Şimdi Ara

Eski Sisteme Upgrade Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar benim elimde şöyle bir sistem var i7-2600 3.40 ghz

4x2 8gb ram

özelliklerini bilmediğim foxconn anakart

amd radeon hd 6570

1 tb harddisk

hp pavillion kasa

monitör:hp v185es 1366x768

normalde bu sistemi satıp yeni sistem almayı düşünüyordum fakat bir arkadaşım çok da kötü olmadığını ekran kartı olarak rx 580 bi tane ssd ve bi monitör alırsan bu sistemi canlandırabilirsin dedi bütçe kısıtlı olduğundan öyle yapmaya karar verdim fakat kafamda sorular var yeni ekran kartı ve ssd yi taksam anakartla alakalı bir sorun oluşur mu çalışır mı bide anakart değiştirirsem bunun yüzünden ram de değiştirmem lazım ddr 3 olduğu için o zaman da değiştirmediğim işlemci ile kasa kalıyor bi anlamı kalmıyor önerilerinizi bekliyorum Eski Sisteme Upgrade Yapmak

• Arkadasin cokta haksiz degil, eger 4000 lira ve uzeri butceniz yoksa 2. el bazi urunler ile rahatca canlandirilabilir PC.

Oncelikle kasa icerisindeki PSU'nun da kesinlikle degismesi gerektigini ongoruyorum. 80+ Bronze sertifikali 550w ve uzeri bir PSU alirsaniz ilerisi icin de iyi olur.

En kotu soyle bir urun dusunulebilir;

www.hepsiburada.com
    High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/high-power-500w-80-bronze-kirmizi-fanli-guc-kaynagi-hpe-500br-a12s-p-HBV0000071XJO?magaza=Hepsiburada

Ekran karti olarak; ikinci el Rx 570, Rx 580 veya GTX 1060 6gb bakabilirsiniz. En makul olani Rx570 olur. Fiyat / performans dengesi mukemmel. Hatta sifiri hepsiburada da 750 liraya satiliyodu sanirim bu hafta ici.

Monitor olarakta 75Hz FreeSync destekli 1920x1080 bir monitor alirsaniz guzel olur. Tahminim en az 700 lira tutacaktir bu da.

SSD olarak Gigabyte veya Crucial BX500 gibi modellere yonelebilirsiniz, giris seviyesi fiyatlari uygun. Minimum 240 alin onerim 480gb olur ama.

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Gigabyte 240GB 500-420MB/s SSD (GP-GSTFS31240GNTD) - Depolama
    https://www.teknobiyotik.com/depolama/gigabyte-240gb-500-420mb-s-ssd-gp-gstfs31240gntd.html

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    İyi güzel de dediğim gibi ssd ile ekran kartı anakart da bir sıkıntı çıkarır mı en çok endişelendiğim konu o
  • Raynsniper651 R kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir Sata HDD taktiginizda veya herhangi bir PCIE ekran karti taktiginizda sorun cikartmiyorsa bu urunlerde de cikartmaz. ikisini de mevcut olarak kullandiginiza gore sorunsuz sekilde yenilerini takabilirsiniz.
    Tekrardan selamlar biraz araştırdım ve bu parçaları buldum bide 2 monitör arasında kaldım sana da bi danışayım dedim Eski Sisteme Upgrade Yapmak Eski Sisteme Upgrade Yapmak Eski Sisteme Upgrade Yapmak Eski Sisteme Upgrade Yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raynsniper651 -- 4 Temmuz 2019; 20:16:6 >

Merhaba hocam Newegg den gelmesi uzun surebilir, daha iyi fiyata TRde de bulunur belki. ekran kartini arastirin derim, kampanyalar oluyor.

2 monitor arasinda renk kalibrasyonu ve yazilim disinda fark olmamasi lazim. ikisi de ayni paneli kullaniyor diye biliyorum. Begendiginizi secebilirsiniz ozellikleri guzel. ben AOC kullaniyorum, memnunum.

SSD de gayet guzel, sizi o butceye mutlu eder. Dedigim gibi PSU ya da dikkat edin ama, mevcut PSU nuz Rx570 icin yeterli olmayabilir. Kasayi acip degerlerin yazdigi tarafin fotografini atarsaniz yorum yapabiliriz ona da.
    Şöyle bırakayım resmi ekran kartını da 935 tl ye buldum vatanda newegg de vergilerle birlikte daha pahalı oluyormuş 2.el mi alsam dedim de 0 almak istiyorum ya çok güvenemiyorum Eski Sisteme Upgrade Yapmak
    Rx 570 gddr 5 şuan kullandığım ekran kartı gddr 3 anakart da herhalde gddr 3 o bakımdan bir sorun çıkar mı acaba
    Ekran karti bellegi ile sistem bellegi arasinda bir iliski yoktur. Engel olmadan kullanabilirsiniz. O psu ile rx570 kullanamazsiniz minimum 500w 80+bilindik marka bir psu almaniz gerekli.
    Valla bu saatte yazacağını düşünmemiştim çok soru sordum ama içime büyük bir soğuk su serptin en yakın zamanda bu 3 parçayı alıp kullanacağım çok teşekkürler
  • İkinci el RX serisi alınmaz. Çoğu mining çıkma kart. Riske atmaya değmez.

Linkleri bırakıyorum. Buralardan uyguna kapatabilirsiniz. Güç kaynağını 20 TL fazla verip SilverStone alın. Daha iyi markadır. 20 TL'ye değer.

Ekran Kartı:
    www.novabilgisayar.com
    MSI RX 570 ARMOR 4G OC, 4 GB, GDDR5, 256 bit Ekran Kartı
    https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11670
    907 TL

EDİT: Ekran kartı için attığım linkteki firmaya güvenmezseniz vatandan alın.
    www.vatanbilgisayar.com
    MSI RX570 GAMING ARMOR 4G OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-rx570-gaming-armor-4g-oc-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

Güç kaynağı: 319 TL

480 GB SSD: 337 TL

24 İNC IPS Monitör:
    www.hepsiburada.com
    ViewSonic VA2419-SH 24" 5ms (VGA+HDMI) Full HD IPS Monitör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-va2419-sh-24-5ms-vga-hdmi-full-hd-ips-monitor-p-HBV000008CYAB?magaza=Hepsiburada
    741 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 5 Temmuz 2019; 2:50:13 >

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    Psu ve ssd iyi ama ekran kartını tek fanlı almaya karar verdim (elimden geldiğince parayı en aza indirmeye çalışıyorum ve çift fanlı olan kasaya sığar mı diye endişeliydim) monitör de 24 inç o fiyata iyi güzel de 60hz ve 5 ms tepki süresi var ondan beğenmedim monitörü diğerleri için teşekkürler ama
  • Tek fanlı 867 TL. Tercih edebilirsiniz.

Monitör 5 MS 60 HZ olmasına bakmayın bence. Sizin attığınızda 75 HZ. Dağlar kadar fark yok. 144 HZ-60 HZ olsa o zaman doğru fakat hem 21.5 inc hem arada fazla fark yok bence benim attığım tercih edilebilir. Profesyonel oyuncu değilseniz 5 ms tepki süresini anlamazsınız. Ben şuan Ryzen 5 1400 ve GTX 1060 kullanıyorum. Monitörüm yok. 32 inc Samsung televizyonu monitör olarak kullanıyorum 2 senedir. Tepkime süresi monitörlerden çok daha fazla fakat hissetmedim hiç bir şey. Sıkıntı olmaz yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.