Şimdi Ara

ESP/ASR Arızası Citroen C4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
58.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amadeus99

pasif arızadır %90 ihtimal anlık olarak arıza kodunu yollamıştır. bir yokuşta falan hillholderı yol boşken deneyin genede. bir an önce servise gidin en kötü ihtimal abs merkezi değişir.

bu arada bu sistemleri firmalar kendileri üretmez, aracın markasından bağımsızdır bu tür hatalar. çok nadir görülür zaten.

Doğru diyorsun, bunda da muhtemelen Bosch'un beyni kullanılıyordur.. O yüzden markaya ve araca dair bir önyargım oluşmaz..
  • Benim C5 varken olmuştu fren pedalının altındaki bir parça değişti halloldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitro

Benim C5 varken olmuştu fren pedalının altındaki bir parça değişti halloldu.

fren müşürü ondan da olabilir. 10 tl'lik bir parça.
  • Müşürlerden biri olabilir. ECU'da yaşanan bir problem olabilir de olabilir. Garantili aracınız sonuçta en iyisi yetkili servise gitmeniz. Benim 207'de ESP yok rahatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Müşürlerden biri olabilir. ECU'da yaşanan bir problem olabilir de olabilir. Garantili aracınız sonuçta en iyisi yetkili servise gitmeniz. Benim 207'de ESP yok rahatım

Ben de ESP var diye yolda giderken rahatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanATASOY

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Müşürlerden biri olabilir. ECU'da yaşanan bir problem olabilir de olabilir. Garantili aracınız sonuçta en iyisi yetkili servise gitmeniz. Benim 207'de ESP yok rahatım

Ben de ESP var diye yolda giderken rahatım

Yok şaka maksatlı söyledim zaten ESP çok önemli bir donanım gerçekte

• fransız ben insanlara anlatmaktan bıktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

fransız ben insanlara anlatmaktan bıktım

İyi de arızanın çıktığı aksam BOSCH. Alman

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

İyi de arızanın çıktığı aksam BOSCH. Alman

kesin mi oradan olduğu?
  • Bakalım arkadaş bir servise gitsin, kesin sonucu öğreniriz.

Sorun ESP sisteminde, bu sistem de araç markası farketmeksizin büyük çoğunlukla BOSCH tarafından üretiliyor, patenti de zaten BOSCH'a ait.
  • quote:

kullandığın aracın biri fransız, diğerininde motoru fransız bu ne çelişki hüsam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

quote:

kullandığın aracın biri fransız, diğerininde motoru fransız bu ne çelişki hüsam ?

hocam şöyle söyleyeyim fransızların yaptığı tek sorunsuz araç toros berlingo c5 3008 508 kullandım hepsine sahip oldum en az 10 bin km kullandım sorunsuz satamadım hiç birini hepsinden servisle akraba oldum ve şöyle söyleyeyim son olarak kullandığım 3008 c max le aynı ağırlıkta aynı motor 3008 200 de kalıyordu ibre son 210 du zaten c max le 220 yi gördüm dahada giderdi c max forumunda 240 gören var resimler mevcut elimde yani saf fransız motoru değil ayrıca psa grubu araçlarla çok sakin kullanırım 46 yaşındayım 7.5 litrenin altına düşemezken bu araçla 5.8-6 litre tüketimim var kısaca sadece adı fransız motorun

• ensnksr kullanıcısına yanıt
    Sert istanbul trafiğine girmiyorum ama bugüne kadar 5.5 litreyi de geçmedim otomatik olmasına rağmen..
  • quote:

Sert istanbul trafiğine girmiyorum ama bugüne kadar 5.5 litreyi de geçmedim otomatik olmasına rağmen..

hocam citroenin bir nebze düzeldiğine inanıyorum ama peugeot hala aynı gördüğüm kadarıyla peki aracınızda ses problemi var mı ? en büyük problem bu her yerinden ses geliyordu eski araçlarımın c4 te durum nasıl?
  • quote:

quote:

hocam citroenin bir nebze düzeldiğine inanıyorum ama peugeot hala aynı gördüğüm kadarıyla peki aracınızda ses problemi var mı ? en büyük problem bu her yerinden ses geliyordu eski araçlarımın c4 te durum nasıl?

bir iki kişiden trim sesi şikayeti duydum forumda ama %90'ın aracında çıt yok benimki dahil. emniyet kemeri tokası ses yaoıyor falan şikayetleri var birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Ağustos 2013; 19:56:59 >
  • quote:

quote:

quote:

bir iki kişiden trim sesi şikayeti duydum forumda ama %90'ın aracında çıt yok benimki dahil. emniyet kemeri tokası ses yaoıyor falan şikayetleri var birde.

hocam derdim şu benim fransızla şunla bunla sorunum yok kardeşimde 2010 corolla vardı sattı yenisini aldı çıt ses yok ne bileyim 150 binde focusa biniyorum ses yok vw passata golfe biniyorum ses yok bu adamlar bizim yollara göre araç yapıyor ancak fransızlar neden yapamıyor mesela emniyet kemeri tokasından gelen dızırtı çıtırtı bile beni rahatsız ediyor bu kadar hassas olmamın sebebi bu motor kucağımda olsun ne bileyim yol sesi alsın benim için sorun yok ama kullandığım 5 fransızın 3 ünün alt takım değişti garantiden iç aksam ona keza

• quote:

quote:

quote:

hocam şöyle söyleyeyim fransızların yaptığı tek sorunsuz araç toros berlingo c5 3008 508 kullandım hepsine sahip oldum en az 10 bin km kullandım sorunsuz satamadım hiç birini hepsinden servisle akraba oldum ve şöyle söyleyeyim son olarak kullandığım 3008 c max le aynı ağırlıkta aynı motor 3008 200 de kalıyordu ibre son 210 du zaten c max le 220 yi gördüm dahada giderdi c max forumunda 240 gören var resimler mevcut elimde yani saf fransız motoru değil ayrıca psa grubu araçlarla çok sakin kullanırım 46 yaşındayım 7.5 litrenin altına düşemezken bu araçla 5.8-6 litre tüketimim var kısaca sadece adı fransız motorun

umarım vites oranı ve speed limiter hakkında bilginiz vardır. hız kıyaslaması çok gülünç. bu motorlar tamamen aynıdır. yazılımda zaten temel şeyler vardır. bunun haricinde chip tunning gibi düşünebileceğimiz firmaların farklı yapılandırmaları vardır.

madem bu kadar sorunluydu neden inatla fransız araç kullandığınızı zaten anlayamıyorum. ben çok şükür 2. fransız aracımda mutluyum. bazı insanların abartışı beni çok şaşırtıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam derdim şu benim fransızla şunla bunla sorunum yok kardeşimde 2010 corolla vardı sattı yenisini aldı çıt ses yok ne bileyim 150 binde focusa biniyorum ses yok vw passata golfe biniyorum ses yok bu adamlar bizim yollara göre araç yapıyor ancak fransızlar neden yapamıyor mesela emniyet kemeri tokasından gelen dızırtı çıtırtı bile beni rahatsız ediyor bu kadar hassas olmamın sebebi bu motor kucağımda olsun ne bileyim yol sesi alsın benim için sorun yok ama kullandığım 5 fransızın 3 ünün alt takım değişti garantiden iç aksam ona keza

sizin olayı hatırlıyorum hocam, sizinkide ciddi şansızlıktı ama 3008 kullananların geneli oldukça mutlu.

emniyet kemerinin bağlantı noktasını spreyleyince geçiyordu o ses diye hatırlıyorum eften püften bir şeydi. valla motor ve yol sesi bence çok daha kötü.

bu arada c-max doğal olarak 3008'den daha az yakar ve daha çok hızlanır. araçların ağırlıklarının aynı olmasının konu ile ilgisi yok. sonuçta biri yerden daha yüksek, lastik ebatları değişik, aerodinamik yapı farklı. araçların amaçları aynı değil.

• Esp hatası ile ilgili uyarıyı 2011 transporter minibüste yaşadık. İki kez abs kontrol ünitesinin değişmesi sonucu artık hata çıkmıyor.

Servise erken gitmenizde fayda var. Olası büyük tehlikelerin önüne geçmek için.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

umarım vites oranı ve speed limiter hakkında bilginiz vardır. hız kıyaslaması çok gülünç. bu motorlar tamamen aynıdır. yazılımda zaten temel şeyler vardır. bunun haricinde chip tunning gibi düşünebileceğimiz firmaların farklı yapılandırmaları vardır.

madem bu kadar sorunluydu neden inatla fransız araç kullandığınızı zaten anlayamıyorum. ben çok şükür 2. fransız aracımda mutluyum. bazı insanların abartışı beni çok şaşırtıyor.

2. Elde piyasa değeri misal 5 ise psa grubu bayiler özellikle burada 7 veriyor ve alırken taksitle alabiliyorsun 2 3 vadede ben citroen aldım sorun yaşadım peugeota geçtim o zaman bu birlikteliği bilmiyordum oda öyle olunca forda geçtim fransız motorlu olduğunu biliyordum fakat açıkçası bu segment şu anlık c maxe param yetti mesele bu hiç bir şey abartma değil servis kayıtlarını burada paylaşabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.