Şimdi Ara

ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
363
Cevap
68
Favori
11.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bysteve

quote:

Orijinalden alıntı: Aaron7

Bence binlerce yıl önce çok teknolojik insanlar yaşadı, Piramit'leri falan onlar yaptı. Lakin nükleer savaşlar sonucu soyları kurudu, sonra bizim yaşadığımız nesil devam etti 0'dan. Bu ilerde de böyle olacak bence.

Peki soyları kuruduysa nasıl sıfırdan başka insanlar meydana geldi ? Birde böyle bi sorun var.Birkaç insan kalıp sıfırdan başlasaydı bile radyasyondan etkilenmiş olurlardı.Bunun sebebiylede bi takım biyolojik değişimlere uğrardık.Nükleer olayların neden olduğunu sanmıyorum.

Evrim diye bir şey de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Helak olmuş medeniyetler olabilir,örneğin piramitler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacktivistPenguen

quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

quote:

Bence binlerce yıl önce çok teknolojik insanlar yaşadı, Piramit'leri falan onlar yaptı. Lakin nükleer savaşlar sonucu soyları kurudu, sonra bizim yaşadığımız nesil devam etti 0'dan. Bu ilerde de böyle olacak bence.

Çok mantıklı geldi

Mantıklımı eğer öyle bişe olsaydı bunun kalıntıları olurdu

Yerin altına gömülmüş ve henüz bulunamamış olabilir. Veya nükleer patlamalar sonucu veya başka bir afetten dolayı parçalanmış olabilir. Veya çok uzun zaman bekleyip kendiliğinden çürümüş olabilir. Mesela bir plastiğin doğada çözünme süresi 1000 yıl mıydı neydi öyle birşeydi, çeliğin daha az, yani doğada ayrışmış da olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: LoL_Game

Olasılıksız'ı okudum ama ilk sayfasını hatırlamıyorum. Editlersen bana da haber verir misin

Olasılıksız [Adam Fawer] adlı kitaptan alıntı:

"Şimdi de düşük olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasığı milyonda bir.
    İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bugüne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı yüzde yedi yüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil,yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye."

---------

Benim düşüncem insanlık bir noktaya geldikten sonra başa dönüyor.Hikaye ama Lokman Hekim'in ölümsüzlüğü bulduğu söylenirdi eskiden.Neden doğru olmasın?

Fringe diye Amerikan dizisi vardı.Bilim kurgu filmi.O filmde bugün imkansız gibi görünen olaylar oluyordu.Ama aslında hepsi mümkün.Çünkü hepsi Fizik-Kimya-Biyolojiye dayanıyor.Birgün o olayların gerçek olmayacağını söyleyemeyiz.

Bazılarına göre Sümer efsanesi bazılarına göre Kuran'ın gerçeği olan Tufan olayıda dünyanın yok olmasına benzer bir olay anlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökbilge -- 8 Mart 2015; 13:09:31 >

• Üstte yazdım.
  • O kadar ileriydilerki yaptıkları pili sadece kıvılcım çıkarmak için kullanıyorlardı o pil dediğin şeyin akımı o kadar zayıfki hesap makinası bile çalıştırmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: omer1313

quote:

Hz Musa nın lahit sandığı var ve araştırırsanız bir güç kaynağının anahtarı olduğunu yorumlayabilirsiniz. Sözünüz oldukça mantıklı

Mısır Piramitleri teknoloji olmasa insan gucuyle kesinlikle yapılamazdı ki şimdi bile yapılması aşırı zor.

• Ulan iyiki adamlar piramit yapmış ya ne doymadınız şu komplo teorilerine biriside dünyanın manyetik alanı çöküyor yazmış başa dönücekmişiz. Varsayalımki böyle birşey oldu dünya karalarında insanın ayak basmadığı ender yer kaldı medeniyet heryerde artık bunların izleri dünya yok olana kadar silinmez. Şimdikinden daha yüksek teknolojiye ulaşmış bir uygarlık olması olanaksız hiçbir kanıt hiçbir izmi yok. Ruh olup uçtularmı? Bırakın bu işleri yok böyle bişey

• quote:

Orijinalden alıntı: cygwin

O kadar ileriydilerki yaptıkları pili sadece kıvılcım çıkarmak için kullanıyorlardı o pil dediğin şeyin akımı o kadar zayıfki hesap makinası bile çalıştırmaz.

Belki başka bir amacı vardı? Belki büyük bir makinanın küçük bir parçasıydı?

Bizim bilmediğimiz yöntemlerle bizim teknolojimizle yapılabilen şeylerin yapılamayacağını kimse söyleyemez.Bugün hızlı iletişimin farklı yollarıda olabilir ama biz keşfetmemiş olabiliriz.

Ayrıca küçücük kıvılcımla büyük enerji oluşumunu tetiklemediklerini bilemezsin.
  • Ya saçmalamayı bırakın he onlarla nükleer santralde nükleer tepkime yaratıyorlardı. Bu arada elektrik denen olgu yeni bir şey değil m.ö. 600lerde bile bilinen bir olguydu zaten, biz kullanmanın yollarını bulduk sadece elektriği değil. Kristal kafatası ise sadece bir kandırmacadır modern araçlarla avrupalı bir model kullanılarak yapıldıgı ortaya çıkmıştır.

• Bana çok saçma geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antik Uzaylılar'ı izleyen gelmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç dünya teorisi up

• quote:

Orijinalden alıntı: TipsizArtiz

Ulan iyiki adamlar piramit yapmış ya ne doymadınız şu komplo teorilerine biriside dünyanın manyetik alanı çöküyor yazmış başa dönücekmişiz. Varsayalımki böyle birşey oldu dünya karalarında insanın ayak basmadığı ender yer kaldı medeniyet heryerde artık bunların izleri dünya yok olana kadar silinmez. Şimdikinden daha yüksek teknolojiye ulaşmış bir uygarlık olması olanaksız hiçbir kanıt hiçbir izmi yok. Ruh olup uçtularmı? Bırakın bu işleri yok böyle bişey

Yok demesi kolay demi? Bilimde böyle bir reddediş yoktur.Bilemezsiniz.

Şuan bizim bilmediğimiz yok eden bir güç olamaz mı? En basitinden asit çoğu maddeyi çözer.

İyi ki yapmışlar dediğiniz piramitlerin tüm özellikleri hâlâ bilinmiyor.Biraz araştırın.

Ayrıca yer kabuğu iç çekirdeğe kadar yaklaşık 6 bin km. Bugün açılan en derin nokta 12-13 km civarında. Nereden biliyorsunuz daha aşağılarda kanıt olmadığını?

• Üçüncü dünya savaşında hangi silahlar kullanılacak bilmiyorum, ama dördüncü dünya savaşında insanlar taş ve sopalar kullanacaklar.
  • Dünya'nın manyetik alanının çökmesi -gerçi çökme'den kasıt nedir bilmiyorum ama ben yok olmaya yoruyorum- merkezindeki sıvı kora bağlıdır ki onun yok olması milyonlarca yılı bulur, o yorumda bahsedilen anca dizilerde olur bir anda

Yaklaşık 500 milyon yıl boyunca büyük yok oluşlar yaşadık, kayaç içlerine bakarak güneş sistemimizin yaşını bulduk, fosillere bakarak dinazorları resmettik, devasa ağaçlar vebenzerlerinin milyonlarca yıl öncesinden bugüne kömüre kaynak oluşturduğunu keşfettik. Anlamadığım nokta taş parçasına bakarak yaş tespit edebilen hemcinsim, konuda bahsedilen sözüm ona zeki yaşamların varlığını mı tespit edemeyecek

Acaip fantastik bir konu

• quote:

Orijinalden alıntı: Bysteve

quote:

Peki soyları kuruduysa nasıl sıfırdan başka insanlar meydana geldi ? Birde böyle bi sorun var.Birkaç insan kalıp sıfırdan başlasaydı bile radyasyondan etkilenmiş olurlardı.Bunun sebebiylede bi takım biyolojik değişimlere uğrardık.Nükleer olayların neden olduğunu sanmıyorum.

Belki yeraltına saklanmış olabilirler. Yeraltını radyasyon etkilemiyor, belli bir süre sonra tekrar dışarı çıkıp sıfırdan başlamış olabilirler

• Bugun bile hic kimse piramitlerin sirrini aciklayamiyor. Gecmis uygarliklarin bilimde bizden daha ileri gittiklerini dusunuyorum. Adam kalkmis ne piramitmis be diyor. Acikla kardesim o zaman biz de ogrenelim ne piramidiymis. Savas, felaket gibi nedenlerden dolayi basa donduk bence.

• Herkesin teknolojisine kimse karışamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

quote:

Orijinalden alıntı: TipsizArtiz

Ulan iyiki adamlar piramit yapmış ya ne doymadınız şu komplo teorilerine biriside dünyanın manyetik alanı çöküyor yazmış başa dönücekmişiz. Varsayalımki böyle birşey oldu dünya karalarında insanın ayak basmadığı ender yer kaldı medeniyet heryerde artık bunların izleri dünya yok olana kadar silinmez. Şimdikinden daha yüksek teknolojiye ulaşmış bir uygarlık olması olanaksız hiçbir kanıt hiçbir izmi yok. Ruh olup uçtularmı? Bırakın bu işleri yok böyle bişey

Yok demesi kolay demi? Bilimde böyle bir reddediş yoktur.Bilemezsiniz.

Şuan bizim bilmediğimiz yok eden bir güç olamaz mı? En basitinden asit çoğu maddeyi çözer.

İyi ki yapmışlar dediğiniz piramitlerin tüm özellikleri hâlâ bilinmiyor.Biraz araştırın.

Ayrıca yer kabuğu iç çekirdeğe kadar yaklaşık 6 bin km. Bugün açılan en derin nokta 12-13 km civarında. Nereden biliyorsunuz daha aşağılarda kanıt olmadığını?

Arkadaşım geçmişte 2 kanatlı ejderha yaşamış olamaz mı? Gibi bişey söylediğin. Bir piramit için tüm medeniyeti yok ettin ya ben sana daha ne diyeyim.. Bilimde kesinlik yoktur diyorsun birde utanmadan bu new agecilerin ağzında sakız olmuş bilim lafı sizinki bilim değil bi piramit görüp desteksiz sallamak.. Ha istediğiniz gibi fikir mastürbasyonu yapın ama sahtekarlığınıza bilimi karıştırmayın istediğim bu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.