Şimdi Ara

Eskişehirde Yaşam Nasıl? Üniversite için.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben doğma büyüme istanbulluyum. ve geçte olsa ufakta olsa ist.dışı yerlere gitmişliğim var eskişehir için o kadar güzel söylediler ki merak ettim gittik 2 dk da eskişehiri gezdim çok ufak.. şehir merkezi tabiri burda da var. istanbul görmüş birini kesinlikle tatmin etmez. çünkü burası cıvıl cıvıl heryer merkez her yerde yaşam var. bunu hissediyosunuz. tabi eskişehir gibi güzel ve düzenli bi şehir için bile bunları dediysem diğer o ufacık şehirleri kesinlikle düşünmeyin tek bi kurtuluşu var arkadaş ortamın denk gelirse her yer güzel olur.aksi halde çabuk sıkılırsın ist.daki imkanlar hiçbi yerde yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

ben doğma büyüme istanbulluyum. ve geçte olsa ufakta olsa ist.dışı yerlere gitmişliğim var eskişehir için o kadar güzel söylediler ki merak ettim gittik 2 dk da eskişehiri gezdim çok ufak.. şehir merkezi tabiri burda da var. istanbul görmüş birini kesinlikle tatmin etmez. çünkü burası cıvıl cıvıl heryer merkez her yerde yaşam var. bunu hissediyosunuz. tabi eskişehir gibi güzel ve düzenli bi şehir için bile bunları dediysem diğer o ufacık şehirleri kesinlikle düşünmeyin tek bi kurtuluşu var arkadaş ortamın denk gelirse her yer güzel olur.aksi halde çabuk sıkılırsın ist.daki imkanlar hiçbi yerde yok.

ben istanbula zaten aşığım 3 kere gittim toplamda ama asıl hayat olan yerleri görmeye fırsatım olmadı, bağcılar, kadıköy, levent 4, bebek, etiler, akmerkez birde camilerin bulunduğu kısıma gitmiştik tabi çocuktum o zamanlar şimdi hayal meyal aklımda. Ama şöylede bir hayalim var sevdiğim hatunla (şuan yok ) gidip 4-5 gün kalıp heryerini dolaşmak, beşiktaşta falan boğaza karşı bir kahvaltı yapmak, gecede güzel bir restorantta balık, şarap yapmak hep aklımın bir köşesinde. Ben ailemle gittiğimde o zamanlar 10 yaşlarında falandım köprünün tam ayağının üstünde bir restorantta yemek yemiştik 4 kişiye 350tl civarı hesap gelmişti ama o kadar güzeldiki halen aklımdan çıkmaz. Kısacası istanbul anlatılmaz yaşanır, ama şuanlık genç adamız düzenli bir maaşım evim olmadıgı sürece ora bana ağır gelir. Yoksa direk istanbulu yazmak isterdim tercihin başına. Ama eskişehir öğrenci için ideal şimdilik bi eskişehiri fethedelim bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrSkimmer

arkadaşlar bende bu sene mezun oldum. sonuçlarımız bugun acıklandı malum :) hemen aratırmaya basladım.
    anadolu üniversitesi inşaat mühendisliği(ingilizce) düşünüyorum. kampüs olarak eskişehirin neresinde kalıyorr ? ulaşımı nasıldır ?
    zaten sosyal ortamla ilgili yeterınce yorum var herkez aşık sosyal ortamına :D ben kampüs ulaşım ve konaklama hakkında bilgi almak istiyorum

bölümde pek kız olacağını sanmıyorum, ama ilerde bir inşaat mühendisi olarak parayı kırarsın o zaman herşeyin en iyisi olur. Ama bunu dert etme benimde okuldan bölümden bir beklentim yok, hayatı sokaklarda aramaya niyetliyim bölümde kız olmayışının açığını şehirin 7/24 ayakta olmasını fırsat bilerek kapatabilirsin. Ama atıyorum bi erzurumda inşaat okumak biraz saçma olabilir. Sana şöyle söyleyim önemli olan gençlik, gençliğini yaşa kafana göre canın ne istiyorsa, tabi bu süreçte okulunu bitir, bölüm ana kampüste diye biliyorum, olmasa bile şehir küçük zaten dediklerine göre, bir uçtan bir uca 1 saate gidilebiliyormuş, sıkıntı olmaz. Yolun açık şansın bol olsun genç adam

• quote:

Orijinalden alıntı: MasumKöylü

quote:

arkadaşlar bende bu sene mezun oldum. sonuçlarımız bugun acıklandı malum :) hemen aratırmaya basladım.
    anadolu üniversitesi inşaat mühendisliği(ingilizce) düşünüyorum. kampüs olarak eskişehirin neresinde kalıyorr ? ulaşımı nasıldır ?
    zaten sosyal ortamla ilgili yeterınce yorum var herkez aşık sosyal ortamına :D ben kampüs ulaşım ve konaklama hakkında bilgi almak istiyorum

bölümde pek kız olacağını sanmıyorum, ama ilerde bir inşaat mühendisi olarak parayı kırarsın o zaman herşeyin en iyisi olur. Ama bunu dert etme benimde okuldan bölümden bir beklentim yok, hayatı sokaklarda aramaya niyetliyim bölümde kız olmayışının açığını şehirin 7/24 ayakta olmasını fırsat bilerek kapatabilirsin. Ama atıyorum bi erzurumda inşaat okumak biraz saçma olabilir. Sana şöyle söyleyim önemli olan gençlik, gençliğini yaşa kafana göre canın ne istiyorsa, tabi bu süreçte okulunu bitir, bölüm ana kampüste diye biliyorum, olmasa bile şehir küçük zaten dediklerine göre, bir uçtan bir uca 1 saate gidilebiliyormuş, sıkıntı olmaz. Yolun açık şansın bol olsun genç adam

eyvallah kardeşim hakkımızda hayırlısı inşallah .
    şuan eskişehirle ilgili pek bi soru kalmadı aklımda. tek sorun bölümün ingilizce olması . ingilzicem kötü durumda bunu nasıl aşarım bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

şuan eskişehirle ilgili pek bi soru kalmadı aklımda. tek sorun bölümün ingilizce olması . ingilzicem kötü durumda bunu nasıl aşarım bilmiyorum

derslerim ne kadar kötü olduysada ingilizcem iyidir, merak etme zor bişey değil bi türev integral trigonometriden kat kat daha kolay emin ol. günde 5 kelime ezberlesen 1 ayda 150 kelime ediyo. 10 ayda 1.500 kelime buda yeterde artar. anadolu üniversitesinin ingilizce programı abartılacak düzeyde degil tamamen orta seviyelerde. ha ama ingilizcede ipin ucunu kaçırırsan bidaha yakalayamazsın haberin olsun, günlük 5 kelime ezberlemek 20dk nı almaz yatmadan önce. ara sırada gramer çalışırsın, zaten okulda detaylı program verirler, ama günlük 5 kelime işini aklından çıkarma çok faydası olur ben böyle öğrendim diyebilirim, ingilizce dediğin kelimeden ibaret, gramerde bi zorluk yok.

• quote:

Arkadaşlar bu sene büyük ihtimal Eskişehir Porsuk MYO'ya gidicem. Okuldan sosyallik açısından bir beklentim yok, yani okulda ortam nasıl, iyimi kötümü diye sormuyorum. 2 yıllık bir bölüm sonuçta, kız desen yok, meslek lisesinin devamı gibi bişey. Bende teknik lise 2011 mezunuyum. Meslek lisesinden mezun olup, hiç sınava bile girmeden, hayattan bir beklentisi olmayan adamlar genelde 2 yıllığa gidiyor. Lafım meclisten dışarı, tabiki normal insanlarda varda çoğunluk apaçi, kro okuyanlarda bilir. Bende malesef gerizekalılıklarım yüzünden onların yanına gidicem, 4 yıllık bir üniversite okumak varken. Neyse bunu geçelim, elbet benim gibi normal insanlar vardır. Ama dediğim gibi kimseden bi beklentim yok benim, yani kimseye eyvallahım yok, okulda arkadaşım olsun olmasın hiç farketmez, erkekden bol bişey yok etrafımızda zaten.

Asıl sorum şu, okulun dışında hayat nasıl? Eskişehiri hep duyduk, öğrenci şehri diye. Gözümde bişeyler canlanıyor aşağı yukarı. Dışarıda eğlenebilirmiyim kafama göre, tek bile takılsam bir mekana oturup 1-2 bişeyler içip hatun düşürme imkanları nasıl? Şimdi diyceksiniz o sana bağlı, tamam bana bağlı biliyorum ama ortam nasıl onu merak ediyorum, yani millet açık rahat serbest'mi, herkes kafasına göre davranabiliyormu?

Not: Şunuda söyleyim, 20 yaşında olmama rağmen hayatta çok şey gördüm geçirdim, en tepelere çıktım en diplere düştüm girmediğim ortam kalmadı diyebilirim. Diksiyon fizik giyim kuşam falan hepsi düzgün, maddi durumumuzda iyi Allah'a şükür. 2 yıllık okumamdaki asıl amaç 2 yılda açıktan okuyup askerliği kısa dönem yapmak. Ondan sonra babamla beraber kendi işimde çalışıcam zaten. Eskişehir'i seçmemdeki asıl amaçda gece hayatı iyi, ve oturduğum şehre yakın, haftasonları gider gelirim. Madem 2 yıllık biyer okuycaz mecburen, dedim okuldan bir bok olmaz bari dışardaki hayatı sağlam olsunda günlerim güzel geçsin tek isteğim bu.

Şimdi demeyin madem bu kadar diksiyonun fiziğin düzgün, maddi durumun iyi o zaman buraya niye yazıyosun git bak, takıl. Şuan çalışıyorum gidemem, bu foruma sırf tipim nasıl ss'li konularıyla dalga geçmek için üye oldum, baktım forum baya aktif, evde boş oldugum zamanlarda takılmaya başladım iki güleyim diye. Buraya konu açıyorum çünkü illaki Eskişehir'de yaşayanlar vardır, onlar anlatsın ben okuyup kafamda canlandırıyım. Cevaplarınızı bekliyorum, detaylıca yazın arkadaşlar. 18 yaşından küçüklerde ' qnq ortam süper, ben herqün bara qidiyorum. ' falan yazmasın boşuna ciddiye alıp cevap vermem. Adam gibi 19-20-21-22 yaşlarında, hızlı adamlar cevaplasın. Hadi sağlıcakla..

aynı sınıftayız kardeş. Bende o okula geliyorum bilgisayar programcılığı

• oğlum gelmeyin lan
  • inglizce işinide hallettigimize gore 3 ay sonra ordayım :D
  • Pisman olmayacagin bir sehre gidiceksin , hayat gece 12den sonra basliyor , tek kelime ile mukemmel genc nufusun cok cok yusek oldugu bir sehir Simdiden hayatinda basarilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de anadolu üniversitesinde kimya müh okunur mu okuyan arkadaşlar varsa beni biraz aydınlatırlarsa sevinirim. Konu açıcaktım hazır eskişehir konusu açılmış yazıyım dedim

• quote:

Kampüs şehir merkezine yaklaşık 4km.otobus servis ve dolmuş var.otobusleri tıklım tıklım olur söyliyim.diğer kampüse göre çok ufak.y.emre kampüsü gözümde 1 numaradır.konaklama da zor değil.ilk dönem yurt apart idare eder sonra eve çıkarsın.geldiğin şehre bağlı olmakla birlikte ucuz denilebilir.2+1 400-500 e temiz yerden temiz ev bulunabilir.yemek konusu da zor değil.fiyatlar uygun.düzgün yemek kültürümüz yok soylıyım.zaten okul yemekhanesi 1 Tl mükemmel.bar pub çok yer o da sana bağlı.kafa dengi arkadaş bulursan 5 yıl rahat geçer.ayrıca okulun tek laf edilemeyecek konusu ing.eğitimini bilmem ama sınavı zor.bana göre değil ama çoğunluk zor diyorsa doğrudur.çalışıp gelin düzgün kurdan baslayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glamdr1ng -- 2 Temmuz 2013; 0:15:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

derslerim ne kadar kötü olduysada ingilizcem iyidir, merak etme zor bişey değil bi türev integral trigonometriden kat kat daha kolay emin ol. günde 5 kelime ezberlesen 1 ayda 150 kelime ediyo. 10 ayda 1.500 kelime buda yeterde artar. anadolu üniversitesinin ingilizce programı abartılacak düzeyde degil tamamen orta seviyelerde. ha ama ingilizcede ipin ucunu kaçırırsan bidaha yakalayamazsın haberin olsun, günlük 5 kelime ezberlemek 20dk nı almaz yatmadan önce. ara sırada gramer çalışırsın, zaten okulda detaylı program verirler, ama günlük 5 kelime işini aklından çıkarma çok faydası olur ben böyle öğrendim diyebilirim, ingilizce dediğin kelimeden ibaret, gramerde bi zorluk yok.

İng sınavı Bi itü ytü Ankara ünisine göre daha zor söyliyim.eğitimi hakkında Bi bilgim yok.zaten kendinize güveniyorsanız geçilir

• quote:

Bi kere daha düşün derim. Hazırlığı ayrı dert ulaşımı ayrı dert. Mühendislik fakülteleri resimlerde gördüğün cicili bicili kampüste değil tee dağ başında. Konaklamada sıkıntı yok ama geç kalma çünkü öğrenci çok olduğu için en iyi yerler kapılır. Çok yakın arkadaşım inşaat müh. öğrencisi ama 2 senedir hazırlıkta bölüme geçemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro16

quote:

Bi kere daha düşün derim. Hazırlığı ayrı dert ulaşımı ayrı dert. Mühendislik fakülteleri resimlerde gördüğün cicili bicili kampüste değil tee dağ başında. Konaklamada sıkıntı yok ama geç kalma çünkü öğrenci çok olduğu için en iyi yerler kapılır. Çok yakın arkadaşım inşaat müh. öğrencisi ama 2 senedir hazırlıkta bölüme geçemedi.

birde izmir var dokuz eylül inşaat . ama eskişehir daha sıcak gelıyo bana nedense. kampüse baktım şehir dışında dediğiniz gibi. ölçüm google maps den 5 km sehir merkezine. çokda uzak sayılmaz açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: russell26

quote:

Kampüs şehir merkezine yaklaşık 4km.otobus servis ve dolmuş var.otobusleri tıklım tıklım olur söyliyim.diğer kampüse göre çok ufak.y.emre kampüsü gözümde 1 numaradır.konaklama da zor değil.ilk dönem yurt apart idare eder sonra eve çıkarsın.geldiğin şehre bağlı olmakla birlikte ucuz denilebilir.2+1 400-500 e temiz yerden temiz ev bulunabilir.yemek konusu da zor değil.fiyatlar uygun.düzgün yemek kültürümüz yok soylıyım.zaten okul yemekhanesi 1 Tl mükemmel.bar pub çok yer o da sana bağlı.kafa dengi arkadaş bulursan 5 yıl rahat geçer.ayrıca okulun tek laf edilemeyecek konusu ing.eğitimini bilmem ama sınavı zor.bana göre değil ama çoğunluk zor diyorsa doğrudur.çalışıp gelin düzgün kurdan baslayın

kampüs şehir içinde olsaymış tadından yenmezmiş ama bunada şükür :) gerçe 4km çokda fazla bi uzaklık sayılmaz yani.ben bisikletçiyim gerekirse havaın iyi oldugu gunlerde bisikletlede gidebilirim 4km nedirki :)
    dediğiniz gibiyse gerçekten fiyatlar uygun çok para harcamama gerek kalmıcak anlasılan.
    ingilizceyide halledicem bi şekilde gerekirse kursa gidicem bu yaz bi ön hazırlık olması için

• quote:

Orijinalden alıntı: Rietveld

4 yıl Eskişehir'deydim.Anadolu üniversitesinde iktisat fakültesinde.Diyceğim o ki mükemmel bir yere gidiyorsun sosyal açıdan.Hiç canın sıkılmaz.İyi arkadaşlar edinip güzelce ortamını kurduğun zaman bırakmak istemiyceksin Eskişehir'i.Porsuk MYO merkezde değil ama şehir dışıda değil.Merkeze biraz uzak sadece.Sakarya caddesi , doktorlar , adalar hala burnumda tütüyor.

Sakarya Caddesi'nin nesi burnunda tütüyor yahu? Bildiğin boş cadde Bağlar falan diyeydin bari

@MrSkimmer

Çok uzak değil demesine bakmayın. Ulaşım çok kısıtlı numaralarla sağlanıyor. Sadece Kırmızı 4 numara sık sık gidiyor oraya. Onun için de sabah erkenden kalkman lazım ki sürekli dolu geliyor. Ayrıca ingilizcen yoksa hiç bulaşma. İlla Eskişehir diyorsan yaz bizim üniversiteyi (Osmangazi Üni.) gel. Zaten iki sene geçemezsen bize postalayacaklar boşa vakit kaybetme

• adam hatun ortam için üniversite okuyor

ne kadar güzel bi kafan var arkadaşım tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

4 yıl Eskişehir'deydim.Anadolu üniversitesinde iktisat fakültesinde.Diyceğim o ki mükemmel bir yere gidiyorsun sosyal açıdan.Hiç canın sıkılmaz.İyi arkadaşlar edinip güzelce ortamını kurduğun zaman bırakmak istemiyceksin Eskişehir'i.Porsuk MYO merkezde değil ama şehir dışıda değil.Merkeze biraz uzak sadece.Sakarya caddesi , doktorlar , adalar hala burnumda tütüyor.

Sakarya Caddesi'nin nesi burnunda tütüyor yahu? Bildiğin boş cadde Bağlar falan diyeydin bari

@MrSkimmer

Çok uzak değil demesine bakmayın. Ulaşım çok kısıtlı numaralarla sağlanıyor. Sadece Kırmızı 4 numara sık sık gidiyor oraya. Onun için de sabah erkenden kalkman lazım ki sürekli dolu geliyor. Ayrıca ingilizcen yoksa hiç bulaşma. İlla Eskişehir diyorsan yaz bizim üniversiteyi (Osmangazi Üni.) gel. Zaten iki sene geçemezsen bize postalayacaklar boşa vakit kaybetme

geçicem o hazırlığı kafaya koydum ben halledicem bi şekilde :D mühendislik okuyoruz bari inlizce okuyalımda bi + sı olsun
    ayrıca ulaşım her şehirde sıkıntı bence ulaşım konusunu o kadar kafaya takmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSkimmer -- 2 Temmuz 2013; 12:33:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

@MrSkimmer

geçicem o hazırlığı kafaya koydum ben halledicem bi şekilde :D mühendislik okuyoruz bari inlizce okuyalımda bi + sı olsun

Kıyamam sana nasılda heveslisin Şaka bir yana bir yılda hazırlığı geçenlerin ortalamasının %5 olduğu bir üniversite yalnız orası. Ne eylemler yapıldı bu durum için ama değişen bir şey yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.