Merak ettiğim ancak tecrübe ve bilgimin yetmeyeceği için size sormak istediğim konu şu ;
Kullandığım sistem İşlemci : i7 920 Anakart : Gigabyte GA-X58A-UD7 (1366 soket) PSU : 650 W (Markasını hatırlayamadım şuan iyi birşey) Ekra Kartı : Zotac GTX 275
Aslında sistemimden gayet memnunum ancak forumda gözlemlediğim kadarıyla eski nesil işlemci kullanan sayısı giderek azalıyor.Buradan yola çıkarak şöyle bir düşünce içine girdim mevcut sistemimi şu şekilde değiştirsem ;
Ekran kartını bir kenara bırakırsak böyle bir sistem 1100 TL gibi bir rakam tutuyor. Bu sistem performans olarak benim sistemimden nekadar üstündür? yada üstünmüdür? Bu 1100 TL civarı rakamı gtx 680 gibi bir ekran kartına verip mevcut sistemimde kullanmak daha mı akıllıca olur? Eski nesil i7 tecrübesi olan kullanıcılar beni aydınlatırsa çok sevinirim.
merhabalar, sisteminiz gayet güzel o sisteme işlemci soğutucusu ekran kartı ve power alınırsa çok güzel olur , işlemciniz eski core i7 olabilir ama hala çok iyi yani araddaki fark anca belki proğramlarda olabilir.. oyunlarda 2-3 fps için değmez sisteminiz sizi ne kadar götürüyorsa götürsün sonra değiştirirsiniz
Şimdi intelin sitesine baktım zaten dediğiniz gibi eski olduğu halde 70 Dolar daha pahalı i5 e göre düz mantıkla gidersek ''pahalı olan iyidir'' , ''ne varsa eskilerde var'' diye düşünülebilir : ) . Zaten sistem şuanki haliyle henüz bf3 hariç hiç bir oyunda akıcılığı bozacak bir ağırlaşma yaşatmadı ama insan bazen hevesleniyor işte yeni birşeyler almak için.