Şimdi Ara

Eski Kasama Fan Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ryzen 5 5500 ve rtx 2060 ikisi de 70-75 derece oluyor rdr 2 max grafik 1080p'de. Eski bir kasa kullanıyorum sadece önde bir fan var kasanın dışına bakıyor fakat o fan da eski onu da değiştirmek istiyorum. Aşağıdaki görsel benim kasa modeli de cooler master rc elite 430 black. Yeni kasa almayı pek düşünmüyorum kasanın hava akışını nasıl sağlayabilirim,kaç tane fan alıp nereye ne tarafa bakacak şekilde takmam gerek yardımcı olabilir misiniz?

Eski Kasama Fan Önerisi

• Kasa konumu ve bulunduğu oda sıcaklığı !? Kasa ve ürünlere bakım yapıldı mı ? R5 standart fan mı kullanıyor ?
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

odam çok sıcak değil kalorifer kısık yanıyor tişörtle falan durmuyorum yani 25 derecenin üstünde olmadığına eminim oda sıcaklığının. işlemci stok fan kullanılıyor yeni aldım termal macunu sürülü, ekran kartınaysa termal macun en son ne zaman sürüldü bilmiyorum ikinci el aldım. kasa 10 senelik içinde bir adet fan var ön tarafta onun da bakımını yapmadım zaten çok bir işe yaramıyor baştan bir hava soğutma planlıyorum kasa için.

• rumelimokaku R kullanıcısına yanıt
    Dh ikinci el de ( cikma pc kasa veya psu fani ) cok fazla ikinci el fan bulunuyor. Eger il/ilce icinde ve kasa vidalarina uygun bulursan muhtemelen faydasi olur.

Ancak yaz mevsimi geliyor ve sen yine de kasa bakımı sonrasi bu arastirmaya basla.

kasa bakımından kastınız nedir

Anakart - islemci ve ekran kart , hatta +psu

Parcalarda ariza yoksa ve sadece sogutma kaynakli ise fan sonrasi kafanizda soru isareti de kalmaz.

psu corsair vs450 biraz sesli çalışıyor rdr 1080p max ayarlarda işlemci 30-35 watt çekerken ekran kartı 130 ya da 160 watt çekiyordu ama tabi bunlar tam değerler mi bilmiyorum çünkü psu tam yükte çalışıyor ve bas bas bağırıyor o yüzden ayarları kısıp oynamaya devam edince psu nun sesi azaldı. bu sıcaklığı etkiler mi bilmiyorum. işlemci sıfır, diğer parçalardan da tam verim alıyorum performans bakımından bi arıza olduğunu düşünmüyorum sadece soğutmamda sıkıntı var kaç fan alıp nereye nasıl takacağımı bilmiyorum. örneğin ön tarafa bi tane takıp kasanın dışına doğru bakacak, arka tarafa da bir tane takıp onu da kasanın içine doğru bakacak şekilde mi takmalıyım?

Öndeki olan iceri hava verecek , arka olan dışarı hava atacak.

Ayrica ucuz bir fanı ( bence ) ekran kartinin arkasina yatay bicim de koyarsan faydalı olur.

Hava sogutma icin kasa konumu ve serin havanin geldigi yer , sıcak havanin uzaklasacagi yer olmali.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.