Şimdi Ara

Eski Aracı Satmadan Yeni Araç Alınca Sigorta ve Kasko Durumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yeni aracın teslimi öncesi tescil sigorta, kasko işlemleri için uğradığım sigortacım, eski aracı satmadan yeniyi alırsanız yılların birikimi, 8 yıllık sigorta indiriminiz gider dedi, aynı indirimi yakalamanız için yeni araçla yıllarca kazasız binmeniz gerekir dedi. Ben eski araç satıldığında indirimler yeni araca geçer diye biliyordum, buna biraz şaşırdım. Eski araç henüz satılmadı, sigortacım eskiyi aileden birisinin üzerine alın; sizin sigorta, kasko boşa çıksın, sizin indiriminizle alalım yeni teklifleri dedi. Sizce böyle yapmak mantıklı mı?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bilgilerini paylaşırsa memnun olurum.

Bazı arkadaşlar sigorta taşınmaz, kasko taşınır demişler.

Bazı arkadaşlar hem sigorta hem kasko taşınız demişler.

Bazı arkadaşlar 1 ay içinde, bazı arkadaşlar 6 ay içinde yapılırsa taşınır demişler.

Bu işin aslı nedir bilemedim. Bilen varsa bizi de aydınlatsın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 2 Aralık 2024; 22:23:59 >

• Yapılır hocam hasarsızlik taşınır. benim sigortacı arkadaş daha yeni yaptı, belli bir süresi var birde aynı firma olursa daha rahat oluyor,

Sıkıntı sizin sigortacıda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2. Aracı alınca sigorta baştan başladı o araç için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik poliçesinde basamak derecesine göre indirim çıkar, araca indirim çıktığını ilk defa duydum. Sizin basamak derecenize göre fiyatlandırma olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar önemli noktaları vurguladım, cevaplarınızı buna göre daha açık olarak güncelleyebilirsiniz.

• sigortaciya guvenmeyip bize mi guveneceksin? sigortaciya guvenmiyorsan neden onunla calisiyorsun?

kasko arac satildiktan sonra da aktarilir sorun degil ama trafigi sonradan aktaramazsin.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Arabayı başkasının üzerine yaptırmayı gerektirecek kadar önemli bir şey olup olmadığını sorguluyorum. Açıkça sigorta olmaz, kasko olur; sigortadan şu kadar kayıp olur, kaskodan bu kadar kazanç olur şeklinde net ifade edilmediği için forumda yeni işlem yapmış arkadaşların ve forumdaki sigortacı arkadaşların görüşüne başvurmak normal diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Az önce Sigortayeri ile görüştüm, temsilci "Hem sigorta hem kasko önce sıfırdan başlar, aracı 6 ay içinde satarsanız indirimleriniz yeni araca yansıtılır" dedi.

• 2. Aracı aldığımda sigorta sıfırdan başladı. 10 ay binip sattım sonra tekrar araç aldım yine aynı şekilde 1 sene dolmadan 2. Aracımı satıp yeni aldığım için o da sıfırdan başladı. İlk aracımda 7. Basamak indirimim halen devam ediyo. İlk araca 3 bine sigorta yaptırırken 2. Araca 6500e yaptırmıştım.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

eski aracı satmadan yenisini alınca taşınmıyor diye biliyoruz. yani iki aracınız oluyor aynı anda, ikinci aracınız baştan başlıyor indirimsiz halde.

sizin sigortacı nasıl taşımış olabilirindirimi aynı anda iki araca hocam ?  

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

hocam ben de ikinci aracı alınca ilki de durduğu için ikinciye indirimsiz sigorta yaptırmak zorunda kalmıştım ama ilkini satıp değiştirince yeni aldığım üçüncü araca birinci araçtan indirim aktarıldı.

iki araç kullanmayacaksanız diğerini kısa süre içinde satacaksanız devir yapıp sonra yeni araca sigorta yaptırın  ama fiyat ne kadar fark edecek o önemli, uğraşmaya değecek mi değmeyecek mi onu sorun bence sigortacıya. devir de masraf sonuçta bin lira da olsa.

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

ne araba belli ne de indirim oranlari. olsa da birden fazla parametre var. onu da en iyi sigortaci bilir yani. herkesin sigortasi kendine aliye 5 fark eder, veliye 3.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Satılınca elbette hocam

• Az önce Sigortayerinden 2 bir kişi ile görüştüm sigortanın -aracı satmadan- kesinlikle aktarılmayacağını söyledi. İlk mesajda yazdığım gibi o da aracı aileden bir başkasının üzerine alıp 8 basamak olan indirimi yakmamam gerektiğini tavsiye etti, bu şekilde %50 daha indirimli alınır ama net fiyat veremem dedi. Kaskoda ise satış sonrası aktarım yapılabileceğini söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

Az önce Sigortayerinden 2 bir kişi ile görüştüm sigortanın -aracı satmadan- kesinlikle aktarılmayacağını söyledi. İlk mesajda yazdığım gibi o da aracı aileden bir başkasının üzerine alıp 8 basamak olan indirimi yakmamam gerektiğini tavsiye etti, bu şekilde %50 daha indirimli alınır ama net fiyat veremem dedi. Kaskoda ise satış sonrası aktarım yapılabileceğini söyledi.

devirde sadece noter masrafı olacaksa 1-2 bin lira, başka sorun olmayacaksa sizin için, devredin hocam.

o aracı kullanmayıp satacaksanız iyi olur öyle.

• geçen hafta aynı olayı yaşadım, aracı satmadan olmuyor maalesef. hatta sattıktan sonra da yeni araca trafik sigortası için 24 saat beklemem gerekti.

• Ruhsat sahibinin üzerinde 1 den fazla araç varsa, yeni bir araç alımında kasko ve trafik sigortası hasarsızlık indirimi aktarılamadığı için eski araç üzerinde kalır.

Trafik sigortası toplam 8 basamaktır. İlk giriş 4. basamaktan başlar, eğer araçta herhangi bir hasar yok ve sigorta ile ilgili işlem yapılmadıysa bu basamak her yıl artar ve artışla beraber bir indirim yansıtılır.

7. basamakta 5 yıl hasarsız olarak kalırsanız aracınız 8. basamağa geçer ve bu indirim alınan en üst basamaktır.

Eğer mevcut aracınızı satmadan yeni bir araç alırsanız kasko ve trafik için sıfırdan giriş yapmış olursunuz ve fiyatları indirimsiz şekilde alırsınız.

İndirimin yansıtılmasını istiyorsanız her halükarda ilk aracın satışını vermeniz gerekir, Trafik sigortası satıştan dolayı iptal edilerek yeni aldığınız araca hasarsızlık indirimi aktarılarak yeni bir poliçe kesilir.

Mevcutta yürürlükte olan kasko poliçenizde yeni aracınızın bilgilerini ileterek araç değişikliği yaptırabilirsiniz, Kasko değerine ve seçilen teminatlara bağlı olarak ekstra bir zeyil ücreti çıkacaktır.

Ancak sıfırdan kasko yaptırmaktan daha kârlı olur.

• Risk almak istemedim ve devri yaptım(1.500 Noter, 200 güvenli ödeme sistemi). Her ne kadar fiyatlar çok değişkenli olsa da oransal çıkarım yapılabilir diye yaklaşık fiyatları ekliyorum:

Kasko için; firma 1, 34 bin-->21 bin, firma 2, 21-->15 (%60 Hasarsızlık)

Sigorta için; 11-->5, 10-->5 (8.BASAMAK)

• Bugün kasko şirketinin uygulamasını indirdiğimde fark ettim, fatura ellerindeyken nasıl becerdiler bilmiyorum ama aracın donanımını yanlış girmişler, alt donanım girilmiş. Henüz araç tescil edilmedi ama yarın teslim aldığımızda bir sorun yaşasak al başına belayı. Allah korusun, aman evraklara dikkat diyelim.

• Aynı durumdayım. Kendi aracımı sattım sigorta kasko iptal oldu onda sorun yok. Ama babam aracını satmadı ve yeni araca sigorta için indirim çıkmıyor. Kasko her türlü zeyilname ile aktarılıyor ama trafik sigortası aktarılmıyor. Aracı trafikten çekseniz bile para iadesi alıyorsunuz ama indirimi aktarmıyor, o araçta kalıyor. Babam da yarın anneme devir yapacak.

Bir şey daha öğrendim, bu gibi durumlarda yeni araca sigorta yapılınca indirimsiz, eski aracı sattıktan sonra yeniden indirimli olarak devam edilebiliyormuş. Yarın onu araştıracağım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.