Şimdi Ara

Eski Lambalı Radyo hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Radyom çalışır durumda. Yalnız frekans bulduğumuzda yeşil bir göz var o frekans ne kadar net olursa o kadar ışık vermekte. Fakat şimdi bu ışık kıl gibi bir çizgi şeklinde çıkmata. Bu lampa bözulmuşmudur yoksa yandımı. Bunun tamiri mümkün mü?
    Eski Lambalı Radyo hk.
    Eski Lambalı Radyo hk.

• Türkiyede A.M. radyo yayını kalmadı.
    Uzaktan başka ülkelerin yayınını alırken sinyal zayıf olduğu için lambanız eskisi gibi parlak yanmıyor olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel vakumlu bir lambadır, adını hatırlamıyorum ama bozulmuş olsa bile vakumlu tüp olduğundan bulabileceğini de sanmıyorum. Arkadaşın dediği gibi a.m. sinyal vericisi kalmadı.

İlave not: adı magic eye ;http://www.google.com.tr/search?q=magic+eye+vacuum+tube&rlz=1C1NHXL_trTR736TR736&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=7iNuvEV1XkearM%253A%252CQpyQOBUv_vg4cM%252C_&usg=__Lx-tJxGq_86ehUiVARbWpSYZVJY%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjtidXW1Z3ZAhWBKywKHeUdA1UQ9QEIRzAD#imgrc=jKuqKmEOpSfjqM:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 11 Şubat 2018; 13:40:55 >

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekür ederim. Radio FM radio da çekiyor yalnız 88-100 band arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Özel vakumlu bir lambadır, adını hatırlamıyorum ama bozulmuş olsa bile vakumlu tüp olduğundan bulabileceğini de sanmıyorum. Arkadaşın dediği gibi a.m. sinyal vericisi kalmadı.

İlave not: adı magic eye ;http://www.google.com.tr/search?q=magic+eye+vacuum+tube&rlz=1C1NHXL_trTR736TR736&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=7iNuvEV1XkearM%253A%252CQpyQOBUv_vg4cM%252C_&usg=__Lx-tJxGq_86ehUiVARbWpSYZVJY%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjtidXW1Z3ZAhWBKywKHeUdA1UQ9QEIRzAD#imgrc=jKuqKmEOpSfjqM:

Merhaba Mavi-kaplan size radio nun projesini paylaşsam acaba magic eye vacuum tube kodunu bana bulabilirmisiniz.

Eski Lambalı Radyo hk.Eski Lambalı Radyo hk.

• Merhaba, emin değildim ama diğerlerine bakınca bunun yapısı farklı önüğnde 6 EM80 yazıyor sayfanın alt kısmında yer alan tüp,
    https://www.google.com.tr/search?q=em80+tueb&rlz=1C1NHXL_trTR736TR736&oq=em80+tueb&aqs=chrome..69i57j0l5.8846j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  • Şu şu A.M. bandının kapanması ne kötü oldu...

Evde eski lambalı Philips bir radyomuz var. Öyle yatıyor.
    Bir işe yaramıyor ama kıyamıyorum da...

Keşke nostalji de olsa bir kanal olsaydı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz lamba em80 göz lambasıdır değiştirmeyi düşünüyor iseniz elimde mevcuttur yardımcı olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 numaralı em 80 lambasının sağlam olup olmadığını anlamak için yayın istasyonunu yakaladığında lambada değişiklik yoksa lambayı değiştirmeniz gerekir lamba tetiklenmiyor.
    FM bandı var ise istasyonda deneyiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.