Şimdi Ara

Eskiden hastanelerde sıra bekliyorlarmış!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KBB için 2 gün sonraya sıra verdiler.O sıra Suriye'li akınından oldu.

Göz için 4 gün,diş için ise 3 ay sonraya sıra aldım.

Hastahanelerimizin durumu berbat.Aşırı kalabalık,yetersiz doktor ve sağlık görevlisi,yetersiz yatak kapasitesi vesaire.

Bunlara bir düzen getirilmeli.Eskiye döndük kimsenin haberi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: echonia

yenimahalle hastanesi berbat.

atatürk'te bulabilirsin belki...

sıra beklemek istemiyorsan özel hastane 70 lira. ayrıca gördüğün ilgi sayesinden insan gibi hissediyorsun

10 senedir devlete bağlı hastaneye ilk defa gideyim dedim, 1 hafta sonrasına MR sırası verdiler.

özel hastanede 125 lira verip aynı gün işimi hallettim. ilaçlarımı aldım ve kullandım. 1 hafta içinde de dizimdeki problem ve ağrı kayboldu.

devlete bağlı hastanenin verdiği sırayı beklesem 1 hafta daha ağrı içinde kıvranacaktım, belki de dizimdeki problem daha da artacaktı.

125 liraya 1 kilo pirzola alırım kanser gezerim 125 lira ne ya.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Ne varki gayet uygun geçen seneydi sanırım işsizdim o zaman göğüs ağrım olduğu için muayene,röntgen,kan tahlili ve ekg için devlet hastanesine 120 lira ödemiştim acile gitsen öküz damgalar gibi damgalayıp yolluyolar 2 dk da mecbur verdik parayı bir şey yok dediler göğsüm halen ağrıyor olan bizim paraya oldu. Ha bu arada ehliyet için göz muayenesine verdiğim 80 lira da cabası devlet kuracam ben valla adamlar yolunu bulmuş normalde sigortan varsa ücretsiz göz muayenesi yoksa 50 lira ne hikmetse ehliyet için zorunlu hale getirilmiş göz muayenesi 80 lira işin özünde de ikiside aynı muayene gözü açıp içine bakmıyorlar yani 2 tane harf okutuyor bitti gitti pahalı olan kalitelidir olayıda yok Öyle cebimize giren 3 kuruş para onlada yemek mi yiyek hastaneye mi yetiştirek fatura mı ödeyek falan fistan derken zaten stresten kanser olup geberiyoz

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Anadoluda hiç sıra beklemeden rahatça tedavi oluyor insanlar. Büyükşehirde yaşamanın cefasını çekiyorsunuz.

Sokağa çıktığımızda iki insan görmeyelim mi? Herkesin hayat görüşü, yaşam standartları farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursada arkadas kan sonucunu 30 gun bekledi . Ama hersey iyi diyor..yani beklemek onun icin sorun degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trachinus

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bakın MHRS ilçemdeki hastanenin MHRS randevurarını ben düzenliyorum. randevu sistemi şu şekil işliyor
    örneğin dahiliye uzmanı günde 100 hasta muayene edecekse bunun 25 tanesi MHRS randevusu şeklinde oluyor geriye kalan 75 kişi ise rendevusuz hastalardan oluşuyor.
    yani siz MHRS randevusu dolu diye doktora gitmiyorsunuz ama aslında hastaneye gitseniz hastane içinden sıra alsanız muayene olursunuz.
    şimdi diyeceksinizki neden tüm kontenjan randevuya açılmıyor? şöyle izah edelim rendevuyu hastaya doktor en az 5 dakika zaman ayırmak zorunda ki bu mümmkün değil herkese 5 dakika zaman ayrılsa bu sefer bakacağı hasta sayısı en fazla 50 olur ki bu sefer rendevu almadan gelen hastalar muayene olamaz.
    Ayrıca internetten ve 182 den randevu alan hastaların %30 luk kısmı da yanlış doktora rendevu alıp kontejan ve sıra işgali yapıyor. nasıl yani derseniz adamın hastalığı prostat ama gitmiş üroloji doktoru varken genel cerrahiye sıra almış oluyor. geliyor hastahaneye genel cerrah diyor ki amca sen ürolojiye gitmen gerek deyip gönderiyor.

Peki hastaneye gittim bu sırayı aldım diyelim 25 kontenjan dışında diğer gelip sıra alanlarıda hesaba katarsak ben hastanede sıra beklemiş oluyor muyum? Yoksa atıyorum 5 randevulu 1 randevusuz şeklinde mi alınıyor? Ayrıca 75 randevusuz 25 randevulu alınıyorsa randevu almak amelelik? Öte yandan benim derdim erken tedavi erken teşhis artık her neyse ben hastaneye gider gitmez doktor bana baksın bende oyumu vereyim artık sıra beklemiyoz diye

iyide sadece sen mi erken muayene olmak istiyorsun, erken muayene olmak için gece saat 4 te hastaneye gelip sıraya girenler var. sıra kavgası çıranlar avr.
    sen randevuyu ssat kaça almışsan o saatte muayene olursun. meseya randevu saatin saat 10 ise senden önce saat 10 a kadar randevusuz hastaları muayene eder sonra senin saatin gelince bilgisayarda uyarı veriyor şu hastanın muayene randevu saati geldi diye. seni muayene eder sonra gene randevusuz hastalara bakar.

hastanelerde şunun kavgası da çok oluyor.sırada bekleyen hastaların birisi 30 yaşında birisi 70 yaşında diyelin 30 yaşında olan hastanın sırası önde ama doktor 70 yaşındaki hastayı çağırınca vay efendim benim sıram önceydi niye başkasını alıyorsun diye dotorla tartışanlar oluyor. ama kanunda şöyle yazıyor 65 yaş üssü,sakatlar,gaziler,şehit yakınları nın önceliği var.
    valla ben doktor olacak kadar zeki olsaydım asla doktorluk yazmam,gider inşaat mühendisi olurum stressiz para kazanırdım hemde ne paralar.

• 15 sene geçti hala hastanelerde sıra vardı deyip......

Neyse ağzımı açmayacam......

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Muayene ve MR için gayet uygun bir rakam özel hastanede

Gerçi adı duyulmuş, frenchise işine bile girmiş özel hastane olsa 1000 liradan aşağı olmazdı

1 hafta diz ağrısı çekip kamu hastanesi için bekleyeceğime 125 lira verip özele giderim

Gerçi bizi bu hale getirenler utansın.

Maaşımızdan kesilen SGK payları Suriyelilere akıyor, biz yine cebimizden verip özele gidiyoruz.
  • Ben annem için 1 Aydır sıra bulamıyorum dostum

• Hayır Mesele o da değil tamamen devlet hastanelerinde tanı konmuyor neren ağrıyor dizin bi rotgen bi ilaç yallah bu ne lan böyle sistem mi olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: echonia

Muayene ve MR için gayet uygun bir rakam özel hastanede

Gerçi adı duyulmuş, frenchise işine bile girmiş özel hastane olsa 1000 liradan aşağı olmazdı

1 hafta diz ağrısı çekip kamu hastanesi için bekleyeceğime 125 lira verip özele giderim

Gerçi bizi bu hale getirenler utansın.

Maaşımızdan kesilen SGK payları Suriyelilere akıyor, biz yine cebimizden verip özele gidiyoruz.

Kemik suyu ve paca cok iyi geliyor ya diz agrisina bana da oluyordu, tabi jelatin alerjin falan yoksa. Ekmeksiz iccen, oh mis.

• Ak parti döneminde sağlık sistemi çığır atlamıştır.
    Karalamaya çalışanın niyeti bellidir.
    Çıldırmaya devam edin.
  • 4-5 ay önce basit bir ameliyat geçirdim hastaneye çok yolum düştü o sıralar

randevu alıyorsun en az 1 hafta sonrasına veriyorlar neyse ben beklerim sıkıntı değil ama hastaneye gelen radevusuz yaşlı amcalar teyzeler hep eli boş dönüyor. Randevu al gel amca yoksa bakamayız sistem böyle bizlik bişey yok deyip başlarından atıyorlar.

Allah kimseyi hastaneye düşürmesin kimseyi, dedeniz ebeniz varsa onlara yardımcı olun beyler, valla onları öyle çaresiz görünce acıyorum.
  • quote:

Valla sigortalı çalışmama rağmen daha önce hastaneye gittiğimde sigortam görünmediği için sistemde PARA VERDİM ve İLAÇLAR İÇİNDE para verdim malum sağlık olunca işin ucundan kaçmayak bari zaten bu kadar bekledik randevu için dedik sonra şüphe ettim dedim lan kovuldum da haberim mi yok diye girdim e devlete baktım sigortam gayet rutin bir şekilde yatıyor hiç bir sorun yok yani beklesende beklemesende devlet çok güzel iteliyor. Ayrıca sen tıpta erken teşhisin önemiyle ilgili bir şeyler duymadın sanırım lafa bak bekleyin paramı veriyonuz teslimiyetçi CAHAAAALLL zihniyet budur

dalga geçmiştim hocam...

• Bu ülkede paran yoksa öl mahtığı var kardeşim. 2 gün önce devlet hastanesine gittim, heryer yıkık dökük, doktorların kapısı tahtadan kapanmıyor, kimin torpil'i iyiyse önce o tedavi ediliyor. 2 saat bekledim doktor 10 saniye baktı ve bu benim işim değil dedi ve yolladı. Şaka gibi değil mi?
    Ertesi gün özel hastaneye gittim ve hijyen farkı çok rahat 10 kat vardır. Doktorlar ilgili, ortam rahat ve temiz yani anlayacağınız paranız varsa tedavi olursunuz bu ülkede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç sene evvel diş hastanesine gittim dolgu yaptırmaya neyse temizlik falan yaptı kanal tedavisi için 6 ay dolgu için 1 sene sonra gel dedi. Ulan diş gitmiş artık 6 ay nasıl dayanayım. sonra bir tanıdık araya soktum ankaraya gittim 1 günde hepsini hallettim memlekete geri döndüm. Utanmadan birde aradan 1 sene geçtikten sonra aradılar kanal tedavisi için gelmediniz yaptırdıysanız gelin dolgu yapalım diye. Kardeşimin dişinde iğne kırdılar yaptıkları dolgu çocuğu perişan etti o hastaneye gidipte memnun olanı görmedim. Ama sorsan sağlıkta devrim yaptılar!

• quote:

Valla sigortalı çalışmama rağmen daha önce hastaneye gittiğimde sigortam görünmediği için sistemde PARA VERDİM ve İLAÇLAR İÇİNDE para verdim malum sağlık olunca işin ucundan kaçmayak bari zaten bu kadar bekledik randevu için dedik sonra şüphe ettim dedim lan kovuldum da haberim mi yok diye girdim e devlete baktım sigortam gayet rutin bir şekilde yatıyor hiç bir sorun yok yani beklesende beklemesende devlet çok güzel iteliyor. Ayrıca sen tıpta erken teşhisin önemiyle ilgili bir şeyler duymadın sanırım lafa bak bekleyin paramı veriyonuz teslimiyetçi CAHAAAALLL zihniyet budur

Hocam SGK ya gidin ve hastanede sigortam görünmüyor diyin daha önce çok yaşadım. Devletin kurumlarının birbirinden haberi yok maalesef

• Premium user vs Freemium user.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

Hastane sırası beklemek kolay iş zor olan sskda ilaç kuyrugu beklemekti. Genelde sıra gelse de ilaç bulunmuyordu.

Doğru dedin...O zamanlar ilaçsızlıktan her mahalleden her gün bir iki kişinin cenazesi kalkardı...Ülke nüfusu 10 milyona dek inmişti bu yüzden...Mezarlıklarda yer kalmadıydı da mahallemizden Cemşit dayı ölünce denize attıydık...
  • Kardiyolojiye gittim ritim holter testi istedi doktor. Kayıt olmaya gittim 15 gün sonraya sıra verdiler. Ağır ritim bozukluğum olsa ölürdüm heralde

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.