Şimdi Ara

Eski Ekranın desteklediği cihazı yeni ekran desteklemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çook eski bir monitör ve os9 mu ne eski bir işletim sistemi ile çalışan bir çook eski bir cihazımız var. Monitörün yaşına bakılırsa yenilerde olmayan ekstra bir özelliği yok olsa olsa piyasadan kalkan eski bir özelliği vardır. Görünüşte arkasında bir analog bir de daha modern iki girişi var. Şu anki kablosu analog girişe takılı. Bu monitör şu an bozuk ve iyileşemeyecek durumda. Geçici olarak 15" philips LCD monitörle idare ediyoruz. Ama görüntü çok kötü. Sanırım tarama hızının çok düşük olmasından. Onun dışında değişik marka ve ebatlarda (15 ve 17" kastediyorum.) CRT monitör denedim hiçbirinde görüntü yok 15" philips CRT de salise kadar bir zaman görüntü geliyor ama bir daha gelmiyor. 17" lg LCD ise görüntüyü yana kaydırıyor ayrıca philipsten daha net olmuyor. Deneyebildiklerimden sadece NEC Multisync V720 monitör düzgün çalıştı ancak ondan sadece 1 adet var ve bize iki adet lazım. Piyasada da bulunmuyor sanırım. Özelliklerine de baktım ama çok teknik bilgim yok sadece tarama hızı olabilir diye düşünüyorum NEC inkiler 31kHz to 70kHz - 55Hz to 120Hz sanırım cihazın tarama hızı da bu hızların alt sınırına yakın. NEC' ile aynı özelliklere sahip hangi monitorler vardır. Piyasada bulunabilenler tercihimdir.

Devlet kurumuyuz ve kanserli hastalara hizmet veriyoruz. Acilen yardım ederseniz sevinirim.

• MICROWARE OS-9 ve mac os 9 var başka os 9 var mı bnilmiyorum işletim sistemini yazarsanız daha iyi olur sorunuz monitorlerde değil tahminen görüntü ayarlarında işletim sisteminde görüntü ayarlarına ulaşıp çözünürlük ve hertz değerlerini değiştirip deneyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: karmaşık

MICROWARE OS-9 ve mac os 9 var başka os 9 var mı bnilmiyorum işletim sistemini yazarsanız daha iyi olur sorunuz monitorlerde değil tahminen görüntü ayarlarında işletim sisteminde görüntü ayarlarına ulaşıp çözünürlük ve hertz değerlerini değiştirip deneyin

Önce teşekkür ediyorum. MAC olacağını sanmıyorum. Diğeridir. Çok basit bir işletim sistemi. Satürn cihazı (Işın tedavisi uygulanan bir cihaz) na yüklü ve pc gibi ayar vs hiçbirşeyi yok. Sadece açıyoruzkullnıp kapatıyoruz. Komut ekranı vs arabirimi yok. Klavye mouse var ama sadece cihazı işlevsel açıdan yönetmeye yarıyor. İşletim sistemini de bir zaman lazım olduğunda ODTU'nün müze diyebileceğimiz eski yazılım arşivinden bulmuştuk. TAbii bilmediğimiz birşeyler olabilir. Ancak asıl ekranı mitsubishi marka 14" ilk renkli monitörlerden ve arkasındaki iki girişten biri olan analog girişine bağlı kablo ile çalışıyor. cihazdan gelen 8 pinli bir kabloyu 25 pine dönüştüren bir aparat var. Yani doğru monitör kullanmak gerekiyor. Belki de monitörün içinde yapılacak bazı işlemler bunu mümkün kılar bilemiyorum. Deneyimli elektronikçilerimiz var onlara ne yapılacağını söylemek yeterli olur ama ne yapılması gerektiğini bilmiyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.