Şimdi Ara

eski macbook icin ram ve ssd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadasin bosta duran macbookunu aldim (2.2ghz core 2 duo, 4gb 667mhz ddr2 falan ozellikleri. sanirim macbook pro a1226 modeli). madem belese macbook geldi, performansi icin biraz para harcayayim dedim buna takabilecegim en yuksek hizda ve kapasitede ram nedir? vs ssd icin de en iyisi hangi marka model olur?

bir de isinma problemi var, icini acip tozlari temizlemeye calistim ama pek faydasi olmadi

• Merhaba,
    Öncelikle size tavsiyem, ısınma sorunuyla ilgili fan temizliği ve termal macun yenilemesi. Eliniz yatkınsa aşağıda verdiğim linkten sizdeki modelin her parçasının nasıl söküldüğünü görebilirsiniz;

http://www.ifixit.com/Device/MacBook_Pro_15%22_Core_2_Duo_Models_A1226_and_A1260

Sonrasında muhtemelen bu bilgisayarın pil durumu bayağı kötüleşmiştir. İsterseniz yeni bir pil alıp yine değiştirebilirsiniz.

Ardından bilgisayarı en güncel sürüme yükseltmeniz faydalı olacaktır. (inanılmaz ama bu model en son sürüm Mavericks'i destekliyor.) Bu durumda bilgisayarı en az 4gb ram'e yükseltmek iyi olacaktır. Apple'ın açıkladığı bu model için en yüksek ram kapasitesi 4 gb fakat insanlar 2+4 gb ram takarak 6 gb ram'i desteklediğini görmüşler.

SSD olarak da bu modelin anakart yapısı SATA I destekliyor. Günümüzdeki gibi öyle 5-10 kat değil ama 2-3 kat hızlanır bilgisayarın açılış ya da programların açılış süreleri. Almaya değer yinede. İçindeki harddiski de cd rom'u çıkarıp oraya takabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 29 Mayıs 2014; 20:36:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Merhaba,
    Öncelikle size tavsiyem, ısınma sorunuyla ilgili fan temizliği ve termal macun yenilemesi. Eliniz yatkınsa aşağıda verdiğim linkten sizdeki modein her parçasının nasıl söküldüğünü görebilirsiniz;

http://www.ifixit.com/Device/MacBook_Pro_15%22_Core_2_Duo_Models_A1226_and_A1260

Sonrasında muhtemelen bu bilgisayarın pil durumu bayağı kötüleşmiştir. İsterseniz yeni bir pil alıp yine değiştirebilirsiniz.

Ardından bilgisayarı en güncel sürüme yükseltmeniz faydalı olacaktır. (inanılmaz ama bu model en son sürüm Mavericks'i destekliyor.) Bu durumda bilgisayarı en az 4gb ram'e yükseltmek iyi olacaktır. Apple'ın açıkladığı bu model için en yüksek ram kapasitesi 4 gb fakat insanlar 2+4 gb ram takarak 6 gb ram'i desteklediğini görmüşler.

SSD olarak da bu modelin anakart yapısı SATA I destekliyor. Günümüzdeki gibi öyle 5-10 kat değil ama 2-3 kat hızlanır bilgisayarın açılış ya da programların açılış süreleri. Almaya değer yinede. İçindeki harddiski de cd rom'u çıkarıp oraya takabilirsiniz.

fan temizligi yaptim ama isinmada bi degisiklik olmadi. termal macunu deneyecegim. guncellemeyi indiriyorum su anda zaten, onu da yukleyecegim bugun.

crucial 500m 240gb ssd aldim, o takili su anda. ddr2 4gb ram bulamadim, uzerindeki ramler 4gb 667mhz idi. 800mhz alayim bari, belki etkiler biraz dedim. ama malesef 800mhz desteklemiyormus, su anda elimde kullanamadigim 2x2gb kingston 800mhz ddr2 ram var

• halbarad H kullanıcısına yanıt
    fakat siz o ramleri takınca 667MHz olarak çalışmıyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

fakat siz o ramleri takınca 667MHz olarak çalışmıyorlar mı?

evet o ramleri takınca 667mhz olarak görüyor. boşuna 800mhz aldığımı geç farkettim işte
  • tamam işte onları kullanın, yani 800'lük almışsınız ama sorun olmaz artık onları da iade şansınız kalmamışsa devam edin, sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.