< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Eski Aracı Satmadan Yeni Araç Alınca Sigorta ve Kasko Durumu? (2. sayfa)

-
-
Bu devir işleminde güvenli ödeme kısmını nasıl yaptınız? Gerçekten para transferi yaptınız mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet, bu işlem yapılmadan notere onay gitmiyormuş. Noterin işlemi onaylaması için takasbank sisteminden hem alıcı hem satıcı hem notere onay doğrulaması gidiyor anladığım kadarıyla.
İşlem e-devlet üzerinden yapılabiliyor her iki taraf için, önce satıcı satış işlemi başlatıyor, daha sonra da alıcı alım işlemi başlatıyor, ardından para transferi, sonra da onaylar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 10 Aralık 2024; 8:47:35 > -
Para transferi yaptınız mı takasbank üzerinden?
2011 de yeni araç aldığımda eski aracın kaskosunu iptal ettirdim, hasarsızlığı yeni araç üzerine zeyilname ile aktardılar, iki aracı da biri kaskolu biri kaskosuz kullandım
-
Kaskoda sorun yok zaten. Kaskoyu istediğiniz zaman zaten iptal ettirebilirsiniz. Mesele zorunlu trafik sigortası
Aynı durumdayım. Bir çözüm bulduysanız paylaşabilir misiniz? Aptalca bir uygulama yüzünden 8 senelik hasarsızlığım yandı tarik sigortasında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Babam arabasını anneme devretti, anca o şekilde yaptırabildik.
Artık sigortasız noter satışı yapılamıyor. Bu durumda annenize de sigortadan yüksek ücret çıkmadı mı?
Bir de ben eski aracı satsam yeni aracımın sigorta yenilemesinde eski indirimli seviyeme dönebiliyor muyum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, anneme 4. basamaktan (indirimsiz) sigorta yapıldı, babamınki ise 8. basamaktan oldu ama diğer aracı satınca zaten iade alacaklar.
aracı satarsanız, yeni aracın yenilemesinde aktarılıyor gibi bir şey sigortacım söyledi ama araştıracaktı, teyit etmekte fayda var, kesin bilgi değil gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X