Merhaba arkadaşlar, sizlere TrednyolGo (yemek) ile yaşadığım çok ilginç durumu paylaşmak istiyorum, sizlerde sipariş verirken bu konulara ve sipariş vereceğiniz mecraları özenle seçmenizi öneriyorum.
Olay 23 Mayıs günü 13:25 te TrendyolGo üzerinden bir yemek siparişi vermemle başladı. Siparişin ödemesi online olarak kredi kartından yapıldı. 13:25'te verdiğim sipariş 13:47de teslim edildi gözükünce bir şaşkınlık yaşadım, çünkü sipariş adrese getirilmedi, kurye tarafından aranmadım ve bilgilendirme almadım. Hemen TrendyolGO'yu aradım siparişi teslim almadığımı, siparişin adresime getirilmediğini ilettim. Trendyol yetkilileri kurye ile iletişime geçip bana siparişin bina dış girişine bırakıldığını iletti.( Sizde şaşırdınız değil mi, sipariş kısmında detaylı adres ve iletişim bilgileri her türlü açıklama mevcuttu) Binada bir çok daire mevcut, ayrıca bina dış kapısına gittiğimde bırakılan bir sipariş bulamadım. Sonrasında tekrar Trendyol ile iletişime geçerek ücret iadesi istedim. Ücret iademi 4 defa red ettiler. Belirtilen adrese siparişi ulaştırıp teslim etmedikleri siparişin parasını alıyorlar bildiğin dolandırıcılıktır bu. Ya kurye siparişi getirmedi yedi getirdim dedi. Hadi çözsünler bakalım.
Yani uzun lafın kısası sakın TrendyolGO Yemek üzerinden sipariş vermeyin. Eğer oradan sipariş vermek zorundaysanız da kapıda ödeme seçin. Hem siparişi getirmeyip hemde ödediğiniz paranın üzerine yatıyorlar. Konuyu tüketici hakem heyetine taşıyacağım konu artık maddi boyuttan çıktı.
Motosikletten Gelen Ses (Arıza) Aprilia SR GT200S
Merhaba arkadaşlar, 5 Nisan 2024'te Aprilia SR Gt200S modelinde bir Scooter satın aldım(sıfır km). 10-15 Gün motoru kullandıktan sonra ( rodajdan dolayı max 6.000-6.500 devir olacak şekilde ani gaz açmadan ) motoru park etmek için orta sehpahaya aldığımda garip bir metal sesi duydum ve bunu kayda aldım. Bu gelen sesin kaynağı ve nedeni nedir?
Not: Servis ile görüştüm bana 1 hafta sonra getirin bakalım dediler fakat götürdüm size randevu verelim dediler, yahu ne saçmalıktır bu. Buna rağmen sorunun garantiden her türlü çözüleceğini belirttiler ama bakalım sorunu bulabilecekler mi? İşin garip kısmı daha 15-20 günlük makinada tamir önerirlerse örn: motor blok değişimi, piston değişimi v.s. gibi 2. elde veya motoru satışta zorluk çıkartacak parçalarında tamirlik durum çıkması durumunda bunu kabul etmeyip malın kusurlu /ayıplı olarak değerlendirip değişimini talep etmeyi düşünüyorum.
Yaşanacak tüm süreci buraya detaylıca yazmayı düşünüyorum. Markayı ve bu ürünü alacak arkadaşlar için yol göstereceğini düşünüyorum.
Öncelikle herkese merhabalar. Aracım için Valeo 632203 kodlu park sensörünü aldım, sensörlerin montaj işlemi çok basit, fakat elektrik bağlantılarını pek anlayamadım. Daha doğrusu internette araştırdığım kadarıyla mantığı geri vites lambasından +12V alıyor diğer ucunu da - ucunu bağlıyoruz. Ölçüm aleti ile bunları kolayca bulabilirim.
Fakat Aldığım ürünün bağlantı şemasında daha farklı anlam veremediğim bir kaç bağlantı daha (+ACC) gösteriyor. Yanlış bir bağlantı yapamamak adına bu işten az buçuk anlayan varsa danışmak istedim. Sensörün bağlantı şemasını aşağıya ekledim. Konuya vakıf olan deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum.
Not: Araç ford fiesta mk7.5
ASUS X515EA Ram Ekleme ve Garanti Sorunsalı.
Merhabalar, geçen gün Asus X515EA BQ2293W versiyonunu satın aldım. Ürün 4GB ram ile gelmekte ve tahmin edersiniz ki bu miktar artık hiçbir şeye yetmiyor. Bunu alırken biliyordum ram eklerim diye düşündüm ve kutuyu açıp kurulum yapana kadar aklıma kaç ram slotu var bakmak gelmedi.(Sene 2023 dedim herhalde bolca vardır en az 2 mesela) Sonra Cpu-Z ile baktım, 1 adet slot var gözüküyor şuan sistemde de 4GB ram yüklü görünüyor ama Asus ürünün sitesinde 12GB'a kadar yükseltilebilir diyor. Tek bir Slot varsa ben nasıl 12GB'a yükletebilirim 12GB tek modül ram yok zaten.
CPU-Z görüntülerini yüklüyorum, yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Ha diye bilirsiniz sök bak ama bende garanti dışı kalır kalmaz bilmediğim için arka kapağı sökmüyorum.
Camideki Camda Garip Varlık Deseni
Merhaba arkadaşlar, İstanbul'da bir gün camiye gittim ve vakti beklerken hafiften başladım gözümle camiyi incelemeye, sonra caminin kıble tarafındaki cama bi baktım ilk önce anlam veremedim ama dikkat edince gözü kulağı kolu ve bacağı olan bir varlığa benzettim. Diğer (kıble tarafında olmayan camlara) baktığımda bu tarz değillerdi, rastgele desenlerdi ama kıble tarafında olan bu camlarda gariplik sezdim.Gördüğüm/benzettiğim şekli kırmızı çizgi içerisine aldım. Sizin yorum ve düşüncelerinizi merak ediyorum.
Milletvekillerine Maaş Ödenmemeli Gönüllülük Esas Olmalı.
|
Reklamlardaki Rap Saçmalığı
|
|
Son Giriş: 22 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.577
İkinci El Bölümü Mesajları: 251
Konularının görüntülenme sayısı: 14.724 (Bu ay: 314)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.062 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar