Şimdi Ara

***Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ESOGÜ'lüler (2012'liler BURAYA)*** (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.130
Cevap
15
Favori
165.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilvatarr

quote:

Orijinalden alıntı: mert_961

Kısmetse maden okuyacağım. İzmirli olduğum için ilk sene yurtta kalmayı düşünüyorum. Hangi yurdu önerirsiniz? Ve yurtların kalitesi nasıldır?kalan var mı?Odalar kaç kişilik vs..

illa yurt düşünmezsen elbet kafana göre apart da bulursun

şu apartların fiyatları hakkında bilgilendirir misiniz?
  • eve çıkalım burdan birileriyle yurtta kalınmaz ya rezillik ben tek başıma evde kalmayı düşünüyorum ama biraz zor olur iki kişi olursak daha iyi olurdu
  • İzmir den geleceğim için hiç bir çevrem olmucak, o yüzden ilk dönem/yıl yurtta kalmak daha avantajlı geliyor.Sonra da eve çıkmayı düşünüyorum.
  • quote:

İzmir den geleceğim için hiç bir çevrem olmucak, o yüzden ilk dönem/yıl yurtta kalmak daha avantajlı geliyor.Sonra da eve çıkmayı düşünüyorum.

Eskişehirde eve çıkmayı düşünenlere ufak bir tavsiye..
    Sömestr tatilinde eve çıkın/ev değiştirin. Kiralar kışın %25-%30 oranında daha ucuzlar rahat edersiniz.
    Tabiki ev arkadaşınızı da iyi seçin derim 5 yıllık üniversite hayatımda okulda çok iyi arkadaş olup evde birbirini bıçaklamaya kadar giden çok kişi gördüm.
  • benden bi tavsiye naparsanız yapın okul civarıdan okula çok yakın biyerden eve çıkmayın eviniz hiç boş olmaz yoksa okuldan çıkar uğrar
    Vişnelik-Atatürk Bulvarı-Göztepe en iyisi
  • quote:

benden bi tavsiye naparsanız yapın okul civarıdan okula çok yakın biyerden eve çıkmayın eviniz hiç boş olmaz yoksa okuldan çıkar uğrar
    Vişnelik-Atatürk Bulvarı-Göztepe en iyisi

Kesinlikle katılıyorum... Bizim arkadaşların tıp kapısının orda evleri vardı. Sınav günleri yol geçen hanına dönmüştü... Ayrıca göztepe çok güzel yer. Ordan baya ev aradık. 2 tane bulduk. Site yönetimi karar almış öğrenciye vermeyecez diye. Bizde Akarbaşından tuttuk...

• quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

İzmir den geleceğim için hiç bir çevrem olmucak, o yüzden ilk dönem/yıl yurtta kalmak daha avantajlı geliyor.Sonra da eve çıkmayı düşünüyorum.

Sömestr tatilinde eve çıkın/ev değiştirin. Kiralar kışın %25-%30 oranında daha ucuzlar rahat edersiniz.
    Tabiki ev arkadaşınızı da iyi seçin derim 5 yıllık üniversite hayatımda okulda çok iyi arkadaş olup evde birbirini bıçaklamaya kadar giden çok kişi gördüm.

doğrudur iyi seçmek lazım ev arkadaşını. Zaten benim de ilk amacım sömestr da eve atmak kendimi... Daha erken tabi su akar yolunu bulur

• quote:

quote:

quote:

doğrudur iyi seçmek lazım ev arkadaşını. Zaten benim de ilk amacım sömestr da eve atmak kendimi... Daha erken tabi su akar yolunu bulur

Ya adamı istiyosan 10 sene tanı evde nasıl olur bilemezsin denemden göremezsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya adamı istiyosan 10 sene tanı evde nasıl olur bilemezsin denemden göremezsin

doğru söylüyorsun. Ama en azından dikkat etmek lazım karakteri uygun mu, tembel mi miskin mi... Zaten yurtta kalma amacım bir süre insanlarla tanışıp kaynaşmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_961 -- 1 Ağustos 2009; 23:42:45 >

• ]
  • ev konusunda acele etmeyin 3 kişiden fazla kişiyle eve çıkmayın birde aynı bölümden adamla eve asla çıkmayın.

PyRRhiC @ o bıçak çekme konusunu ben yaşadım kardeşim dediğim adam üstüme yürümeye kalktı. kazık kadar adamlar sudan sebepler yüzünden kavga ettik iyi düşünün eve çıkarken.
    ev için atatürk bulvarı vişnelik stadyum civarı iyidir hem okula yakın hemde çarşıya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SP3ctr3

ev konusunda acele etmeyin 3 kişiden fazla kişiyle eve çıkmayın birde aynı bölümden adamla eve asla çıkmayın.

PyRRhiC @ o bıçak çekme konusunu ben yaşadım kardeşim dediğim adam üstüme yürümeye kalktı. kazık kadar adamlar sudan sebepler yüzünden kavga ettik iyi düşünün eve çıkarken.
    ev için atatürk bulvarı vişnelik stadyum civarı iyidir hem okula yakın hemde çarşıya.

3 kişiden fazla eve çıkmayın yorumuna katılamayacağım. 5+1 doublex eve 5 kişi çıkan arkadaşlarım var ve hem kira yönünden hem anlaşma yönünden mutlular tabiki bu hep böyle olacak değil. Ayrıca 6+2 evde 12 kişi kaldığımızı da biliyorum öğrencilik hayatında olur böyle şeyler
    semt olarak ille de çarşıdan ev bakmayın odunpazarı şavaş cad. sakarya cad vs tarzzı yerlerde uygundur.Zaten eskişehirde ulaşım pek sorun değil ben ogude okuyorum evim anadolu üninin orda ona rağmen en geç yarım saate okulda oluyorum sanırım en uzak mesafelerinden biri budur.
    yeni gelecek arkadaşlara şimdiden hoşgeldiniz diyorum,yardımcı olabileceğim bir konu olursa buralardayım.

• bu arada neden aynı bölümden adamla çıkmayalım eve??

6+2 ev mi 12 kişi mi :D iyimiş baya. Eğlencesi bol olur kalabalık olunca da anlaşmazlık çıkmadı mı hiç o kadar kişi??
  • quote:

bu arada neden aynı bölümden adamla çıkmayalım eve??

6+2 ev mi 12 kişi mi :D iyimiş baya. Eğlencesi bol olur kalabalık olunca da anlaşmazlık çıkmadı mı hiç o kadar kişi??

aynı bölümden adamla çık çıkmasına ama okumada gözü olmayan birisini bulma.. ev arkadaşların çalışırsa sende çalışırsın hem aynı bölümde olursanız grup çalışması daima yüksek not getirir.
    6+2 evde anlaşmazlık çıkmaz olur mu neler oldu neler siz yapmayın diye söylüyorum bunları..

bir ufak tavsiye daha denenip onaylanmıştır özellikle Maden Müh için..
    Okulda 3 Hocaya dikkat et ( Hüseyin ANKARA, Haldun KURAMA, Kemal BİLİR )
    bu hocaların sınavlarına çalışırken sınav akşamı içmeni öneririm,tarife şöyledir..
    Bira : DC-CC
    votka : CB-BB
    rakı : BA
    viski : AA
    notlarını almana vesile olur
    bu formül bugüne kadar beni hiç yanıltmadı

• elektrik, su, internet, doğal gaz için ayda ne kadar ödüyorsunuz? ben tek kalmayı düşünüyorum çok pahalı olur mu benim için bu ihtiyaçların bedeli?
  • quote:

quote:

aynı bölümden adamla çık çıkmasına ama okumada gözü olmayan birisini bulma.. ev arkadaşların çalışırsa sende çalışırsın hem aynı bölümde olursanız grup çalışması daima yüksek not getirir.
    6+2 evde anlaşmazlık çıkmaz olur mu neler oldu neler siz yapmayın diye söylüyorum bunları..

bu hocaların sınavlarına çalışırken sınav akşamı içmeni öneririm,tarife şöyledir..

Bunlar en baba hocalar sanırım :) sanırım bu hocalardan fix notum CB-BB olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: müvellidülhumuza

elektrik, su, internet, doğal gaz için ayda ne kadar ödüyorsunuz? ben tek kalmayı düşünüyorum çok pahalı olur mu benim için bu ihtiyaçların bedeli?

tek düşünüyosan 1+1 e çıkarsın tabii ve tahminimce ortalama
    Su 20-30
    elektrik 35-45
    internet 40-50
    doğal gaz (yaz kış bi ortalma alsak) 70-100

toplam da da ortalama 160-210 arası bi fatura ödersin
    tabii baharda falan 120-130 a kadar düşersin ama kışın en az bi 200 gözden çıkar 250 ye kadar yolu var
  • quote:

quote:

quote:

Bunlar en baba hocalar sanırım :) sanırım bu hocalardan fix notum CB-BB olcak

Örneğin Hüseyin ANKARA'nın verdiği diferansiyel denklemler dersinde 140 kişilik sınıftan 11 kişinin geçtiğini bilirim ve ben o 129 kişi arasındaydım
    bölüme başlayınca ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın...

• İnşaat'a gelecek arkadaşlara tavsiyem. Tasarı geometriyi Murat Hocadan almaya çalışın. Kayıtlarınız 1. sınıf olduğunuz için otomatik yapılacaktır. Ekle silde murat hocanın sınıfına geçmeye çalışın. Fizikte Gökhan hoca'ya düşerseniz Allah yardımcınız olsun... Matematikte ise Ayşe hoca'dan almaya bakın... Ama tekrar diyorum. Dua edinde Murat hocaya versinler sizi... Korkut hocaya gelmeyinde... Ben Murat hoca diyorum ama sanmayın murat hoca kolay soruyor ondan böyle diyorum. En zoru murat hocadır. Ama esaslı adamdır...
  • fizik bölümü hocalarından erol taşaldan ders almayın bosu bosuna günah sahibi olmayın. (mühendislikte fizik derside veriyor)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.