Şimdi Ara

ESKİ İNSANLARIN TEKNOLOJİSİ BİZDEN İYİ MİYDİ ? [7.GÜNCELLEME] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
363
Cevap
68
Favori
11.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim basta bende sizin gibi düşündüm merak ettim gercekten ilgiliyim bu tür seylere muslumanmisin bilmiyorum ama hepsi yaziyor karsi komsum haci gibi bisey sordum acti okudu hepsini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoloji olarak geri olabilirler ancak bilim konusunda bizden ileride olduklarını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Series Followers

Bakın beyler her şey Kur An'da yaziyor Allah(c.c.) mealen demis ki ben sizden önce sizden üstün nice uygarliklar yarattim ama sonradan beni unuttuklari icin onlari helak ettim demis.O kanitlari da bize ibret olsun diye birakmis.Helak etmeyi Hz Muhammed(s.a.v.)'den sonra birakmis yani kıyamet kopunca bitcek.

kaynak?

Kaynak Kur'an diyecek arkadaş.Sen de tartışma çıkaracaksın benim için o kitap kaynak değildir diye. Şu konunun içine etmeyin. Din anti-sempatizanlığı yapmaya gerek yok.

Lan ne alaka? Elhamdülillah müslümanım bende. Sadece kaynak istedim o kadar. Konuyu sen ve senin gibiler oraya çekiyor.

ahaha kahkaha attim uleyn

• Eski Mısır'da tıbbın ulaştığı gelişmişlik düzeyi oldukça şaşırtıcıdır.Kazılarda ele geçen bulgular, arkeologların yanı sıra birçok tarihçiyi de hayrete düşürmüştür.Çünkü hiçbir tarihçi MÖ. 3000'lerde yaşamış eski bir medeniyetten böylesine gelişmiş bir teknoloji beklemiyordu.Bugün X-ışınları kullanılarak, mumyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda Antik Mısır'da beyin ameliyatlarının yapılmış olduğu anlaşılmıştır.45 Üstelik bu ameliyatlar oldukça profesyonel yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Cerrahi operasyon geçirmiş mumyaların kafatasları incelendiğinde, ameliyat yerlerinin düzgünce kesilmiş olduğu görülmektedir. Hatta bu insanların ameliyattan sonra hayatta kaldıklarını ispatlayan, kaynamış kafatası kemiklerine rastlanmıştır.

http://blog.milliyet.com.tr/antik-misir-in-hayranlik-uyandiran-izleri-1/Blog/?BlogNo=406451

• quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

Eski Mısır'da tıbbın ulaştığı gelişmişlik düzeyi oldukça şaşırtıcıdır.Kazılarda ele geçen bulgular, arkeologların yanı sıra birçok tarihçiyi de hayrete düşürmüştür.Çünkü hiçbir tarihçi MÖ. 3000'lerde yaşamış eski bir medeniyetten böylesine gelişmiş bir teknoloji beklemiyordu.Bugün X-ışınları kullanılarak, mumyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda Antik Mısır'da beyin ameliyatlarının yapılmış olduğu anlaşılmıştır.45 Üstelik bu ameliyatlar oldukça profesyonel yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Cerrahi operasyon geçirmiş mumyaların kafatasları incelendiğinde, ameliyat yerlerinin düzgünce kesilmiş olduğu görülmektedir. Hatta bu insanların ameliyattan sonra hayatta kaldıklarını ispatlayan, kaynamış kafatası kemiklerine rastlanmıştır.

http://blog.milliyet.com.tr/antik-misir-in-hayranlik-uyandiran-izleri-1/Blog/?BlogNo=406451

Evet bende duymustum böyle bir sey tipta cok ilerdeydiler mısırlılar mumyalama yaptıkları için

• quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz058

piramitlerle ilgili bir şey vardı eğer uydurmasyon değilse : günümüz teknolojisiyle yapılmaya çalısılsa tamamlanması 10yıllar sürer diye, o adamlar zamaninda koca koca taşları elleriyle en tepeye kadar çıkarmamıştır bence.

Yok hocam kumları yığarak yaptıkları tahmin ediliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piramitlerin nasil yapildigi national da aciklandi yada ni teori iste nasil aciklarsan..Banada mantikli geliyor neden cunku piramitlerin duvarlarini kazidiginizda kumlar akiyormus once bi kat taslar dosendi sonra kumla dumduz edildi tekrar tas dosendi tekrar kumla duzlendi boyle boyle yapildi ve en sonda kumlar temizlendi. BİLMİYORUM BELKİDE BOYLEDİR GERCEKTEN O ZAMANLAR KÖLE BOL TABİ

• Ya öyle ya da gercekten teknolojide bizden ustunduler yani simdi düşününce o kadar tonlarca tasi kolelere tasitmak bile imkansiz geliyo kulağa

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainTeeemo

quote:

Orijinalden alıntı: ManyakFilozof

Bunun gibi bir konuya daha aynı mesajı yazdım direk yapıştırıyorum.

Bence bizden önceki gelişmiş uygarlıklar bir sebepten dolayı (dünya küçükmü gelmiş artık yada oksijen tükenmekmi üzereymiş veya atlantis gibi heryeri su basmak üzereyken) dünyaya benzer başka bir gezegen bulup (ışık hızıyla, kara delik, solucan deliği , ışınlanma ile) gitmişlerdir. Nede olsa teknolojileri bizden çok daha iyi, dünyaya gelen uzaylılarda bizden önceki medeniyetler olabilir. Buda benim fikrim .

Cümle biraz devrik olabilir lütfen kusura bakmayın

Hocam bana biraz saçma geldi. Bir kabile burayı terk etse torunlarının torunları felan la burda nolmuş napmışız ? diye bakmazlarmı hocam insanoğlu meraklı

Hocam zaten bizim uzaylı sandığımız kişiler bizden önceki milletler olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi

quote:

piramitlerle ilgili bir şey vardı eğer uydurmasyon değilse : günümüz teknolojisiyle yapılmaya çalısılsa tamamlanması 10yıllar sürer diye, o adamlar zamaninda koca koca taşları elleriyle en tepeye kadar çıkarmamıştır bence.

Bir belgeselde öyle söylüyor.Ama ortalama bir taş blok 2,5 ton. Şu an 138m olan piramitin[keops] erozyon ve çeşitli nedenlerden dolayı aşınmadan önce 146m olduğu tahmin ediliyor.Bir taş blok 40 metre olmaz.O zaman en az 100 metrelik bir rampa yapılmalı. Bu durumda uygulanması gereken kuvvet çok fazla ve taşın yüzey alanı kısıtlı. Yani binlerce kişi gelip taşı itemez. Zemini kayganlaştıran şeyler kullanıldığını düşünürsek bu rampada işe yaramaz tam tersi çıkarmaları zorlaşır.

• Bu tür seyleri arastirmak hangi mesleğe giriyor yardimci olursaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rain.Man

quote:

Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi

quote:

Bir belgeselde öyle söylüyor.Ama ortalama bir taş blok 2,5 ton. Şu an 138m olan piramitin[keops] erozyon ve çeşitli nedenlerden dolayı aşınmadan önce 146m olduğu tahmin ediliyor.Bir taş blok 40 metre olmaz.O zaman en az 100 metrelik bir rampa yapılmalı. Bu durumda uygulanması gereken kuvvet çok fazla ve taşın yüzey alanı kısıtlı. Yani binlerce kişi gelip taşı itemez. Zemini kayganlaştıran şeyler kullanıldığını düşünürsek bu rampada işe yaramaz tam tersi çıkarmaları zorlaşır.

Katiliyorum o devasa taslari tasimak biraz saçma geliyor banada

• quote:

Bu tür seyleri arastirmak hangi mesleğe giriyor yardimci olursaniz sevinirim

Tarih , arkeoloji galibq

• quote:

quote:

quote:

Kardesim kaynak istiyorsan git Kur An-ı Kerim'i oku öyle gel

Kaynak istedim diye ateist mi oldum yani?
    Hangi sure, kaçıncı ayet?

Görmediler mi onlardan önce nice nesiller yok ettik. Hem onlara size vermediğimiz şeyleri vermiştik ve göğü de üzerlerine bol bol boşaltmıştık. Fakat günahlarından ötürü onları helak ettik ve onla­rın peşinden başka bir nesil yarattık.” (Enam Suresi-6, ayet: 6).

Bu çok açıklayıcı hocam ayeti bulduğumuz siteyi özelden atarnısınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben kesinlikle inanıyorum fakat bu teknolojinin çıkış noktası tamamen Atlantis'lilere dayanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falkee27
    Bu çok açıklayıcı hocam ayeti bulduğumuz siteyi özelden atarnısınız

http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#6:6
  • quote:

Arkeoloji Türkiye'de çok potansiyeli olan fakat önem verilmeyen şahane meslek .
  • katılıyorum sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: YuckFou

quote:

Arkeoloji Türkiye'de çok potansiyeli olan fakat önem verilmeyen şahane meslek .

Tesekkur ederim bilgilendirmen icin

• quote:

Kardeşim basta bende sizin gibi düşündüm merak ettim gercekten ilgiliyim bu tür seylere muslumanmisin bilmiyorum ama hepsi yaziyor karsi komsum haci gibi bisey sordum acti okudu hepsini

Müslümanım. Yazdığın ilgimi çekti, kaynak istedim, hemen ateist damgası yedim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.