Şimdi Ara

Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesinde okuyanlar yardımcı olabilirler mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
21.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben sene ygs ve lys ye gireceiğim...Puanım yeterse Eskişehir tıp a gelmek istiyorum...Genel larak bilgilendirebilir msisinz?

Sosyal faliyet yapabilecek zaman oluyor mu?
    Okulda sosyal kulüpler var mı?
    Tıp fakültesine özel etkinlikler (gezi vs) oluyor mu?
    Arkadaş ortamı nasıl?
    Dersler Herkesin dediği gibi ağır mı?
    Eğitim kalitesi nasıl?
    Tıp fakültesi imkanları nasıl?Ve ne kadar yararlanabiliyoruz?

OFF daha çok sormak istediğim şey var ama neyse... :)
    Kısacası okul hakkında genel bilgi verir msiisnz?
    Şimdiden teşekkürler....

• Merhaba :) Ben degilde,cok yakin bir arkadasim (ayni zamanda ev arkadasim ), Eskisehir Osmangazi Universitesinde Tip okuyor.Sanirim bende senin sorularina cevap vereiblirim :) )

Oncelikle sosyal faaliyetler icin tabikide zamanin olur.Hangi bolumde olursan ol,zamanini iyi kullanmayi bildigin surece istedigin turden bir sosyal etkinlige katilabillirsin merak etma.Tip fakultesine ait ozel bir etkinlik baslangicta oldu.Universiteye geldiginde eskisehiri tanitma amacli ozel yerleri geziyosun sanirim ama bunun haricinde baska bir sey oldu mu bilgim yok.Arkadas ortami da sana kalmis bi sey,ama osmangazi oyle cok iyi bir sosyal ortam olmadigini soylemek zorundayim.Osmangazinin teorikten ziyade pratik egitiminde iyi oldugunu biliyorum.Pratik egitimde oldukca iyiler,ki bence olmasi gerekende budur.
    Dersleri mutlaka duzenli calismalisin,herkesin kapasitesi ve algilama potansiyeli farklidir ama genel olarak gunde 5-6 saatini derslere vermek zorundasin.Diger bolumlerde,vize haftasi veya final haftasinda calisip ders gecmek mumkun olsa da,tipta kesinlikle oyle degil.cunku ogrenmen gereken cok sey var.Egitim kaliteside iyi,zaten bana sorarsan osmangazide okuyacaksan eger,puanin yetiyorsa tip okumandir.Tip fakultesinin imkanlari nasil demissin o soruda ne gibi imkanlardan soz ediyorsun eger onlari anlayabilirsem belki yardimci olabilirim.Sonuc olarak ;
    Puanin yetiyorsa ben tavsiye ediyorum... Basarilar.

• esk tıp donem 2 ögrencısıyım sorularını yanıtlamaya calısayım

Sosyal faliyet yapabilecek zaman oluyor mu? ,,,,,,evet zaman kalıyor .kurulallar 5 6 7 haftada bir felan oluyor 3-4 hafta rahat rahat istediğini yapabilirsin

Okulda sosyal kulüpler var mı? ........var ama pek bi etkınlık yok galıba yada ben pek ugrasmadım katılmak ıcın.ama hazerfen felan filan bişiler afis asıp duruolardı

Tıp fakültesine özel etkinlikler (gezi vs) oluyor mu? .....fakulteye ozel pek bişi olmuo
    Arkadaş ortamı nasıl? ........o sana kalmıs

Dersler Herkesin dediği gibi ağır mı? ......ben sınıfı gecmeye calıstıgım için baslarda cok sallamadım okulul ve derslerı ama sonradan anatomı ısın ıcıne gırınce ikinci donem ve finalde baya sıkıntı yasadım ortalamamı yukseltmek ıcın .zor gectım sınıfı valla :D

Eğitim kalitesi nasıl? .........ortalama diyebilirim.
    Tıp fakültesi imkanları nasıl?Ve ne kadar yararlanabiliyoruz? .......imkan derken tam oalrak neler anlayamadım.esk lısın tahmınımce ama sehır dısındaysanda yurtlar kalacak yerler hakkında bilgi verebılrıım

• quote:

Orijinalden alıntı: apwbdumblodore

esk tıp donem 2 ögrencısıyım sorularını yanıtlamaya calısayım

Sosyal faliyet yapabilecek zaman oluyor mu? ,,,,,,evet zaman kalıyor .kurulallar 5 6 7 haftada bir felan oluyor 3-4 hafta rahat rahat istediğini yapabilirsin

Okulda sosyal kulüpler var mı? ........var ama pek bi etkınlık yok galıba yada ben pek ugrasmadım katılmak ıcın.ama hazerfen felan filan bişiler afis asıp duruolardı

Tıp fakültesine özel etkinlikler (gezi vs) oluyor mu? .....fakulteye ozel pek bişi olmuo

Dersler Herkesin dediği gibi ağır mı? ......ben sınıfı gecmeye calıstıgım için baslarda cok sallamadım okulul ve derslerı ama sonradan anatomı ısın ıcıne gırınce ikinci donem ve finalde baya sıkıntı yasadım ortalamamı yukseltmek ıcın .zor gectım sınıfı valla :D

Tıp fakültesi imkanları nasıl?Ve ne kadar yararlanabiliyoruz? .......imkan derken tam oalrak neler anlayamadım.esk lısın tahmınımce ama sehır dısındaysanda yurtlar kalacak yerler hakkında bilgi verebılrıım

ogüye gitme kış günü bezdirir yerlerdeki buzda az düşmezsin iğrenç ötesi sıkıcı bir kampüsü var

• quote:

Ben Eskişehir dışındayım. Yurtlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Özel yurtlar var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: esestarkan

Merhaba ben sene ygs ve lys ye gireceiğim...Puanım yeterse Eskişehir tıp a gelmek istiyorum...Genel larak bilgilendirebilir msisinz?

Sosyal faliyet yapabilecek zaman oluyor mu?
    Okulda sosyal kulüpler var mı?
    Tıp fakültesine özel etkinlikler (gezi vs) oluyor mu?
    Arkadaş ortamı nasıl?
    Dersler Herkesin dediği gibi ağır mı?
    Eğitim kalitesi nasıl?
    Tıp fakültesi imkanları nasıl?Ve ne kadar yararlanabiliyoruz?

OFF daha çok sormak istediğim şey var ama neyse... :)
    Kısacası okul hakkında genel bilgi verir msiisnz?
    Şimdiden teşekkürler....

ben ogü'nün yanında oturuyorum. kalitesini bilemiycem ama ogü hiç güzel bi üni değil. anadolu ordan iyi, ondada tıp yok. iyi puan alırsan baska yere git. ortam mortamda yok, küçücük şehir. öğrenci şehri diyolarda fasa fiso ya. sosyal faaliyet dese cık yapamazsın :D :D dön dolaş aynı yerler... ünide şehir çok öenmli.

• quote:

Orijinalden alıntı: zzzzzzz_z

quote:

Ben Eskişehir dışındayım. Yurtlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Özel yurtlar var mı?

dumlupınar var he men unı nın ustunde genel yurt olrak gecıor105 lira aylık .şartları pek iyi değil.onun yanında yarı-ozel eskısehıor yurdu var bıde orası şartlar olaak daha ıyı tuvalet banyı odada buzdolabıbı tw felan var132 lira aylık .apartlar var işte her tarafta onlarda kalabilirsin.cemaat yrudu var aylık 350 felan .tsk yurdu var asker tanıdıgın felan olması gerekmıor adamlar alıolar direkt paaradan haber verıbnce 450 lira aylık.

• İmkan derken mesela Ciddi anlamda müzikle uğraşabileceğimiz bir stüdyo
    Ayrıca laboratuvarlar :)
    Mesela şuanki okulumda (lisede) Müzik stüdyosu,3 laboratuvar,Spor salonu,cimnastik salonu vs çok güzel imkanlar var...Fakat oraları pek kullanamıyoruz..Çok az...Yani olup olmaması pek farketmiyor aslında..
    Yani okulda laboratuvar vs ya da atölye gibi yerler var mı?Ve varsa kullanılabiliyor mu :)

Bu arada uçanbamya ben Türkiye'de birçok yer gezdim...Emin ol Küçük şehir dediğin bu yer gerçekten çok çok güzel...Her bakımdan...Eğer senin de yolun başka memleketlere düşerse birgün buranın değerini çok iyi anlarsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßy Spécops.

Merhaba :) Ben degilde,cok yakin bir arkadasim (ayni zamanda ev arkadasim ), Eskisehir Osmangazi Universitesinde Tip okuyor.Sanirim bende senin sorularina cevap vereiblirim :) )

Oncelikle sosyal faaliyetler icin tabikide zamanin olur.Hangi bolumde olursan ol,zamanini iyi kullanmayi bildigin surece istedigin turden bir sosyal etkinlige katilabillirsin merak etma.Tip fakultesine ait ozel bir etkinlik baslangicta oldu.Universiteye geldiginde eskisehiri tanitma amacli ozel yerleri geziyosun sanirim ama bunun haricinde baska bir sey oldu mu bilgim yok.Arkadas ortami da sana kalmis bi sey,ama osmangazi oyle cok iyi bir sosyal ortam olmadigini soylemek zorundayim.Osmangazinin teorikten ziyade pratik egitiminde iyi oldugunu biliyorum.Pratik egitimde oldukca iyiler,ki bence olmasi gerekende budur.
    Dersleri mutlaka duzenli calismalisin,herkesin kapasitesi ve algilama potansiyeli farklidir ama genel olarak gunde 5-6 saatini derslere vermek zorundasin.Diger bolumlerde,vize haftasi veya final haftasinda calisip ders gecmek mumkun olsa da,tipta kesinlikle oyle degil.cunku ogrenmen gereken cok sey var.Egitim kaliteside iyi,zaten bana sorarsan osmangazide okuyacaksan eger,puanin yetiyorsa tip okumandir.Tip fakultesinin imkanlari nasil demissin o soruda ne gibi imkanlardan soz ediyorsun eger onlari anlayabilirsem belki yardimci olabilirim.Sonuc olarak ;
    Puanin yetiyorsa ben tavsiye ediyorum... Basarilar.

Cevabın için çok teşekkür ederim...Aklımdaki birçok soru işaretini kaldırdın...Fakat günde 5-6 saat ders olayını pek anlayamadım.(Ya da anlamak pek hoşuma gitmeyecek :))

5-6 saat ders çalışmak sınıfı geçmek için mi?
    Yoksa uzmanlığı kazanmak için mi?

Sınıfı geçmek için 5-6 saat çok fazla bir rakam benim gözümde...Zaten SBS-Lise-YGS-LYS tüm gençliğimizi çaldı...
    Ben artık ciddi anlamda hayatımı yaşamak istiyorum...Tıp ile çok zaman harcamak yerine kendimi müziğe adamak istiyorum..
    Neyse tekrar yardım edersen çok minnettar kalırım...

• Eğer tıp okuyucaksan,müzik olayı senin için ancak hobi olarak kalır.Daha fazla ileri gideceğini sanmıyorum.Tıp ile çok zaman harcamamak ta ne demek? Sonuçta doktor oluyorsun yani insanlarla ilgileniyosun.Tabikide çok zaman harcıyıcaksın.Stajını yaptığındaysa bırak müzik ile uğraşmayı,acilde çalışarak bir sürü canı yanan insan görüceksin.Gençliğimi yaşamak istiyorum diyorsanda sana İşletme tarzı bölümleri tavsiye ediyorum :)
  • quote:

Eğer tıp okuyucaksan,müzik olayı senin için ancak hobi olarak kalır.Daha fazla ileri gideceğini sanmıyorum.Tıp ile çok zaman harcamamak ta ne demek? Sonuçta doktor oluyorsun yani insanlarla ilgileniyosun.Tabikide çok zaman harcıyıcaksın.Stajını yaptığındaysa bırak müzik ile uğraşmayı,acilde çalışarak bir sürü canı yanan insan görüceksin.Gençliğimi yaşamak istiyorum diyorsanda sana İşletme tarzı bölümleri tavsiye ediyorum :)

Mesaj için teşşekkürler...Ama sen de sanki biraz abarttın gibime geliyor:)..Sonuçta hem doktor hem tiyatrocu-Hem doktor hem müzisyen bir çok kişi var(mesela ferhat göçer)...Ve gerçek anlamda müzikten para kazanan insanlar...
    Bu arada işletmeyi de küçümsememek lazım...Ne işletme fakülteleri avr tm de ilk 200 le alanlar....Ve bazıları bir çok doktor ve müzhendisten fazla kazanıyor :)
    Neyse bakalım puan nereye yeterse oraya...İnsanların anlattıklarından sonra içimde tıp fakültesine karşı pek istek kalmadı zaten...
    Arkadaşlar sayenizde cevapları aldım...Yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim...Sağlıcakla kalın :)

• quote:

İmkan derken mesela Ciddi anlamda müzikle uğraşabileceğimiz bir stüdyo
    Mesela şuanki okulumda (lisede) Müzik stüdyosu,3 laboratuvar,Spor salonu,cimnastik salonu vs çok güzel imkanlar var...Fakat oraları pek kullanamıyoruz..Çok az...Yani olup olmaması pek farketmiyor aslında..
    Yani okulda laboratuvar vs ya da atölye gibi yerler var mı?Ve varsa kullanılabiliyor mu :)

Bu arada uçanbamya ben Türkiye'de birçok yer gezdim...Emin ol Küçük şehir dediğin bu yer gerçekten çok çok güzel...Her bakımdan...Eğer senin de yolun başka memleketlere düşerse birgün buranın değerini çok iyi anlarsın...

Hocam şunu söyleyeyim sana Osmangazi de sosyal olarak pek bir şey yok hatta hiç bir şey yok bence. Okulun bir bölümünde bir oda görmüştüm içerde davul falan vardı ama hiç açık göremedim orayı 1 sene boyunca. Anadolu sosyal açıdan çok daha ilerde. Ama müziği profesyonel olarak yapacağım diyorsan Eskişehir'e gitmeni önermem. Ben bu sene Eskişehir de işletme okudum.Normalde İstanbul da yaşıyordum. 2. döneme kadar araştırdım baktım müzikle alakalı kendimi geliştirebileceğim bir alan yok. 2. dönem gitmedim okula tekrar LYS ye girdim olursa bu sene İstanbul'a döneceğim. Ama ben İşletme okuyorum müzik benim için biraz daha önde Tıp için bir şey diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: durmusic

quote:

Hocam şunu söyleyeyim sana Osmangazi de sosyal olarak pek bir şey yok hatta hiç bir şey yok bence. Okulun bir bölümünde bir oda görmüştüm içerde davul falan vardı ama hiç açık göremedim orayı 1 sene boyunca. Anadolu sosyal açıdan çok daha ilerde. Ama müziği profesyonel olarak yapacağım diyorsan Eskişehir'e gitmeni önermem. Ben bu sene Eskişehir de işletme okudum.Normalde İstanbul da yaşıyordum. 2. döneme kadar araştırdım baktım müzikle alakalı kendimi geliştirebileceğim bir alan yok. 2. dönem gitmedim okula tekrar LYS ye girdim olursa bu sene İstanbul'a döneceğim. Ama ben İşletme okuyorum müzik benim için biraz daha önde Tıp için bir şey diyemem.

Ben de aldığım bilgilerden sonra osmangazi den soğumaya başladım...Fakat Anadolu'da da istediğim branşlardan hiçbiri yok...
    Şehir dışına çıkmam zaten zor...
    Büyük ihtimal osmangazi de okuyacağım...Neyse 6 ya da 4 sene çekeceğiz artık kahrını...Müzik benim için herşeyden önde...Ama dediğin gibi pek biryer yok eskişehirde müzik anlamında...(DİKKAT; Bar,pub vs ezberlediğimiz şarkıları çalmaktan söz etmiyorum...Kendi müziğimizi yapmaktan söz ediyorum...)
    Neyse tekrar yardımcı olan herkese teşekkür ederim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: durmusic

quote:

Ben de aldığım bilgilerden sonra osmangazi den soğumaya başladım...Fakat Anadolu'da da istediğim branşlardan hiçbiri yok...
    Şehir dışına çıkmam zaten zor...
    Büyük ihtimal osmangazi de okuyacağım...Neyse 6 ya da 4 sene çekeceğiz artık kahrını...Müzik benim için herşeyden önde...Ama dediğin gibi pek biryer yok eskişehirde müzik anlamında...(DİKKAT; Bar,pub vs ezberlediğimiz şarkıları çalmaktan söz etmiyorum...Kendi müziğimizi yapmaktan söz ediyorum...)
    Neyse tekrar yardımcı olan herkese teşekkür ederim...

Madem herşeyden öndeyse şunu tavsiye edebilirim. Eskişehirde oturduğunu şimdi farkettim. Evinde okumak en iyisi her zaman ama müzik konusunda şöyle bir şey var yarı zamanlı konservatuarlar var İstanbul da var Anadolu nun konservatuarında da vardır tahminim. Tıp okurken orada da kendini geliştirebilirsin. Zaten biliyorsundur müzik zaman ve emek isteyen bir şey. İstediğin kıvama geldiğin zamanda Ankara 1 saat sana İstanbul 2 seneye 1.5 saate incek buralarda da devamını getirebilirsin diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Eğer tıp okuyucaksan,müzik olayı senin için ancak hobi olarak kalır.Daha fazla ileri gideceğini sanmıyorum.Tıp ile çok zaman harcamamak ta ne demek? Sonuçta doktor oluyorsun yani insanlarla ilgileniyosun.Tabikide çok zaman harcıyıcaksın.Stajını yaptığındaysa bırak müzik ile uğraşmayı,acilde çalışarak bir sürü canı yanan insan görüceksin.Gençliğimi yaşamak istiyorum diyorsanda sana İşletme tarzı bölümleri tavsiye ediyorum :)

Mesaj için teşşekkürler...Ama sen de sanki biraz abarttın gibime geliyor:)..Sonuçta hem doktor hem tiyatrocu-Hem doktor hem müzisyen bir çok kişi var(mesela ferhat göçer)...Ve gerçek anlamda müzikten para kazanan insanlar...
    Bu arada işletmeyi de küçümsememek lazım...Ne işletme fakülteleri avr tm de ilk 200 le alanlar....Ve bazıları bir çok doktor ve müzhendisten fazla kazanıyor :)
    Neyse bakalım puan nereye yeterse oraya...İnsanların anlattıklarından sonra içimde tıp fakültesine karşı pek istek kalmadı zaten...
    Arkadaşlar sayenizde cevapları aldım...Yardımcı olan herkese çok çok teşekkür ederim...Sağlıcakla kalın :)

Elbette var.Ben sadece sen ''zamanımın büyük bir kısmını müziğe adamak istiyorum'' dediğin için öyle bir yorum yaptım.Eğer çok düzenli biriysen,tabikide ikisinide yapabilirsin.Hatta bunun üzerine bir uzak doğu sporuyla fln da ilgilenebilirsin.(ferhat göçer gibi?:D)
    İşletmeyi küçümsemiyorum ama şu bi gerçek ki ''tıp'' bölümü kesinlikle kurula son gün kala çalışıp başarılacak bir bölüm değil.

• Bi hortlatiyim konuyu naptin nasil osmangazi ve tip mi okuyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kohregaberat

Bi hortlatiyim konuyu naptin nasil osmangazi ve tip mi okuyosun

osmangazi inşaat mühendisliği okuyorum SAYILIR...
    sayılır kısmını sorma çok karışık xd
    üniversiteyle ilgili sorun avrsa yardımcı olurum
  • quote:

quote:

Sayilir nasi oluyo anlamasam da kurcalamiyorum. Ortam guzel mi oralarda tip kazansan okurmuydun orda , spor imkanlari var mi, ve anadolu mu osmangazi mi

• quote:

quote:

quote:

Sayilir nasi oluyo anlamasam da kurcalamiyorum. Ortam guzel mi oralarda tip kazansan okurmuydun orda , spor imkanlari var mi, ve anadolu mu osmangazi mi

tip kazansam o zamanlar okurdum.ama artık okumam.kötü oldugundan vesaire değil özel bir durum.mühendislik daha uygun bana.
    anadolu 5 sene esogü 4 sene.tabi bazı ....hocalar yüzünden 5-6 seneye çıkabilir.ama aynı şey anadoluda da geçerli.genel olarak esogünün mhendislik egitimi daha iyidir.
    spor imkanları çok geniş.okul takımı vesaire ya da eglencesine gidebilecegin vücut geliştirebilecegin güzel yerler var okula ait.
    ortam şansına kalmış.ama benim arkadaş çevrem harikadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalpencee -- 19 Temmuz 2015; 12:50:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

tip kazansam o zamanlar okurdum.ama artık okumam.kötü oldugundan vesaire değil özel bir durum.mühendislik daha uygun bana.
    anadolu 5 sene esogü 4 sene.tabi bazı ....hocalar yüzünden 5-6 seneye çıkabilir.ama aynı şey anadoluda da geçerli.genel olarak esogünün mhendislik egitimi daha iyidir.
    spor imkanları çok geniş.okul takımı vesaire ya da eglencesine gidebilecegin vücut geliştirebilecegin güzel yerler var okula ait.
    ortam şansına kalmış.ama benim arkadaş çevrem harikadır.

Son soru osmangazi mi anadolu mu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.