Şimdi Ara

Eskişehir'e sonunda Süperonline fiber geliyorr!!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
12
Favori
23.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Telefon:(0222) 999 12 22 bu telefonu bir ara bilgi verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hayret kimse cevap vermemiş. Turkcell kullanmadım ama cevap vermek gerekirse bugüne kadar gördüğüm FTTB/H sistemler çirkin durmuyordu tabi bu kabloyu ne kadar uzun ttuğunuzla da alakalı. Gerçi 2013'den sonra yeni bina içi elektronik haberleşme mevzuatı gereği her odaya bağlantı verilmesi gerekiyor ama öyle değilse dahi 2,5*2,5 kanalet alıp istedğiniz odaya çirkin görüntü oluşturmadan götürebilirsiniz.

Tabi ki İPTV için ayrıca bir IPTV cihazı gerekir ancak farklı bir modem kullanılmaz routerınızdan ethernet kablosu ileIPTV cihazına bağlantı sağlanır IPTV cihazı ise bildiğiniz uydu alıcı gibi direkt TV'ye bağlıyorsunuz.

Bu soruya Turkcell kullanmadığım için cevap vermeem ancak kötü bir tecribe olacağını sanmıyorum.

O size bağlı.

O konuda da bir şey diyemem ne yazık ki.

IPTV' yi ben kullanıyorum(turkcell tv+). şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım görüntü kalitesi gayet iyi. normal internete istediğiniz kadar abanın birbirinden bağımsız çalıştığı için en ufak bir bozulma, takılma olmuyor. 4k kanallar da var uygun tv niz varsa izleyebilirsiniz onları da. IPTV' den sonra şahsen bir daha çanak antenle uyduyla falan kesinlikle uğraşmam kimsenin de uğraşacağını sanmıyorum. yaygınlaştıkça şehirlerde antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliği de ortadan kalkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creav -- 13 Nisan 2017; 20:19:30 >

• Creav kullanıcısına yanıt
    Peki Turkcell'deki IPTV yayın kalitesi uyduya göre nasıl, ben de IPTV kullanıyorum hatta ilk aldığımda televizyonu mu değiştirdin doye sorunlar da olmuştu Tabi Turkcell IPTV kullanmadığım için soruyorum gerçi çalışma mantığı gereği daha iyi görüntü kalitesine sahip olması gerekiyor uyduya kıyasla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Peki Turkcell'deki IPTV yayın kalitesi uyduya göre nasıl, ben de IPTV kullanıyorum hatta ilk aldığımda televizyonu mu değiştirdin doye sorunlar da olmuştu Tabi Turkcell IPTV kullanmadığım için soruyorum gerçi çalışma mantığı gereği daha iyi görüntü kalitesine sahip olması gerekiyor uyduya kıyasla.

görüntü kalitesi tabiki daha iyi. ayrıcan bütün kanallar(ufak tefek yerel kanallar hariç) hepsi HD. birkaç tane 4k kanal da mevcut. tabi benim kullandığım düz paket ben internet paketinin yanında ücretsiz geldiğinden dolayı o şekilde aldım. diğer ücretli paketlerde elbette daha çok içerik mevcut.

• Creav kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için çok teşekkür ederim.

• Ya basliyacam boyle ise.

Mahalleden hat geciyor, fakat eve hat gelmiyor.

Tam kapinin karsisindan karsi daireden geciyor.

Apartmab 8 daire 5 oturan var.

İmza verelim dedik.

Belediyeden izin alinmasi gerekiyor felan dediler.

Plan dahilinde değil dediler.

Yahu karsi apartmanda var bizde niye yok gelin hat cekin kazin diyorum. Olmuyor diyolar.

Fiberoptik yine baska bahara kaldi bizim.

Bina yeni daha iskan da alinmadi dolayisiyla ADSL de yok.

Kaldik internetsiz.

Hayret birsey yaaaa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kentsel dönüşümle yıkılan ve yenisi dikilen evimize fiber getirmişler, bir de kota kalktı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_26 -- 25 Nisan 2017; 15:51:4 >
  • ozan_26 kullanıcısına yanıt
    Yeni evinizi mi yıktılar? Geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

Yeni evinizi mi yıktılar? Geçmiş olsun...

Yok, anlatım bozukluğu olmuş 40 yıllık evdi, yıkıldı, yenisi yapıldı
  • sonunda apartman yöneticisi aradı fiber geliyor

• Beyler Osmangazi Üniversitesi çevresi için bir gelişme yok mu? Bikaç ay önce superonline çalışanıyla konuşmuştum planlar hazır buraya fiber gelecek denmişti ama hala bekliyoruz
  • 4 yıldır bekliyoruz fiber gelsin.Gelen giden yok.Askerden geldim.Evlenecem çoluk çoluğa karışacağız daha hala gelecek.Dünde ttnet fiber kablo çekiyordu Şirintepe'ye :) Daha sormadım ne zaman gelir diye ama bi o kadar da ttneti bekleriz artık.Bu arada çok iyi bi kaynaktan aldığım habere göre -ki ben onun yalancısıyım samimi geldi- 2018 sonuna doğru her eve süperonline fiber gelecekmiş.Ne kadar doğrudur bilemem.
  • tkayaglu T kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom için kabinlerin gelmesi, testler derken bir seneyi bulur.

Tüm her yere FTTH kurmak için 7 küsür milyon km fiher çekmeleri gerekir ki bunun altından hiç bir bütçe kalkamaz. Onun haricinde sadece Eskişehir içinse o düsük bir ihtimal yine zira her yer bina değil müstakil evlere de fiber çekmeniz gerekir belki de kaynağınız binalar ve siteler için demiştir onu bilemem işte.

• @Ö1f1
    Valla hocam açıkçası daha aramadım TTnet'i.Bilgilerinin bile olduğundan şüpheciyim.Müdürlüğe gitmek gerekir de değişen birşey olacağını sanmıyorum.Bulunduğum muhit bu konularda biraz geri kalmış.Max 16 mbit alabiliyorsun.Belki vdsl de gelebilir.Port dolu sanırım.

Superonline, sanırım çoğu yere kablo döşemesi yaptılar.Araçla nereyi gezdiysem hep turuncu turuncu kabloları görüyordum.Düşünün 2013 ün Ağustos'unda evimin önünden altyapıyı çektiler de bağlantı büyük mesele.Kaynak dediğim evime gelen yetkili bir arkadaş.Ping problemlerinden dolayı gelmişti.Yapılacak çok birşeyin olmadığını çözümün fiber dedi.2018 sonuna doğru da Eskişehir'de fiber çalışmaların %99 tamamlanacağını söyledi.Belki de o %1 lik kısım müstakil alanlardır veya beni teselli etmek için öyle söylemiş de olabilir :)
    Müstakil evlere fiber çekmek epey maliyetli kimse girmez bunun altına tek umudunuz VDSL gibi duruyor gerci mantıklı olan da bu. Ancak çok değerleri alternatif ISS'lerimiz FTTC sistem kurmadıkları için etrafınızdan fiber geçse de bu halde kalıyorsunuz.

İnşallah yakın zamanda VDSL gelir bölgenize diyelim.

Bu aradq fixnet'in sitesinden ve Vodafone'un sorgulamasında kontrol edebilirsiniz VDSL varsa gözükür.

• Kolay gelsin arkadaşlar

TTnet Şirintepe civarına fiber alt yapı çekiyor demiştim.Malumunuz mahalledeki yeni binalara da fiberi getirmiş bulunmakta.Bize yine yok.İşin enteresan yanı binamız ana hattın üzerinde.Cadde ile sokak kesişiminde.Sokağın başında benim binam var ve içeriden 3 blok ilerideki binaya getirmişler.Yeni olduğu için sanırım.Fiberi binalara döşeyen çocukla muhabbet ettim.Çok zor dedi sizin binaya gelmesi.Konuşmamızda şöyle birşeyden bahsetti.Bazı kesimleri işte uydunet bazı mahalleleri sup fiber toparladı.Bu rant kavgası mı? ve bizde bu kavganın kurbanları mı oluyoruz? :/ Binamda baca tipi kablolama olmasına rağmen eski sıfatına yaftalanmış durumda.7 yıllık bina.Yine inşaat işi ile uğraşan bir abimizin 2 tane yeni binasında , iskanı alınmış ve tek tük müşterileri olan binasına getirmemişler de , iskanı alınmamış binasına hizmeti vermişler. Apartman yöneticisi ile görüştüm.İmza topladık.Gidip versek yardımcı olurlar mı?

Kafanızı şişirdim arkadaşlar.Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Süperonline fiberden hala tık yok.5 sene oldu.Bu taraflarda oturan arkadaşlar şayet binalarınız yeni ise sorgulama yaptırın isterseniz.

Vdsl varsa şükredin fiber işi zor proje çizilip onaylansa bile 1 yıl sürer.

Türk Telekom Altyapı birimine gidip durumunuzu anlatın detaylı açıklama yapacaklardır.

Şu anda ne kadar hız alıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Vdsl varsa şükredin fiber işi zor proje çizilip onaylansa bile 1 yıl sürer.

Türk Telekom Altyapı birimine gidip durumunuzu anlatın detaylı açıklama yapacaklardır.

Şu anda ne kadar hız alıyorsunuz.

Hocam kolay gelsin öncelikle

Sıkıntı tam da orada vdsl bile yok.Ultranet gözüküyor.Lakin Türk Telekom kapıya kadar 13 mbit hız gelir diyor.Bu da ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

Superonline 5 yıl önce altyapıyı çekti.ve 3-4 sokak ilerideki apartmanlara da hizmeti verdi.Türk telekom ara sokaklara girdi.Amma velakin önceliği yeni binalara veriyorlar.Daha doğrusu o işte de bir oyun var.Kimi iskanlı içinde oturulan binalara çekmişler.Kimisinde iskan alınmayan binalara da çekmişler.Paint özürlü olarak bir resim attım :) Kırmızı çizgi superonline fiber.Mavi çizgi TTnet fiber.Sokağın başındaki siyah kutuya aldığım yer benim binam.Gördüğünüz gibi haritaya bakarak gerçekte 10 m kadar sağımdaki yeni binaya TTnet bu hizmeti verdi.Şuan superonline kullanıyorum ve sözleşmem bitmiş durumda.İmza da topladım apartmandan.Sizce şansımız nedir :)

Eskişehir'e sonunda Süperonline fiber geliyorr!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkayaglu -- 4 Haziran 2017; 23:46:58 >

• Sonunda binaya kutu kuruldu üst katlara kablo başka ekip çekecekmiş

• arkadaşlar merhaba. gökmeydan'da bina içlerine kutular koyulmaya başladımı?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.