Şimdi Ara

ESKİ ÖĞRETMENİM BORÇTAN İNTİHAR ETMİŞ.(YÜCEL KALINYAZGAN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YÜCE KOLEJİ SAHİBİ YÜCEL KALINYAZGAN İNTİHAR ETTİ.

RUHUN ŞAD OLSUN HOCAM DEGERMIYDI BE

VERGİ BORCLARI YUZUNDEN INTIHAR ETTIGI SOYLENIYOR

HÜKÜMETE GÖRE TEĞET GEÇİYOR KRİZ.DAHA KAÇ CAN YAKACAKLAR.??

ONUN SAYESINDE 1989 YILINDA 1 YIL UNIVERSITE HAZIRLIK KURSLARINA ÜCRETSİZ GITMISTIM.INSALLAH HAKKINI HELAL ETMISTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircan -- 23 Aralık 2008; 11:26:43 >

• Allah mekanını cennet eylesin yazık gerçekten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

hocanın intihar etmesi kötü birşey tabikide ama ben bunun devtle bir alakasını göremiyorum özel okul sahibi birisi velilerden aldığı paralarla vergilerini zamanında ödeseydi vergisi çok birikmez ve ödenmiyecek hale gelmezdi. şimdi vergiler yüksek ne yapsın diyebilirsiniz o zamanda gelirini giderini maliyetini iyice ayarlayıp ona göre öğretmen çalıştırıp ona göre öğrencilerden para alsalardı gene bu şekilde sorun olmazdı. bilmiyorum bu kişi nasıl yapmış ama genelde insanlar paraları alırken yerken iyi ödemeye gelince kötü oluyor belki bu kişi öyle yapmamıştır ona suçlama yapmıyorum ama burada gene intihar edeni suçlu buluyorum vaktinde maliyetlerini gelirini gideriniice ayarlayıp ona göre fiyat biçseydi bu durumda olmazdı.

geride kalanlara Allah sabır versin

• Yücel Babamız çok iyi biriydi.5 dk konuşsanız bile hemen anlardınız.Mekanın cennet olsun.Tüm sevdiklerinin ve yüce okulunun başı sağolsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

hocanın intihar etmesi kötü birşey tabikide ama ben bunun devtle bir alakasını göremiyorum özel okul sahibi birisi velilerden aldığı paralarla vergilerini zamanında ödeseydi vergisi çok birikmez ve ödenmiyecek hale gelmezdi. şimdi vergiler yüksek ne yapsın diyebilirsiniz o zamanda gelirini giderini maliyetini iyice ayarlayıp ona göre öğretmen çalıştırıp ona göre öğrencilerden para alsalardı gene bu şekilde sorun olmazdı. bilmiyorum bu kişi nasıl yapmış ama genelde insanlar paraları alırken yerken iyi ödemeye gelince kötü oluyor belki bu kişi öyle yapmamıştır ona suçlama yapmıyorum ama burada gene intihar edeni suçlu buluyorum vaktinde maliyetlerini gelirini gideriniice ayarlayıp ona göre fiyat biçseydi bu durumda olmazdı.

geride kalanlara Allah sabır versin

bu o kadar basit değil. hayatında bi dönem dahi olsa finans dersi alan birisi bunu anlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriaThlon -- 25 Aralık 2008; 0:50:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kadircan

YÜCE KOLEJİ SAHİBİ YÜCEL KALINYAZGAN İNTİHAR ETTİ.

RUHUN ŞAD OLSUN HOCAM DEGERMIYDI BE

VERGİ BORCLARI YUZUNDEN INTIHAR ETTIGI SOYLENIYOR

HÜKÜMETE GÖRE TEĞET GEÇİYOR KRİZ.DAHA KAÇ CAN YAKACAKLAR.??

ONUN SAYESINDE 1989 YILINDA 1 YIL UNIVERSITE HAZIRLIK KURSLARINA ÜCRETSİZ GITMISTIM.INSALLAH HAKKINI HELAL ETMISTIR

suçlu kim burda intihar eden mi cevap verirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 25 Aralık 2008; 0:53:05 >
  • hayatında simit bile satmamışlar gelir-gider dersi veriyor ya pes doğrusu.tv den izlediğim kadarıyla öğretmen maaşlarını ödeyemediği için onur meselesi yapmış.bence değmezdi.bir çözüm bulunabilirdi diyeceğim ama işin aslını bilemeyiz.Allah rahmet eylesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok borçluysa yapıcağı iş koleji devretmekti . onun gibilerde intihar ediyorsa biz hiç yaşamayalım .
  • İntihar etmiş. Öbür tarafta işi zor. Toprağı bol olsun.
  • demin tay-yeap acıklama yaptı teğet gececek demek ınceden dokunabılır demekmiş

• her ne olursa olsun insanın başına ne gelirse gelsin kendi canına kıyması onu ebediyette kötü bir yere getirir.
    kim canına nasıl kkıyarsa ahirette süreklı intihar ettigi şeyle ceza görürmüş.

borc harc bilmem ne bunlar yuzunden insan intihar etmemeli. hapse girseydi keşke keşke evi filan olmasaydı ama bunu yapmasaydı. acizlik .

Allah affetsin
  • Bu intiharda yeni moda oldu... İflas eden intihar ediyor.
  • Bence bu Değerli Eğitimcinin ölümünün ardından olumsuz konuşmamak gerekir. Konuşmak için de yaşamını bilmek lazım. İntihar eden kişinin ahirette ne olacağını bilmemiz mümkün değil, ahkam kesmemiz de doğru değil. O da çıkış yolu bulabilseydi, sanırım 68 yaşında bunu yapmazdı. Bize düşen; kendisine rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilemektir.
    Onu en değerli kılan özelliklerinden birisi, EN FAZLA ŞEHİT ÇOCUĞU OKUTAN ÖZEL OKUL SAHİBİ OLMASIDIR. Sadece bu özellik bile, hayatta olan diğerlerinden Onu üstün kılıyor. Sadece şehit cenazelerinde birkaç damla gözyaşı dökerek Milli görevini yerine getirdiğine inanan birçok insandan ÇOK DAHA ULVİ GÖREVLER YERİNE GETİRMİŞTİR.
    Ankara'ya çok güzel bir özel okul kazandırması, Yüce Fen Lisesini açması, Yüce Bilgi Akademisi, Yüce Bilgi Sistemlerini kurması diğer önemli hizmetleridir. Yayınladığı eserleri ise bilenler bilir.
    Bu Özel Okulun öğretmen ücretlerini ödemede 2 yıldır güçlük yaşadığını, ilgili herkes biliyordu. Birçok öğretmen bundan şikayetçiydi ama yapacak başka şeyi yoktu. Bazıları okuldan ayrılmak zorunda kaldılar. Kalanlar ödeme güçlüğü içine düştüler. Böyle bir eğitim kurumunu göz göre göre çöküşe terk eden bence bizim eğitim sistemimizdir. Milli Eğitim Bakanlığında Özel Okullar Genel Müdürlüğü vardır. Bu Birim ne iş yapar? Bu tür sıkıntılı öğrenim yuvalarını koruma ve kollama görevi yok mudur? Burada önemli olan Yücel Kalınyazgan'ı kurtarmak değildir. Önemli olan Ülkenin milli servetinin heba olmamasıdır. Koskoca bir eğitim yuvası harabeye dönmemelidir. ABD nasıl bir kuruluşunun batmasına izin vermiyorsa, bu yapılmalıydı. ABD akılsız bir Ülke değil. Öncelikle çalışanları düşünür. İşsizliğin tetiklenmesinden çekinir. Böyle bir Kuruluş batmasının toplumda yaratacağı derin psikolojik etkiyi hesaplar. Örneğin en büyük hatası Lehman Brothers'ın batmasına izin vermesiydi. Ondan sonra aklı başına geldi ve diğerlerine izin vermedi.
    Bunu yaşanmış bir hikaye ile açıklayayım: Turgut Özal'ın ilk Başbakan olduğu dönemlerde turizmde hamle yapılmasını planlamıştı. Ama bizim kafası örümcekli bürokratlarımız karşı çıkıyordu. Özal, "5* otel yada Tatil Köyü projesinin %90ına kadar kredi verelim, yoksa kimse başvurmaz" diyordu. Uzmanlar "bu krediyi tahsil edemeyiz, olmaz" diyordu. Özal son noktayı şöyle koydu "Bu tesisler Ülkemizde kalacak, kimse koltuğunun altına alıp götüremez, işletemeyip iflas edenin yerine yenisini buluruz, ama bu tesisleri yapamayız, işletemeyenin %10 parası da batmış olur, bunu kasten kimse göze almaz". Böylece Ülkemizde turizm tesisleri yapılması hamlesi başladı ve bugüne gelindi.
    Sonuçta bu Okul Ülkemizin okulu, on milyonlarca YTL Milli Servetimiz yatıyor. Bunu işler hale getirmek Devletin görevidir. Mali sıkıntısı olana ucuz kaynaklı destek verecek, Devlete borçlarını erteleyecek, gerektiğinde ortak olacak ama bu tesisi çöpe göndermeyecektir. Bu kadar çalışanı da işsiz bırakmayacaktır.
    "Kriz teğet geçti, kriz psikolojik" gibi sözler ancak kafamızı kuma gömmektir. Devletimiz her alanda(tarım, sanayi, eğitim) gereken mali tedbirleri almalıdır. Bu kururluşlara ya parasal yardımda bulunmalıdır yada Devlete olan borçlarına uzun vadeli ödeme kolaylıkları getirmelidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.