Şimdi Ara

ESKİ SİSTEMİME EKRAN KARTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Pc de oyun oynamayı çok severim ama son zamanlarda biraz mahrum kalmaya başladım bu hobimden..4 yıllık sistemimin anakart ekran kartı ve ramlerini değiştirmek istedim..Ama işlemciminde yeni anakartlarla uyumsuz olduğunu öğrendim..Zaten maddi olarak zorlanacaktım..İşin içine işlemcide girince hayallerim suya düştü..Sıfırdan bir sistem kurmam şu an imkansız..Bu işlerde baya bilgili bir arkadaşım ise temiz bir gtx580 bul, bu sisteme olur...Birde ram eklersin bayada götürür seni dedi..Siz ne dersiniz dostlar..Elimde ki sistem şu..

CPU: INTEL İ5 750 2.66 GHz Socket 1156
    ANAKART: GYGABYTE GA-P55A-UD3R DDR3 Socket 1156 PCIEX16(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 2.0 standard)
    BELLEK: Patriot 2x2 4GB 1333
    EKRAN KARTI: MSI NVİDİA GTS 250 Twin Frozr 1GB OC 256bit
    KASA VE PSU: LİAN-Lİ LANCOOL DRAGONLORD..XILENCE 550W
    HARDDISK: WD CAVIAR BLACK 1TB

Dostlar işlemci 1155 slotlu anakartlara olmuyor..Anakart ve işlemci kalsa desem yeni nesil benim aklımdaki nvidia gtx serileride anakartın slotlarına uymuyor..İşte bu durumda gtx580 mantıklı gibi geldi bize..
    Birde aklıma takılan 550w psu...Arkadaşım işlemcin i5..kurtarır 550w dedi ama gtx580 baya enerji çekiyor..Bu konuda da çok kararsız kaldım..
    Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nesta08 -- 16 Nisan 2014; 11:55:44 >

• Gtx 750Ti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750ti ve yakın kartlar çok iyi gerçekten..Aslında benim aklımda biraz tuzlu ama hep GTX760 vardı..Birde 660ti..Ama bu kartlar konusunda şu konuda tam olarak emin olamadım arkadaşlar..Anakartımın slot bilgilerinde PCIEX16(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 2.0 standard) yazıyor..Bu kartlar bu slotlara takılabilirmi...GTX580 o yüzden ilk terciğim şu an..
  • nesta08 N kullanıcısına yanıt
    Evet, PCI 2.0 x 16 , PCI 3.0 'in x8 'ine denk geliyor ve takilabilir kartlar. Guc kaynagi yeterli ise bir sorun olmaz. Senin icin esas mesele, goreceli olarak eski bir sisteme yatirim yapmak mi mantikli yoksa bekleyip yeni sistem kurmak mi mantikli sorunu bence.
  • Sağol dostum..yani örneğin GTX760 gibi bir kartı bu anakart ile kullanabilirim diyorsun..Eski sisteme yatırım konusunda kesinlikle haklısın evet..Ama yeni ve iyi bir sistem için baya bir beklemem gerekecek gibi görünüyor..Yani ilk etapta benimde isteğim buydu ama bunun için bekleyeceğim süre çok uzun gibi görünüyor..İşte bu sürede sistem beni en azından oyun zevkimden mahrum bırakmasın diye ekran kartı değişikliğine karar verdim..Yoksa mantık olarak dediğin gibi yeni sistem tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nesta08

Sağol dostum..yani örneğin GTX760 gibi bir kartı bu anakart ile kullanabilirim diyorsun..Eski sisteme yatırım konusunda kesinlikle haklısın evet..Ama yeni ve iyi bir sistem için baya bir beklemem gerekecek gibi görünüyor..Yani ilk etapta benimde isteğim buydu ama bunun için bekleyeceğim süre çok uzun gibi görünüyor..İşte bu sürede sistem beni en azından oyun zevkimden mahrum bırakmasın diye ekran kartı değişikliğine karar verdim..Yoksa mantık olarak dediğin gibi yeni sistem tabi..

Sistem degisikligine gerek yok. 4gb ram ile gtx750ti yada hd7850 tarzi birsey. Eger verebiliyorsaniz gtx760 yada r9 270x alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 660 veya 660 ti işini görür nvidia tarafında
    amd olarak 2 gb hd 7850 veya r9 270(x)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tavsiye ettiğiniz kartları bu sistemde kullanabiliyorum madem o zaman sorunum baya bir çözülmüş demektir arkadaşlar..Artık bütçeme göre bir tercih yapacağım bu durumda..
  • 750ti tüketim açısından nvidianın mining için ortaya koyabildiği en iyi karttır...

boş zamanlarda 750ti ile mining de yapabilirsin...
  • 750ti tüketim değerleri gerçekten çok düşükmüş..Şu durumda bana yeter bir kart aslında ama birkaç karşılaştırma test sitelerinde benim gts250 ile ortalama %20 performans farkı çıkıyor..Tabi teknik olarak çok bilgili değilim..Sadece verilere göre konuşuyorum..Ama çok ısınamadım bu karta..O fiyat aralığında HD7850 daha sıcak geliyor..AMD kart hiç kullanmadım..Klasik tabirle nvidiacıyım:) Ama R9270x çok dikkatimi çekti..
    Birde arkadaşlar şöyle bir kart var..Markayı hiç tanımam..Değerleri fiyata çıkabilirsem iyi duruyor..Isınma sorunu varmıdır acaba?
    http://www.vatanbilgisayar.com/hd7950-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti-12272.html

• nesta08 N kullanıcısına yanıt
    nvidia tarafında alabilirseniz 760 alamazsanız 7870 derim. Ben olsam 270x almazdım çünkü 7870'le aralarında 100 lira fark var ve performans farkı o kadar yok.

7870<270x<760 zaten fiyatlarıdan anlaşılacağı gibi. Aralarında yüzer lira fark var.

edit 270 de alabilirsiniz aralarında 30 lira civarı fark var 7870 ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PJBP -- 12 Nisan 2014; 10:30:48 >
  • Evet fiyat farkları dediğiniz gibi sıralanmış..Çok güzel öneriler geliyor arkadaşlar gerçekten sağolun ya..En azından nelere yöneleceğim iyice şekillenmeye başladı model ve fiyat olarak..Gönlünmde yatan aslan gtx760 tabi:))
  • Arkadaşlar ASUS R9 270X de karar kıldım gibi..Vatan bilgisayarda 550 tl. ye kadar düşüyor hafta sonları..Forumlarda olumsuz yönde birşey yazılmamış.. kart fiyat performans olarak çok iyi duruyor..DX 11.2 desteğinden çok bahsedilmiş..HD7870 den farkı sanırım bu..Yani daha yeni nesil bir kart olması..Güç tüketimi 180watt görünüyor..Psu ve işlemci açısından sıkıntı çekmem heralde...
  • Evet dostlar asus gtx760 almış bulunmaktayım..haftasonu vatanda gtx760 çok iyi bir fiyata geldi..r9270x almak üzereyken bir anda yine nvidia alışkanlığı ve uygun fiyat beni gtx760 a zorladı..Kendimi maddi olarak baya kastım..ram de yükseltebilirsem şimdilik yeterli bir sistem oldu gibi..Birkaç bilgisayar dükkanına danıştım..işlemcin yeterli dediler onlarda..sanırım darboğaz dediğiniz olayla karşılaşmayacağım....Bir tek aklıma takılan 550 watt lık psu..eski ekran kartım 140w...gtx760 175 watt görünüyor...artı 30 watt sorun olurmu sizce..
    Sistemin yeni halini tekrar yazayım..(PSU ve ram yenilendi)

CPU: INTEL İ5 750 2.66 GHz Socket 1156
    ANAKART: GYGABYTE GA-P55A-UD3R DDR3 Socket 1156 PCIEX16(The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 2.0 standard)
    BELLEK: Kingston HyperX 8 GB (2x4) 1600mhz
    EKRAN KARTI: ASUS NVİDİA GTX760 2GB OC 256bit
    KASA VE PSU: LİAN-Lİ LANCOOL DRAGONLORD..
    PSU: OCZ 750w 80+
    HARDDISK: WD CAVIAR BLACK 1TB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nesta08 -- 29 Nisan 2014; 11:38:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.