Şimdi Ara

Eski model AVR'mı Değiştirmek istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 850 W desteklemesine rağmen ne optik ne hdmi ne usb ne 5.1 girişlerinden herhangi birini barındırmayan Sony dav-dz410 sistemi var. AVR'ı değiştirmek hoparlör sistemini kullanmak istiyorum. Aşağıdaki resimde yerine düşündüğüm Sony STR-K890 ile yapmayı düşünüyorum ama herhangi bir sıkıntı olur mu bilemedim. Sizin ayrıca bir tavsiyeniz olursa bilmek isterim. Teşekkürler şimdiden...

Eski model AVR'mı Değiştirmek istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustul -- 4 Temmuz 2019; 21:30:35 >

• Iyide buda eski ki bende str dh 520 var o bile eski
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Sendeki de olur :) Benim tek derdim TV ve PS4'ün sesini ses sistemine aktarabilmek. Bunun için optik girişi olan ve hoparlörlerimi besleyebilecek bir receiver ihtiyacım var. Bendekinde sadece stereo ses girişi var. Dolayısı ile eski olsun, optik girişi olsun, ucuz olsun yeterli :)
  • Birde şunu merak ediyorum bir arkadaş izah ederse sevinirim. Benim hoparlörlerin empadansı 3 ohm görünüyor ama mesela resimde olur mu diye sorguladığım AVR'da 6 ohm görünüyor ?
  • Ciddi problem olur hoperlorler anfiden fazla akim ceker ve anfinin cikisinin yanmasina sebep olur bunuonlemek icin seri 3ohm 10-15 wattlik tas direnc ekleyeceksin bu seferde gucu isi olarak disari vereceksin ayrica elindeki hoperlorler alacagin anfiye guc olarakta dayanmaz onlar hazirpaket hoperlorleri wattlari yuksek degildir hernekadar yuksek oldugu soylensede
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için... Var mı bilmiyorum ama 3 ohm luk bir AVR denk getirirsem benim işim olur mu ki ? Sadece bu kıstas uyum için yeterli midir ?
  • 3ohmluk avr inan hic duymadim gormedim isin mantiginada ters hazir paketlerde ufak anfi devreleri ile yuksek ses elde edilmek icin bu uygulama yapiliyor abcak avr ler ise eski amerikan otolari gibidir guc olabildigince yuksektir hazir paketlere gore o yuzden 3 ohma gerek duymazlar birde araba anfilerinde vardir bu olay cunku araba sistemide 12 volt ile beslenir yani guc yonunden sinirli sistemlerde oluyor 3 ohm olayi subwoofer anfileri ise istisnadir hem verilebilecek maksimum cikisi vermeye calisir hemde frekans bandindan dolayi 4 ohm hatta 1ohm bile olabilir. Diyelim buldunuz buseferde avr nin yuksek gucu karsisinda o hoperlorleriniz dayanmicaktir sesi en fazla 100 de 10 acabilirsiniz
  • Anladım... Kısaca kurtul yenisine bak veya stereo yaşa diyorsun ...
  • Kesinlikle ama 5.1 ses oyunlara cok saglam bir hava katacak bence harcama yapmaya deger tabi butcenizi bilemicem fakat ortalama giris seviyesi bir sistem 5000 tl gibi bir rakama mal olur gibi geliyor ki bu sistem sizi o paket sistemden sonra ucurur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.