Şimdi Ara

ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
68
Favori
11.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi

quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

quote:

Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi

quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz058

piramitlerle ilgili bir şey vardı eğer uydurmasyon değilse : günümüz teknolojisiyle yapılmaya çalısılsa tamamlanması 10yıllar sürer diye, o adamlar zamaninda koca koca taşları elleriyle en tepeye kadar çıkarmamıştır bence.

Yok hocam kumları yığarak yaptıkları tahmin ediliyor.

Bir belgeselde öyle söylüyor.Ama ortalama bir taş blok 2,5 ton. Şu an 138m olan piramitin[keops] erozyon ve çeşitli nedenlerden dolayı aşınmadan önce 146m olduğu tahmin ediliyor.Bir taş blok 40 metre olmaz.O zaman en az 100 metrelik bir rampa yapılmalı. Bu durumda uygulanması gereken kuvvet çok fazla ve taşın yüzey alanı kısıtlı. Yani binlerce kişi gelip taşı itemez. Zemini kayganlaştıran şeyler kullanıldığını düşünürsek bu rampada işe yaramaz tam tersi çıkarmaları zorlaşır.

Orayı daha düz hale getirmişler. Yani sürekli her bloğun ardından orayı zemin seviyesine getirmişler. Sizin dediğiniz gibi rampa yapmamışlar. Ve yani zaten insanlar firavunun kölesi olduğu için büyük bir insan gücü de var. Tabi bu onların dedikleri açıklama. Sizin dediginiz de doğru olabilir.

Her iki şekilde de çok zor.Dediğiniz gibi olsa taşlar illaki o seviyeye çıkartılmak zorunda.Günümüzdeki hali bile 138m.Belgeselde yanlış hatırlamıyorsam taşların 300 metre ilerideki taş ocağından çıkartıldığını söylüyordu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Hadi insanlar önceden gelişmişti ve kendilerini yok ettiler diyelim. Kalanlar neden medeniyeti yeniden inşa etmediler ya da edemediler?

İnsanlıktan geriye sadece bu konudakiler kalsa neleri yeniden yapabiliriz ve neleri yeni nesillere aktarabiliriz? Bilgiden ziyade hammadde ve insan gücü gerektirir bazı şeyler.Mesela bu konudakiler kalsa yeniden uzaya çıkabilir miyiz? Bilgisayar ağlarını, telefonları yeniden yapabilir miyiz? İstasyonları, uyduları, interneti tekrar çalışır duruma getirebilir miyiz?

İletişim çağına hemen geçemeyiz ama sanayi devrimi zamanındaki medeniyeti tekrar kurmamız uzun sürmez. Teknolojik gelişmeyi asıl engelleyen şey hammadde ya da işgücü değil bilgi. Bilgiye sahip olduktan sonrası kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: cygwin

quote:

quote:

Son 200 yıl nereden çıktı elektrik m.ö. 600 yıllarından beri bilen bir olgudur. Tales onun bir akışkan öz olduğundan bahsetmiştir. Ayrıca fizik kuralları kesindir o tek hücreli pilin ürettiği enerji ile makina çalıştıramazsın (tabi oyuncak bir motordan bahsetmiyorum) Var sayalımki bu aletlerle bir makina çalıştırdılar, nerede o "DEV" makina. İnsanlar çok şey yaptılar doğru ama hepsi kronolojik bir sırayla oldu bundan 2500 sene önce elektrik üretilebildiği onun kullanıldığını göstermez önemli olan üretmek değil kullanılabilir hale getirmektir buda modern bilim sayesinde gerçekleşmiştir. Bu arada piramitlerin tek sırrı o taşları nereden bulduklarıdır nasıl yapıldıkları değil nasıl yapıldıkları dış kısımdaki rampaya bakarak çok rahat anlaşılabilecek bir durumdur.

Önceki mesajları okuduysanız dünyanın iç çekirdeğe kadar derinliğin 6 bin km. insanlığın indiği en derin noktanın 12-13 km. olduğunu okurdunuz.O zaman "nerede o 'DEV' makina" yazmanıza gerek kalmazdı.

Piramitlerin rampa sayesinde yapıldığıda bir teoridir.O ağırlıkta taşların [Ort. 2.5 ton] 130+ metreye rampa ile çıkartılmasıda çok zordur.

Şu söylediğin şey öyle saçmaki...Sen yer altı tamamen toprak mı sanıyorsun? Toprağı kazalın 10Km den medeniyet çıksın! Yok öyle bir dünya. Yer kabuğunun kalınlığı ortalama 33KMdir onun altı yarı ergimiş kayadır. 33 Km nin ise sadece 50-100 metresi topraktır geri kalan bildiğin sert kayadır bu kaya dünyanın oluşumundan beri vardır ve levhalar halinde kırılmış tek ve bütün plakalardan oluşur.

Aynen kardeş haklısın.Çok iyi aferin...

Ben dedimki inilmeyen noktalarda ne olduğunu bilemezsin.Dünyanın her noktasını her toprağı kazdın mı ? Herşey ilk günkü gibi bozulmadan kalacak mı?

Senin dediğine göre 20 Km daha inilmesi gerek.Bu 20 kilometrede hiçbir şey olamaz mı? Dünyanın tek bir yerinide kazmıyoruz...

• Bak sert kaya diyorum kayaaa nerden girdi kayanın içine medeniyet. Kaya bak taş yani dev bir taş o kadar büyük ki dünyayı kaplayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cygwin -- 8 Mart 2015; 19:27:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bak sert kaya diyorum kayaaa nerden girdi kayanın içine medeniyet. Kaya bak taşyani dev bir taş o kadar büyük ki dünyayı kaplayabiliyor.

Kafan basmıyor herhalde? O kayaya kadar kaç km. var? Sen söyle...
  • Ya okuman yok mu senin? o kaya hemen 100 metrelik toprak tabakasının altında başlıyor ve üst mantoya kadar devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cygwin -- 8 Mart 2015; 19:31:09 >
  • Onlar sahtedir gormeden inanmam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekiç muhabbetinin yalanlandığı bir yazı okumuştum
  • quote:

Ya okuman yok mu senin? o kaya hemen 100 metrelik toprak tabakasının altında başlıyor ve üst mantoya kadar devam ediyor.

Tamam kardeş sen haklısın.Hepimiz maymundan geldik.Dünyanın altında bir şey yok ve olamazda.Çünkü sert kayaç.Sonradan sertleşmemiş yada bir kısmı sonradan oluşmamış.Hep varmış.. Tamam şimdi gidip youtubeden video izlemeye devam edebilirsin... Siz ne derseniz o doğrudur.Kesin ve net...
  • Üzülme abisi büyüyünce öğrenirsin bunları. İlk önce liseyi bitir sonra arkeoloji veya jeolojiye yerleşmeye bak...

• quote:

quote:

quote:

Hadi insanlar önceden gelişmişti ve kendilerini yok ettiler diyelim. Kalanlar neden medeniyeti yeniden inşa etmediler ya da edemediler?

İnsanlıktan geriye sadece bu konudakiler kalsa neleri yeniden yapabiliriz ve neleri yeni nesillere aktarabiliriz? Bilgiden ziyade hammadde ve insan gücü gerektirir bazı şeyler.Mesela bu konudakiler kalsa yeniden uzaya çıkabilir miyiz? Bilgisayar ağlarını, telefonları yeniden yapabilir miyiz? İstasyonları, uyduları, interneti tekrar çalışır duruma getirebilir miyiz?

İletişim çağına hemen geçemeyiz ama sanayi devrimi zamanındaki medeniyeti tekrar kurmamız uzun sürmez. Teknolojik gelişmeyi asıl engelleyen şey hammadde ya da işgücü değil bilgi. Bilgiye sahip olduktan sonrası kolay.

Burada yok oluştan söz ediyoruz.İnsanların kaybolmasından değil.İnsanlarla birlikte neredeyse her şey yok oluyor.Geriye kalan insanlar neyi ne kadar başarabilir? Böyle bir olay olsa geriye kalanlar olayın ertesi günü başlarlar mı çalışmaya? Önce yemek ve su gibi hayati ihtiyaçlar gelir.Sonra kim kalmış daha? sorusu gelir.Sonra bu adamların ömürlerinin uzun olması ve gençlerinde olması gerekir.Yani düşündüğün gibi olmaz.Bugün bu forumdan 100 kişi kaldık ve elimizde hiçbir teknolojik ürünün örneği yok.Bizden sonrakiler için bizim anlattığımız hayat sadece bir efsane olur.

• Hocam Mısır Piramitleri var. Hala onu yapabilecek teknoloji yok sanırım. Bayadır takip etmiyorum ama 5-6 yıl önce History Channel da böyle bir teknoloji yok uzaylılar tarafından yapılmış olabilir gibisinden çok uçuk bir belgesel izlemiştim.
  • quote:

Üzülme abisi büyüyünce öğrenirsin bunları. İlk önce liseyi bitir sonra arkeoloji veya jeolojiye yerleşmeye bak...

Liseyi bitirdim.Mühendislik...

Sende insanın maymundan geldiğine, insanlığın ilkelden medeniye doğru ilerlediğine inanmaya devam et.Sana ne derlerse hemen inan.
    Maymunluğunla övünmeye devam et
  • quote:

quote:

Üzülme abisi büyüyünce öğrenirsin bunları. İlk önce liseyi bitir sonra arkeoloji veya jeolojiye yerleşmeye bak...

Sende insanın maymundan geldiğine, insanlığın ilkelden medeniye doğru ilerlediğine inanmaya devam et.Sana ne derlerse hemen inan.

Sende mühendissen bu ülkede eğitim kalmamamış demektir. Gerçi su ürünleri mühendisinden çok bir beklentisi olmuyor insanın. zaten her önüne geleni mühendis yapmaya başladılar senin gibi kendini mühendis sananlar türedi her yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cygwin -- 8 Mart 2015; 20:00:31 >

• quote:

quote:

quote:

Sende mühendissen bu ülkede eğitim kalmamamış demektir. Gerçi su ürünleri mühendisinden çok bir beklentisi olmuyor insanın. zaten her önüne geleni mühendis yapmaya başladılar senin gibi kendini mühendis sananlar türedi her yerde.

Aynen aynen.Senin gibilere ihtiyacımız var.Yabancıların söylediğine körü körüne inananlara ihtiyacımız var bizim.Bizim kendini maymun sananlara ihtiyacımız var evet haklısın.Bu yıl hazırlıktayım seneye başlayacağım mühendisliğe ama alanımla ilgili azda olsa bilgim var.Sırf kazanmış olmak için gelmedim... Hedeflerim ideallerim var.. İçimde bir şeyler yapma isteği var... Ama haklısın bizden mühendis olmaz.Ancak senin gibilerden olur.Bizim senin gibi kendini bir şey zannedip karşısındakini küçümseyen insanlara ihtiyacımız var evet.Sen önce objektif bakmayı öğren.Neymiş sert kayaymış.Haa tamam o zaman insanlık yok olmuş olamaz.Yok olmaktan ne anlıyorsan artık.Her şey silinmiş gitmiş.Toz olmuş toprak olmuş metal olmuş anladın mı? 3 m yerin altına inmemiş.Görmeden bilmeden inkar ediyorsun.30 yıl önce bilim evet dediğine bugün hayır diyor.Yarın kalkıp bizden önce yok olan bir nesil var derse ne yapacaksın? Ama ne önemi var bugün böyle salla gitsin millette bir şey sansın...

• Gülüyorum sana fazlası değil... Bana her gördügüne inanma diyen çocuğun savunduğu şey kristal kafatası, mısırlıların bulduğu pil, uzaylılar vs. vs. Çünkü bunları ünlü türk bilim adamları söyledi. Neyse fazla bir şey söylemeğe gerek yok. Bu arada insanların maymundan gelmediğine eminim ama seni bilemiyorum neyden geldin acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cygwin -- 8 Mart 2015; 20:18:17 >
  • -S2K- kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl nick bilader asdhsadfgh
  • quote:

Gülüyorum sana fazlası değil... Bana her gördügüne inanma diyen çocuğun savunduğu şey kristal kafatası, mısırlıların bulduğu pil, uzaylılar vs. vs. Neyse fazla bir şey söylemeğe gerek yok. Bu arada insanların maymundan gelmediğine eminim ama seni bilemiyorum neyden geldin acaba.

Anca gülersin zaten... Biz olabilir neden olmasın diyoruz 100% öyle demiyoruz.Düzgün oku önce sen.

insan afrikanın kuyruksuz maymun türlerinden biridir

u arada insanların maymundan gelmediğine eminim ama seni bilemiyorum neyden geldin acaba.

Manyak laf haa.. Sen önce yazdıklarını oku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökbilge -- 8 Mart 2015; 20:21:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bysteve

2 yıldır aklımı kurcalayan soru.Sizce eskilerin teknolojisi gelişmiş miydi?
    Mesela aşağıda gördüğünüz kristal kafatası Mayalar döneminde yapılmış. Günümüzdeki teknoloji ile bir kristali böylesine bir şekle sokmak imkansız.Ne varki bunda demeyin.Kafatasına alttan ışık verilince göz yuvalarından ışık yansıtılıyor.(Fantastik film misali)

İkinci resimde ki pilde 1936 yılında Bağdatta bulunmuş.Yaşı inanılmaz M.Ö 200 ! Günümüzdeki pillerle aynı işlevde sadece biraz daha büyük.Pil bulunduğana göre buda demek oluyor ki elektrikte bulunmuştu!

Sizcede insanlar teknelojiyi bu günkünden fazla geliştirmişti ancak bir felaket gelip yokmu etmişti? Einstein bir sözü bu tezi destekliyor
    "3.dünya savaşında nelerin kullanılacağını bilmiyorum ancak 4.dünya savaşında taş ve sopaların kullanılacağını biliyorum."

Antikythera Düzeneği astronomik konumları hesaplamak için tasarlanan eski mekanik bir hesap makinesi imiş. 1900-1901 yılları arasında Girit ve Mora Yarımadası arasında bulunan Yunan Küçük Çuha (Antikythera) adası yakınlarında keşfedilmiş Antikythera enkazından çıkarılmış.M.Ö50-100 yılları arasında yapılmış.Gerçekten insan şaşırıyor.

Arkadaşlar yeni bulgular elde ettim.Daha önce izlediğim bir video aklıma geldi.Videoda mısırda bulunan bazı hiyoroglifler var bunların resmini yüklüyorum.
    Hiyorogliflerde uçak ,helikopter ,zeplin vb. nesneler açıkça belirtilmiş.Tamamen gerçek.

Burada'da uzay elbisesi giymiş iki insan var.İnsanlar uzaya gitmiş olabilirler miydi?

Bu bulguyuda Yorozuya Gin-chan göndermiş.Rusyada bir fosil araştırması yapılırken 250 milyon yaşında bir çip bulunmuş.Yeryüzünde yaşamış önceden bilinmeyen bir medeniyet olduğunu belirten bilim adamları, taşın yaklaşık 250 milyon yıl önce kayalaşmış olduğunu belirtmişler.

Rain.Man'e teşekkürler.65 Milyon yaşında olduğu söylenen bir çekiç

Çin'de bir kazıda bulunan generalin kemer tokası.M.S 300 yılında yapılmış.%85 aliminyum içeriyormuş(İşlenmiş).İşin ilginç yanı Aliminyum 1700 de keşfedilmiş ve ilk defa 1825 yılında işlenmiş.

Bulduğunuz şeyleri cevap kısmına yazarak(resim destekli) beni haberdar ederseniz ana mesaja ekleyeceğim.İyi forumlar.

Kara delik nedir?Görüşleriniz.Konu açılmıştır.Link:http://forum.donanimhaber.com/m_103512515/f_//tm.htm#103512612

Şu an detaylar aklımda değil ama Roma kütüphanelerinin kitaplarının şu anki yüzyılın kitaplarından çok daha gelişmiş olduğu ama yıkılıp nehirlerden binlerce kitap aktığını okumuştum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Gülüyorum sana fazlası değil... Bana her gördügüne inanma diyen çocuğun savunduğu şey kristal kafatası, mısırlıların bulduğu pil, uzaylılar vs. vs. Neyse fazla bir şey söylemeğe gerek yok. Bu arada insanların maymundan gelmediğine eminim ama seni bilemiyorum neyden geldin acaba.

Anca gülersin zaten... Biz olabilir neden olmasın diyoruz 100% öyle demiyoruz.Düzgün oku önce sen.

insan afrikanın kuyruksuz maymun türlerinden biridir

u arada insanların maymundan gelmediğine eminim ama seni bilemiyorum neyden geldin acaba.

Manyak laf haa.. Sen önce yazdıklarını oku

Okuduğunu anlamamak böyle bir şey işte. insan maymundan gelmez. İnsan zaten maymundan hiç bir zaman farklı bir şey olmadı. İnsan (ki burda homo sapiens den bahsediyoruz ) kuyruksuz afrika maymunu türüdür. Diğer pirimatlarla ortak atamız vardır ama o ata insan değildir insan şuanki türdür atalar ise insan değil insansı pirimatlardır.Şempanzeden gelmiyorsun yani rahat ol. en azından biz gelmiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cygwin -- 8 Mart 2015; 20:28:06 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.