Bildirim
eskiden bir man vardı.neden dizit diye ses çıkarıyordu?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
havali fren sisteminden gelen bir ses. -
Man Deilde BMC Leyland Olmasın -
yanilmiyorssam bazi bedford ve Desotolar,fargolar da bu " ürkütücü"
sesi cikariyordu.... -
Hava tahliye sesiydi galiba -
havalı fren sisteminden gelmez çünkü kamyon yokuş çıkarken de sesi çıkarıyor. -
yokuş çıkamsı falan farketmez hatta dururkende çıkarıyodu.motora bağlı küçük bir hava pompası vardır frenler için gerekli havayı sağlayan ve bu pompa sürekli çalışır devre dışı kalmaz.hava tüpleri dolunca fazla olan havayı dışarı verir.benim tahminim ses bundan kaynaklanıyodu -
birde bazı kamyonlarda ve 302 lerde vitesin yanında birşey daha vardı o neydi? -
Takviye olmasın o dediğin -
BMC olması lazım ausitn morris hava tahliyesi :) sürekli dız dız ses çıkarır burada özl idareye bağlı ivecoda da aynı tahliye var :) -
Evet Iveco nunki Biraz Daha Değişik Ama Biliyorum -
Vitesin yanindaki sey takviye vitesi. Ara vites degerleri icin. Dizzt diye ses yapmasiyla unlu olan kamyon ise eski koseli kasa olan ve genellikle rengi kirmizi olan BMC'ler. Kamyonun yan tarafindaki kompresore surekli hava basmasi ve fazla havanin tahliyesi nedeniyle bu ses cikiyor bildigim kadariyla. -
Biz onlara bızzzıp derdık ayrıca ferdı tayfur, ibrahim tatlıses ve kadır ınanırın fılmlerını suslerdı o kamyonlar -
Geçen gün gördüm bi tane bunlardan...çocukluk günlerim aklıma geldi...küçükken bayağı korkardım ben de bunlardan... -
o viteslerin ele oturuşu bile başkaydı be,bir eli viteste araba kullanmak ozamandan cazip gelmeye başlamıştı bana -
O SES HAVA TANKI DOLUNCA ÇIKARIR.
VİTESİN YANINDAKİ ŞEY TAKVİYE.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXOR 3228 -- 19 Mayıs 2007; 15:07:15 > -
yüksek basınçlı hava tüplerindeki basınç olması gerektiği düzeyde tutulur.hava kompressoru devamlı çalışır fazla havada tahliye edilir o ses burdan geliyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: d@LBy
bu kamyonu ne zaman görsem bende bir korku ürperme oluyor.diizziit diye bir ses çıkarıyor giderken.acaba bunun nedeni nedir?
demek ki herkes bu sesten korku ve ürperme geliyormuş....
bizim sokağa sucu gelirdi.....
geldiği zaman evde saklanırdım yada sokaktaysam eve kaçardım çocukluk işte......
3-5 yaşlarındaydım...... -
Şimdi Arkadaşlar Kompressor Sürekli Çalışmaz Aslında İçinde Bunları Durduran Sensorler Vardır.Kısaca Bahsedeyim.Diyelim 60 Bar Doldurulacak 60 Bar Dolduğu Anda İçeride Bir Balon Gibi Birşey Vardır.Bunun Hemen Yanında Swich Vardır.Swich e Dokununca Kompressor Çalışmayı Keser.Genelde Bu Çalışmaz Ve 60 Bar ın Üstüne Çıkınca 61 Bar Olunca 1 Bar Dışarı Atırılır.Ve Olay Biter...Yalnışım Varsa Kusura Bakmayın -
quote:
Orjinalden alıntı: Faivelley
Şimdi Arkadaşlar Kompressor Sürekli Çalışmaz Aslında İçinde Bunları Durduran Sensorler Vardır.Kısaca Bahsedeyim.Diyelim 60 Bar Doldurulacak 60 Bar Dolduğu Anda İçeride Bir Balon Gibi Birşey Vardır.Bunun Hemen Yanında Swich Vardır.Swich e Dokununca Kompressor Çalışmayı Keser.Genelde Bu Çalışmaz Ve 60 Bar ın Üstüne Çıkınca 61 Bar Olunca 1 Bar Dışarı Atırılır.Ve Olay Biter...Yalnışım Varsa Kusura Bakmayın
en basit şekliyle açıklamışsın ne yanlışı
Benzer içerikler
- renault 430 çekici yorumları
- isuzu npr 100 km yakıt tüketimi
- en az yakan hafif ticari araçlar
- renault master alınır mı
- daf xf 105 460 yorum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X