Şimdi Ara

Esnafa “konum vergisi” geliyor: Ödemeyene ceza kesilecek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
1
Favori
8.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CBS ile google haritalarda işletme yeri ve içeriği belirleme arasındaki farkı bir grup halka sorduk. HEPSİ SALAK çıktı.

"Özellikle CBS'nin dünyada konumsal bilgi ile ilgilenen kişi, kurum ve kuruluşlar arasında geniş bir merak uyandırması, gelişmelerdeki hızlı değişiklikler, özellikle ticari beklentiler, farklı uygulama ve fikirler, CBS'nin standart bir tanımının yapılmasına henüz izin vermemiştir. CBS, bazı araştırmacılara göre konumsal bilgi sistemlerin tümünü içeren ve coğrafi bilgiyi irdeleyen bir bilimsel kavram, bazılarına göre; konumsal bilgileri dijital yapıya kavuşturan bilgisayar tabanlı bir araç, bazılarına göre de; organizasyona yardımcı olan bir veri tabanı yönetim sistemi olarak nitelendirilmektedir. Buna göre en genel haliyle CBS tanımı aşağıdaki şekildedir;

CBS teknolojisi bilimsel araştırmalar, kaynak yönetimi, varlık yönetimi, alt yapılar (doğalgaz, elektrik, su, vb.), arkeoloji, çevresel etki değerlendirmesi, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama, kartografyakriminoloji, coğrafi tarih, pazarlamalojistik, maden haritalama, haritacılıktarım (ekili tarım alanlarının tespiti ve toplam mahsulün hesaplanması), askeri uygulamalar, hava, deniz ve kara trafiği izleme (araç takip sistemleri), meteoroloji, arama kurtarma ve diğer amaçlar için kullanılabilir. Örneğin, CBS doğal afetlerde acil müdahaleleri kolaylaştırmak için hesaplamalar yapmaya olanak tanır. "

• Başlık ürkütücü, kaçak göçek iş yapıpta servetine servet katanlar var memlekette. Vakti zamanında yazar kasa dayatıldı alanlar aldı, almayanlar yoluna devam etti. O yazar kasalar çöp oldu, fiş olayı post cihazına entegre edilince. Havadan sudan masraflar çıkıp duruyor esnaf için, kurumlar vergisi bilmem ne filan, her esnaf kasasına para koyabiliyor mu kazancına göre vergilendirmeler yapılsa esnaf rahatlar. Çünkü her firma nakit yada kredi kartı değil de müşteriyle vadeli anlaşıp müşterinin keyfini göre ödeme gününü bekliyor.

Muhasebe programlarında abonelik sistemi gibi sapık bir şey çıktı, eskiden gerekirse programını güncellerdin muhasebe programını satan firma her türlü kazanırdı. Şimdi esnaflar gebe bırakıldı, programın içinde kontör saçmalığı var, müşteri makbuzu sisteme girerken bile kontör gidiyor. Kaldı ki eski sistemde de faturayı kestin mi müşteriye ulaştırırdın her türlü. Ayrıca bilgisayarın içindeki program daha hızlı çalışıyordu, web tarayıcıdaki tam eziyet birde sapık gibi abonelik süresini gösteriyor kim icat ettiyse .... Heh yine kaçak göçek iş yapan parasına para katarken, bu sene muhasebe programı için kontör ücreti ne olacak diye düşünüyoruz, diğer giderler bir yana dursun .Vergisini veren, işi kuralına göre yapan firmaları, esnafları üzmeyin lütfen... :(

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

welcome to new world. Kimse artık yazılımını ömür boyu olarak satmıyor. İşlem başı yada aylık ödeme istiyor. Bu Amerika'nın ürettiği sistem. Belki e-devlet birşeyler yaparsa yapar.

Onun dışında yazar kasa almayıp da yoluna devam edenleri ifşa edin bakın bakalım hayatları ne olacak beraber izleyelim. VAR MI ÖYLE BİR FANTAZİ?

Konu ise tam bir zeka testi.

"CBS teknolojisi bilimsel araştırmalar, kaynak yönetimi, varlık yönetimi, alt yapılar (doğalgaz, elektrik, su, vb.), arkeoloji, çevresel etki değerlendirmesi, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama, kartografyakriminoloji, coğrafi tarih, pazarlamalojistik, maden haritalama, haritacılıktarım (ekili tarım alanlarının tespiti ve toplam mahsulün hesaplanması), askeri uygulamalar, hava, deniz ve kara trafiği izleme (araç takip sistemleri), meteoroloji, arama kurtarma ve diğer amaçlar için kullanılabilir. Örneğin, CBS doğal afetlerde acil müdahaleleri kolaylaştırmak için hesaplamalar yapmaya olanak tanır."

Bakıyoruz kaç araştırma yetisi olmayan kişi var, bilgiyi tamamen kendi dünyası ölçüsünde görüp ona göre cevap veriyor. Kim bunlar? YANİ KONU ASLINDA esnafla zerre alakalı değil. Oysa atıyorum SZC TV "Türkiye'ye yeni nükleer saldırılar başladı" haberi yapıyor. Kaç kişi buradaki nükleer kelimesinin nükleer santral ve saldırı kelimesinin santral düşmanlığı için olduğunu öğrenecek kadar konuyu deşiyor. ONU ÖĞRENİYORUZ..

• Olm böyle bir dünya yok lan!

Bir de olay yalanlandıysa haberi silip başka haber koyun yada güncelleyin.

Tık almak için şark kurnazlığı yapmayın, bari ibare falan ekleyin başlığa.

• Dünya da eşi benzeri olmayan ne kadar vergi varsa 2025 2026 da görücez. Daha zor günler başlamadı.

• Bu vergiyi devlet alamaz. Google Maps aracılığı ile alabilir. Google'da vermeyeceğine göre. Hangi işletmenin hangi konumu kullandığını devlet bilemez ki. Asparagas bir haber gibi duruyor.

• Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarı ile konum bilgisini işleyerek para kazananlar lisansa tabi olacak ki, çok mantıklı. Sikkimsonyan ltd.'nin büyük bir firma adına bu işi yapması (taşeron olması) gibi durumlar var. Gayet sakat bir durum.

Tırnak içinde yaptığınız açıklama, konuya uzak bir çok kişi için, oldukça karışık anlatılmış. Aşırı özet ve havada kalıyor. Konu hakkında bir bilgisi olmayan insanların anlayabileceği bir şekilde yapılmamış bu açıklama. Halbuki, 3 paragrafta çok daha açıklayıcı ve hiç bilmeyen insanların da anlayabileceği şekilde yazılabilirdi. Bizim medya tam bir cahil sürüsü ve aşırı tembel olduğu için, onlar meseleyi başka yerlerinden anlamışlar. Çok doğal. Ancak şimdi oturup bu konuda (hiç ilgi alanım değil) birkaç makale okuyasım da yok. Yazdıklarınızdan kafam karıştı. Tam anlamadım ne yalan söyleyeyim. Tahmin yürütebiliyorum sadece.

---------------------------

Bir sonraki mesajınızda ise, bir çok firmanın yazılım satmadığını artık kullanma başına ödeme veya yıllık ödeme modellerine geçtiğini yazmışsınız. Doğrudur. Bazen (nadiren) olumlu örnekleri oluyor ve destekliyorum. Çoğu zaman ise müşteri silkeleme yolu oluyor. Açık konuşayım, özellikle alternatifi varmış gibi gözüken ama realitede olmayan programlarda korsana karşı değilim. Bazı tekel değilmiş gibi gözüküp ama tekel olan firmalar konumunu çok kötüye kullanıyor ve tek gerçek rakipleri kendilerinin korsanı. Ben rekabetten tarafım. Böyle durumlarda, kusura bakmasınlar, korsanı desteklerim.

Delikanlı olsunlar, ciğerimi yesinler. Aksi halde korsan kullanılır. Her zaman da bir çözümü vardır. Çözümü zora sokan yazılımlar online library ihtiyacı olan yazılımlar (mimarlık yazılımları gibi, hazır modeller falan). Onlarda korsan kullanmak artık işi biraz yavaşlatıyor, ancak çok sıkıştırırlarsa korsan library bile kurulur. Çok zor değil. Benim evde bile 8 adet 6 tb hdd var. Birkaç korsan server herkes için işi çözer. IPTV'ye döner mesele. Esnafa “konum vergisi” geliyor: Ödemeyene ceza kesilecek Bulursan kitlersin cezayı da çok kolay değil.

Duruma bakın şimdi, bir iç mimar arkadaşım var. Kendi yaşıtları içinde Türkiye'nin en iyilerinden kendisi. Rahat ilk 50'dedir. Şanslı doğmuş biri değil. Kendi dişi tırnağı ile kazıyarak gelmiş birisi. Tüm yazılımları legal olsa, yılda 260.000TL ödemesi gerekiyor. Adam zaten vergi sonrası 800.000TL kazanıyor. Kazancımın dörtte birinden fazlasını benden istiyorsan, gel sermaye koy. Riskime de ortak ol. Yok böyle bir şey. Gerekirse bana sattığın yazılım yurtdışında çalışmasın. Buna fitim. Bölgesel fiyatlama şart. Sallayan var mı? Yok. O zaman kusura bakma. Korsan kullanırlar. Her zaman da bir yolu olur. Kimse de bir cacık yapamaz.

Çözüm basit şimdilik: Ofisi ev. Evi ofis. BTK'nın konut basma yetkisi yok. Gelsin resmiyette homeoffice olan evini bassın. Yani devlet baba da biliyor oranın hem ev, hem ofis olduğunu. Çalışma odası ofis. Kalanı ev. Arasın abi çalışma odasındaki bilgisayarı. Çakma hiçbir şey bulamaz. Ev görünümlü ofisinde ise VPN arkasında bir internet. VPN de sikkimsonya ülkesinde bir vps içinde bizim kurduğumuz bir vpn. O VPN'deki kurulumları da gene başka bir VPN arkasında iken yapmıştık. Şimdilik yürüyor düzeni. Ben sadece sistemi kurdum. Bir tane bile kaçak yazılım yüklemedim. Benim kurduğum sistemle kimin ne yaptığı benim sorumluluğumda değildir.

Gelecekte daha sıkıştırırlarsa, çamaşır makinesi içine bile kurarım serverı. 10gbit bağlantı zaten var. Dandik bir pc kullanarak Server'da remote desktop aç. Çalış. Basan olursa gelsin pc'yi kontrol etsin. Herşey orijinal. Çakma herşey serverda kaldı. Kapı kenarına bir acil durum butonu koymamı ister. Homeassistanta bağlı. Serverın elektriğini kesecek. Bu kadar. Benden bunu niye istedi ben bilmiyorum. İlgilenmiyorum da. İstedi yaptım.

Baskın yerse basar düğmeye. Düğme de duvardaki sıradan bir ışık anahtarı diyelim. Kapıyı da zaten o açacak. Server elektriği kesildiği an, sistemde tara bakalım kaç ip var? Iplerde şerefsizlik dolu olan bu hain server yok. Pc'leri de isterlerse didik didik etsinler. Ne var pc'de? Hiçbir şey. Orijinal Autocad var. "Biz autocad ile çalışıyoruz abi."

Ben sistemi kurarım. Gerisine karışmam. Çamaşır makinesine server kurmak suç mu? Değil. Yazılımı ben mi kurdum? Ben mi kullandım? Suçu ben mi işledim? Hayır. Kurduğum sistemin bu amaçla kullanılma ihtimali elbette ki vardır; ancak nereden bilebilirim? Belki adamın 1400 devir sıkmalı server fantazisi var? Sormazsam söylemez. Söylemezse bilemem. Suç benim değil. Yazılımı kuranın ve kullananın.

Gelecekte tamamen online'a dönebilirler mi? Ruh hastası bir işlem gücü ve gpu gücüne ihtiyaçları var; ama dönebilirler. O gün donanım ihtiyacımızı da onlara yüklediğimiz için, donanım yıllık maliyeti de dahil makul sayılabilecek fiyattan hizmeti kullandırırlarsa kullanırız. Yoksa inan onun da çözümünü bulurlar. Bu şirketlerde tiksinen çalışan, öç alan çalışan bitmez. Birileri her zaman bir şeyler sızdırır. Veya bir manyak devasa bir sistemin siterip'ini almayı başarır falan. Halledilir bir şekilde. Korsanın biteceğine kesinlikle inanmıyorum. Bitmemesi gerektiğini de savunuyorum. Tamamen rekabet amaçlı. Yoksa birkaç tekel var ortada, mahkum olanların anasını bellarusso. Bana giren çıkan yok bu arada, onu belirteyim. 3dsmax, Photoshop, Revit, V-ray, bir sürü pluginler, benim kullandığım şeyler değil çok şükür.

Ben devre kartı tasarım programları kullanıyorum. 3d printer ve lazer cnc'de parça tasarlamak için daha basit yazılımlar kullanıyorum. Ücretsizleri işimi görüyor. Korsana düşmem gerekmiyor. Gerekirse de acımam. Sketchup'un iş göreni 265 dolares yıllık. Yersen. Sketchup'sun lan sen!? Esnafa “konum vergisi” geliyor: Ödemeyene ceza kesilecek Vermem yani. Gerekirse free trial. Çok zorda kalırsam da korsanlarım. Ama zorda kalmadım bugüne kadar.

----------------------------

Bu da böyle bir acımdır. Burada bulunsun. Korsan adiliktir. Ama bazı firmalara bu adilik gereklidir. Zira kendilerinin tek gerçek rakibi korsanlarıdır.

• Yo haber yalanlanmamış, sizi nasıl seveceğiz diye açık açık anlatılmış 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esnafa “konum vergisi” geliyor: Ödemeyene ceza kesilecek
    Haber kaldırılmış yalanlanmış.

• sizin yapacağınız işi

• shunter kullanıcısına yanıt
    Bence de yalan olsun bu kadar absürt bir şey olamaz çünkü eğer böyle bir vergi getirilirse yemin ediyorum 2 bacağın var yürüyebiliyorsun devletin yaptığı yolları kullanabiliyorsun diye bacak başına vergi ödemen lazım derler.

• :) en ufak kuruşunuza kadar çökecekler

• Yalan haber arkadaşlar, konum paylaşan esnafa değil, konum bilgisi işleyerek CBS üzerinden para kazanana vergi geliyor.

• Tamamen yalan haber ve haberi forum editörü paylaşıyor.

• 52

• yıllar önce çalıştığım kurumda acaba ne yapsak diye birim vardı, inovasyon adı altında, sürekli yeni ürünler geliştirmeye çalışırlardı, tabi bu ürünler müşterilere saplanan kazıklardı orası ayrı.

bu günde ankarada maliye bakanlığında benzer bir birim mutlaka var. gece gündüz beyinler full performans çalışıyor acaba kazığı nereden saplasak diye.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Şikayet ettim konuyu ama işlem yapılacak bir durum yok dedi yönetim. 2 tik için yalan haber paylaşan bir yönetim var gerisini sen düşün.

• shunter kullanıcısına yanıt

Esnafa “konum vergisi” geliyor: Ödemeyene ceza kesilecek 

• Konumu ayarlardan kapatın beyler.

• Tabi canım kesin yalan haberdir :)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.