Şimdi Ara

ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
68
Favori
11.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bysteve

quote:

Orijinalden alıntı: Aaron7

Bence binlerce yıl önce çok teknolojik insanlar yaşadı, Piramit'leri falan onlar yaptı. Lakin nükleer savaşlar sonucu soyları kurudu, sonra bizim yaşadığımız nesil devam etti 0'dan. Bu ilerde de böyle olacak bence.

Peki soyları kuruduysa nasıl sıfırdan başka insanlar meydana geldi ? Birde böyle bi sorun var.Birkaç insan kalıp sıfırdan başlasaydı bile radyasyondan etkilenmiş olurlardı.Bunun sebebiylede bi takım biyolojik değişimlere uğrardık.Nükleer olayların neden olduğunu sanmıyorum.

BBelki de zaten oyleyiz? Mesela su an cok daha salak gucsuz ve aciz olabiliriz mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• reaperlar geçmiş insanları yok etti
  • Eski teknolojinin ve uzaylıların varlığına inanıyorum. Bu koskoca dünya yıllardır var. Bizim ömrümüz Dünya'cığımız için saniye bile değil.

Ha belki de teknolojiyle doğa iyice yok olduğu için teknolojiyi yok etmiş olabilirler veya şimdiye kadar bildiğimiz büyük afetlerden uzay araçları tarzı şeylerle başka yerlere kaçmış olabilirler.
  • Evet mesela piramitlerde helikopter figürleri vardı Mısır'da. Eski insanlar çok gelişmiş ama nuh aleyhisselâm tuhafinindan sonra dünya başa sarmış

• Bence iyiydi. İnsanlar binlerce yıldır var. Telefon denilen alet icat edileli 200 yıl bile olmadı. Bu kadar yavaş gelişmiş olamaz bence teknoloji.Nasıl bir yokoluş olmuş bilmiyorum. Nükleer bir savaş olsa kalıntısı olurdu heralde. Ama şöyle bir şey var yaşam her ne olursa olsun varlığı bir şekilde devam ettirir.Dünyamız 5 adet büyük yokoluş geçirdi. Dinen bakacak olursak Hz.Adem bu 5 büyük yokoluştan sonra dünyaya gelmiş olması gerekir. Çünkü 5 yokoluşuda sağ salim atlatan tek canlı bildiğim kadarıyla tardigradlar.Bu 5 büyük yokoluşun herhangi birinden önce insanlık varsa teknolojiyi geliştirmiş olabilir.Ama bu yokoluşlardan önce insanlığın olduğuna dair bir kanıtımız yok.Evrimsel olarak bakarsak.Primatların evrimi genetik araştırmalara göre bundan yaklaşık 1 milyar yıl önce Paleosen döneminde, fosil kayıtlara göreyse en geç 65 milyon yıl önce Kretase döneminde başlamıştır.Hominidae ailesi veya büyük insansı maymunlar, 15-20 milyon yıl önce Hylobatidae (Gibongiller) ailesinden ayrılmıştır. Yaklaşık 14 milyon yıl önce Ponginae veya orangutanlar Hominidae ailesinden ayrılmıştır.Daha sonra goriller ve şempanzeler Homo cinsine götüren soydan ayrılmışlar ve Homo da bundan yaklaşık 5-6 milyon yıl önce ayrılır. Modern insan, bundan 2.3 ile 2.4 milyon yıl önce Afrika'da Hominini ve Australopithecine türlerinin son ortak atasından evrilmiştir.Bu anlamda insanın yakın evrimi, insan ve şempanzelerin ortak ataları olan popülasyonların birbirinden ayrılmasından sonra başlamıştır.

Şimdi elimizde 2.3-2.4 milyon yıllık bir süreç var,insanoğlu evrime göre anatomik olarak 200.000 yıl önce Afrika'da ortaya çıkmış ve modern davranışlarına 50.000 yıl önce kavuşmuştur.Teknoloji son 200 yılda muazzam bir hızla gerçekleşmiş olamaz bana göre.İşin dini ve evrimsel boyutunu incelediğim zaman,günümüz teknolojisinin daha iyisine geçmişte ulaştığımızı düşünüyorum.Ama tabii ki bunlar benim düşüncelerim.Bilimsel olarak kanıtımız olmadığı için teknoloji eskiden daha iyiydi ya da değildi diyemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shepherd. -- 7 Mart 2015; 21:11:36 >

• konu dışında daha çok böyle konular olmalı

• Bizden daha önce yaşamış bi nesil olabilir diye düşünüyorum. Daha yerin altına 12-13 km inebilmişken daha altında neler olduğunu asla bilemeyiz. Nükleer savaşlar çıktı tüm insanlık birbiriniyok etti ve üzerinden milyarlarca yıl geçti yani belkide dünya daha küçük bir yerdi bu kalıntılar en dipte kaldı ve zamanla yok oldu insan ırkı başka bir ırktan mutasyon geçirdi ve şuanki insanları oluşturduk. Olamaz mı ?

Takip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunuda ana mesaja eklermisin kardeş ;
    250 Milyon Yıllık Çip
    http://www.bluebox.bbs.tr/250-milyon-yasinda-chip-bulundu-rusyada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aaron7

Bence binlerce yıl önce çok teknolojik insanlar yaşadı, Piramit'leri falan onlar yaptı. Lakin nükleer savaşlar sonucu soyları kurudu, sonra bizim yaşadığımız nesil devam etti 0'dan. Bu ilerde de böyle olacak bence.

Peki soyları kuruduysa nasıl sıfırdan başka insanlar meydana geldi ? Birde böyle bi sorun var.Birkaç insan kalıp sıfırdan başlasaydı bile radyasyondan etkilenmiş olurlardı.Bunun sebebiylede bi takım biyolojik değişimlere uğrardık.Nükleer olayların neden olduğunu sanmıyorum.

BBelki de zaten oyleyiz? Mesela su an cok daha salak gucsuz ve aciz olabiliriz mesela

Gerçekten düşündürdü.Örneğin ilk insanların yüzündeki kıllar hayli fazlaydı.Ancak yeni neslimizin yüzünde sadece kaşlar ve kirpikler var.(Erkeklerde sakal,bıyık)Haklısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yorozuya Gin-chan

Bunuda ana mesaja eklermisin kardeş ;
    250 Milyon Yıllık Çip
    http://www.bluebox.bbs.tr/250-milyon-yasinda-chip-bulundu-rusyada

Konuya katkın için teşekkürler.Ekliyorum.
  • Piramitlerdeki uçak vs. şekilleri gerçek ama bir belgeselde o şekillerin farklı zamanlarda birbirinin üstüne yapılan şekillerden meydana geldiğini söylüyordu.

Ama yinede ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

prestij adlı filmi izleyin
    tesla neyi bulmuş görün

• Piramitlerin kral mezarı olmadığını söyleyen bir video...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

Bence iyiydi. İnsanlar binlerce yıldır var. Telefon denilen alet icat edileli 200 yıl bile olmadı. Bu kadar yavaş gelişmiş olamaz bence teknoloji.Nasıl bir yokoluş olmuş bilmiyorum. Nükleer bir savaş olsa kalıntısı olurdu heralde. Ama şöyle bir şey var yaşam her ne olursa olsun varlığı bir şekilde devam ettirir.Dünyamız 5 adet büyük yokoluş geçirdi. Dinen bakacak olursak Hz.Adem bu 5 büyük yokoluştan sonra dünyaya gelmiş olması gerekir. Çünkü 5 yokoluşuda sağ salim atlatan tek canlı bildiğim kadarıyla tardigradlar.Bu 5 büyük yokoluşun herhangi birinden önce insanlık varsa teknolojiyi geliştirmiş olabilir.Ama bu yokoluşlardan önce insanlığın olduğuna dair bir kanıtımız yok.Evrimsel olarak bakarsak.Primatların evrimi genetik araştırmalara göre bundan yaklaşık 1 milyar yıl önce Paleosen döneminde, fosil kayıtlara göreyse en geç 65 milyon yıl önce Kretase döneminde başlamıştır.Hominidae ailesi veya büyük insansı maymunlar, 15-20 milyon yıl önce Hylobatidae (Gibongiller) ailesinden ayrılmıştır. Yaklaşık 14 milyon yıl önce Ponginae veya orangutanlar Hominidae ailesinden ayrılmıştır.Daha sonra goriller ve şempanzeler Homo cinsine götüren soydan ayrılmışlar ve Homo da bundan yaklaşık 5-6 milyon yıl önce ayrılır. Modern insan, bundan 2.3 ile 2.4 milyon yıl önce Afrika'da Hominini ve Australopithecine türlerinin son ortak atasından evrilmiştir.Bu anlamda insanın yakın evrimi, insan ve şempanzelerin ortak ataları olan popülasyonların birbirinden ayrılmasından sonra başlamıştır.

Şimdi elimizde 2.3-2.4 milyon yıllık bir süreç var,insanoğlu evrime göre anatomik olarak 200.000 yıl önce Afrika'da ortaya çıkmış ve modern davranışlarına 50.000 yıl önce kavuşmuştur.Teknoloji son 200 yılda muazzam bir hızla gerçekleşmiş olamaz bana göre.İşin dini ve evrimsel boyutunu incelediğim zaman,günümüz teknolojisinin daha iyisine geçmişte ulaştığımızı düşünüyorum.Ama tabii ki bunlar benim düşüncelerim.Bilimsel olarak kanıtımız olmadığı için teknoloji eskiden daha iyiydi ya da değildi diyemeyiz.

Tardigradlar bildiğim kadarıyla her koşula uyum sağlayabiliyor.Bir gezegene göndermişlerdi ve yaşamını rahat bir şekilde sürdürmüştü hangi gezegen olduğunu hatırlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cygwin

O kadar ileriydilerki yaptıkları pili sadece kıvılcım çıkarmak için kullanıyorlardı o pil dediğin şeyin akımı o kadar zayıfki hesap makinası bile çalıştırmaz.

Ya makinelere kivilcam kadar guc yetiyorsa 5000 motor a buji yetiyor calistirmaya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

Bence iyiydi. İnsanlar binlerce yıldır var. Telefon denilen alet icat edileli 200 yıl bile olmadı. Bu kadar yavaş gelişmiş olamaz bence teknoloji.Nasıl bir yokoluş olmuş bilmiyorum. Nükleer bir savaş olsa kalıntısı olurdu heralde. Ama şöyle bir şey var yaşam her ne olursa olsun varlığı bir şekilde devam ettirir.Dünyamız 5 adet büyük yokoluş geçirdi. Dinen bakacak olursak Hz.Adem bu 5 büyük yokoluştan sonra dünyaya gelmiş olması gerekir. Çünkü 5 yokoluşuda sağ salim atlatan tek canlı bildiğim kadarıyla tardigradlar.Bu 5 büyük yokoluşun herhangi birinden önce insanlık varsa teknolojiyi geliştirmiş olabilir.Ama bu yokoluşlardan önce insanlığın olduğuna dair bir kanıtımız yok.Evrimsel olarak bakarsak.Primatların evrimi genetik araştırmalara göre bundan yaklaşık 1 milyar yıl önce Paleosen döneminde, fosil kayıtlara göreyse en geç 65 milyon yıl önce Kretase döneminde başlamıştır.Hominidae ailesi veya büyük insansı maymunlar, 15-20 milyon yıl önce Hylobatidae (Gibongiller) ailesinden ayrılmıştır. Yaklaşık 14 milyon yıl önce Ponginae veya orangutanlar Hominidae ailesinden ayrılmıştır.Daha sonra goriller ve şempanzeler Homo cinsine götüren soydan ayrılmışlar ve Homo da bundan yaklaşık 5-6 milyon yıl önce ayrılır. Modern insan, bundan 2.3 ile 2.4 milyon yıl önce Afrika'da Hominini ve Australopithecine türlerinin son ortak atasından evrilmiştir.Bu anlamda insanın yakın evrimi, insan ve şempanzelerin ortak ataları olan popülasyonların birbirinden ayrılmasından sonra başlamıştır.

Tardigradlar bildiğim kadarıyla her koşula uyum sağlayabiliyor.Bir gezegene göndermişlerdi ve yaşamını rahat bir şekilde sürdürmüştü hangi gezegen olduğunu hatırlamıyorum.

Aynen öyle hocam her türlü ortamda yaşayabiliyorlar.

• Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    fikirlerinizin tamamına katılıyorum ancak geçmişte söylediğiniz şekilde böbürlenip kendimizi üstün görüp şüphelenmeseydik söylediklerinizin hiçbirini yapamazdık
  • quote:

Orijinalden alıntı: TipsizArtiz

quote:

Orijinalden alıntı: DreamGod

Bugun bile hic kimse piramitlerin sirrini aciklayamiyor. Gecmis uygarliklarin bilimde bizden daha ileri gittiklerini dusunuyorum. Adam kalkmis ne piramitmis be diyor. Acikla kardesim o zaman biz de ogrenelim ne piramidiymis. Savas, felaket gibi nedenlerden dolayi basa donduk bence.

Açıklayalım istek üzerine.. Piramitler nedir sırrı medir anlatayım piramitler firavun mezarlarıdır ama bunun ötesinde insanın nasıl rahatsız ve bencil aşağılık bir tür olduğunun 200 metrelik kanıtıdır. Boru gibi adamlar koymuş yani çölün ortasına insan egosunu.. Eşekoğlunun birine bir anıt yapacaz diye binlerce köleyi insanlık dışı çalıştırdı bu şerefsizler ve çoğunuda öldürdüler. Onlarda kanla inşaa edildi yani anladınmı sırrını?

150 metrelik devasa bir kutleden bahsediyoruz. İnsan gucuyle olacak is degil bu bana kalirsa.

• Tanrıların arabası kitabını okuyun, etkisini 2-3 günde anca üzerinizden atıyorsunuz.

• Olabilir de olmayabilirde bakiş açına bağlı birazda

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.