Eski bir bilgisayarım var buna 128lik SSD almak istiyorum hangi ssdyi almalıyım ve bilgisayarım hızlanır mı? Bir de hangi işletim sistemini kurarsam daha verimli olur? bilgili arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
yok mu yardımcı olabilecek :(
Dizüstü bilgisayarlarda 5400rpm düşük performanslı HDD'ler kullanıldığı için SSD'ye geçişlerde masaüstülere oranla çok daha fazla performans artışı elde edilir. Bilgisayarınız Sata 3 destekliyor olmalı, yerinizde olsam bulabildiğim en uygun fiyatlı 128'liklerden birini alır kullanırdım. Eğer imkanınız varsa direkt Windows 10 kurun derim, SSD ile çok daha kullanışlı olur.
Father Torque
kullanıcısına yanıt
Öncelikle çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Sata 3 destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım ? Bilgisayarım HP satellite c55-a serisi pentium işlemciye sahip eski model olmasından kaynaklı win10'da problem yaratır mı ? yaratmaz ise win10 kurabilirim.
Windows 10 atom işlemcili tabletlerde bile kullanılan bir işletim sistemi. SSD ile kullandığınız sürece sorun olmayacaktır. Eğer kutusunu ve evraklarını atmadıysanız bilgisayarın Sata 3 desteğini ürün kitapçığından görebilirsiniz. Gerçi Sata 2 desteklese bile baya bir performans artışı yaşarsınız, çünkü SSD'lerin asıl hızlı olduğu kısım dosya erişim süreleri, bu özellik de Sata arabiriminden bağımsızdır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme