Şimdi Ara

Eski baskı mı yeni baskı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kitap almaya karar verdiğinizde o kitabın eski baskısını mı alırsınız yoksa yeni baskısını mı alırsınız?Bu tercihinizin sebebi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 25 Aralık 2013; 11:57:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kitaplarda Baskı Farkı Nedir?

Bir kitabın baskısı, belirli bir metnin yayınlanmış farklı sürümünü ifade eder. Baskı, genellikle kitabın kapağında veya yayın bilgilerinde yer alan bir sayıdır.

Kitaplardaki Baskı Ne Demektir?

Bir kitabın baskısı, kitabın ilk yayın tarihinden sonra yapılan değişiklikleri ve güncellemeleri gösterir. İlk baskı, kitabın orijinal sürümüdür. Sonra gelen her baskı, düzeltmeler, eklemeler veya çıkarmalar içerebilir.

Kitaplarda Baskı Sayısı Önemli Midir?

Bir kitabın baskı sayısı, kitabın popülaritesinin bir göstergesi olabilir. Yüksek baskı sayısına sahip kitaplar genellikle daha çok satan ve daha fazla okuyucu tarafından talep edilen kitaplardır.

Kitap Baskıları Arasındaki Farklar

Kitap baskıları arasındaki farklar çeşitlilik gösterebilir. Bazı baskılar sadece küçük düzeltmeler içerirken, diğerleri önemli güncellemeler veya ek materyaller sağlayabilir. İçerik farklılıklarının yanı sıra, farklı baskılar farklı kapak tasarımlarına, kağıt kalitesine veya sayfa düzenine sahip olabilir.

Kitaplardaki Baskı Sayısı Nedir?

Bir kitabın baskı sayısı, kitabın kapağının iç tarafında veya yayın bilgilerinde bulunabilir. Genellikle "Baskı:" veya "Baskı Sayısı:" başlığı altında yer alır.

Kitapta Baskı Ne Demektir?

Kitaptaki baskı, kitabın belirli bir baskı sürümünü ifade eder. Her baskı, değişikliklerin yapıldığı veya güncellemelerin eklendiği farklı bir sürüm olarak kabul edilir.

Kitap Basım Yılı Önemli Midir?

Kitabın basım yılı, özellikle bilimsel veya teknik kitaplar gibi bilgisi hızla değişen alanlarda önemli olabilir. Yeni basımlar, en güncel bilgileri ve araştırmaları içerebilirken, eski baskılar bazı yönlerden güncel olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben o anki baskısını alırım ama bazı manyak arkadaşlar kitapların ilk baskılarını toplamaya çalışıyorlar , değişik , zahmetli ve pahalı bir takıntı
  • Takıntı konusunda haklısınız.İlk baskıyı bulmak zahmetli ve pahalı olduğu için mi yeni baskı almayı tercih ediyorsun?Aynı fiyatta olsaydı hangisini alırdın?Şu aralar kitap alasım var ve kararsız kaldım.Bazı kitapların eski baskılarıyla yeni baskılarının fiyatları birbirine yakın.Ayrıca bazı yayınevleri kitapları sadeleştiriryor ve eski baskıda olan bazı kısımlar yeni baskılarda olmuyor.Bu sebepten eski baskı alasım var ama o kadar da takıntılı değilim
  • İlk baskı her zaman iyidir.Çünkü bazı kitaplarda sonraki baskılarlarda değişimler oluyor.Bunlar yazara yapılan baskılar sonucunda kaynaklanabilir.O yüzden ilk baskı yazarın gerçek düşüncesini yansıtır.
  • İlk önce en temizini ve en düzgününü (cümle hataları vs.) ararım...ama bazı kitaplarda sansür uygulanabiliyor , bu tarz kitaplarda ilk baskıları tercih edilebilir
  • 2-3 sene önce sahaf festivalinden aldığım iki tane birinci basım kitabım var Kelebek ve 2001 Uzay Yolu Macerası. nostalji niyetine farklı bir zevk veriyorlar da artık hep sıfır alıyorum, çünkü eski kitaplar dayanıksız oluyor, elimdekiler de iyi durumda sayılmasına karşın hep bir korku oluyor dağılır mı diye. onun dışında, kendim için söyleyemesem de, çok sevilen bir kitabın ilk baskısına sahip olmak da eski kitap arayışlarında önemli bir motivasyon sanırım.
  • Yeni baskısını alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç farketmez, hangisini varsa onu alırım.
  • Bu zamana kadar hiç dikkat etmezdim böyle bir şeye. Ama bundan sonra dikkat edeceğim.
  • bir ara eski baskılar cezbediyordu beni ancak kütüphanemde eskiler ile yeniler birbirinden o kadar farklı görünüyor ki anlatamam...

artık yenisini almaya gayret ediyorum.
  • Genelde son baskı en iyi baskıdır. Çünkü önceki basımlarda olan hatalar ve ya eksikler düzeltilir. Onun dışında bendeki takıntı biraz farklı :D basımların en kalınını almaya çalışırım. Yazarın yazdığına en yakınını okumak isterim yani keşke bir cümle bile çıkarılmasa aynen çevirseler. Bazı basımalarda sonradan çıkarılıyor ve ya ekleniyor. Mesela Stephen King in Mahşer kitabı eski basım 400 sayfaydı sonra geçen yıl tekrar basıldı 1216 sayfa. Hadi bakalım :D ilkini okuyan şimdi ben Mahşer'i okudum diyebilir mi ? anca özetini okumuş olur. Don Kişot'ta öyledir.
  • eski kitaplar benim icin yenilerden cok daha degerlidir zira belli bir yasanmisliklari var kim bilir ilk basildigi zamanlar dunyada neler oluyordu ,o kitap basimdan yeni cikmis taze kagit kokusuyla raflarda yerini bulurken ayni anda o kitapcidaki insanlar hangi kitaplari aliyordu. benim yasamadigim zamanlarda benden once varolmus bir seyi elime almak sayfalarini cevirdikce gecmisten gelen kokusunu duymak hele ikinci el ise benden once bu kitabi ilk alan ve ondan sonra alanlarin ne duygularla dusuncelerle bu kitabi aldiklari okuyanlarin kitabi okurken neler hissedip dusundukleri iste tum bunlar ben de anlatilmasi guc bir hissiyat birakiyor.zira gecmiste kitap insanin cevresine ve dunyaya acilan birkac kapisindan biri iken simdi bizlerin bunca seffaflikta yasadigi ve her an kuresel capta her turlu seye ulasabildigimiz bu dunyada maalesef bizlerin arasira ihtiyac duydugu kapisi kapali hicbir alanimiz kalmadi ve erisimin birkac aracla saglandigi o eski zamanlarda bu kitaplar kimbilir ne kadar degerliydi okuyanlar icin her kosulda bizler icin ifade ettikleri anlamdan daha cok anlam ifade ettikleri kesin gecmisteki okurlari icin. hic yasanmamis o gecmisle ve benden once kitaptakileri kesfetmis insanlarla aramda var olan zaman, kultur,yasami algilayis farkliliklarina benden buyuk olan eski kitaplarin tecrubeleriyle haiz oluyorum.iste bunu yeni basim kitaplar hele hele kapagi suslu reklami dolu kendisi bos populer mi populer her neviden hicbir bestseller karsilayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biravucgokyuzu -- 7 Ocak 2014; 19:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.