Şimdi Ara

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Bulut'a çocuk istismarından suçüstü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
22.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat Peker sürekli asarım keserim diyordu. Hadi bakalım en yakınındaki adamın yaptığı için ne yapacak göreceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o degil de kilislarolu nasil atletlen yemek yer ya utanmiyo mu

• Dini en çok diline dolayandan
    Ahlakdan en çok söz edenden
    Korkunuz!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk hdp liymiş helal olsun adama. Yeni türkiyede böyle şeyler görmek istiyoruz (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral_Jumong -- 22 Ağustos 2017; 22:48:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

Çocuk hdp liymiş helal olsun adama. Yeni türkiyede böyle şeyler görmek istiyoruz (!)

Ahlaksızlığın
    Ne dini
    Ne siyaseti
    Ne de güzellemesi olamaz.

• Haberin veriliş şekli birilerine saldırı ve asalagilama amaçlı . sapık her kesim insandan çıkabilir ülkücüden, sağcıdan, solcudan, CHP den AKP den, ateist den hatta hocalardan. Olaya bu şekilde yaklaşildığı an birileri kendini kötü hissedebilir. Gerek yok böyle ağır vakalara belirli bir kesime saldırmadan hep birlikte karşı duralım .

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Yanılgı burada. Dünyada şeriatın uygulandığı tek İslam ülkesi yok. İsrail musevi şeriatını mükemmel uyguluyo mesela. Şayet İslamın özü uygulansa zaten sorun olmaz zira Allahın kanunlarında yanlışlık olamaz.

İsrail Musevi kanunlarını uyguluyor mu ?

Nereden duyuyorsunuz bu zırvalıkları ? İsrail'de kökten dincilerin Cumartesi günü ibadet ve her türlü elektronik ve teknolojik aletten uzak durulmalıdır diyerek polisle nasıl çatıştığını biliyor musunuz ? Bir youtube videolarına bakın isterseniz.

İsrail'de siz hiç birinin taşlanarak öldürüldüğünü duydunuz mu ? Musevi şeriatında bunun olmadığını sanıyorsan benden duydunuz şimdi.

Demek ki İsrail şeriat ile yönetilmiyormuş.

Musevi şeriatını değil bir ülkede bir köyde uygulamaya kalkın hayat durur orada.

Bir de son cümlenizde tam bomba bir tabir var ki o da "Allah'ın kanunlarında yanlışlık olmaz". Bugün itibariyle Hindistan yüksek mahkemesi Talak ile boşanma diye adlandırılan İslami uygulamayı yasakladı. Hani şu bizim Mekke'ye hacı olmaya gidip orada karının dırdırından kafası atıp milletin içinde 3 defa boşadım seni deyince pişman olan hacılarımız var ya. Biraz gezinin internette o uygulama ne gibi mağduriyetlere hem kadın için hem de erkek için sebep oluyor öğrenin.

İnançlarınızı akıl terazisinde bir tartın, her söylenene de inanmayın.

quote:

Boşanmak ve nikahı bozan şeyler

Sual: Dinimizde boşanmak hakkında geniş bilgi verir misiniz?
    CEVAP
    1- Boşamak için kullanılan kelimeleri erkeğin hanımına karşı söylemesi ile talak yani boşama hasıl olur. Boşamak için kullanılan sözler iki çeşittir: Açık sözler ve Kinayeli sözler.

"Sen benden boş ol", "Ben seni boşadım" gibi sözler açık sözdür. Bu sözleri, şaka olarak veya şaşırarak da söylediği anda, manasını bilmese bile, boşamış olur.

"Seni bıraktım, seni terk ettim" kelimeleri açık söz kabul edilir. Bir veya iki defa böyle açık sözle boşamaya, yani geri dönüşü mümkün olan boşamaya talak-ı rici denir. Ama yine de üç haktan biri gitmiş olur. Bu sözlerden herhangi biri bir defa söylendiğinde, pişman olunmuşsa, eski nikaha dönmek niyetiyle hanımının elini tutar veya öperse, tekrar nikah yapmadan iki bağ ile evliliğe devam eder.

• Ahmet kaya'nın sözü gibi "Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça"

Bir suç örgütü terörist liderin kapısına köle olan, her dakika ağzından allah lafZını düşünmeyenlerin ne olduğunu yakından görüyor ve anlıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 23 Ağustos 2017; 23:36:10 >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Benim söylediğim şey zaten inanç meselesi. Yani müslüman birisine bir şey ifade eder. Müslüman olmayan birisi pekala Kur'anda bir çok ayeti mantıksız bulabilir. Hindistanın kararı kendini bağlar, mesela bir ülkede komple İslam yasaklansa bu İslamı kötü yapmaz. Ama dediğim gibi bu tamamen inanç meselesi. Bir müslüman Kur'anın hiç bir ayetini yanlış, tutarsız veya kötü bulamaz. Hindistan gibi binbir çeşit milletin yaşadığı devletin yaptığı şeyler de referans kabul edilemez. Ayrıca zina eden kadının taşlanması, sopayla dövülmesi, dinden dönenin öldürülmesi gibi şeyler İslamın kendisinde vardır ve uygulanmıştır. Bunun aksini iddia edenler varsa da zayıf kalmaktadır. Öte yandan Kur'an açıkça kısası emretmiştir. Mirasta kadına az pay ayırmış, birden fazla eşle nikahlanmaya cevaz vermiştir. Bunlar Kur'an ayetleri. Buna inanan inanır, inanmayan kendisi bilir. Bunlar hoşuna gitmiyorsa başka dine geçebilir. Mesela tarihi katliamla dolu olup, halen ortadoğuyu kana bulayan devletlerin dinine geçebilir. Onlar cici İslam kötü ya ondan diyorum. Ama din bu. İşine gelen inanır, gelmeyen inanmaz.

İsrail'in nasıl bağnaz bir din devleti olduğuna gelecek olursak;

İsrailde yahudi ile yahudi olmayan birinin evlenmesi mümkün değildir, hem yerli hem yabancı kaynaklarda bunu görmüştüm, aksine rastlamadım, İsrail uzmanı değilim sonuçta internete bakıyoruz, ayrıca devletin içinde binlerce arap/müslüman nüfus olmasına rağmen bunları askere almazlar ama kendi kadınlarına zorla askerlik yaptırırlar, şu an pek duyulmuyor fakat filistinli çocukların kollarını kırmaları da kendi dini geleneklerinden geliyor, bunu Tevrata dayandırıyorlar, Parlamentolarında çoğu vekil tamamen dini kıyafetlerle bulunuyorlar.

Benim asıl vurgulamak istediğim şey; İsrailin devlet olarak musevilik politikası güttüğüdür. Zaten İsrail koyu bir din devleti olmasaydı Ortadoğuda bu kadar problem olmayabilirdi. İsraildeki liberalleri saymazsak nüfusun geneli vadedilmiş topraklar hayaliyle yaşıyor ve devlet sistematik olarak halkına bunu aşılıyor. İsraile laik bir ülke demek de saflık olur. Bilim ve teknolojide gelişmiş olması da bunu değiştirmez çünkü geçmişte İslam devletleri de bilimde ilerlemişti. Çalışan her toplum bilime ulaşabilir.

Son olarak, inançları akıl terazisine tart demişsin de; bu mümkün değil. Adı üstünde bu inanç. Laboratuvar ortamına sokamazsın. Bir meleğin Hz. Muhammede görünmesini hangi akıl terazisiyle tartabiliriz. Bir çok fizik profesörü Allah'ın varlığını kabul etmiyor mesela, senin Allah'ın varlığını kabul ettiğini varsayarsam, bu fizik profesörleri akılsız mı?

Öldükten sonra dirilip, hesaba çekilmeye, cennete cehenneme inanan birisi bunu akıl terazisiyle tartarak mı inanmıştır?

Şu sözü unutma; İslam akıl değil nakil dinidir. İslamın her insanın aklına yatmaya da ihtiyacı yoktur. Çünkü İslam'ın insanlara ihtiyacı yoktur, insanın İslam'a ihtiyacı vardır.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 22 Ağustos 2017; 23:59:31 >

• eline satır versen lgbt yürüyüşü şurda desen saldırır . ancak kendisi erkek ÇOÇUK İLE yakalanır. videodaki cocugun annesinede yaptıgı pişkinlik o kesimin igrencliginden ibaret . "kahve yapta içelim , bi dur anlatıyım " . eeeeeeee sen ülkücülük anlayışından koparsan yalaka yobazlıkla ülkücülügü karıştırırsan meyve olarak ortaya bu çıkar . temennim gercek mhp nin , gercek ülkünün akp den kopması .
  • Şu andan itibaren ocak dışısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Benim söylediğim şey zaten inanç meselesi. Yani müslüman birisine bir şey ifade eder. Müslüman olmayan birisi pekala Kur'anda bir çok ayeti mantıksız bulabilir. Hindistanın kararı kendini bağlar, mesela bir ülkede komple İslam yasaklansa bu İslamı kötü yapmaz. Ama dediğim gibi bu tamamen inanç meselesi. Bir müslüman Kur'anın hiç bir ayetini yanlış, tutarsız veya kötü bulamaz. Hindistan gibi binbir çeşit milletin yaşadığı devletin yaptığı şeyler de referans kabul edilemez. Ayrıca zina eden kadının taşlanması, sopayla dövülmesi, dinden dönenin öldürülmesi gibi şeyler İslamın kendisinde vardır ve uygulanmıştır. Bunun aksini iddia edenler varsa da zayıf kalmaktadır. Öte yandan Kur'an açıkça kısası emretmiştir. Mirasta kadına az pay ayırmış, birden fazla eşle nikahlanmaya cevaz vermiştir. Bunlar Kur'an ayetleri. Buna inanan inanır, inanmayan kendisi bilir. Bunlar hoşuna gitmiyorsa başka dine geçebilir. Mesela tarihi katliamla dolu olup, halen ortadoğuyu kana bulayan devletlerin dinine geçebilir. Onlar cici İslam kötü ya ondan diyorum. Ama din bu. İşine gelen inanır, gelmeyen inanmaz.

İsrail'in nasıl bağnaz bir din devleti olduğuna gelecek olursak;

İsrailde yahudi ile yahudi olmayan birinin evlenmesi mümkün değildir, hem yerli hem yabancı kaynaklarda bunu görmüştüm, aksine rastlamadım, İsrail uzmanı değilim sonuçta internete bakıyoruz, ayrıca devletin içinde binlerce arap/müslüman nüfus olmasına rağmen bunları askere almazlar ama kendi kadınlarına zorla askerlik yaptırırlar, şu an pek duyulmuyor fakat filistinli çocukların kollarını kırmaları da kendi dini geleneklerinden geliyor, bunu Tevrata dayandırıyorlar, Parlamentolarında çoğu vekil tamamen dini kıyafetlerle bulunuyorlar.

Benim asıl vurgulamak istediğim şey; İsrailin devlet olarak musevilik politikası güttüğüdür. Zaten İsrail koyu bir din devleti olmasaydı Ortadoğuda bu kadar problem olmayabilirdi. İsraildeki liberalleri saymazsak nüfusun geneli vadedilmiş topraklar hayaliyle yaşıyor ve devlet sistematik olarak halkına bunu aşılıyor. İsraile laik bir ülke demek de saflık olur. Bilim ve teknolojide gelişmiş olması da bunu değiştirmez çünkü geçmişte İslam devletleri de bilimde ilerlemişti. Çalışan her toplum bilime ulaşabilir.

Son olarak, inançları akıl terazisine tart demişsin de; bu mümkün değil. Adı üstünde bu inanç. Laboratuvar ortamına sokamazsın. Bir meleğin Hz. Muhammede görünmesini hangi akıl terazisiyle tartabiliriz. Bir çok fizik profesörü Allah'ın varlığını kabul etmiyor mesela, senin Allah'ın varlığını kabul ettiğini varsayarsam, bu fizik profesörleri akılsız mı?

Öldükten sonra dirilip, hesaba çekilmeye, cennete cehenneme inanan birisi bunu akıl terazisiyle tartarak mı inanmıştır?

Şu sözü unutma; İslam akıl değil nakil dinidir. İslamın her insanın aklına yatmaya da ihtiyacı yoktur. Çünkü İslam'ın insanlara ihtiyacı yoktur, insanın İslam'a ihtiyacı vardır.

Saygılar..

Musevilik dinine göre İsrail devletinin şu anda orada bulunmaması gerektiğini dinen bunun yasak olduğunu ve kökten dinci Musevilerin devletlerine düşman olduğundan da bihaber olduğun bu yazı ile anlaşılmış oldu

Arkadaş kusura bakma ama zehirlenmişsin sen, düşünsel boyutta bir zehirlenme mevcut.

Ne desem fayda etmeyeceği ortada ama şu kadarını söyleyeyim belki başkaları okur da bir faydası olur. Dünyada nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olup insanlık onuruna yakışır ve nispeten huzur içinde yaşayan tek ülke Türkiye. Bunun sebebi de Türkiye'nin laiklik sayesinde günlük hayatı İslam kurallarından uzak tutması.

Nerede İslam orada huzursuzluk ve bu sadece devlet düzeyinde değil, birey olarak da Müslümanlar gittikleri yere huzurluğu beraberlerinde götürüyorlar.

Türkiye'nin son dönemde yaşadığı bölünme de buna en iyi örnek. Tarihimizde hiç bir siyasi lider, kindar nesil yetiştirme çabası içinde olduğunu açıkça söylememiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 23 Ağustos 2017; 0:33:9 >

• Yahu
    Bunun adı bisexuel ilişkidir.
    Ya da dinen livata.
    Bunun siyaseten ilmen savunmasını yapanlar gözden geçirsin.
    Şeytanla işbirliği budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Yahu
    Ya da dinen livata.

Sizin evladınız eşcinsel olduğu taktirde, şeytanla işbirliği içindeydi deyip öldürür müsünüz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Yahu
    Ya da dinen livata.

Sizin evladınız eşcinsel olduğu taktirde, şeytanla işbirliği içindeydi deyip öldürür müsünüz ?

Benim evladım bana senin evladın sana ve her insan Allah a sorumludur.
    Ne onları savunurum ne de onların yaptıklarından sorumluyum.
    Hadi git çocuk parkında kumunla oyna siyasetçi seni.
    Allah a hesabı herkes kendi verecek. Hesap sormak ne bana ne sana düşer.
    Evladını da siyasetini de al git.
    Anladın sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 23 Ağustos 2017; 0:43:03 >

• quote:

quote:

quote:

Yahu
    Ya da dinen livata.

Anladın sen.

Hakaret gibi olmuş cevabın oysa çok basit bir soruydu ama bu soruya böyle cevap verenin videodaki bir durumla karşılaşması durumunda ne yapacağı bence aşikar.

Siyaset bunun neresinde onu da çözebilmiş değilim.

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Hocam yazıda da belirttim, benim sözüm müslüman olana. Nerde İslam orda huzursuzluk diyen birisi muhtemelen İslama inanmıyordur o yüzden beni zehirlenmiş sanabilir. İsrail konusunda uzman olmadığımı söyledim, senin verdiğin bilgileri teyit etme gereği de duymadım, sen İsraili laik bir devlet görüyorsan zaten bu noktada anlaşmamız mümkün değil.

Fakat her fikrine katılmadığın kişinin zehirlendiğine inanıyorsan bu patolojik durumla başa çıkmanı dileyebilirim ancak. Kendi penceren dışında başka pencerelerin olabileceğine inanarak işe başlayabilirsin. Benim yazdıklarımın israil dışındaki kısımlarına cevap dahi verememişsin gördüğüm kadarıyla. Yarım yamalak kulaktan dolma bilgilerle Talaktan girip boşanma mevzusundan çıkarsan böyle tıkanmalar normaldir. Muhtemelen Kur'anı hiç okumadın veyahut ayetleri arasında bağ kurmadan öylesine okuyup geçtin. Hiç hadis kitabı okudun mu diye sormuyorum. Bunları okuyup okumamak senin tercihin ama bunları okumadan İslamın evlilik, ceza vb sistemleri hakkında yorum yapma hakkının da olmaması lazım. Çünkü İslam dini, kaynaklarıyla ve delilleriyle konuşulur. Hiç ilgilenmediğimiz, kaynaklarını okumadığımız konularda fazla iddialı olmamak lazım. Mesela ben hiç biyoloji bilmem, sağdan soldan duyduğum yarım yamalak bilgilerle biyoloji hakkında ahkam kessem ne kadar komik olur değil mi. Oysa hayatımda ders kitabı olarak dahi biyolojiyi okudum desem yalan olur.

Tavsiyem, Endülüs Emevilerini ve Abbasileri biraz araştır, sonra Osmanlı Devletindeki zirve dönemlere bak, bu devletlerin ortaya koyduğu sanat eserlerine bak, o zaman sorunun İslamda değil, günümüz müslümanlarının İslamı anlamamasında olduğunu ve Ortadoğuyu karıştıranların müslüman kılığına girmiş yabancılar olduğunu görebilirsin. IŞID gibi mesela.

Belki en başta İslama inanıp inanmadığını sormalıydım. Çünkü inanan penceresiyle inanmayanın penceresi elbette farklı olur. Yukarda sarfettiğin İslam aleyhine sözler, İslamın hayatın dışında kalması gerektiği filan, asla İslam açısından kabul edilemez. İslam, camiye hapsolmak için gelmemiştir, o yüzden Kur'anda hayatı düzenleyen bir ton hüküm vardır, evlilik, boşanma, miras, evlat edinme, ceza, tazminat, ekonomik hayat vs vs. Aşağda şimdilik bir iki tane örnek vereceğim, bu ayet dahi, İslamın toplumun her alanında olması gerektiğine işarettir. Ki daha bir çok ayet de var.

Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme, içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar. Nisa-55

Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerdir.Maide44

Bir müslümanın Kur'anın insanların aleyhine hükümler içerdiğini kabul etmesi mümkün değildir, ama inanmayan biri için nerde İslam orda terör vardır, çünkü ona göre müslümanlar pistir. Batı öyle düşünüyor yani.

Bak dikkat et, beynin zehirlenmiş filan demiyorum, ne desem anlamıyosun filan demiyorum, klavyeden yazabildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyorum. Amacım seni ikna etmek değil, ki bugüne kadar böyle tartışmalardan ikna olanı görmedim, sadece bildiğim şeyleri söylüyorum. Koskoca bir dine ithamda da bulunmuyorum çünkü az çok tarih bilgisi olan her insan müslümanların geçmişte neleri başardığını bilir. Şimdiki medeni hristiyan avrupanın katliam ve soykırımlarını da bilir.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 23 Ağustos 2017; 1:6:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yahu
    Ya da dinen livata.

Anladın sen.

Hakaret gibi olmuş cevabın oysa çok basit bir soruydu ama bu soruya böyle cevap verenin videodaki bir durumla karşılaşması durumunda ne yapacağı bence aşikar.

Siyaset bunun neresinde onu da çözebilmiş değilim.

Zaten siyaset yok
    Zaten siyasi cevap vermedim
    Her nefs kendinden sorumludur
    Gerek ahlaken gerek mantıken.
    Sizin yazdıklarınız ne kadar mantıklı geldiyse bana öyle cavap yazdım.
    Siyaset son işimdir Allah siyasete muhtaç etmesin.

• Görmeden inanmam

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.