Şimdi Ara

Eskişehir'de bir üniversite öğrencisi aylık ne kadar masraf yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sözelde 20k yaptım ve büyük ihtimalle Osmangazi'de gastronomi okuyacağım. Kalacak yer olarak 1+1 veya 1+0 ev düşünüyorum. Şu anda kiralar sarı sitede 10-15k arası ve çoğu evde internet hariç fiyatlara faturalar dahil ayrıca baktığım evler okula yürüme mesafesinde. Yemek olarak sabahları gevrek, öğlenleri okulda, akşamları da ucuz yollu ev yemekleri yapmayı düşünüyorum. Sigara içmiyorum, alkol normalde tüketirim ama üniversite başlayınca bırakırım. Eskişehir yaşadığım yere de yakın arada annemin yaptığı yemekleri de götürürüm. Sizce aylık en az ne kadarlık bir masraf oluşur?

• 50-60 bin gider en az

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okul okuyacak olanlara acıyorum,doktor mühendis olmayacaksanız bu devirde okuyup da ailenize daha fazla yük olmayın

• 20k en fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50k yeterli olur

• En iyisi cocugu ciraklik okuluna ordanda sanayiye vermek. Sacma sapan Uniler ve bolumleri icin yapilan masraflar kendini amorti etmedigi gibi birde okulu bitiren mesleki islerde calismaktan utaniyor hemde iki civi cakmasini bile bilmiyor.

Uni bos is eger yuksek zeka olupta ise yarar bolumleri okumayacaksa. Adama soruyorum sen bu bolumu bitirince ne is yapacaksin bilmiyorum diyor, ulan o zaman ne diye zamanini bosa harciyorsun? En degerli sey zamandir! Ömürlerinden caliyorlar haberi yok, yazik aciyorum. Aileleride cocugum okuyacak diye dunyanin parasini baska sehirlerde okuyan cocuklara gonderiyor. Her ile Uni actikar ne diye herkes baska ile gider?

Bu isi kim cikardiysa aklina çim ekmek gerek, kafasi bos kalmamis olur. Bunun daha Erasmusu orda birde Orgasmusu var…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam sizde öldürdünüz beni ya :). Memlekette illa herkes mühendis, doktor mu olmak zorunda? Her yere üniversite açıyorlar demişsiniz de sanki Osmangazi Üniversitesi dün açılmış bir okul. Ha tabi ki Türkiye'nin en iyi 10 okuluna girmez ama orta sıraların üstüne koyulabilecek bir okul. Gastronomi de sonuçta memleketin en siktir boktan bölümü değil.

• ezelalper E kullanıcısına yanıt
    Jagged düet gelir mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cirkinkurubaga kullanıcısına yanıt

Ne demek istediniz?

Eskişehir de baya rapçi var

Babanla anlas, her ay sana okul icin verecegi paralari pesinen versin. Git bir Restoran ac ve isini yaparak ogren. Gastronomi icin yillarca Universiteye gidip sonunda Garson olmak yerine kendi isinin patronu ol ve bir an once para kazanmaya basla.

• Esogüde okuyorum ben de hocam.Masraf konusuna gelirsek diğer büyük sehirlere kıyasen ucuz bı şehir.Ben yurtta kalıyorum ve en fazla masraf yemeğe gidiyor.Osmangazi yakınındaki 1+1 evlere yakın zamanda arkadaşlarım çıktı 7k-9k fiyatına.Eğer alkol sigara gibi alışkanlıklarınız yoksa 12-13k bı aylık için yeter(kira dahil tabi yoksa ben aylık 5-6k harcıyorum).Okul yemekhanesindeki yemekler çok doyurucu değil bu arada haberiniz olsun ilk menü 20tl ikincisi de 90tl yapmışlardı en son.Onun dışında sorunuz varsa cevaplayabilirim

• günlük 100tl fazla fazla yeter 2 bira bi çıtır sepet gömersin bide yurtta kalırsan aylık 3k kafi rahat geçinmek için

• ahmetfeyiz kullanıcısına yanıt

Sağ olun hocam cevabınız için. Aklıma takılan bir şey olursa sorarım. Şu tercihler açıklansın okulu da bir ziyaret edeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.