Şimdi Ara

Eski laptopumu hızlandırmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir HP Pavilion - 15-cc106nt model laptop kullanıyorum. Çok yavaş ve ram sürekli çok yüksek yüzdelerde chrome gibi uygulamalar kullandığımda. Ssd ve ram yükseltmesi yapmak istiyorum. Hdd’yi de CD-ROM yerine bağlayacağım.

Şu ssd’yi kullanmayı düşünüyorum.

HP 240 GB S650 2.5" SSD Harddisk

https://www.hepsiburada.com/hp-240-gb-s650-2-5-ssd-harddisk-p-HBCV00001E19SP

Fakat fotoğraftaki ram’in aynısından bulamadım, hangi ram kullanmamı önerirsiniz? ddr4 8gb 2400 mhz SDRAM

Pilini de değiştirmek istiyorum. Orjinal olmayan pil bir sıkıntı çıkarır mı sizce?

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 27 Ağustos 2024; 22:58:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ram eklemene gerek yok emin ol ram performansı arttırmayacak ama sadece ssd eklemen lazım başka hiç bir şeye gerek yok ssdni ekle minimal bir formatını at çok farkeder 8gb ram o laptop için yeterli 16 yı kullanamaz neden kullanamaz uzun hikaye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Çok sağolun o zaman sadece ssd sipariş geçeyim.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Uzun yazın okuyalım, neden kullanamasın 64 bit Windows 16 GB ram olduğunda acaba?

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Tabiki 16 gb ram takmak 8 gba göre fark edecektir ama

laptopun işlemcisi kötü olduğu için 16 gb ram alsa ve pcye yüklense 4 çekirdek 8 threed olan 7 yıllık 14nm U yani batarya performans serisi olan cpu yüzde yüz olacak bu sefer işlemci sınırına takılacağız.Oyun laptopu iş laptopu değil ki ofis laptopu kategorisinde ofis laptopuna 16gb ram nasıl önerebilirim ki özel bir durum olmalı ki öyle önereyim.

Eski laptopumu hızlandırmak istiyorum yardımcı olur musunuz?www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 8GB (1x8GB) Ripjaws DDR4 3200MHz CL22 1.2V Notebook Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-1x8gb-ripjaws-ddr4-3200mhz-cl22-1-2v-notebook-ram.html

Almak istiyorsan al dene vatanda ramler indirimde he ben sana bu rami al 600 lira kaybedersin demem bir miktar performans artışı olur değip değmeyeceğine sen karar verirsin.Her zaman demişimdir kötü parça kötü pc bileşen yoktur yanlış fiyat vardır 8gb ram upgradei bana kalırsa fiyat performans olarak çok iyi değil.

Şimdi attığım ramide eleştirirsiniz 3200mhz ne gerek var işlemci max 2400 destekliyor diye ama bu 2400lerden bile ucuz geldi.

• Maksimum desteklenen RAM, maksimum saat hızı ve en düşük CL ile.

Fan temizliği.

Termal macun yenileme.

MUTLAKA SSD.

• Merhaba tekrardan. Nvme ssd girişi varmış anakartta. Bir nvme ssd m.2 takacağım. Ana bellek olarak kullanabilir miyim? Windows yükleyip nvme ile açılışını yapabilir miyim? Hddyi de dosyalarımı depolamak için kullanırım ve nvme de aktarırım yedek olsun diye. Ne düşünüyorsunuz bu konuda, sata ssd’den daha mı iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 28 Ağustos 2024; 21:7:14 >

• madmahmutd kullanıcısına yanıt
  • potti34 P kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, fiyatlar biraz yüksek geldi. Şu ürünü alacağım.

https://www.epey.com/sabit-disk/samsung-mz-vl42560.html

düzenleme

fiyat fazla dedim ama uzun süreli kullanım için bu ürün daha iyi gibi

https://www.epey.com/sabit-disk/wd-blue-sn580-wds500g3b0e.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 28 Ağustos 2024; 21:43:42 >

• Bilendenal'a güvenirim.

Ama...

17374P diye markalanmış olan soketle ilgili...

Öncelikle, sokete sadece bakarak konuşmam yanlış ama...

1. Gerçekten NVMe M.2 soketi mi? (Üstten bakışta... sağda 4 pinlik kontakt, sonra çentik var. Yanılıyorsam düzeltiniz. M-key M.2 soketinde sağda 5 pinlik kontakt sonra çentik olmalı.)

2. 2280 form factor kabul ediyor mu?

3. Ediyorsa bile... sabitleme vidası nereye takılacak, anlamadım.

Laptopun kullanım/servis kılavuzunu bulup bunlardan emin olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 30 Ağustos 2024; 17:2:34 >
  • Güncelleme

Wd 500gb 4gen nvms ssdyi taktım. w11'i yükledim. ben bilgisayarın açılış hızını 30 saniye olur diye tahmin ediyordum ama bilgisayar açılıp internetteki herhangi bir sitenin dolması yaklaşık 10 saniye sürüyor. Geçmişte hdd ile 10 dakika içinde bilgisayar açılışından sonra dolan web sayflarına göre dehşet bir hız artışı. çok hoşuma gitti. yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 4 Eylül 2024; 9:16:57 >
  • Güncelleme

8 gblik bir ram daha taktım, toplamda 16 gb oldu, artık her şey çok daha rahat çalışıyor.

• madmahmutd kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, güzel bir yenileme olmuş. Bu bilgilerden yararlanacak kişiler mutlaka olacaktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratseker M kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.