Okulumuzda youtube dan video izlemek için kullanılan eski bir bilgisayarımız var. Bu bilgisayara win 10 64 bit işletim sistemi kurulmuş ve %100 CPU kullanımından dolayı sürekli kasma yaşanıyor. Bu bilgisayarın stabil çalışması için ve usb wifi ve usb bluetooth modüllerini sıkıntısız çalıştırabilecek işletim sistemi tavsiyelerinizi bekliyorum. - Amd Sempron 145 2.8 Ghz 4 Gb Ram Nvidia Geforce 210 Segate 7200 rpm 320 Gb Hdd |
Eski bir bilgisayara stabil çalışabilecek windows önerisi
-
-
selamlar,
bu videodaki gibi gereksiz servisleri kapatarak stabil bir Windows’a sahip olabilirsiniz;https://m.youtube.com/watch?si=3eP_Jpb7M3LeqmVS&v=6UQZ5oQg8XA&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En fazla light weight bir linux distrosu kurulur. Onun dışında dedeyi artık salın, emekliliğin tadını çıkarsın.
-
Ben 2008'den beri Lenovo 3000 V200 model dizüstü bilgisayarımı sınıfta kullanıyorum.
12" ekran
Core 2 duo T7500
3 gb ram
ssd
hdd
Alt seviye intel grafik çipi var.
Evde yeni nesil masa ve dizüstü bilgisayarım olsa bile bunu sınıfta bırakıyorum. Sınıf ve okuldaki bütün işlerimi hallediyorum. Photoshop, youtube, office programları, ses işleme... Tabi çok hızlı olmasa bile günlük işler hallediliyor. Youtube ve office'de hiç takılma ve yavaşlama yok. Diğerleri doğal olarak biraz zaman alıyor işlem gücü açısından. Windows 8.1 kullanıyorum. SSD takviyesi ile bir süre daha işinizi halledebilirsiniz bence. SSD değişimi makineye nefes aldırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofpor01 -- 20 Aralık 2023; 21:17:9 > -
Windows 8.1'den başkası paklamaz onu ancak SSD şart. Harddiskle ne kurarsanız kurun yavaş olmaya devam edecektir.
Ha bana kalırsa Windows kurmayın derim, Antix Linux ya da Lubuntu en mantıklı seçenekler çünkü. Antix özellikle çok kolay kullanımlı bir distro
2005'den kalma bir dede bende de var oradan biliyorum çünkü
-
Kesinlikle Ghost Spectre:
https://ghostspectre.the-ninja.jp/20H2.X64.html
Tam bir Japon mucizesi, ölüyü diriltir. En superlite ve defender olmayan sürümü kurarsan epey hızı fark edersin. Kurduktan sonra Ghost Toolbox ile gerekenleri de sağla. Bir de güncellemsine izin verme.
GHOST CUSTOM BOOTABLE WPE (W) - [OSBuild 19042.985] [UPDATE 3]
SINGLE LINKS : MEDIAFIRE | MEGA.NZ |
MULTI LINKS (PART) :
ISO SIZE:2.96GB | MD5 Check: eccc75213edcff4aa5a035596b8aa95b
Not: Sadece uyarayım, önemli verilerinizi girmeyin. Çerez çöp bilgisayar için 10 numara 5 yıldız.
-
Okul maliyetleri söz konusu dedeyi inanın emekliye ayırmayı çok istiyoruz ama malum mali konular. bir müddet daha çalışması gerekiyor.
-
2.8 ghz cpu 4 gb ramli cihazlarda 8.1 yağ gibi akıyor. classic shell yani başlat menüsü programınıda kur. hem günümüz için nispeten modern arayüzü var win 7 gibi eski değil işini görür.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X