Şimdi Ara

Esad rejiminin devrilmesinin ardindan binlerce suriyeli Türkiyeden ayrilip Suriyeye gidiyor ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zulümden kaçıp gelen insanları celladına dönsün diye zorlayan sözde insan müsveddeleri ve siyasiler çenelerini kapatabilirler. Üç beş pislik herif kötülük yaptı diye hepsi öyle diyerek ortalığı ayağa kaldırmaya çalışan siyasetçi görünümlü yaratıklar için de siyaset malzemesi kalmadı.

• Suriyeden Esad gitmis olsada suan bir belirsizlik hakim. Insanlar yillardir göremedikleri topraklarini görmeye gidiyorlar, oradan tekrar döneceklerdir. Su asamada Suriyeye gidipte dönmeyeceklerini beklemek dogru degildir. Evlerini akrabalarini görüp tekrar dönüp hazirlanip dönecek olanlar daha sonra döneceklerdir. Suriyede asil karisiklik bundan sonra baslayacak daha uzun yillar Irak gibi bir ic catisma yasayacaktir.

• Binlercesi gidiyor ama milyonlarcası burada Bunlar hep gaz alma, gaz verme haberleri.
  • 15 milyon sığınmacının %1' i bile 150.000 ediyor. Bu kadarı bile aynı yola girince konvoy olur. Geriye kaldı %99.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

Ben garaj videosunu izledim. Araçların toplam değerini hesapladım. Bizim Cumhurbaşkanı'nın konvoyu o garajdan 6-7 tane alabiliyor. Bence o konuya girme hapishaneden devam et.

• Boşuna sevinmeyin
    İstedikleri zaman geri dönebilirler ve yanlarında cihatçı teröristlerde giriş yapacaktır
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt

:) Ya git kardeşim yaa elma ile armutu karıştırma lütfen.

Suriye'deki asgari ücretin 21 dolar olduğunu bilirsin. 21 dolar = 750 tl. aylık bu.

Ayrıca Türkiye, Suriye'den tam 20 kat daha zengin bir ülke. 20 kat.

20 Suriye'nin gsmh'ı 1 Türkiye yapar.

Dahası, sen Cumhurbaşkanın konvoyunca Bently'ler, Lamborghini ler gördün mü hiç?

edit: düzeltme yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 10 Aralık 2024; 14:46:42 >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt

Hocam, cihatçı terörist diye bir şey yok, bunlar ABD'nin o bölgeye girmek için mudahale etmek için uydurduğu sıfatlar ve örgütler. İŞİD, söz de cihatçı de mi? Peki bu işid kimse saldırıyor, hep müslümanlara. İSrail'e dokunmaz, İran'a dokunmaz, ABD yada AB ülkelerinde dokunmaz. 1-2 ufak eylem yapar, yaparsa onu da.

Ama İŞİD var diye, ABD koca ordusunu o bölgelere kolayca sokar. kendi seçmenini ikna adına yapıyor bunu.

Bunları gör lütfen.

------

HAtırlarsın, zamanında Saddam Hüseyin'i devirmek için nükleeri var bunların ve bizi tehdit ediyorlar diyorlardı. Sonra, nükleeri olmadığını rapor ettiler. Bu işler böyle. Sen bari düşme bu algısal tuzaklara.

----

Yunus Emre'nin güzel bir sözü var : Ayinesi (yaptığı işler) iştir kişinin, lafa bakılmaz.

• KimYon_Reyiz kullanıcısına yanıt

Yav zaten hayatın akışına aykırı. Düşünsene Esad'dan kaçmışsın. Yıllardır Esad var diye ülkene geri dönmüyorsun, bu arada başka bir ülkeye az veya çok alışmışsın, çalışıyorsun belki ev sahibi olmuşsun, aile kurup çocuk yapmışsın vs. Hani kurulu düzen muhabbeti vardır ya o. Bir gün birden Esad ülkeyi terk etti kaçtı haberleri geliyor. Ne yaparsın hemen plan program yapmadan, pılını pırtını toplamadan Suriye'ye mi dönersin? Hem de ortada bi belirsizlik varken hem de bunu binlerce insan yapacak. Daha bismillah haber yeni alınmışken? Hani Suriye'ye gerçekten dönmeye niyetli olan insanlar olduğunu varsayarak söylüyorum. Bu yine mümkün değil. Medyada gaz alıyorlar algı yönetiyorlar. Yiyen milyonlar elbette çıkar tabii ama gerçek şu ki hemen hemen hiçbiri geri dönmeyecek. Zorlamadığın sürece gitmeyecek. Haberin kolpa olduğu buradan belli zaten. En mantıklı açıklama olsa olsa ülkesini kontrole gitmek, merak etmek olurdu. Ne olmuş ne bitmiş git-gel durumu yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Aralık 2024; 14:58:36 >

• hiç biri dönmeyecek. suriye şu an tam bir kapalı kutu. bakalım içinden ne çıkacak. bence cihatspor çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 10 Aralık 2024; 16:1:53 >

Keşke bentley ve lambo olsa sadece. On Milyonlarca lira devletin kasasında kalır. Sen konvoy videolarını bir aç izle. Altında senin gibi zevkten dört köşe olan düşünme yetisine sahip olmayanların yorumları da var. Oradan arkadaş bul kendine. Suriye'de asgari ücretle çalışan kişi sayısı ile Türkiye bir mi? Git araba fiyatlarına bak. 10 yıldır iç savaşta olan Suriye ile mükemmel ekonomistin yönettiği Türkiye fiyatlarına.

Omurga olmayınca tabi Esad rejiminin devrilmesinin ardindan binlerce suriyeli Türkiyeden ayrilip Suriyeye gidiyor ! 

Bunun gibi ne iğrençleri var forumda aklın durur...

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

dostum twitter'da gördüm, hepsini blokladım sıra ile:) her yerde blokluyorum artık.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt
    Senin Hacı Abi blokçu çıktı, herkesi blokluyor ama gerçekler değişmiyor, Esad gitti Suriye için kötü oldu dedik, yanlış mı dedik, bak 2 gün olmadı İsrail ordusu Şam a dayandı, iyi kötü rejim askerleri varken kaos olmasını engelliyordu.

Orta doğuda demokrasi olmaz, adamların öyle bir isteğide yok zaten hepsinde kral var, kral gidince, daha küçük krallar çıkıyor ve Suriye gibi ülke parçalanıyor!
    Mesajım silinmiş tekrar yazıyorum

Bal gibi de olur , islamcı cihatçı terör örgütlerini say say bitmez.En bilineni şuan afganistani ortaçağa geri döndüren taliban , isim talebeden geliyor yani medrese din eğitimi almışlar , bunların dini bilmediklerini mi sanıyorsun.
  • Binlerce gidiyorsa milyonlarcasi hala burda. Hopl diye hepsi gidecegini sananda var, hic gitmeyecek sananda.

Once ulkenin belirsizliklerin giderilmesi lazim, kac yillik savastan cikti, yonetim ne olacak, bolgesel yonetim olacak mi. Altyapi ust yapi ne olacak.. Bazilari duzenin kurulmasink belleyecek, bazilari hic gitmek istemeyecek, bazilarida orayi firsat bilip, rant icin gidecek, bazilarinin duzeni cok bozulmadiysa hemen gidecek vs.... Ama bir anda olmayacak.

Bize kalan ise yillarin verdigi ekonomik kulfet ve sosyokulturel bozulma olacak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.