Şimdi Ara

Eski Titanlar Çarpışıyor Omega vs Maxima (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • marea gerçekten iyi bir seçim olur bu araçların içinde
  • Maxima 3.0 V6 160 HP versiyonunu iki yil kadar araliklarla kullanmistim. Sorunsuz bir aracti ama oyle konfor abidesi filan degil. Klasik Japon. Turkiye'deki parca durumu nedir hic bilemiyorum.

Yalniz bu "son sahibi olma" olayini iyi degerlendirmenizi oneririm, ozellikle de kisitli bir butceniz sozkonusuysa. Bu yas ve siniftaki araclar uzaktan hos gorunmekle birlikte, parca, servis, yakit ve ikinci el konularinda azap yasatirlar. Ozellikle iki aracin da Turkiye'de kismen az satmis oldugunu degerlendirin. Mutlaka bu tarz bir arac ise istediginiz, anladigim kadariyla hala bir miktar piyasasi olan Mazda 626'lara bakabilirsiniz...bir ihtimal. Benim icin bu tarz araclar gunluk kullanim icin degil de, eski parlak gunlerinin yuzu suyu hurmetine bir hobi gibi dusunulur, yavas yavas eli yuzu duzeltilir, araliklarla zevk icin kullanilir...artik o safhada. Bir ikinci arac olabilir ancak.

Elbette her arac aliminda belirli bir sans faktoru var. Ama aracin yasi, kilometresi arttikca ve ikinci el, servis, yedek parca yayginligi dustukce hem sorun yasama, hem de yasanan sorunlarin cep yakma riski katlanarak artiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: anconda

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Hayret kimse yazmamış :

Her ikisinin de son sahibi olursun.

cevap için teşekkürler fakat herhangi bir önerin varmı ?

Naçizane önerim bu araçlara binmek için ekstra para ve ekstra zamanının olması gerekir,ki tecrübeli arkadaşlar yukarıda sebepleri detaylı açıklamışlar.
    İlla ki ben bunlardan biriyle katolik nikahı kıymak istiyorum diyorsan,bulması zor da olsa manuel bir Omega iyidir

• Yukardaki bir arkadaşın söylediği gibi 406 çok mantıklı olacaktır.
  • Arkadaşlar 406 da değerlendirmeye alındı ama hangi donanım hangi yıl bütçeme göre ?
  • Maxima yıda boşver

Maxima nın aynısı olan infiniti l30 u öneririm, parçalar aynı, ama daha lüks infiniti.
    Konfor, performans, herşey var.

Örnek Araç:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-infiniti-1997-model-emsali-yok-boyasiz-98-000-km-de-kazasiz-sifir-hata-64946586/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-infiniti-i30-2-sahibinden-idda-ediyorum-en-temiz-infinitilerden-biri-36141017/detay/

Bizim vardı bundan yaklaşık 10 sene önce, çocukluğuma denk gelir, inanılmaz bir araçdı gerçekten, Şu an bu konforu kullandığım s60r de bulamıyorum desem yalan söylemiş olmam, v6 nın sesi filan başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 27 Kasım 2011; 15:38:56 >

• Vectra 2.5 V6 manuel vites kullanıcısıyım.. 1 senedir..Bana çıkardığı arıza.aks körüğü yırtılması..Birde egr valfi..Egryide iptal ettim zaten..
    Onun dışında yolda bırakmışlığı yok..
    Araçtan acayip keyif alıyorum..Çünkü atmosferik motorun bu kadar adrenalin yüklü olduğunu ve aynı zamandada konforlu sürüşü olduğunu hiç bilmiyordum..Taa ki x25xe ye binene kadar..
    Elbette ufak tefek sıkıntıları var giderilmesi gereken..Motoruna sorunlu diyenler yağ yerine su koyan,hortum idare eder mantığıyla bantlayıp düzelten vs bilimum geçiştirici önlemler alan bakımlarını düzenli yapmayanlardır..
    Aracı ilk sahibinden aldım..kendisiyle dost olduk diyebilirim..Araca iyi bakmış hakettiği parasını verdim bende (15bin).
    Size tavsiyem yüksek motorlu araç alacaksanız.. 1 - İlk sahibinden.. 2- kazasız 3- bakımlı..
    Benim aldığım araçta 3üde mevcuttu..
    Kronik sorunlarına gelecek olursak,motorunda değil şanzımanında ve mekanik aksamlarda kronik sorunlar çıkıyor..Vites ayırucısı, bazen 3de cartlıyor(hızlı vites geçişlerinde),yağ kaçağı sorunu,diferansiyel vs gibi mekanik birkaç sorunları olabiliyor tüm cdxlerin..
    Otomatik vitese bulaşmayın..Opel sever olarak söylüyorum,Opelin otomatik şanzımanları sorunlu..Heleki omega vectra otomatik şanzımanları hayırlı işler :) Altından kalkmak zor..Düz vitesin ihtiyacı daha rahat gideriliyor..İlla otomatik diyorsanız başka model bakın yada yeni model araçlara bakmanızı tavsiye ederim ;) Aracın düz vitesini yorulmamışını şiddetle tavsiye ediyorum 12-13 bine gördükleriniz en az 3-4 milyar masraflı olan araçlardır..(%90ı :)
    Benim aracımda sıkıntı çekdiğim sorun bir yağ kaçağı,birde ön takımda sesi var..Onlarıda hallettimmi aracımdan aldığım haz dahada artacak..Saygılar.

• eniştemde opel vectra vardı 2.0 gts midir nedir 1999 model şanzıman arızasından hurdalıga satıldı...
    dayımda 1997 opel omega vardı 2.5 sıfır almıstı 2002 de aracın şanzıman dagıldı
    2002 de gene opel omega mv6 aldı oda 2008 de şanzıman arızasıyla hakkı rahmetine kavustu
    arkadasımda opel vectra 2003 cdti 2.2 var şanzıman arızası var triptorinik sanzıman sadece 2-5 vitesler calsııyor. arac 130 km yi gecmiyor. araç 80 bin kmde.
    opel genel anlamda mekanik arıza cok cıkarır. ve cok cıkarmasının en buyuk nedenide arızanı tamir edilememesi.... etrafimdakiler araçları iflah olmadıgı için çareyi satmakta bulmuslardı.

edit..

opel omega arkadan itiştir ve nissana gore daha cok zevk verir v6 sı baya iyi yanlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 30 Ocak 2012; 19:42:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Satmak istediğiniz zaman daha çabuk satma gibi bir isteğiniz varsa Vectra B öneririm.

O paralara 2003-04 Marea alırsanız yine konfor ve güvenlik ihtiyaçlarınız büyük ölçüde sağlanır.

Daha yeni ve sorunsuz bir arabaya binmiş olursunuz.

hocam bir mesajdada marea önermeyin yahu iyi niyetinizden şüphem yok ancak adam omega soruyor marea diyorsunuz ya : )
  • marea ile benzer olan clio'yu tercih edebilirsiniz. ikiside sürünen tabut ama hiç olmazsa clio satılıyor. marea tam bir benzin düşmanı hemde gitmiyor hemde teneke
  • Arkadaşlar, acil kaliteli bilgi içeren tavsiyeye ihtiyacım var. Şöyleki, 98 model Opel Omega 2.5 cdx aracıma LPG taktıracağım. Ne önerirsiniz? Atiket 1750 tl ye takılıyormuş, iş görür mü? Sonradan sorun yaşamak istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat Marea HLX temizini bulursan gayet iyi araçtır.2.0 5 silindir 155 ps.

Konu hortlamış farketmemişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 21 Haziran 2012; 19:36:26 >
  • hocam sonuna kadar okudum.sonuç ne oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

hocam sonuna kadar okudum.sonuç ne oldu

Konu sahibi olarak 2004 otomatik focus comfort aldım, ama yüksek hacimli araçlardan vazgeçmişliğim yok
    İnşallah ilerde keyifle binmek için bir tane almak istiyorum
  • Maxima 2.0 V6 => az arıza ve onarım maliyeti ucuz , sorunsuz motor ve şanzuman , düşük yakıt tüketimi, klasik görünümlü

Omega 2.5 V6 => masraflı arızalar , yüksek yakıt tüketimi ancak daha performanslı , spor görünümlü

Her ikisinide sahibi olarak kullandım tercih sebebiniz konfor ve sorunsuzluk ise nissan maxima , performans ve heyacan ise opel omega.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.