Şimdi Ara

Eski PCler için Türkçe Basit Linux Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki makinelere Türkçe Linux sürümleri önerebilirmisiniz. Okulda internete girmek, word-powerpoint gibi programlarla ödev hazırlamak içim kullanılacaklar. Sistemlere alıntı yaparak şu sisteme şu linux sürümü şeklinde yazarsanız sevinirim.

Windows işletim sistemi ailesinden düşünmüyorum.

Pentium 166MMX
    32MB Sdram
    2GB HDD

--*--

Celeron 333
    64MB Ram
    3 GB HDD

--*--

Celeron 533
    128MB Ram
    6GB HDD

--*--

Pentium III 1000Mhz
    512MB SDRam
    10GB HDD

--*--

Pentium 4 3Ghz
    512DDR
    40GB HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 13 Eylül 2011; 19:53:10 >

• Pardus 2011 Dama Dama olabilir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tubos97

Pardus 2011 Dama Dama olabilir bence

Yok bence mac os x lion kursun.Hiç mi linux bilginiz yok ? Arkadaş kalkıpta kurmaya çalışsa insanı linuxtan soğutacaksınız.

Sadece KDE 4.6.7 için 512MB ram gerekir,sistem hiç mi kullanmayacak ram ?

Size tavsiyem lubuntu,yada lxde ve xfce kullanan diğer dağıtımlardır..

Dağıtımlar diyorum çünkü türkçe destek %95 inde mevcut.İstediğinizi kurabilirsiniz arch,gentoo hariç.Bunlar ileri düzey kullanıcılara hitap ediyor.

Önemli olan hangi dağıtımı kuracağınız kadar,kurduğunuz dağıtımın hangi masaüstü yöneticisini kullaniyor olduğudur.

Mesela gnome ve kde kesinlikle kurmayın bu sisteme,lubuntu veya xfce anca olur..

Size şu linki vereyim kafanızda bir fikir olmuşması için,isterseniz deneyip kurun ama datanız varsa başka bir diske taşıyın her ihtimale karşı

Linux Mint 9 Isodora

• quote:

Orijinalden alıntı: RockForLive

quote:

Orijinalden alıntı: Tubos97

Pardus 2011 Dama Dama olabilir bence

Yok bence mac os x lion kursun.Hiç mi linux bilginiz yok ? Arkadaş kalkıpta kurmaya çalışsa insanı linuxtan soğutacaksınız.

Sadece KDE 4.6.7 için 512MB ram gerekir,sistem hiç mi kullanmayacak ram ?

Size tavsiyem lubuntu,yada lxde ve xfce kullanan diğer dağıtımlardır..

Dağıtımlar diyorum çünkü türkçe destek %95 inde mevcut.İstediğinizi kurabilirsiniz arch,gentoo hariç.Bunlar ileri düzey kullanıcılara hitap ediyor.

Önemli olan hangi dağıtımı kuracağınız kadar,kurduğunuz dağıtımın hangi masaüstü yöneticisini kullaniyor olduğudur.

Mesela gnome ve kde kesinlikle kurmayın bu sisteme,lubuntu veya xfce anca olur..

Size şu linki vereyim kafanızda bir fikir olmuşması için,isterseniz deneyip kurun ama datanız varsa başka bir diske taşıyın her ihtimale karşı

Linux Mint 9 Isodora

• Zenwalk GNU/Linux benim favori dağıtımımdır bu konularda.
    Zaten amaçları da biraz eski makinalara hitap etmek.
    Deneyin ve görün derim.

Arch Linux tabanlı ArchBang var.
    O daha da fazla önerilir.

Puppy Linux var, o da güzel.

DamnsmallLinux var. O da iyi.

Şöyle de eski donanımlar için önerilen dağıtımların bir sitedeki adresini vereyim.

Tabii Linux bilginizin ne olduğunu bilmiyorum.
    Yeni başlıyorsanız, grafik tabanlı kurulumu olan dağıtımlarla başlayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 12 Eylül 2011; 4:56:11 >
  • Openbox pencere yöneticisi idealdir o makine için. Cruncbang Linux'a bakabilirsiniz.

http://crunchbanglinux.org/

Ne yazık ki istenen donanım düştükçe, dil çevirileri de az oluyor.

Bir de Antix Mepis var. Ona da şuradan bakabilirsiniz.

http://antix.mepis.org/index.php?title=Turkish
  • Ne işler yapılacak ?
    susestudio.com da yapılacak işlere uygun bir tane oluşturabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • debian stable ile xfce,lxde yada openbox
  • Başlığı değiştirdim, cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
  • Son 2 sistem hariç yukarıdakilere openbox kullanan bir dağıtım gerecektir.Openboxtan daha hafifi yok ve daha ağırını da o makinalar kaldıramaz.

Fakat openbox'u kullanıp,menülerini düzenleyebilmek için linux bilgisi gerekir..Yeni başlayanlara göre olduğunu düşünmüyorum.

Son 2 makinaya crunchbang linux tavsiye ediyorum.
  • Hepsinde iş görür Linux sürümleri bulunur ama Celeron 533 den aşağı olan modellerin disk sıkıntısı olduğu için yeni nesil LibreOffice,OpenOffice olan sürümleri kurmak hayal.
    Ortaya günümüz pclerinden bir sunucu konulsa hepsi problemsiz iş görür hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 14 Eylül 2011; 22:04:45 >
  • Okuldaki ağ sistemi sürekli kablo çıkması - fiş çekilmesi - kablo kopartılması sorunlarıyla sıkıntı olduğu için her pc bir birinden bağımsız çalışacak şekilde olması tercihim.

Eski ubuntu sürümleri p166 lar için fazla mı ağır olur?
  • Eskiliğine bağlı olarak evet de hayır da denebilir.
    Celeron 533 ve üstüne Ubuntu 8.04 (XFCE masaüstüyle) yada Pardus Kurumsal 2.0 kurulup kullanılabilir.
  • p166= win98 veya damn small linux

celeron 333+533= arch linux+openbox

p3= lubuntu

p4= xubuntu
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

p166= win98 veya damn small linux

celeron 333+533= arch linux+openbox

p3= lubuntu

p4= xubuntu

Konu kapanabilir.
  • Arclinux'u kurmak kolay değildir.Kurulum metin tabanlıdır ve linux bilgisi gerektirir.Örneğin rc.conf dosyasında bir satırı yanlız girseniz sisteminiz açılmaya bilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.