Şimdi Ara

Eski sınav sıralamaları ve günümüz/Dil 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dilden tercih yapıcam, tercih edeceğim iki bölümün eski sıralamalarına baktım ne derece değişmiş diye. 2013 klavuzunda istediğim bölümler 6k-6.2k ile almış. 2014 klavuzunda ikisi de 5k'ya gerilemiş. 2016 klavuzunda ise biri 4.5k iken asıl istediğim tekrar 6.4kya düşmüş. Bu dalgalanmanın sebebi nedir? İstediğim bölüm 2013de olduğu gibi tekrar 5kya gerileyebilir mi? Bu yıllarda sıralamanın böylr olmasının sebebi o yıllardaki sınavın zorluğu ilr alakalı bir şey miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myxo -- 27 Temmuz 2016; 20:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sınav sıralamalarındaki değişiklik bölümün kontenjanına bağlı olarak değişir.Eger kontenjan artarsa sıralaması düşebilir(5 binden 6 bine duser yani mesela.)Kontenjanı azalmissa da tam tersi olur sınavın kolaylığı ve zorluguyla alakası yok :)

• Anladım teşekkür ederim. Sınav kolay olunca sıralamalar birbirine çok yaklaşıyor bu durum sıralamaları değiştirebilir gibi bişi demişlerdi sınav zamanı ondan sordum.

Dilde oynama çok olur mu sizce, sıralamam 6.200 küsür ve istediğim yer klavuzda 6400 küsür ile kapamış

• Myxo kullanıcısına yanıt
    Dil için hiçbir fikrim yok açıkçası ama o sıralamalarda çok oynama olmuyo gidersiniz gibi bence.Bir de kontenjanına baktınız mı? Bu sene kaç kişi alacak geçen seneye göre bir degisim var mi kontenjanında?
    Bir de bugun Salim Ünsalin ogretmenliklerle ilgili paylaştığı istatistiklere göre İngilizce Öğretmenliğinde sıralamalarda biraz rahatlık yaşanacağını söylemiş.Siralamalar yukselmez aksine dusebilir yani.Dil hakkında tek bildiğim sey bu ama sizin de istediğiniz bölüm bu mu bilemiyorum :D

• Benim istediğim bölüm amerikan kültür ve edebiyatı

Kontenjan 2012den beri 80 kişi yani hiç değişmemiş. Sıralamalar ise çok değişken

2012-3300
    2013-6300
    2014-5200
    2015-5400
    2016-6480

Tuhaf biraz

• Myxo kullanıcısına yanıt
    Hiç yorum yapmıyim ben o zaman anlamıyorum dilden :D
    Forumda da dilci cok az umarım yardım eden biri çıkar size kolay gelsin :d

• Umarım çıkar, teşekkür ederim

• Uplayayım bi

• Bir up daha :/

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.