iktasat işletme hukuk en iyis bunlar.diğerlerinden bişey olmaz.
ben tm idim.....eğer matematiksel zekan iyi ise hiç düşünmeden sayısalcı ol...
herşeyi ile çok avantajlı...yelpazesi çok geniş..........ben çok pişmanım sayısal olmadığıma...
Lise 1 deyim ilginç bir durumum var matematik felan digerlerinden iyide fen kotu be kardeşim.Şimdi ne seçeyim TM sececegim buyuk ihtimmalle zaten aradıgım meslek orada: ULUSLARARASI İLİŞKİLER
hukukçuyum ve hukuk derim ....zaten ulkede soz sahibi kariyercilerin cogu tm bolumlerinden cıkar............. ama hukuk demek olum demektir cunku ben yarı ölüyüm
Kesinlikle TM 3 yılın tecrübesi konusuyor ! Sayısalcı olarak başladım yola pişşşşman oldum EA tam bana göreymiş bu 3.girişim olacak puanlar ii gidiyo,sayısalken barajı bile geçemezken şimdi çok ii puanlar ama yinede yetenekl meselesi
quote:
Orjinalden alıntı: oguzhane
Kesinlikle TM 3 yılın tecrübesi konusuyor ! Sayısalcı olarak başladım yola pişşşşman oldum EA tam bana göreymiş bu 3.girişim olacak puanlar ii gidiyo,sayısalken barajı bile geçemezken şimdi çok ii puanlar ama yinede yetenekl meselesi
iyide o tecrübeyi herkes yaşadı.Sanki yüksek lisans yapmış gibi tecrübe yazmışsın
Bence kafana göre takıl.Hangi alana kaymak istiyorsan onu seç.Kimsenin dediğindende korkma.Nasıl olsa lise sona geldiğinde veya mezun olduğunda üniversite için dersaneye gideceksin.Ama eşit ağırlığa gidipte,üniversitede sayısal bölüm istersen obp 0,3 ile çarpılır.0,8 ile çrpılan adamınpuanı seninkimni katlar.
Üniversitede hangi bölümü istiyorsun onu düşün.Ben tereddütsüz sayısalı seçtim 3,49 ile diplomayı aldım.78 x 0,8 = 62,4 puan eklenecek şimdi sınavda.
Sonuç olarak tek söyleyeceğim,lisede ki derslere göre değilde üniversitede ki bölüme göre tercihini yap.Birde benim gibi pişman olmak istemiyorsan kontrollü biçimde derslerini takip edip diploma notunu yüksek tut.Örnek verecek olursam, ben ÖSS birincisi olsam bile 300+62,4=362,4 puanla hacettepeye giremiyorum
son söz t M ..
Arkadaşlar tartışmaya bile gerek yok Eğer lise mezunu olmak ise amacın git EA oku Ama amacın üniversite bitirmekse bil ki EA çok şanssız. Çünkü EA bölümü seçenlerin sayısı daha fazla ama sayısalın kontenjanı öğrenci sayısına güre belirtirsek 4 katı EA'nın.Ayrıca sayısalcı birisi sözel sorunlarını rahatlıkla yapabliri ama sözelci yapamaz hatta sözelciden daha iyi yapar çünkü sayısal dersleri sorgulama kapasiteni geliştirir.Daha da vahimi hukuk dışında EA bölümünden cazip tüm bölümlere sayısalcılar puanı kırılmadan girebliyor bu da şapa oturursun demek.Örnek olarak hep veririm: Benim Össye girdiğim senede Boğaziçi işletme bölümüne eşit ağırlıkçı bir kişi girebilmişti diğerleri hep sayısalcıydı
kardeşim dil bölümü seçin önü fazlasıyla açık. erzurum ve üstünde bi üni.de ing dil ve edebiyatı bitirir sonra filolog ünvanıyla bin çeşit mesleğe yelken açarsın..
NE Mİ BUNLAR
tercümanlık çevirmenlik sözleşmeli olarak ingilizce öğretmenliği (kadro alma şansı bile var) rehberlik (offf manyak bi iş)
HİÇBİRİ OLMAZSA
antalyaya gidin hayata ordan atılın birkaç sene içinde köşeyi dönersiniz şerefsizim
arkadaş topici kapatalım istersen tek söz SAYISAL of course en iyisi bence kararım bu teşekkür ederim herkese saolun ama çoğu kişi ea dedi demekki kimseden bişiy olmazşaka tabii sonuç olarak mf sayısal
MATEMATİK-GEOMETRİ YAPABİLİYORSAN EA SEÇ
evt konuşalım arkadaşlar gelecekteki meslekler için
hadi arkadaşlar yorumu olan yok mu???
İstediğin meslek nereden alıyorsa oraya git . Sayısal'a gideceksen TM'cilere göre çok çok daha fazla ders çalışmalısın
quote:
Orjinalden alıntı: John_Lennon
ben sayısalım Allah dusmanımın basına wermesın hayatında gorebılecegın en fantezı fızıgı goreceksın lıse2 de tabır-ı caızse anan aglıcak ama sayısal ıyıdır yapabılıyorsan cok awantajlıdır lıse2 lıse1 le kıyaslanamaz sakın kıyaslama lıse nın en zor yılıdır bence FM
Sen makine mühendisliği okuda fantezi fiziği gör kusarsın ben kusuyorum hergün
quote:
Orjinalden alıntı: maydanoz
quote:
Orjinalden alıntı: John_Lennon
ben sayısalım Allah dusmanımın basına wermesın hayatında gorebılecegın en fantezı fızıgı goreceksın lıse2 de tabır-ı caızse anan aglıcak ama sayısal ıyıdır yapabılıyorsan cok awantajlıdır lıse2 lıse1 le kıyaslanamaz sakın kıyaslama lıse nın en zor yılıdır bence FM
Sen makine mühendisliği okuda fantezi fiziği gör kusarsın ben kusuyorum hergün
Hangi üni.desin ?
lise 1 de sayısal derslerim cok iyiydi gaza geldim balıklama atladım sayısala uzerinden 4 yıl gecti hala sayısalı sectigim gun aklıma gelince deliriyorum. sayısal cok zor hem de tm kadar cok bolum yok
son kez söylüyorum: LİSE 1 DEKİ BİYOLOJİ-KİMYA-FİZİK-MATEMATİK İLE LİSE 2 SAYISALI ASLA AMA ASLA KARŞILAŞTIRMAYIN,
-Kimyacımz, lise1'deki aptal bir kimyadır diyo, biyoloji, lise1 konuları lise2 ye göre daha az ezberdir mantık daha fazladır diyo, fizikçi lise1 fiziği 4 işlem ve bir kaç formüldür diyor, matematiğe kimse bi şey demiyo ama küme-polinom la trigonometri-pi-sigma-türev karşılaştırmak inanın hayatınızın hatası olur, dediklerimden yanlış anlaşılma olmasın, ama lise 2 mf ile lise1 arasında bana kalırsa dağlar kadar fark var derslere göre değil ilgi alanınıza göre seçim yapın sonra pişman olursunuz (benim gibi derrmişim ben pişman değilim ama memnun da değili)
bn taktigi buldum arkadas orta halli bi kapasitem war samsun anadolu lisesine (kaydırark geldim ) 2. sene seccem fm i bakcam oldu yapamadımgeccem eşit agırlıga
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme