Şimdi Ara

ESP ve Türevlerinin (VSC, VSA, DSC, vb.) Performansları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • euroncap ESC testlerinde ESP-VSA-VSC testlerine bakabilirsiniz.. aktif ve pasifken aynı hız ve açıda direksiyon hareketiyle(elektromotor aracılığıyla) aracın verdiği tepkiler içeriden ve dışarıdan gözlemleniyor,bu esp testinde.. bmw x.xxDizel bir aracım olsa yağmurlu havalar hariç açmam bu sistemi;ama önden çekişlere şart bu esp..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

Esp sık sık devreye giren birşey değil ve nedense esp li araç kullananlar virajllara deli gibi girip devreye sokmaya çalışıyor.ESP bir kere lazım olur ondada ya kurtulursun ya da .....

+
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06
    quote:

Orijinalden alıntı: ŞAMAN
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ŞAMAN
    quote:

çok fark veya başka detay vs olacağını tahmin etmiyorum, en iyi stabilite programının performansı sizin lastiğinizin yerle olan temas yüzeyi kadardır yani avuç içi kadar.
    hunter06, mesajında koyu olarak işaretlediğim yerdeki saptamana ben de katılıyorum. Ama farklı firmaların ESP'lerinin performanslarının da değişebileceğini tahmin ediyorum.

ben bu konuda toyotanın kullandığı sistemi daha etkili görüyorum kabaca direksiyon destekli olan diye tabir ediliyor (VSC+ ) bir savrulma anında esp aracı sizin direksiyonu çevirdiğiniz yöne doğru düzeltiyor kafasına göre takılmıyor bu sistemi diğer markalar kullanıyormu bilmiyorum

hunter06, VSC ile bir deneyimin oldu mu?

önceki aracımda normal esp vardı taşlık bir alanda denedim araç savrulmaya başlayınca savrulmayı önledi ve durudurdu ve bıraktı aracı sistem
    vsc yi bizzat deneme fırsatım olmadı ama, esp türlerinin videolarını incelemiştim youtube tan aslında burayada koyacaktım videoyu ama bulamadım sonrada kaldı
    vsc aracı kafasına göre düzeltmiyor direksiyon çevrilen tarafa göre düzeltiyor , sistem savrulmayı engellerken sizin direksiyon çevirdiğiniz yöne gitmenizi sağlıyor
    bir nevi abs ile fren yapmak gibi araç abs sizde duruyor ama istenilen yönde durmuyor bir nevi böyle

Teşekkür ederim hunter06.

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61
    euroncap ESC testlerinde ESP-VSA-VSC testlerine bakabilirsiniz.. aktif ve pasifken aynı hız ve açıda direksiyon hareketiyle(elektromotor aracılığıyla) aracın verdiği tepkiler içeriden ve dışarıdan gözlemleniyor,bu esp testinde.. bmw x.xxDizel bir aracım olsa yağmurlu havalar hariç açmam bu sistemi;ama önden çekişlere şart bu esp..

Evet, Euroncap'ten bu konuyu araştırmak iyi fikir. Teşekkür ederim.
  • beni 5 kazadan net olarak kurtardı.kendisine teşekkürü borç biliyorum.haftada bir kez espnın çalıştığını kontrol etmek için aracın tutunma limitine yakın 60 km süratle sert manevra yapar ve çalıştığına emin olurum.

Türkiye piyasasında güvenlikten anlayan çok müşteri olmadığından ve esp nın hala doğru dürüst standart haline getirilememiş olmasından, esplerin performanslarının karşılaştırılması konusu MALESEF çok yavan kalıyor.trafikteki 10 sürücüye sorsaK ESP nedir diye eminim 6-7 si bilmiyorum diyecek.Bence bu konun açılması için en az 5 sene beklemek lazım.

saygılar güvenli sürüşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: HELICOPTERPILOT
    beni 5 kazadan net olarak kurtardı.kendisine teşekkürü borç biliyorum.haftada bir kez espnın çalıştığını kontrol etmek için aracın tutunma limitine yakın 60 km süratle sert manevra yapar ve çalıştığına emin olurum.
    Türkiye piyasasında güvenlikten anlayan çok müşteri olmadığından ve esp nın hala doğru dürüst standart haline getirilememiş olmasından, esplerin performanslarının karşılaştırılması konusu MALESEF çok yavan kalıyor.trafikteki 10 sürücüye sorsaK ESP nedir diye eminim 6-7 si bilmiyorum diyecek.Bence bu konun açılması için en az 5 sene beklemek lazım.
    saygılar güvenli sürüşler

HELICOPTERPILOT,
    ESP beni de bir defa karlı zeminde (çok zor bir manevrayla) kazaya karışmaktan kurtardı. Bu nedenle ESP çok önemsediğim bir güvenlik donanımı. Ama araçta nasıl olsa ESP var diye de "defensive driving" veya "proactive driving" ilkelerini asla unutmamak lazım. Trafikle ve silahla şaka olmaz. Trafikte saçmalayan kişinin aracına bir daha binmem, kesinlikle boş olan bir silahı bile herhangi bir canlıya şaka olarak çeviren kişiyle de mümkünse bir daha görüşmem.

ESP ile ilgili değişik kaynaklardan bulabildiğim bilgileri okumaktan başka şimdilik yapılacak pek bir şey yok galiba.

Teşekkürler...

• Yeni focuslar da çok kötü olduğunu gördüm. Olmasada olur muş. Hem kendim farkettim hem de bu dengesizliği yüzünden ncap ta videolarına baktım gerçekten çok kötü...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.