Bildirim
Eski Uygarlıklar Hakkında
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Selam Dostum,
Ben de antik yaşam ve eski uygarlıklar ile alakalı kitaplara bayılırım. Kitaplara gelirsek:
Trevor Bryce: Hititler Anadolu Savaşçıları.
K. Durham, R. Chartrand, M. Harrison, I. Heath: Vikingler
Geraldine Pinch: Mısır Mitolojisi Eski Mısır Tanrıları Tanrıçaları ve Mitleri Tarihten çok mitoloji temalı kitaptır ama güzeldir.
Kronik Kitap kaliteli işlere imza atar, güvenilirdir. İlber Ortaylı ve İnalcık hocanın kitapları da Kronikten çıkar. -
Teşekkürler dostum dedigin kitaplara bakıcamquote:
Orijinalden alıntı: Efrâsiyab
Selam Dostum,
Ben de antik yaşam ve eski uygarlıklar ile alakalı kitaplara bayılırım. Kitaplara gelirsek:
Trevor Bryce: Hititler Anadolu Savaşçıları.
K. Durham, R. Chartrand, M. Harrison, I. Heath: Vikingler
Geraldine Pinch: Mısır Mitolojisi Eski Mısır Tanrıları Tanrıçaları ve Mitleri Tarihten çok mitoloji temalı kitaptır ama güzeldir.
Kronik Kitap kaliteli işlere imza atar, güvenilirdir. İlber Ortaylı ve İnalcık hocanın kitapları da Kronikten çıkar. -
"Atlantis" ile ilgili güzel kitap bulursan özellikle yabancı konuyu zıplat lütfen -
Neandarthel denen kitabı tavsiye ederim. -
Hocam kitap değil ama belgesel önerebilirim.National Geographic'in Çöküş adlı belgeselini izlemelisiniz.
Belgeselde eski uygarlıkların yaşam tarzlarını,neden çöktüklerini ve bizim uygarlığımızın ne zaman çökebileceği gibi bir çok soruya cevap var. -
yazarı kimdir bi sürü kitap var bu isimdequote:
Orijinalden alıntı: ilgimsin
Neandarthel denen kitabı tavsiye ederim. -
İlk senemde aldığım Uygarlık Tarihi dersinde Fernand Braudel ve Arnold Toynbee'nin kitaplarını ve makalelerini okumuştum; tavsiye ederim. -
Ekrem Akurgal'ın Anadolu Uygarlıkları diye bir kitabı var. Tam aradığınız şey olabilir. -
Eğer okumadıysanız Herodotos-Tarih'in İş Bankası Yayınları baskısını seveceğine adım gibi eminim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohslmsama -- 16 Aralık 2020; 20:42:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: BohslmsamaEğer okumadıysanız Herodotos-Tarih'in İş Bankası Yayınları baskısını seveceğine adım gibi eminim.
Pek çok hata ve mit barındırsa da Herodotos'un metni muazzam bir otantik tarih çalışması kesinlikle tavsiye edilir. Ayrıca, sine Imperio Romano historiam antiquam scribere non possumus. Romasız antik tarihi yazamayız:
https://forum.donanimhaber.com/roma-imparatorlugu-tarihi-ile-alakali-kitaplar--146001775
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X