Şimdi Ara

Eski sisteme yeni ekran kartı alıcam Yardım Lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler eski sisteme yeni bir lcd monitör almayı düşünüyorum (22' Samsung 226 BW) Mevcut on-board ekran kartım bu monitör için yetersiz kalıyo (Nvidia 6150) Not: Kasa da boşta PCI-Exp yuvası bulunyo

Sistem Şöyle :
    Asus A8N-VM CSM ANAKART S939 Anakart
    AMD Athlon 64 3000+ Venice İşlemci
    80GB Seagate SATA HDD
    (2X512 MB) ddr400 RAM
    Raidmax 450 Watt PSU

Bu sistem için 100$ civarında DX9 oyunları için orta seviye bir ekran kartı olarak neleri önerirsiniz? İşlemcim yeni alacağım ekran kartına dar boğaz etkisi yapar mı yapmaz mı bilmiyorum O yüzden çok kararsız kaldım (aklımda 8600 serisi bir model ya da 2600xt var) Fakat benim sistemim için daha yeni ekran kartları uygun olursa daha iyi olur tabi

Not: DirectX 9 oyunlarını bu monitörde orta seviye ile oynasam bana yetecek
    Lütfen yardımlarınızı bekliyorum Bu hafta içinde monitörü almayı düşünüyorum Almışken iki parçayı birden ısmarlıyayım dedim
    Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterSweet35 -- 7 Ağustos 2008; 14:22:25 >

• http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=315&pid=5754 HD3850 PALİT hem de 125,00 ytl bu kart işinizi görecektir. Fiyat gerçekten çok düşmüş 3-4 ay öncesine göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=315&pid=5754 HD3850 PALİT hem de 125,00 ytl bu kart işinizi görecektir. Fiyat gerçekten çok düşmüş 3-4 ay öncesine göre.

Yanlız ordaki 3850 ddr2 versiyon 22" için yeterli olurmu ki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iron_funeral

3850 lerde DDR2 yok, muhtemelen yanlış yazılmış.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: iron_funeral

3850 lerde DDR2 yok, muhtemelen yanlış yazılmış.

hımmm ok
  • Evet genelde 3850'lerde GDDR3 kullanılıyo diye biliyorum
    Forumda yaptığım araştırmalarda benim sisteme yakın olan arkadaşlara 8600 gt sonic önerilmiş genelde:
    http://forum.donanimhaber.com/m_13812735/tm.htm bu kart galiba
    fakat aklımı karıştıran bi sorun var :
    Alacağım ekran kartı 22' monitörde yetersiz kalırmı yani işlemci darboğazlığı yüzünden
    Bi de 3850 önerilmiş galiba 8600gt sonic'e göre daha iyi bir performansı var gözüküyo sanırım fakat aşırı ısınma sorunlarından ve driver konusunda yetersiz destekten bahsediliyo

Bir de 1950 pro var genelde AA açıkken 8600gt'ye göre daha iyi değerler sergilemiş...

Lütfen arkaşlar bu hafta monitörle birlikte ekran kartını da aradan çıkarmak istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterSweet35 -- 7 Ağustos 2008; 14:55:32 >

• quote:

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=315&pid=5754 HD3850 PALİT hem de 125,00 ytl bu kart işinizi görecektir. Fiyat gerçekten çok düşmüş 3-4 ay öncesine göre.

Daha ne diyim. Bunu üzerine daha kim ne desin.
  • 3850 nin palit modellerinde ddr2 versiyonu var. Yanlız alacağınız 22'' monitörde çamur gibi olmayan bir çözünürlükte orta karar oyun oynamak için elinizdeki işlemci ve ramlar de göz önüne alındığında yapacak çok birşey yok gibi. O işlemciye göre en iyi 9600 gt öneriyorum veya 8800 gt de olabilir ama işlemci darboğazı yüzünden 8800 gt ile çok fark yaratmaz. O sebeple 9600 gt en iyisidir. Birde o monitörü film vs gibi uygulamalar için alıyorsanız sisteminiz yeterli ama oyun oynamak için alıyorsanız hangi ekran kartını takarsanız takın işlemci ve ramler yüzünden iyi bir oyun deneyimi yaşayamazsınız bunu göz önünde bulundurun. En azından 3850 altı kartlar hiçbir şekilde işinizi görmeyecektir. O monitörle yüksek çözünürlükte iyi oyun oynamak için ne yazıkki anakart ram ve işlemcinin de değişmesi gerekiyor.
  • Evet yorumlar için teşekkürler beyler.... Aklımda 9600 gt yatıyo bu modeller arasında
    Aslında evet şu an için bu sistemin değişmesi lazım fakat alacağım ekran kartı hiç değilse beni 1-2 sene idare etsin sonra komple sistemi değiştirme olayına gidebilirim
    Şu an için 100-150 ytl ayırabileceğim ekran kartına 22' monitörde sorun çıkarmasın ve işlemcim de dar boğaz olmazsa bu 9600'den almayı düşünüyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BitterSweet35

Evet yorumlar için teşekkürler beyler.... Aklımda 9600 gt yatıyo bu modeller arasında
    Aslında evet şu an için bu sistemin değişmesi lazım fakat alacağım ekran kartı hiç değilse beni 1-2 sene idare etsin sonra komple sistemi değiştirme olayına gidebilirim
    Şu an için 100-150 ytl ayırabileceğim ekran kartına 22' monitörde sorun çıkarmasın ve işlemcim de dar boğaz olmazsa bu 9600'den almayı düşünüyorum...

Evet 9600 gt şuan için iyi bir seçim olur senin açından fiyatı da 160 YTL ye kadar düştü palit modellerin. Şimdiden hayırlı olsun. Ekran kartını aldığında bu sistem ile oyunlarda nasıl performans verdiğini paylaşırsan sevinirim. Kolay gelsin.
  • Yalnız bi yerden hatırlıyorum arkadaşın başına mı gelmişti anakartı 512mb pci-exp ekran kartlarını desteklemiyormuş(benimki gibi eski platform anakartlarda) 256mb'a kadar maksimum destekliyomuş Bunu nasıl öğrenebiliriz Bir bilgisi olan varmı? Böle bişey benim başıma gelirse ekran kartı hayallerim de suya düşmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterSweet35 -- 9 Ağustos 2008; 13:29:21 >
  • quote:

Yalnız bi yerden hatırlıyorum arkadaşın başına mı gelmişti anakartı 512mb pci-exp ekran kartlarını desteklemiyormuş(benimki gibi eski platform anakartlarda) 256mb'a kadar maksimum destekliyomuş Bunu nasıl öğrenebiliriz Bir bilgisi olan varmı? Böle bişey benim başıma gelirse ekran kartı hayallerim de suya düşmesin...

Bunu anakartın kitapçığında yazabilir veya ne bileyim anakart sitesinde de vardır. Ama böyle birşey olabileceğini sanmıyorum yinede. genelde bu tip durumlarda bios update ile gerekli destek sağlanıyor araştırmak lazım. Daha fazla bilgisi olan arkadaşlar açıklayacaktır ayrıntılı olarak.

• quote:

Yalnız bi yerden hatırlıyorum arkadaşın başına mı gelmişti anakartı 512mb pci-exp ekran kartlarını desteklemiyormuş(benimki gibi eski platform anakartlarda) 256mb'a kadar maksimum destekliyomuş Bunu nasıl öğrenebiliriz Bir bilgisi olan varmı? Böle bişey benim başıma gelirse ekran kartı hayallerim de suya düşmesin...

Öle Anca Çok Eski Kartlarda Olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.