Şimdi Ara

Eski sisteme yeni ekran kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

intel e6750 işlemci
    gigabyte anakart (pci ex16 destekli)
    geil marka 2gb ram
    palit marka 8600gt ekran (satılıktır)
    450watt thermaltake psu (400 de olabilir emin olamadım açmam lazım kasayı)

crysis 2 ve battlefield3'ü en düşük ayarlarda takıla takıla oynatan bu sistemime ekonomik bir çözüm arıyorum. yalnızca ekran kartımı değiştirerek bilgisayarı bir süre daha oyunlar için kullanılabilir hale getirebilir miyim? belki bir de 1gb ram daha alabilirim (vista 32bit).

almayı düşündüğüm ekran kartı gfx 560Ti.. eğer mantıklı bir çözüm diyorsanız 400 TL civarında alabileceğim en iyi ekran kartı 560ti'midir onu da öğrenmek istiyorum.

tamam fifa 2012'de güzel çalışıyor ilginç bir şekilde, fakat bf3, crysis2, fable3... hepsinde sıkıntılıyım.

görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madsky -- 28 Kasım 2011; 10:59:30 >

• 560ti'ler için güç kaynağım sorun çıkartır mı? hız olarak daha denk birşey arıyorum
  • o sisteme gtx 560 ti takılmaz. işlemcin sorun yaratır darboğaz yapar. hd 6850 tam sana göre.
  • 560 ti ı sıfır o fiyata bulmanız çok zor. Sadece nvidia düşün müyosanız 6870, 6850 hem bütçe olarak hemde performans olarak sizi tatmin edecektir.
  • 6870 i araştırıyorum. güç kaynağım sıkıntı yaratmaz değil mi? birde hangi marka ve hangi model 6870 daha iyi?
  • son bir sorum olacak.. oyunlar artık daha çok gpu destekli çalışıyorlar değil mi? cpu ve ram in eski olması ekran kartının gücünü göstermesine ne kadar engel olur? hani misal güncel bir sistemle 50 fps aldığım bir oyunda benim sistemle aynı ekran kartı ile çok farklı bir sonuç mu elde ederim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6870 ve 6850 kartları için yeterli bir psu nuz var. İşlemcinizi 3.2 ve üzeri hızlarda çalıştırırsanız hemen hemen yakın performanslar alabilirsiniz. Bizzat kendim 6850 kullanıcısıyım işlemcim NŞA da 2.13 ghz de kullandığımda gerçekten darboğaz yapıyor. Şuan günlük 3.2 de kullanıyorum aman aman performans düşüklüğü yok. Marka seçiminizi fiyat belirlesin bence aynı yonga için fazladan para ödemenize gerek yok kannımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madsky

son bir sorum olacak.. oyunlar artık daha çok gpu destekli çalışıyorlar değil mi? cpu ve ram in eski olması ekran kartının gücünü göstermesine ne kadar engel olur? hani misal güncel bir sistemle 50 fps aldığım bir oyunda benim sistemle aynı ekran kartı ile çok farklı bir sonuç mu elde ederim?

Öyle olmakla birlikte oyuna göre değişiyor. Bf3 için iyi bir işlemci şart. Hatta orta seviye 4ç işlemcilerde bile ekran kartı üst seviye ise sıkıntı olabilir ya da sıkıntı olmasa da ekran kartı olabileceğinden daha düşük skor verir.
  • hd 6770 ya da 6850 alın. Ancak işlemciyide değiştirin bence. Eski bir işlemci gercekten yeni oyunlar için yetersiz. O.C yapın en azından.

HD 6870 almayın. 6850 performansı alırsınız maks.
  • yakın zamanda bende bir makine topladım

neredeyse senın o ekran kartının parasi kadar

daha doğrusu anakartım yandığı için

3 parça aldım

anakart asus p7h55-m lx

işlemci i3 550

4gb ram

ekran kartı yok,ama bir çok oyun oynuyorum tabi battfield 3 değil :)

fifa12 , league of legends ...

aklında olsun yani işlemci veya anakart değiştirmek daha iyi ilk etapda, ekran kartını en son alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circumciser -- 28 Kasım 2011; 16:05:51 >
  • @circumciser: ya işte benim bf3, crysis2 gibi oyunlarda gözüm. anakart işlemci olayına girersem topyekün girmek isterim.. şu an ki sistemimi 4-5 yıldır, aldığım günden beri formatlamadan güzelce kullanıyorum. bilgisayar halen 800x600 de olsa şimdiye kadar bütün oyunları güzelce oynattı... sonradan sonradan takılmaya başlayınca ve crysis2,bf3 te iyice tökezleyince bu kararı aldım.benim için 6850 ile 6870 arasında bir fark olmayacak diyorsanız (6870'e darboğaz oluşturma sorunu) 6850 alayım.. hazır oc'li versiyonları var sanırım bunların.. onları araştırmalı mıyım? yoksa güç kaynağı sıkıntı yaratır mı acep o/c de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madsky

@circumciser: ya işte benim bf3, crysis2 gibi oyunlarda gözüm. anakart işlemci olayına girersem topyekün girmek isterim.. şu an ki sistemimi 4-5 yıldır, aldığım günden beri formatlamadan güzelce kullanıyorum. bilgisayar halen 800x600 de olsa şimdiye kadar bütün oyunları güzelce oynattı... sonradan sonradan takılmaya başlayınca ve crysis2,bf3 te iyice tökezleyince bu kararı aldım.benim için 6850 ile 6870 arasında bir fark olmayacak diyorsanız (6870'e darboğaz oluşturma sorunu) 6850 alayım.. hazır oc'li versiyonları var sanırım bunların.. onları araştırmalı mıyım? yoksa güç kaynağı sıkıntı yaratır mı acep o/c de

400w güç kaynağıyla 6850 ve üstü fazla gelir. Daha alt modellere bakın. Tek güç girişli kartlarla 1600 çöz. seviyesinde oynayabilirsiniz. Ancak Bf3 gibi oyunlarda gözüm demişsiniz. Ben şunu merak ettim. Single modda oynama amacı varsa yani her gün 2-3 saat MultiPlayer oynama niyetiniz yoksa çok masrafa değmez. Oyun aynı zamanda 4gb ram de istiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 29 Kasım 2011; 10:18:23 >

• sizde haklısınız aslında... güç kaynağım sıkıntı yaratabilir, bu riske değecek bir oyun henüz yok (daha önce half life 2 için sistemi güncellemiştim.. şimdi heralde half life 3'ü bekleyeceğim bu durumda :)) ).

değerli bilgileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Görüşlerinizi dikkate alarak ya hep ya hiç diyorum. en az 2000TL ayırabilince sistemi güncellemeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.