemiyor.
ama amerika ...
-
Fazla komplo teorisi takılıyorsun. Biraz işin içine dal, düşündüğün gibi olmadığını anlayacaksın. Olmaz demiyorum ama yazdıkların gibi değil o işler.
uzun uzun teknik detaylara girmiycem. madem yerli milli ... o zaman kato cudi orada. gece gündüz durma vur geç. madem yerli milli...
xilinx işlemcilerin de yerli milli olduğunu bilmek beni çok mutlu etti :)
-
Ben olsam bende dönerim
Türkiye'de ömrü boyunca çalışsa ne ev ne araba ne bişey sahibi olacak adamlar bari gidip ülkemde birşeylerin peşine düşeyim diyor çoğu
Burada kendi işi gayrimenkul vs olan zaten gitmez niye gitsin
Ekonomi öyle kötü ki Suriyeli bile 2 gün durmuyor haklılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Suriye daha da karışacak, daha fazlası gelecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X